Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Ако два дни не е работил и въпреки това в офиса ти е 21° как очакваш да работи климатика повече от 20-30мин. на задание 23 ?
То само твоето присъствие би вдигнало 1-2градуса за час.
Щом не ти харесва и имаш подаръци за енергото , отваряш всички врати и прозорци и се радваш на работата на климатика ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Той като работи след 2 дни почивка е супер. Ама малко след като стопли почва 10:3 и прегрява. Аз предпочтам 24, но за тия минимум 10 минути работа стига и до 25.5 и ми става топло.
Слагах термометър горе на вътрешното тяло и не можах да му схвана логиката за включване. Включва при най-различни температури, явно включването е по време - 3 минути след като е спрял. Обаче по някога включва след 20 минути, абе луда работа, температурата в стаята силно варира.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Това е май т.н фузи логик /размита логика, т.е нема логика/.
И аз съм слагал термометри (ntc допряно до неговия датчик) обикновенно включва/изключва с хистерезис 0,5°. НО съм го хващал и след 0,1° да включи само защото са минали тези 3минути. Време и температура са в някаква връзка.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
Уреда с който меря е Unitec EIM-812 Климатика е Fujitsu 12 KMTA. Стая 17 м2, с изолация на тавана и на единствената външна стена. Стаята няма съседни помещения които се отопляват.
Външна температура между 10 и 17 градуса за 24-те часа измерване. Вътрешна 23 градуса. За 24 часа изразходва 4,01 киловата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37543&stc=1
С този уред не се притеснявам да засека и другите инверторни климатици из домакинството, но ме интересува да не го прецакам, ако тръгна да засичам и конвенционалните климатици?
Имам 3 конвенционални: Panasonic 18-ка, Panasonic 12-ка и Midea -18 HR (20 000 Btu при отопление). Когато Мидеята включва мотора, лампите в стаята премигват :( . На Midea-та пише Rated Current Heating- 9.2 A; Rated Input Heating 1980 W, Max Current 10 A; Max Input 2080 W;
Уреда уж мери до 3500 Вата и 16 Ампера, но не знам дали има защита, а и това премигване на лампите ( лед крушки по 9 вата) ме притеснява.
Има ли някакви пикове при завъртането на компресора, които да надхвърлят описаните стойности по табела? Мога ли да си прецакам уреда ако тръгна да меря конвенционалните 18-ки? В ръководството на ватметъра пише да не се натоварва над 3500 W.
3 Прикачен файл(ове)
Айде и от мен един “заветен” минимум.Емура 20(7ца) на R410 в 15-6кв.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37578&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37579&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37577&stc=1
Работи така повече от час, по-надолу не ще.След като му монтирах Сонофа (около час беше изключен) много плавно вдигна до 500W, задържа така 1/2 мин. и тръгна надолу.Турбината също развърта плавно.
При консумация по-малка от крушка и половина обаче струята е топла, но далече от тази на машините с висок минимум.
Ама то угодия няма;).
Така е. Емурата като е видяла под нея четворния радиатор и си е глътнала граматиката.:) Ама като слагаш все разни екзотични клими - нексура, емура.....:)
Поздрави и със здраве.:Drinks:
Малко статистика от Edge-овете (10 000 и 16 000) и Daiseikai 9 (10 000) при Т=-1.
https://www.youtube.com/watch?v=7ExpTFbmoY8
Какви са тези тези консумации от дайсейкаите по 350...450W, преди клипа ли си ги пуснал или аз нещо накриво гледам.
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
joroooooo
Жоро, добри са ти загубите. Поне от цялата история покрай теб, се разбра още нещо, освен проблемните мотори. Тези климатици наистина могат да топлят добре!
Цитат:
milanov
Какви са тези тези консумации от дайсейкаите по 350...450W, преди клипа ли си ги пуснал или аз нещо накриво гледам.
Ами, студено си е :)
Нямам топлоизолация. Само с нова дограма и тройни стъклопакети 4-сезона съм. Къща, тухла, първи етаж, без топлещи съседи... туй то :D
Днес ако ми остане време след обяд, ще направя и още едно такова клипче (при по-висока външна Т).
TSWF цепеняка напълно отне работата на 18-ката в хола. За октомври има навъртяни 122kw срещу едва 74kw за Хитака. Явно работата му като истински инвертор спомага 18-ката да не се напъва изобщо.
Щом не ви е студено на 21°.
5 Прикачен файл(ове)
Ето ви още една консумация на мултисплит с три вътрешни тела Prefera на Дайкин!
Цитат:
joroooooo
Много харчи 16-ката, за 7 дни 98квч при такива ниски температури на отопление.
То стана ясно, че на Жоро машините работят при сериозни загуби. Поне може да се прецени какви са им възможностите.