Страница 71 от 93 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 1382
Like Tree542Одобрявам

Избор на климатизатор '2020 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2020

Отговор: Избор на климатизатор '2020 година

Здравейте. Изчетох доста неща във форума и доста се обърках.Моля, Помагагайте. . 1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    -основно отопление ,по - рядко охлаждане
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;-14кв.м. ; 37 куб.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); -ПВЦ / Двоен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; -4кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo; запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?-СЕДМИ(ПРЕДПОСЛЕДЕН) жилищен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;-СПАЛНЯ
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?-АПАРТАМЕНТ
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?-югоизточна , ПАЗАРДЖИК
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?-25-24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?-Няма ИЗОЛАЦИЯ.ДОГОДИНА ЩЕ ПРАВЯ НА ТАВЯНА И СТЕНИТЕ
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?-телевизор ,
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж() ДО 1500 включително монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?-зима --10-15 , лято 40 БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Angel23 Виж публикацията
    ДО 1500 включително монтаж
    Mitsubishi MSZ-HR25VF
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 Premium
    Hitachi RAK-25REF/RAC-25WEF Dodai 2
    Daikin FTXC25B~RXC25B Sensira
    Angel23 одобрява това.

4. Тук е от
    Nov 2020

Благодаря за отговора. А какво ви е мнението за рециклираните японски климатици от Варнаклима? и например за MITSUBISHI SW227 или GV224. и те са с 3 години гаранция

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Здравейте,

Наближава черният петък и започвам да се оглеждам за климатик.
    1. жилищно;
    2. отопление
    3. ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 28.64 кв метра хол + 14.43 кв. метра коридор. Между двете помещения няма врата. Общо 43.07 кв. метра при височина 2.5 метра =108 куб. метра
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (Фасадна дограма – 5 камерна АЛУМИНИЕВА, Външно стъкло: 6 мм. SGG PLANITHERM XN 1,1 R /нискоемисийно стъкло/, на фирма Saint Gobain, Дистанционер: 16 мм.Вътрешно стъкло: 6 мм. SGG PLANICLEAR R /бяло/прозрачно/, на фирма Saint Gobain,кантирано. Запълване на стъклопакета с газ Аргон 100%);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe = 4.26 кв. метра френски прозорез в стаята и 4.74 кв. метра френски прозорец в коридора
    · изложение нa пoмeщeниeтo - прозореца в хола гледа на юг (съвсем лек югоизток, но почти юг, калкана на стаята гледа на югозапад, а прозореца на коридора гледа на северозапад)
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa = 4 етаж на земята (3ти жилищен)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- хол + кухня;
    · aпapтaмeнт
    4. централна Варна
    5. лятото само при необходимост (примерно август за няколко часа), но зимата 24-26 градуса денонощна температура
    6. Многокамерни керамични тухли на Wienerberger POROTHERM 25 см. Топлоизолация на външни зидове – 8 см. EPS.Вътрешни преградни стени от 4 слоя гипсокартон с топло и шумоизолационна вата . Тавани и външни стени с 2 слоя гипсокартон с вата.
    7. Хладилник, готварска печка, телевизор, 2 - 3 лаптопа...
    8. 1500 - 2500 лева
    9. Не е предвидено друго отопление.

Наясно съм, че дъното на коридора няма как да бъде със същата температура като частта около климатика, но това не е толкова голям проблем.
    В сегашното жилище за 27 кв. хол ползваме LG H12AL-NSM/H12AL-UE1 ATHENA, които си върши добре работата, но за това помещение ще трябва 18-ка.
    Отворен съм за всякакви предложения, и ако има японски климатици нови (или модели на 1-2-3 години) за до предвидените пари, то ще е супер.
    Строителната компания е прекарала тръбите за стенен монтаж на вътрешно тяло.
    Бюджетът не е 100% твърд, но все пак е хубаво да е около тези граници.
    Търсим надежност, шум само от вентилатор, без чести дефрости, и естествено максимална ефективност за всеки изхарчен киловат електроенергия.

Благодаря Ви предварително!

6. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от NinaD Виж публикацията
    Благодаря за отговора. А какво ви е мнението за рециклираните японски климатици от Варнаклима? и например за MITSUBISHI SW227 или GV224. и те са с 3 години гаранция
    B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?-североизточна
    Име няма ли си града (селото), ясно,че е около Варна, ама в Добрич и Варна зимите са коренно различни, макар, че са на 45 км един от друг
    Струва ми се,че от Варнаклима малко (почти 2 пъти)са надценили възможностите на модела, да оставим настрана, че е набор на моите климатици-2007 г.По мои сметки, това е
    „ базов“ модел, предназначен за малки „ стайчета“ - 10-12 кв.м.Така мисля аз, нека колегите да споделят.

След кратка проверка в нета:MSZ-SW227-W

• Дата на издаване: 08 март 2007 г.
    • Преустановено: 2008

• * Този продукт е стар модел. Препоръчителната цена на дребно е цената в края на продажбите.

● Удобен контрол на стайната температура с W движи око
    ● Удобно с въздушен поток с ширина 160 ° и дължина 11 метра
    ● Филтърът се почиства автоматично и винаги е чист без никакви проблеми
    ● Едновременна климатизация в зони, където са отделени клапите W
    ● Алергична стерилизация и дезодориране
    Основни функции / спецификации・ Очакван брой татами подложки Отопление 6-7 татами Охлаждане 6-9 татами
    ・ Капацитет Отопление 2.5kW (0.7-4.7kW) Охлаждане 2.2kW (0.7-3.1kW)
    Consumption Консумация на енергия Отопление: 460W (120-1245W) Охлаждане: 430W (150-710W)
    Dimensions Размери на вътрешното тяло: височина 295 х ширина 798 х дълбочина 257 мм
    Dimensions Размери на външното тяло: височина 540 x ширина 684 (+69) x дълбочина 255 mm
    ・ Еднофазна 100V
    ・ Средна ефективност на енергопотребление за отопление и охлаждане: 5.6

7. Тук е от
    Nov 2020

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Mitsubishi MSZ-HR25VF
    Много благодаря за професионалното мнение. Аз съм се спрял точно на този модел,който ми препоръчахте- Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 Premium. Единственото ми притеснение е тази "прословута" фтулка. Цената е 1300 лв.Колебанието е между него и Mitsubishi Electric MSZ-AP25VG на цена от 1500 лв.Въпроса е има ли място за притеснение относно първия модел или да заложа на втория, който в магазина ми казаха, че
    го продават много повече? Благодаря Ви предварително.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Mitsubishi MSZ-HR25VF

Ангел23, следва да имате в предвид,че моделите, които ви е предложил Александър (с изключение на Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 Premium) са от най-ниския, т. нар. бюджетен клас(все пак гоним бюджет) които обаче са доста шумни на 2-ра, 3-та, 4- та степен.В този ред на мисли, помислете дали са удачен вариант за спалня.Според мен, от предложениете варианти, за спалня, SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 е най-подходящ!
    Писали сме едновременно!

- - - - - - - - - -

Въпроса е има ли място за притеснение относно първия модел или да заложа на втория, който в магазина ми казаха, че
    го продават много повече? Благодаря Ви предварително.[/QUOTE]

Ако магазина не е официален представител, а го взима през ръка, естествено,че ще каже така.По време на една от обиколките ми по варненските магазини за клими в една НЕбезизвестна , голяма варненска фирма която не е официален представител на марката ми казаха, че много не препоръчвали MHI, щото шефа им бил казал, че нямало части за тях, а случайно бащата на шефа, от когото закупих и моите клими навремето, от 20 години е официален представител на MHI и няма проблем с частите!
    Този пост е редактиран от Palev; 05-11-20 в 10:27.
    Angel23 одобрява това.

10. Тук е от
    Nov 2020

Благодаря. Мисля, че не е официален представител за MHI, и може затова така да е казал. Просто идеята е дали има почва за притеснение относно проблеми, които прочетох тук във форума на този модел на MHI Zs-w и дали си заслужава да взема по - скъпия модел на ME AP25. Разликата е 200лв. между двата. Благодаря.
    Този пост е редактиран от Angel23; 05-11-20 в 11:12.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Имах в предвид, че 20-ка на MHI е достатъчна и няма нужда да се дават едни 250 лв отгоре.И двата климатика - MHI 20ZS-W и MSZ-AP25VGK са с близки минимуми - 900 и 1000 вата, дали ще сложи единия или другия, все ще ON-OFF-ват, поне човека да си спести 250 лева, даже MHI 20ZS-W е по-подходящ че е със 100 вата по-нисък минимум, а отгоре на това е и по-евтин.В краен случай, ако MSZ-AP25VGK му е легнал на сърцето, да го взима
    Горното ми мнение важи с пълна сила и в този случай!
    Шума е нещо относително, накои чуват втулката, други не.Ако потребителя не е клима-маниак, може и изобщо да не чуе шума от „тракането “!
    Ако все пак се чува - оправя се гаранционно, има 3 години пълна гаранция, без т.нар. профилактики!
    Този пост е редактиран от Palev; 05-11-20 в 11:29.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията

ceco81

С бюджета, който сте определили (1000 лв) може да си закупите „марков“ климатик от т. нар. „бюджетен “ клас – сравнително шумни, без екстри (напр. с ръчно позициониране на клапите за хоризонтално движение), с олекотени външни тела ( 9-ки или 12-ки с хардуер на 7-ци) , по - енерго - неефективни.С две думи : искаш евтин климатик - ето ти! Като се има в предвид, че закупуването на климатик е дългосрочна инвестиция, особенно, ако се взима за отопление, мисля, че е удачно да се заложи на доказани марки и модели, които логично са по-скъпи, за да няма проблеми. Трябва да си определите приоритетите - дали искате качествен (тих, топлещ, безпроблемен) климатик или държите да се поберете в рамките на бюджета-1000 лв.Ако решите да вдигнете бюджета, ето две предложения от „междинния “ клас, близки до първоначалния бюджет:
    1. Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD - 1250лв.

2. MHI 20ZS-W – една идея по-тих от предния, но и по-скъп-1300 лв
    П.П. : Най - подходящото място за климатика го виждам между аквариума и леглото, да духа към телевизора.
    Благодаря за отговора !
    Ще вдигна бюджета , първия го намерих но втория ми излизат различни модели на мицубиши . Дали може линк с конкретния модел да знам какво да търся

13. Тук е от
    Nov 2020

благодаря за отговора

- не ми бе минало през ума да си преведа сайт от японски.
    Градът си има име Шумен и климата е доста по-мек вътре, в града, сравнено с околностите.
    В къщи от 6 г. сме с DAIKIN FTX35JV в 2 преходни стаи /всекидневна и спалня/, о/о 35 кв.м. и ot 11 г. с FUJITSU ASYA12LGC в детската, който ме дразни точно с превъртането на въздуха при достигната темп. Имаш усещането, че духа студено. Иначе и от двата нямам оплаквания досега /да чукна на дърво/ , също и от консумация на ток. Огледах се за рециклираните поради факта, че като качество не са произведени за нас, но малко ме притеснява последващата българска намеса. Иначе 2007 си е доста далече. Техник ми /не магазин- т.е. без пробутване/ ми предложи като вариант Aermec, но на мен нищо не ми говори /не че останалите ми казват нещо/
    п.п. извинявам се Palev нещо не се оправих с цитирането

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ceco81 Виж публикацията
    Благодаря за отговора !
    Ще вдигна бюджета , първия го намерих но втория ми излизат различни модели на мицубиши . Дали може линк с конкретния модел да знам какво да търся
    https://condex.bg/product-details/srk-src-20-zs-w/

- - - - - - - - - -

благодаря за отговора

- не ми бе минало през ума да си преведа сайт от японски.
    Градът си има име Шумен и климата е доста по-мек вътре, в града, сравнено с околностите.
    В къщи от 6 г. сме с DAIKIN FTX35JV в 2 преходни стаи /всекидневна и спалня/, о/о 35 кв.м. и ot 11 г. с FUJITSU ASYA12LGC в детската, който ме дразни точно с превъртането на въздуха при достигната темп. Имаш усещането, че духа студено. Иначе и от двата нямам оплаквания досега /да чукна на дърво/ , също и от консумация на ток. Огледах се за рециклираните поради факта, че като качество не са произведени за нас, но малко ме притеснява последващата българска намеса. Иначе 2007 си е доста далече. Техник ми /не магазин- т.е. без пробутване/ ми предложи като вариант Aermec, но на мен нищо не ми говори /не че останалите ми казват нещо/
    п.п. извинявам се Palev нещо не се оправих с цитирането
    Когато климатика е „набутан “ в малки и /или добре изолирани „ стайчета“, където загубите са нищожни, често влиза в ON-OFF режим, а от там идва и „ духането“. В посочената, относително голяма стая мисля, че няма влиза често в ON-OFF , а ттам и комфорта ще е на ниво- няма да духа „ студено“ по време на OFF- периода, който така или иначе е 3 минути!
    Това, мисля, че е най - подходящия климатик, за парите си, в класа си няма аналог! (лично мое мнение)
    https://condex.bg/product-details/srk-src-20-zs-w/

- - - - - - - - - -

vutov87

но за това помещение ще трябва 18-ка.
    Ако нямаше вътрешна изолация, може би да! Иначе, мисля, че и хубава 12-ка би се справила, пак, след оглед от специалист, а не МОНТАЖНИК!

Строителната компания е прекарала тръбите за стенен монтаж на вътрешно тяло.
    Кой е казал на фирмата къде и колко дебели тръби да прекара, трябва да се проверят диаметрите (Фи-то), за да се знае какъв климатик би могъл да се монтира, за да не се налага да заваряват допълнително преходи.
    И дали тръбите са изведени срещу коридора (вътрешното тяло като се монтира срещу коридора ли ще гледа), за да се климатизира и той, иначе малко ми струва мисия невъзможна.Ако е ново строителство, в част ОВК, би трябвало да има сметнати загубите за помещението при -11 градуса, колкото е изчислителната темп. за Варна, това ще е някакък ориентир.Тези загуби са преди поставянето на вътрешна изолация, която вероятно ще доведе до намаляване, почти на половина на сметнатите първоначално загуби! В два ОВК проекта, за две отделни сгради за Варна, ново стр.с външна из. и PVC съм гледал да оразмеряват между 25 и 28 вата на кубик нужна мощ при -11 градуса навън.Тук, при така добре изолираните помещения, загубите сигурно ще са около 15-20 вата кубик при -10

Търсим надежност, шум само от вентилатор, без чести дефрости, и естествено максимална ефективност за всеки изхарчен киловат електроенергия.
    На първо четене:
    1 https://condex.bg/product-details/srk-src-35-zs-w/ - след оглед
    2 https://condex.bg/product-details/srk-src-50-zs-w/ без оглед
    3 https://condex.bg/product-details/srk-src-35-zsx-w/

Това е ОВК за сграда Младост на Явор, (последен етаж, плосък покрив, източно изложение, среден апартамент) срещу МЦ Младост

Mladost.bmp
    Този пост е редактиран от Palev; 05-11-20 в 15:08.
    hadean и ceco81 харесват това.

16. Тук е от
    Nov 2020

Благодаря отново за отговора и смятам да се съобразя. Единственото, което ме притеснява е че помещението е о/о 20 кв.м., а този модел го дават " Препоръчителна квадратура /кв.м./ - от 10 до 15 кв.м."

17. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Благодаря отново за отговора и смятам да се съобразя. Единственото, което ме притеснява е че помещението е о/о 20 кв.м., а този модел го дават " Препоръчителна квадратура /кв.м./ - от 10 до 15 кв.м."
    Досега въпросното помещение с какво се е отоплявало, много ли е студено?
    Дават го .......тези които искат да се застраховат и да вземат повече пари от клиента, без да има нужда.Този климатик има 1800 вата на -10 градуса на номинал (тоест без да се товари компресора), което за вашата стая е по 40 вата/кубик, което е напълно достатъчно!
    Ако толкова ви притеснява, вземете 9-ка, 2100 вата на -10 градуса.:
    https://condex.bg/product-details/srk-src-25-zs-w/
    Този пост е редактиран от Palev; 05-11-20 в 15:45.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Да ви провокирам с малко по-различен въпрос
    Външна изолация на целия блок (панел с вътрешна в някои стаи) , газифициран (водни радиатори + котел).
    Варна, няма големи жеги или студове.
    Избирам климатик за хола 18кв.м, стария спря, а почти не се ползваше.
    Не се спи там, врата към коридора(9кв.м) е често отворена(по-скоро незатворена, малко дете играе).
    Идеята е да се поддържа "нормална" температура пролет-есен-зима, евентуално и в коридора, при отрицателни температури се пуска парното.
    Лятото да охлажда разбира се, но рядко се налага - климатикът в кухнята стига за целия апартамент за десетте дена в годината, в които е горещо...
    Не държа да е супер-ефективен, с разни КОП-ове над 5 и т.н, по-скоро да е здрав и надежден, това че ще плащам 40 вместо 45лв в редките месеци, които го ползвам, едва ли може да оправдае няколкостотин лева разлика в цената...
    Вътрешното тяло може да не е супер тихо, в стаята не се спи.
    Желателно е външното тяло да не е шумно обаче, то е закрепено към стената на спалнята.
    Гледам Mitsubishi(познатите съветват него) srk35zsp, ама аз клоня към Toshiba ras-b13j2kvg-e, харесва ми 5 годишната гаранция, а и монтажът е включен в цената, има WiFi.
    mitsubishi-heavy-srk35zsp-w-src35zsp-w-12000-btu-klas-a
    toshiba-ras-b13j2kvg-e-ras-13j2avj-e-seiya-13000-btu-klas-a

Честно казано и една Midea ще ми свърши работа, не ми е чак толкова до парите, по-скоро да не сбъркам... много ....
    midea-MA-12NXD0-I-MA-12N8D0-O-blanc-12000-btu-klas-a

Та ще се радвам на съвет или критика...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 71 от 93 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Честита Нова 2020
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-01-20, 15:58
  3. Еволюция на телевизорите 1920 -2020
    От irakli във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-02-19, 17:18
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40
  5. саунд бар NB 2020 A не се усилва от дистанционното на ТВ
    От yanio във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-01-14, 11:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе