При така зададен въпрос, нито един от двата. Купи си KETA.
При така зададен въпрос, нито един от двата. Купи си KETA.
ще ти дам кратко ръководство за избиране на климатик - подбираш няколко модела .. пускаш ги в търсачката на форума .. тоя за който излизат най малко резултати е твоя модел ( щото никой не пише да си хвали климатика както знаем )
Здравейте, моля за малко съвети при избора на климатик.
Климатика ще се използва за търговско помещение-магазин, помещението е със северно изложение, цяла тухла има изолация само на тавана 2см.фибран. Под помещението има приземен етаж, които не се отоплява. Климатика ще се използва за отопление и за охлаждане, желана температура лятото 20 градуса, зимата 24. Има нова алуминиева дограма,помещението се намира в Еленския балкан, и е добре да е рентабилен при - 15 - 20градуса. Магазина е 25 кв. 65км3. В магазина има цяло оборудване за магазин и отворена 4 метрова хладилна витрина.
Особености:Има още 15кв,които ще се усвоят изцяло към помещението лятото, с това изискванията ми се променят за климатик за 40кв. Фатално ли е ако в този монент закупя голям климатик, но не се използва за целия обем, за да не правя двойна работа, защото ми трябва още сега. Дано съм обяснил ясно всичко.
Няма лимит на бюджета, само климатика да е икономичен и надежден. Мисля за хиперинверторен климатик, очаквам вашите съвети. Благодаря ви за вниманието.
Не е фатално да сложиш по голям сега.
В твоя случай аз бих заложил на климатик със солиден хардуер. "Gree AMBER 18" например.
За търговско помещение е добре да кажете/предположите натовареността на това помещение с посетители--> при всяко влизане/излизане (отваряне/затваряне на вратата) на/от посетител се охлажда и помещението зимата с навлезлия студен въздух и излезлия затоплен въздух.
Има още един куп въпроси на които не сте дали отговор- например квадратура на прозорците, дограма (алуминиева не говори много) и т.н.
Върнете се на първата страница и си вижте въпросите .
Търся си климатик за спалня. Спалнята ми е със северно разположение и е студена с обем 14 к.м. - 36 кубични метра и е с вътрешна изолация от гипскартон и вата и прозорец с алуминиева дограма.Харесал съм конкретния модел Fujitsu 9 LMCA защото по показатели е безшумен с 21 / 24 / 26 / 30dB и е с отдавана мощност на отопление 0.5 / 3.2 / 4.0 kW. Знам, че вече е стар модел но точно заради тези показатели съм го харесал за спалнята, също така и като цена ме устройва.Точно този модел има ниски децибели на шум и нисък минимум при работа и при моята вътрешна изолация би трябвало по-рядко да влиза в режим ОN/ОF.Искам съвет дали този конкретен модел е подходящ за тази спалня.Ако не е подходящ ви моля да ми препоръчате друг подобен модел с нисък минимум и с ниски нива на децибелите. Благодаря предварително.
Като собственик на новия модел КМТА, не бих ти го препоръчал за спалня. Не само тоя модел, но генерално тази марка не е добрия избор за спалня. Трябва да го ползваш винаги на 1-ва степен, ако искаш пълна тишина.
Fujitsu 9 KMTA работи с 20 / 29 / 34 / 40 dB.
FUJITSU 9 LMCA работи с 21 / 24 / 26 / 30 dB. Моля някой колега който има FUJITSU 9 LMCA да сподели дали този модел е толкова тих, колкото са показателите му за шум в спецификациите.Аз имам FUJITSU 12 LMCE и много добре знам колко е шумен 21 / 32 / 40 / 43 dB, но е сложен в хола ми.
Този пост е редактиран от GLARYS; 16-02-21 в 23:16.
Тези данни за шума не са верни за съжаление , ако бяха верни това щеше да е най- купувания климатик .
Колега, не ги слушай тези какво ти говорят. Верни са данните за ЛМЦА. Мерени са обаче при затворена врата на помещението в което е монтиран, а измервателя е позициониран зад вратата.
Самият Ти имаш Фуджитсу. Запознат си с шума и въпреки това искаш да се нахакаш.
Извадка от сервизното:
Линк към сервизното:
https://www.fujitsuklime.com/wf-doc/...cal-manual.pdf
П.С.
Ти до сега имал ли си климатик в спалнята? Ако си нямал ти препоръчвам все така да нямаш.
Не се взирай много в децибели и изчисления. Накрая като го сложиш (какъвто и да е климатика) ще останеш с впечатлението, че математиката не е точна наука. А не е така.
От много сметки ще те заболи главата. Тук нещата не работят по този начин.