Fuji Electric RSG18LFCA е по добро от 18 KMTA, както и от хевито...Иначе са читави машини.
Fuji Electric RSG18LFCA е по добро от 18 KMTA, както и от хевито...Иначе са читави машини.
Тази система за пречистване на въздуха ефективна ли е или е търговски трик за гъделичкане на клиенти? И,доколко може да се вярва на посочените характеристики? Например, на MHI му дават учудващо ниска консумация на електроенергия.
Здравейте, реших да дам малко обратна връзка за климатика, на когото се спрях след вашите препоръки - а именно Kaisai Fly 9ka. И без друго няма много данни за тази марка из интернет пространството. Информацията може да бъде полезна на хора, имащи интерес към модела.
Трябва да започна с това, че външното и вътрешното тяло бяха монтирани на една стена, така да се каже "гръб в гръб". Това беше реално по мое желание, защото алтернативно вътрешното тяло трябваше да бъде над спалня и точно в гърба на работно бюро, което исках да избегна (стаята в момента е детска/хоум офис). Специално попитах монтажниците дали такъв тип монтаж, с толкова къс тръбен път, би бил проблем, на което те отговориха отрицателно. Относно работата на климатика, имам база за сравнение Cooper&Hunter Veritas 18ка, който ми е в хола. Двете машини няма нищо общо по отношение начин на работа. Cooper&Hunter-а е осезаемо по-шумен, като навява почти непрекъснато с една умерено студена струя. Kaisai-a, пуска много по-студена струя за 10-15 минути, достига си зададената температура и след това се слага на някакъв за мен супер тих режим, при който реално компютъра ми е по-шумен. Та, откъм работа за помещение където се спи, Kaisai-a e по-правилния избор. Тук идва обаче един дребен проблем, който не успях да регистрирам при инсталацията и тесването на климатика.При стартирането на компресора се чува едно припукване от вътрешното тяло, което трае няколко минути. След известна работа на компресора, пукането намалява драстично и впоследствие изчезва. Звука в никакъв случай не е натрапчив, но при другия ми климатик отсъства и съответно прави впечатление. Не мога да кажа дали е от монтажа или просто по-лоша пластмаса/сглобка, вие сте специалисти в тази област.
Мисля да звънна на фирмата откъдето е закупен климатика, но имам подозрение, че ефект няма да има. Намерих стари теми за Фуджицу, където собсвеници се оплакват от същия проблем. Предполагам, че за под 1000 лева с монтаж, човек трябва да приеме някой и друг недостатък.
Ако пък имате идеи за решаването на този дребен проблем, ще се радвам да ги прочета. Дано съм бил полезен!!!
За коя "система " става въпрос, защото всеки производител "пречиства" въздуха по различен начин.Всички "активни" системи са по-добре от нищо!
На "посочените характеристики" всеки ще се убеди лично, като си монтира климатика на стената!
Пример: В малка стая, с вътрешна и външна изолация е монтиран някой "хиперинвертор" , който на хартия само мирише тока и в магазина те убеждават, че ще харчи X лева.След монтажа, сметките показват, че консумацията на климатика не е X, а е 3*Х. лева.В случая не е виновен производителя на климатика, че гори повече от "очакваното", а собственика на помещението, който си е помислил, че като направи вътрешна изолация ще му спаднат още сметките, но, уви, тук правилото на Мечо пух, не важи! В малко и/или добре изолирано помещение, където топлоотдаването на климатика превишава топлинните загуби, той започва да работи ON-OFF, а оттам се вдига и консумацията!.В последствие, потребителя се чуди, уж си е си сложил "хиперинвертор", пък сметките му освен, че не намаляват, даже се увеличават.
Затова е много важно за всяко помещение да се подбере подходящия отоплителен уред!
- - - - - - - - - -
Това пукане е от свиването на пластамасата от нахлуващия студен фреон, при разлика от около 15-20 градуса (между Т. на фреона и Т на пласмасата), не е нещо необичайно.Същото пукане ще го има зимно време от разширението на пластмасата.Възможно е и да не е наместен капака, провери го, натисни го навсякъде, да се намести.
Този пост е редактиран от Palev; 30-07-21 в 13:55.
Благодаря за отговора Palev!
Факт е обаче, че както писах по-горе, това пукане отсъства изцяло при другия ми климатик, който също е бюджетен. При всички климатици я има тази разлика в темературата на пластмасата и фреона. Как така някой климатици го имат това пукане, а други не? Честно казано, не вярвам средния клас и нагоре клими да припукват...
[QUOTE=Palev;1009456]За коя "система " става въпрос, защото всеки производител "пречиства" въздуха по различен начин.Всички "активни" системи са по-добре от нищо!
На "посочените характеристики" всеки ще се убеди лично, като си монтира климатика на стената!
Пример: В малка стая, с вътрешна и външна изолация е монтиран някой "хиперинвертор" , който на хартия само мирише тока и в магазина те убеждават, че ще харчи X лева.След монтажа, сметките показват, че консумацията на климатика не е X, а е 3*Х. лева.В случая не е виновен производителя на климатика, че гори повече от "очакваното", а собственика на помещението, които си е помислил, че като направи вътрешна изолация ще му спаднат още сметките, но, уви, тук правилото на Мечо пух, не важи! В малко и/или добре изолирано помещение, където топлоотдаването на климатика превишава топлинните загуби, той започва да работи ON-OFF, а оттам се вдига и консумацията!.В последствие, потребителя се чуди, уж си е си сложил "хиперинвертор", пък сметките му освен, че не намаляват, даже се увеличават.
Затова е много важно за всяко помещение да се подбере похдодящия отоплителен уред!
Първият въпрос ще го променя така-Към коя пречистваща система да се насочим? Коя е наистина ефективна? Относно втория въпрос,разбрах защо наистина е много важно правилното оразмеряване на климатик/кубатура на помещението.Въпросът ми е,при еднакви условия(за едно и също помещение),наистина ли MHI са по-енергожалещи от другите марки,както сочат в характеристиките му?
Всички пукат, някои по-малко, почти незабележимо, други повече.
- - - - - - - - - -
[QUOTE=jorkin;1009462]Поне така казват позлзвателите, а и Eurovent, където климатиците се тестват при еднакви условия, за да има съпоставимост с данните .
Относно, коя система за пречистване да се избере, лично аз нямам наблюдения коя е по-добра и не мога да кажа.
Този пост е редактиран от Palev; 30-07-21 в 12:44.
Имам климатици LG, HITACHI, FUJITSU, TOSHIBA. Нито един от тях не пука и припуква. Предполагам, че е от монтажа и от факта, че съм с вътрешна изолация от гипсокартон и така стените ми са прави и вътрешното тяло не се усуква при монтажа. Ако стените са криви тогава вътрешното тяло се усуква и започва да припуква.
Този пост е редактиран от GLARYS; 30-07-21 в 16:23.
Причина за усукването на вътрешните тела не са кривите стени, а свързването и огъването на тръбите. По-тънката пластмаса на телата е предизвикателство. Базите са тънки и едва ли биха могли да предизвикат кой знае какви напрежения. Повдигнете леко с палците вътрешното тяло, трябва да се премества леко нагоре с няколко милиметра и да се връща на местото си.
Здравейте отново, ето и снимки от монтажа, скоро ще си купя въпросния акрилен силикон и ще напълня дупките .
Съжалявам ако нещо съм казал против монтажниците или фирмата аз въпреки всичко съм доволен. монтираха на втория ден след поръчването за каквото можах следих, нивелираха мериха чертаха внимаваха,не цапаха и тн.
Две дупки за запълване не е кой знае какво за довършване, макар че тази на вътрешното тяло може би ще ме дразни за вбъдеще понеже няма да може да се скрие изцяло със силикон или замазване с мазилка. Ще трябва да измисля нещо по натам. Може и да пиша за идеи след някой друг месец [emoji848][emoji3][emoji3]
Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk