Първоначално публикувано от
DEKS Здравейте!
Имам нужда от климатик за спалня около 12-13м2/ 33м3.
Тъй-като имам сезонна алергия, желанието ми е да има добри функции за пречистване на въздуха, но пък бюджетът е малко ограничен, та това ограничава и избора.
Друго важно изискване поради факта, че там ще се спи, почива и т.н., е да е доста тих. Както вътрешното, така и външното тяло.
В другата стая съм с MHI SRK25 ZS-W, по препоръка от този форум и откъм тишина и комфорт на работа съм доволен.
Доколкото успях да се ориентирам по информация от форума за определения от мен бюджет от около 1300-1400лв без монтаж, единствените варианти са само с йонизатор, но без Плазма филтър.
Марките, които го предлагат са :Panasonic CS-Z25VKEW~CU-Z25VKE Etherea и
Toshiba RAS-B10J2KVRG-E / RAS-10J2AVRG-E Shorai Premium
Местоположението е Стара Загора, зимите са меки, като цяло.
Жилищен блок ЕПК строителство, не на последен етаж, ПВЦ дограма с троен стъклопакет, една външна стена и вътрешна изолация.
В другата стая, както споменах е Мицубишито и мисля да държа вратите отворени през повечето време, тъй-като коридора е едва 3м2.
В момента правя ремонт и си мислех да преместя Мицубишито в спалнята, защото работи тихо, а за хола съм предвидил едно Fuji RSG12 LMCA, което ми попадна почти ново, но разбрах от тук изказаните мнения, че си е шумничко, а и после ми дойде на ум за по-добро пречистване на въздуха, което няма и МХИ-то.
Та! Сега съм в размисъл как да наглася нещата и си мисля, дали да оставя МХИ-то в хола и заради по-доброто пречистване (поне на теория) да се насоча към Панасоника или Тошибата за спалнята, ако има и други варианти - предлагайте. До 1300-1400лв.
Ако избора е между двата, кой работи по-комфортно, откъм шум, дефрости и т.н., че имам лек сън
Благодаря предварително!