Здравейте, в жилище ново строителство маркучите и кабелите за вътрешното тяло на климатика са изкарани точно над позицията предвидена за хладилник. След оглед от В**** ми обясниха, че не може да се постави вътрешното тяло над хладилника защото датчиците му щяли да се бъркат и да не работи нормално. За съжаление нямам вариант в който да преместя хладилника или вътрешното тяло. Мога ли да рискувам да го сложо на тази позиция или да търся други варианти примерно куфар върху който да се монтира в последствие?
Този модел
PANASONIC CS-Z35XKEW/CU-Z35XKE
може ли да се справи с отопление на двете стаи? Всички стени са външни освен тази с вътрешното тяло и стената в дясно от нея. Зимите тук са доста меки като цяло снега е рядкост както и температури под -4. Ако ли не други препоръки за хиперинвертор до 2000 лв. Благодаря предварително.
При 23 кв. м. няма начин да няма друго място, подходящо за монтаж. За модели няма да се повтарям да ставам досаден, може да прочетеш в раздела за Хитачи какво съм писал за 12ка Акебоно, която влиза в бюджета. Модели има достатъчно, които да се справят с изискванията.
По-интересно ми е къде в България рядко пада под -4? Този истински субтропик, съществува ли? Напълно сериозен съм!
Мнението ми е, че този модел на Грий въобще не е подходящ за помещение малко над 60 куб. м. Прочетете повече в темата за него.
Саниран хол 30 м2 . Юг. В момента съм с Тошиба Сузуми RAS-B 16N3KV2-E/RAS-16N3AV2-E. 90% се използва за отопление.
Предстои ми купуването на нов климатик за кухня с трапезария от 27 м2 - юг и изток. Пак за отопление. Бюджет 2000 лв с монтаж. Мисля да купя GWH12YD Amber Nordic.
Основна част от времето прекарваме в хола.
На Сузумито техническите показателите са 0.9-5.5-6.9 и отопление 1.52 kW консумирана мощност срещу 0.88-4.20-7.20 консумирана мощност отоплени 0.95 kW при Нордика. Измервал съм Сузумито с месеци – около 1.2 Kw
Колебая се дали да остава Сузумито в хола или да сложа новия в хола?
За съжаление няма. Външното тяло е предвидено за терасата чийто вход виждате в ляво от вътрешното тяло. Стената с ляво (Запад) пък е с огромен френски прозорец т.е. нито отгоре нито отдолу има достатъчно място да се постави каквото и да било (25см). Северната стена пък трябва да се дупчи изцяло на ново и да се наруши външната изолация на цялата сграда което определено не е по проект.
Града е Пазарджик . Стара планина на север, Родопите на юг и дори Рила от запад ни пазят от почти всичко и зимите са страшно меки, а снега е рядкост два три пъти в годината по макс 5см и за два три дена е стопен. За сметка на това имаме "прекрасни" лета с по 38-39 градусови жеги продължаващи понякога и по два месеца.
Вариант да изнеса някак вътрешното тяло пред хладилника с нещо като дървен шкаф възможен ли е?
Този пост е редактиран от Stormrage; 20-08-21 в 11:01.
Понеже много хора мислят да купуват Gree, тук може да прочетат при височина 2.5 кой модел за каква площ (и лесно да си сметнат обема) го дават от самия производител. Особено тоя Amber Nordic 95% от хората го бутат в малки за него стаи. 12ката на практика си е 18ка. Пускам го като информация, ако някой мисли да купува нещо на марката, доста нашумяла у нас.
https://gree-bulgaria.com/koy-klimat...tWDP_PxyX4AXF4
Stormrage, това -4 за Пазарджик е далече от истината. Редовно си падат температурите там под -4, това, че последните зими са меки, нищо не означава.
Аз си падам по Дайкин и сега искам да монтирам два подови у нас. Имат ли нов модел или още карат с тоя отпреди 15 години?
Последно питанеПървоначално публикувано от Aleksandars;1011473.......
.....[FONT=century gothic
Ако увелича бюджета до 2500 лв RAK35PSE-W SHIROKUMA има ли алтернатива в този ценови диапазон?