Имат имат, даже може да му приказваш : https://mmc.bg/Климатик-Daikin-Подов...-A-pid125.html
Излиза, че растоянието между климатика и хладилника ще е 15 см.Топлия въздух излизащ отзад от хладилника няма да влияе толкова на датчиците на климатика или ще е пренебрежимо малко, тъй като струята на климатика ще се явява "преграда".Евнтуално, при OFF на климатика и при работещ хладилник, може топлия въздух от хладилника да "излъже" датчика на климатика, че е топло и да не се включи .Проблема ще е по-скоро в невъзможността, при отопление струята от вертикалните клапи да се насочи надолу, на 45 градуса, а ще бъде на 90 градуса, хоризонтално напред, поради което, под h=1,5 метра сигурно ще бъде по-хладно, тъй като топлото бяга нагоре, ще трябва да вдигате градусите от дистанционното.При охлаждане не би трябвало да има проблем.
Този пост е редактиран от Palev; 21-08-21 в 21:19.
Ами, то, в момента е на 20 см, +/-5 см не оправят нещата.
Този пост е редактиран от avenger; 28-08-21 в 23:21.
Климатик в комплект с жично дистанционно управление.
Климатик с управляващ датчик в безжичното дистанционно управление. Почти всички изискват пряка видимост. При Саньо не е така, но не знам дали важи за всички модели. Може и други марки да са въвели през последните години нещо различно от инфраред технологията и да няма нужда от пряка видимост.
Удължаване на кабела на датчика и изнасяне на подходящо място също е вариант.
А колко е дълбок тоя хладилник?
Мога да начертая и да видим ъгъла станично дали бива.
На северната стена, ако може да се монтира вътрешното тяло и да има възможност и за външното все пак, това е решението и така да се отоплява и спалнята.Независимо, че ще се дупчи изолацията, масово новите сгради са им надупчени изолациите с монтажи на климатици.
Климатик с управляващ датчик в безжичното дистанционно управление, за мен не е опция, не виждам как ще се накара струята да слезе под 1,5м, обикновен климатик, с вдигане на градусите би имал същия ефект.
Изнасяне на датчици и барникане в гаранционна машина не е вариант, а и надали монтажната фрма, която и да е тя, би се съгласила на такова нещо!
Най-лесния и евтин вариант е да се измести хладилника, един контакт някъде в стаята все ще се намери, не е пералня да има ток, вода и мръсен канал!
Този пост е редактиран от Palev; 22-08-21 в 09:05.
Здравейте,Моля за съвет за два подови климатика за къща на два етажа. В къщата няма да се живее постоянно а ще се ползва през уикенди. Киматиците ще се ползват основно за отпопление. Къщата не е топлоизолирана. Дограмата е 7 камерна с 3 стъклопакет.
Параметрите на помещенията са както следва:
Хол+Кухня 23м2. В това помещение ще има и камина на дърва.
Стая 17 м2. на втори етаж над кухня.
Иска ми се климатиците да имат wi-fi опция за да могат да се включват мобилно за предварително затопляне.
Предполага се, че при много студено време няма да се ползва къщата.
Иска ми се климатиците да са среден клас. На този етап не ми се инвестира при временно ползване.
Много Благодаря за мненията ви.
Gree GEH12AA-K6DNA1A (LCLH) Floor standing - 2 бр.
Crystal CCI-12H-UR4 Floor standing - 2 бр.
Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium - 2 бр.
Този пост е редактиран от Stormrage; 23-08-21 в 13:24.