Има някъде останали бройки, за съжаление rev.2 няма нищо общо и е много назад.

Има някъде останали бройки, за съжаление rev.2 няма нищо общо и е много назад.
новия модел е този на който отвора за свежия въздух е в дясно ли .. инак тоя сивия го има за 1200 лв в един магазин ,колко броя имат не съм питал
за по стария модел има ли такова ревю ,че не намерих .. дали е пак с ред и половина топлообменник и капилярка ?

След повече от 3 години използване на TCL TAC-09CHSD/TPG11IN ще дам допълнително ревю на климатика.
Новото ревю ще е удебелено, като отдолу давам и първоначалните си впечатления, почти веднага след покупката от темата "Избор на климатизатор 2022".
Давам и една снимка на стикера вътре:
Виждам, че климатикът все още се предлага, 1100лв в Техномаркет:
https://www.technomarket.bg/air-cond...11i-n-09188493
Като наличност вади в 30 магазина.
Търсейки 09CHSD намирам и модел на Sang в Технополис 900лв:
https://www.technopolis.bg/bg/Klimat...I-NEW/p/653505
Виждам и такъв модел на CHIGO.
Всичките цени са с монтаж към Окт 2025.
Поправете ме ако греша, предполагам това по същество е един климатик, щом се казват 09CHSD, идентични външни тела с различна лепенка на тях и малки разлики във вътрешното тяло и дистанционното.
Та по същество, след тия 3+ години ползване:
-филтърът е по-малък и по-труднодостъпен (само отгоре), съответно се налага два пъти по-често да се чисти, в сравнение с нормалните климатици, нямаш видимост над това което правиш.. Свикнах отдавна, но е излишно. 2/10;
-за сметка на това пластмасата на вътр тяло е супер здрава и сглобката е на топ ниво, почти невъзможно е нещо да скръцне, 10/10;
-турбинката вътре е предостатъчно тиха, отново 10/10 точки възможни ^^
-на стикера пише, че ползва от 240 вата нагоре, с ват метър от Елимекс реално дава по 170 вата минимално, 10/10;
-когато не се иска нищо особено от климатика, компресорът (така ще наричам съвкупността от всички части отвън) е почти безшумен. Така е винаги, щом харчи до ~750 вата. На тези 750-800 вата изпада едва ли не в резонанс и става изведнъж доста шумен, вечер като е тихо определено дразни. След това нагоре като мощност утихва и дори и на максимум е напълно поносим. Съответно съществуват условия, макар и рядко, в които вечер го намалям ръчно от дистанционното, за да спре да бучи.. 3/10;
-най-големия проблем за мен е неточността в температурата. Имам термометър стаен, не съм го ползвал, но съм 100% сигурен, че климатика има някакво негово си шесто чувство китайско и изкуствения интелект овъррайдва естествения, щом става въпрос колко да е хладно. Когато не е още мега жега, да речем вънка е 32 градуса, ти му казваш искам 26, онова почва да работи, намаля на минимума 170 вата и продължава да работи, и вътре става зейр, и слагам чорапи и почвам да зъзнаДавам му 3/10 първо, щото все пак осигурява комфорт и в голяма степен прави това, което искам от него, но по дяволите...! За мен това не е проблем на сензори или малко помещение (10м квадратни с голям гардероб), а по-скоро нещо със фърмуера /настройките на китайците.. за да изключи трябва да му задам 30 градуса..;
-говорейки за фърмуера, той автоматично съм го задал да се ъпдейта и веднъж поне вече това се случи, но разлика няма никаква в поведението на климатика след това. Има 2 бъга, които така и си останаха. Gen функцията за ограничаване на макс мощност продължава да не работи. През приложението изключваш beep-а, но той самичък се включва след около 2 седмици. 5/10
-дистанционно- аз не мисля, че iFeel функцията работи. Да има термометър в дистанционното и той да предава примерно веднъж в минута данни до климатика.. Самото дистанционно е солидно, удобно в ръката и с осветен екран с големи символи, но не са го изкусурили, не стои стабилно върху бюрото. 5/10
Старото ревю:
В крайна сметка взех TAC-09CHSD/TPG11IN.
Ходих да гледам някаква Еко серия Мидея, на хората им се е свидела пластмасата.
Добре викам, отивам за Хитачи 7БТУ в Техномаркет.
Барнах обаче TCL-а, любов от пръв поглед :D
1120 с монтажа. Монтираха го днес на обяд, първите впечатления са супер добри!
Нямам намерение да му меря потребление/шум/температура, но нещото работи прекрасно /поне засега/.
Никакво пукане на пластмаси, духа яко студ, люка или каквото и да е това дето се отваря вътре е напълно безшумен, компресорът е с пъти по-тих от стария дрънгел.
Има опция за насочване струята и по вертикала, отново безшумна, както и Gentle Wind.
Дистанционното не е това от снимката в Техномаркет, има iFeel/Turbo/Eco както и други неща, които нямам идея за сега какво правят: Gen/Health/Clean.
WiFi не мисля, че има, не ми и трябва. Най-ниската Sleep скорост на турбината не мога да я чуя.
Хората в монтажния кит са дали и пликче със шпакловка и стойка за дистанционното за стена. Има избор на Целзии или Фаренхайт...
Та това са моите 5 стотинки, виждайки доволните от StarLight реших да си взема оригинала
И все пак, това са само първите впечатления, за мен докато не изкара 10+ години безпроблемна работа не е добър климатик.
Едит:
Старата Осака се оказа че била за кондензатор на вентилатора
Има WiFi, няма монитор за консумация.
Gen бутонът явно ограничава консумацията до 30/50/70% от номиналната.
От апликацията можеш да изключиш дисплея с температурата и звука за приета команда.

Вече е налице Fresh in 3.0. Въпреки, че малко е олекнал са върнали EEV, за разлика от 2.0 където го нямаше. В 1.0 също има. Доста добър минимум има на хартия, ама клапата май не се чупи, като 1.0. За по -малки стаи мисля ще е ок. При Румънците с ваучери се движи около 1000 лв.
не знам как я мислят с тия 1000 лв ,1100 лв се намира Ал Изи Про дето е с 30 кила външно тяло ,ЕЕВ и вграден уифи

Вътрешното е по-добро от Мидеа според мен, но вече какви други способности има ще видим, който пръв го окичи. За мен 1.0 си остава почти отлична цепеница.
П.с. Има данни, че компресора вграден в 3.0 е WM098SJ70-B03 - RECHI, който по данни от каталога им е 915/855 вата.
Този пост е редактиран от corsairman01; 17-10-25 в 10:29.

Да, като act 12 wi fi но с поне са с всички екстрички. Оригинално китайско без румънска намеса. Не съм сигурен, но май имат и нагревател на тавата.
Веднъж ми се наложи да ползвам гаранция оъ Метро и ударих греда. Та по добре китайци с румънска намеса вместо чисти китайци от Метро.

Ами за жалост така е с гаранциите, тука има тука нема. Затова всеки сам избира от къде и какво да купува.