Взимайте го, докато е на тази цена....
Взимайте го, докато е на тази цена....
Жалко, хубава машина за съвсем сносни пари.От новите модели има ли някой, който я доближава, не на хартия, а като реална работа?
[QUOTE=Aleksandars;1041167]Взимайте го, докато е на тази цена....[/QUOTE
Прощавайте, това към мен ли е?
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-09-22 в 21:52.
За съжаление, истината понякога боли... Само не знам, защото сте се насочили към 18000 ~ 21000 BTU модели?! WTF!!!
Предвид упоменатите от Вас условия, може да погледнете следните модели:
Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance
Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-Tech
Panasonic KIT-TZ35-WKE
Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Kaisai KSN-12HRH HOT
Приятели, ще може ли отговор по моя въпрос?
Ще се радвам ,Akexanders да изкаже мнение.
Благодаря!
Неприятни условия, от където и да го погледнеш... Имайте предвид, че увеличението на цените на машините е вече факт и съвсем скоро, тенденцията ще бъде последвана от всички вносители...
От този бюджет, като махнем монтажа, остава почти нищо.... Може да погледнете:
Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-Tech - с лека корекция на бюджета...
Hitachi RAK-35REF/RAC-35WEF Dodai 2
Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic - аз бих заложил на него.
Crystal CHI-12S-2A
12LMC е изпитана машина, но имайте предвид, че вече е в историята....
Благодаря за отговора! Бях се насочил към LMC-то защото така ми обясниха, както вас, че е доказан модел, макар и стар. Ще помисля дали ще го взема или ще заложа на някое от вашите предложения. Искаше ми се да е по качествена марка климатизатора, затова и фуджитцуто ме грабна. Догодина ще сменям дограма и се надявам да се подобри кпд-то на климатика.Иначе като казвате, че е в историята, значи ли това, че ще е груба грешка ако го взема и няма дългосрочно да върши работа? Екстри не са ми необходими никакви, стига да топли и охлажда.
Мерси още веднъж за съвета!
Поздрави!
Питащите, докато "питат" цените май растат още. Казаха ми, че от утре един от вносителите на Фуджицу-Дженеръл-Фуджи вдига още цените.
Купувайте за каквото ви стигат парите. Които имат възможности да вдигат бюджетите.
Здравейте,може ли да предложите какъв климатик да си взема,гледам цените растат доста бързо,и са станали по скъпи и от предходни години. Главно засега съм се ориентирал към 9-ка Gree G-tech. Ще се използва само зимата за отопление,лятото е достатъчно хладно вкъщи и не ми трябва охлаждане.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно; Апартамент;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
Ще се използва само за отопление,лятото няма да се ползва понеже е достатъчно хладно в помещението.
3. Kaĸвa e:
Не знам точно квадратура, спалня на 1-ви етаж,положението е кофти,не влиза много слънце през зимата,и е доста хладно от мазите доло.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Габрово
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Само зима 22-24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Няма никаква изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Мисля че не.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - Бюджета гледам да е до 1800 с монтаж
Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance е по-добрия избор от gree-то и влиза засега в посочения от Вас бюджет.
Благодаря за мнението. Няколко познати не ми препоръчват Daikin заради това, че отделните части се произвеждат в заводи в различни държави и континенти и крайният резултат понякога става "франкенщайн" по техни думи. Затова и се надявах на малко повече насока от по-опитните.
Може би и ако Aleksandars сподели също мнение - кой от тези два модела би подкрепил и защо ще съм много благодарен! Както и всеки друг, който има някакъв опит с някой от двата, разбира се!
Поздрави!
Всички клими се правят от части от целия свят. Това не е новост или особен проблем. Ако не беше така средната цена щеше да е поне тройна.