Страница 85 от 100 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Цитат Първоначално публикувано от pab Виж публикацията
    От препоръките, които ми дадохте се спрях на следните варианти:
    2. Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W DIAMOND, 9000 BTU;
    3.
    Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG WiFi, 9000 BTU.

Разговарях с магазина на VIMAX в София, Младост-2. и оттам ми препоръчаха за позиция номер три да взема 12 BTU, защото прозорците са големи и нямалио да стигне мощността.
    Кой от трите варианта бихте ме
    посъветвали да взема Водещи са тихата работа и на второ място икономичност.
    Отиваш при вносителите и питаш какво биха ти предложили и на каква цена биха ти го монтирали:
    Кондекс - вносителя на MHI
    https://condex.bg/
    Климаком, вносител на МЕ
    https://climacom.com/
    Като не те устройват цените, отиваш при тези, които ти предлагат 12-ка, взимаш каквото ТЕ ти предложат и стискаш палци всичко да е наред с монтажа!!!
    ...................и приключваш със сагата........................
    Genadi80 и Ivanskin харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от Dzhelebov Виж публикацията
    Здравейте драги съфорумници, дойде време да сложа още два климатика, в двете малки детски дето останаха без климатици навремето. Разбира се искам да се допитам до вас, мноооого по знаещите от мен за мнение и препоръка.

Става дума за град Варна, като изложението на двете стаи е запад. Изолацията е много добра! Външна 10-15см (различно на различните места, сградата е разчупена), тухли термопро, вътрешна 5см вата зад гипскартона, общо мисля че идва 40-50см дебелина.

Едната стая, която е между спалнята (в която има климатик, но никога не го пускаме, понеже през нощта предпочитаме да е около 21 градуса) и другата детска, е много топла и до сега без климатик най-ниската температура която съм виждал е 19 градуса (при затворена врата). Другата стая обаче е с доста външни стени, както и от долу е остъклена тераса. Там е слизало и до 14 градуса (при затворена врата). Отворя ли вратите, то температурите в двете детски стават около 2-3 градуса по ниски от колкото в хола (където държим около 24 през деня и 22 през нощта, че иначе не се спи). Двете стаи са по 13кв.м. Климатиците, които искам да сложа са Дайкин поради простата причина, че вече имам три дайкина (подови nexura) и предпочитам да си продължа с марката също така и заради приложението.

Желаната температура която да се поддържа е 24 през деня и около 19-20 градуса през нощта. Като разликата която ще се компенсира е максимум около 10 градуса в случая с външната детска.

Външното тяло ще е изцяло на завет в една нища, никога вятър, но и никога директно слънце.

Основния ми въпрос е дали да са два отделни климатика или сплит система - едно външно и две вътрешни тела?

Разбира се вторият ми въпрос е да ми предложите модели. Бюджета не е определящ, по-скоро цена/качество е важно за мен. Но все пак две малки стаички по 13 квадрата, в които до сега е имало по едно конвекторче 1кв и е било напълно достатъчно, някак си да сложа климатици от рода на уруру сарара не ми се вижда разумно.
    Климатиците ще са на стената понеже нямам място в малките стаи за подови, иначе нямаше да го мисля толкова, с подовите работата е ясна, дайкин май имат само един модел в момента Важно е да са тихи и да не духат много, разбирам че е абсурдно да очаквам да са като нексурите, но все пак става дума за детски стаи.

Моля за предложения и дискусия по въпроса
    До колкото разбирам ако ще е Дайкин то трябва да е DAIKIN Perfera W FTXM20A/RXM20A

А какви са му конкурентите от другите марки? Напомням, че става дума за детски спални 13 кв., съответно да са много тихи и да не духат много.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

За малки спални помещения Дайкин се състезават сами със себе си според мен и трудно ще намерите по-подходяща машина с условието, че бюджета ви устройва.
    ccankov73, Dzhelebov, rosswen и 1 други харесват това.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте,
    След оглед на място, специалист ми препоръча следните модели:
    1. Климатик Daikin FTXM25A/RXM25A NEW Perfera

2. Toshiba EDGE RAS-B10G3KVSG-E /RAS-10J2AVSG-E WiFi, 10000 BTU

По мнение на специалиста, Тошибата върши същата работа като Дайкина, но на по-ниска цена и с по-малко проблеми. Сервизите били пълни с Дайкин.
    Според Вас дали в вярно това и има ли смисъл от 600лв. по-високата цена на Дайкин?
    Благодаря

6. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

TihTih
    Александър вече ти е предложил:
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    TihTih, подкрепям казаното от Христо и без да се замисляте, заложете на Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera. Като други варианти: Hitachi RAK-XJ25RHAE/RAC-XJ25WHAE airHome 800, Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN, Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic.
    Дайкина е с активна система за пречистване на въздуха Flash Streamer, което е голям плюс за спалня, а при Тошибата няма.....
    Отделно, ако заложиш на Тошиба си купи/приготви стълба или стол , да му местиш клапите ляво - дясно, защото се местят ръчно, докато на Дайкина е от дистанционното.....
    Аз бих избирал между Daikin и Mitsubishi Electric от предложените от Александър марки и модели......
    Ivanskin одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Според мен, не е вярно. Особено за това, че Дайкина е по-проблемен от Тошибата. За този модел на Тошиба конкретно има безброй оплаквания, докато за Дайкина няма почти никакви. Отделно, хардуерно Дайкина е по-сериозен. Тошиба ползва Мидейски компресор, доколкото съм запознат, а Дайкини свое производство.
    bobivg одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Смени си специалиста...
    Dzhelebov, CubanLinx и rosswen харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от TihTih Виж публикацията
    Здравейте,
    След оглед на място, специалист ми препоръча следните модели:
    1. Климатик Daikin FTXM25A/RXM25A NEW Perfera

2. Toshiba EDGE RAS-B10G3KVSG-E /RAS-10J2AVSG-E WiFi, 10000 BTU

По мнение на специалиста, Тошибата върши същата работа като Дайкина, но на по-ниска цена и с по-малко проблеми. Сервизите били пълни с Дайкин.
    Според Вас дали в вярно това и има ли смисъл от 600лв. по-високата цена на Дайкин?
    Благодаря
    Не знам как някой успя да сравни 10-ката EDGE с Перферата, 26 кг външно тяло срещу 36 кг. При настина студено време едва ли ще свърши същата работа...
    Ако искате нещо по-евтино, вземете ME AY25. Перферта си заслужава по-високата цена. ME EF25 KIRIGAMINE ZEN също си заслужава по-високата цена спрямо AY25
    rosswen, Palev и HRS9 харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016

И мен вчера един "майстор" ме убеждава как Toshiba EDGE RAS-B10G3KVSG-E /RAS-10J2AVSG-E WiFi, 10000 BTU бил по-добрия избор за спалня 13кв от Daikin FTXM20A/RXM20A NEW Perfera и бил надежден, не като Дайкин дето се чупили постоянно, че Дайкин били добри преди 4 5 години но сега не ставали... а Тошибата били страхотни и доста по евтини, щял съм да си спестя 1000 лв поне за два климатика...

И някак си ми се стори, че просто марджина му за Тошиба е по висок и това е... четох за новите Перфери (не знам дали и за малката 7-ка важи), че били доста сериозно обновени и подобрени... пък и става дума за малка спалня.. не вярвам тая 10-ка на Тошиба да има по-нисък минимум или да е по-тиха или да харчи по-малко или да духа по-малко от 7-ката на Дайкин.... Вие кажете, бъркам ли някъде в разсъжденията ми...

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Много ми е интересно тия виртуози на перфоратора от къде знаят колко е надежден нов обновен модел, който се предлага от няколко месеца на пазара и не е презимувал още.
    Аз работя при един от вносителите на Дайкин и до сега нямамe нито една сервизна заявка от дистрибутор за FTXM-A. Въпреки, че имам информация върху много по-голям брой от така наречените "майстори" ми се вижда несериозно поради горните две причини да правя изказване за надеждността.
    Що не им зададохте въпроса колко перфери са монтирали стари/нови и колко са били с проблеми.
    Aleksandars, gurcayy, Dzhelebov и 5 други харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от solo5 Виж публикацията

В Бургас намерих фирма, в която ценита с монтажа са следните:
    Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM, 7000 BTU, Клас A+++ 1779.00лв
    Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM, 9000 BTU, Клас A+++ 1899.00лв
    Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 PREMIUM, 12000 BTU, Клас A++ 2179.00лв
    Мисля, че 12-ка за хола и 2 седмици за детската и кухня би трябвало да ми свършат работа или общо 5737.00лв.

https://i.ibb.co/TkJ0MjH/bl23-IIb.jpg
    Някой може ли даде инфо за Klima Garant? 7-цата,която съм харесал е с 500лв по-евтина. Вярно че е без монтаж, но пак едни 200лв ще е надолу. 2 седмици и една 12-ка ще са ми около 700-800лв разлика и то след като платя 3х280лв за монтаж. Рисково ли е или фирмата става?
    Този пост е редактиран от solo5; 18-10-24 в 22:12.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте.
    Тряба ми климатик за спалнята, от доста години не съм следил как вървят нещата и се нуждая от съвет.
    Спрял съм се на 2 модела
    1.Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK25ZS / SRC25ZS-W, 9000 BTU
    2.Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK / MUZ-AP25VG + WiFi, 9000 BTU

Ще се ползва предимно за охлаждане, стаята е 17 квадрата.

Кой от двата модела ще препоръчате?
    Отворен съм и за другите предложения.

16. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте, препоръчват ми - GWH12YD-S6DBA1A. Какво ще кажете за модела?

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...h-supreme.html
    Ей тука имаш 60+ страници дето сме казали за модела …

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от RobbinHood Виж публикацията
    Здравейте.
    Тряба ми климатик за спалнята, от доста години не съм следил как вървят нещата и се нуждая от съвет.
    Спрял съм се на 2 модела
    1.Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK25ZS / SRC25ZS-W, 9000 BTU
    2.Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK / MUZ-AP25VG + WiFi, 9000 BTU

Ще се ползва предимно за охлаждане, стаята е 17 квадрата.

Кой от двата модела ще препоръчате?
    Отворен съм и за другите предложения.
    Наследника на AP25 - Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 85 от 100 ПърваПърва ... 3575838485868795 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе