Аз пък много се радвам, че Дядо Коледа най-сетне е донесъл вакуум помпа на въпросната фирма!
Аз пък много се радвам, че Дядо Коледа най-сетне е донесъл вакуум помпа на въпросната фирма!
Не е нужно човек да е ясновидец, за да предположи нещо! Всеки знае, че градинките са на няколко метра ( бил той и 1м. ) отстояние от сградите. По- лошото ще е ако капе върху външното тяло на съседа , на долния етаж. Всички знаем в коя държава живеем и че тук норми и правила не се спазват, защото няма контрол. Весели празници!
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Ще ви издам една тайна - противно на разбиранията на много хора, градинките СА пешеходна зона. Същата фирма беше монтирала по същият начин 2 климатика в нашата кооперация - водата се изливаше върху тротоара. Три пъти ги връщахме да си оправят мизериите. И изобщо фирма, която инсталира климатици без да се погрижи къде отива водата са пълни аматьори.
Как да знам, като не съм доктор? Ако бях, щях да знам, но нямаше да ми е необходимо. Параграф 22
Момчета спокойно, външното тяло ще тече в градинката, където не минават хора. Избрах да е монтирано там, защото отдолу няма други климатици (засега). Ако след време има друг климатик отдолу, ще бъде преместен дренажа.
Много професори тука, но климатиците отделят конденз като работят. Все някъде трябва да текат, клиента казва къде да текат. Ако иска на балкона да си прави пързалка, ако иска навън. Ако не иска никъде да тече, може и на дивана вкъщи. Обикновено се избира най-малкото зло. Ако някой има нерешим проблем с конденза да мине на пелети. Чудя се като вали как излизате навън та да не ви капне нещо на главата?
Какви са опциите ако искам да сложа външното тяло на място на което два етажа над мен вече има мо тирано друго външно тяло и то отделя доста конденз зимата?
Правиш покриви, навеси... и такива неща. Все пак избора, къде да си монтираш агрегата е твой.
С покриви и навеси ще се чиват капките като падат и е неприятно. А отделно на това като се разбиват капките върху покрива ще ми пръскат по прозореца.
Може да е писано, но понеже стана на въпрос сега...
Има ли проблем, ако едно външно тяло е монтирано точно над друго и му капе отгоре? Питам, защото наскоро един пич се нанесе на 4-ия етаж над мен. Монтира една бръмчилка /Дайкин/ точно над моето Фуджицу и капе точно на него.