Абе за тавички не сте ли чували? Купуваш му една с изведена един метър ПВЦ тръба в някаква посока различна от проблемната, и проблема е решен. Но ако е пич, ще си я купи сам за да не пречи на съседите си с климатици под него.
ruuni9
На балкона съм монтирал три, един над друг. Проблем е, че водата се стича по долния и го обледенява от всякъде, вкл. и по решетките от пред. Смятам, че това влошава работата и съм сложил пластмасови съдове, които изхвърлям при нужда. Ако при теб е отвън тялото, мисля, че не е приложимо това със съдовете, но обледеняването ще го има.
Този пост е редактиран от avenger; 29-12-17 в 21:22.
Аз и улук ф100 виждам замръзнал в Пловдив почти всяка зима, но 60-70 см ф50 с наклон от тава може и да не замръзне.
Този пост е редактиран от SPSt; 29-12-17 в 00:41.
Ф35, ако не се лъжа са нашите, като и тавичката и тръбата са под наклон. Не е имало замръзвания. Обикновено дължината на тръбата е от 1 - 1,5м и бързо се отича.
Румба, ф32 са.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Улуците на къщата ми в Плевен редовно си замръзват като стегне студ за повече последователни дни. Вадил съм лед по над метър височина и 10см. диаметър от тях.
На съседни кооперации най-долните климатици стават на ледени блокове от водата капеща от тези над тях. Най-големият смях е с една кооперация, която точно пред входа й капят 2-3 климатика и става ледена пързалка и народа почват да падат като круши на влизане и излизане. Е, само на мен ми смешно, на тях не особено.
Ето за това съм сложил 5 литрови легенчета, които не са красиви, но вършат работа! 12 лмца го пълнеше миналата зима за два дни, а по-малките по-бавно. Ставаше на буца лед, която се разтопява, докато се изкъпя в банята...срам! Но Мега по-горе го е казал- климатиците правят конденз и трябва да се съобразим с това. Не искам да ми прави ледена пързалка на балкона, нито някой комшия да се пребие пред блока! А с тръби и тава е все тая. Дори и да не замръзне, което в София е малко вероятно, пак ще се излива на тротоара. А като замръзне, по-лошо. Нагреватели, къде да ги свържем, кога да работят, отпада ли гаранцията и пак локви и лед! Някои носят дърва, аз изхвърлям лед- б*си живота :-(
И като замръзват някои улуци някой път да се спре да се слагат улуци по сградите ли?
Улуците замръзват някой път, а климатиците- винаги. Рядко има течна вода в улука при много голям студ, а и не ти пожелавам да видиш как се сгромолясва пред теб 200 кг. висулка от улук! Тогава ще мислиш иначе. Искам да кажа, че не е безопасно и едната опасност поне, от климите, може да бъде избегната. После, в Пловдив е доста по-меко зимата, а в София наистина условията за лед и сакатлъци са далеч по-благоприятни. Накрая, това решение, за легенчетата, си е мое, грозно е и не ангажирам никого с него! А и за машини, монтирани извън балкон е неподходящо.
Бих добавил, че на нито една нова сграда, освен нова къща на село, не се слагат от години външни улуци!
Този пост е редактиран от chepkata; 29-12-17 в 00:34.