Страница 40 от 79 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2013

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тоя монтаж на видеото има недостатъци ама не ми се изброяват.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Здравейте, колеги. Имам такъв казус - съсед на мой клиент му прави нон стоп проблеми за шума на външното тяло и в процеса на търсене на решение се засегна въпроса за разположението на външното тяло. Някой може ли да сподели дали има някаква наредба, закон или регулация, която да рамкира къде може да бъде разположено самото външно тяло? Доколкото ми е известно има регулация относно шума отвън, но за мястото за монтаж не съм срещал нищо. Ще съм благодарен да споделите знание и опит

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

наредба няма .. но е добре да реагираш по някакъв начин ,сложи му тампони поне .. на съседката аз лично и слагах тампони на консервите дето си ги е купила щото бръмчаха .. те и сега бръмчат но много по тихо не ме дразнят ..

6. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Климатикът си е монтиран на тампони, но е една стара Мидеа и се случи по-калпав съсед, който няма много работа цял ден и само гледа в климатика. Хората, в чието помещение е климатикът, нямат грам проблеми с шум и вибрации. Само въпросният съсед и съм склонен да мисля, че просто им прави номера.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Няма никакви регулации относно мястото на монтаж. Шумът обаче е нещо, за което има законови норми. Единственото, което може да направи съседът (легално) е да се жалва пред компетентните ограни, които от своя страна могат да дойдат и да измерят нивото на шум, което със сигурност ще влиза в норматива и жалбата ще падне.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

но пък има доста други опции които не включват 3ти лица .. щом климатика е Мидея 99% жалбите му са основателни .. тая марка като гледам какво изкара последните години трябва да я забранят със закон ..

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Абе те Мидеите, че са боклуци, боклуци са, ама ако беше така както казваш цяла България щеше да пищи... То няма стена без Мидея вече...
    dodo_pv и mirandi харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Да споделя и аз отдолу хората имат едно старо лг инвертор, което много гадно се чува като се набира после се намаля, но доста шумно понякога, несе чува толкова или е изключено по скоро. Отгоре пък на малко по в страни на тераса, която стената идва към моят хол има една мидея стара, която толкова много предаваше вибрации по панела и се включваше и изключваше с удар направо през 2 минути. Мислех си че всичкото това е от лг-то докато не отидох да я питам на горния етаж. Сложих и едни хубави тампони от испанските белите бях си купил да сменя моите старите и имах и един резервен комплект. Ами сега не се чува нищо, определено свършиха работа. Остана само това лг, но то не е на тераса, и там трябва да се реши по някакъв начин проблема можеби пак с едни тампони, поне малко да намалят вибрациите. Лошото е че масово на хората неим пука а така пречат и на други и също така, че се купуват най-евтини климатици Мидеа осака и т.н

12. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Съгласен съм, че Мидеа-та си е дърво по принцип, но практиката ми показва, че когато има проблем с шума на един климатик, най-напред реагират собствениците. Те обаче нямат подобни оплаквания, което ме навява на мисълта за по-сприхав съсед. Хората иначе са готови да сменят климатика с някое Мицубиши или Дайкин, но се притесняват ако и тогава съседът продължи да мрънка какви последствия би могло да има за тях.

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Успокои ги, че няма да има никакви последствия... В предния пост написах какви са регулациите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Точно него им цитирах

16. Тук е от
    Apr 2014

Отговор: Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

монтажа е към 150лв.

17. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от gena_eds Виж публикацията
    монтажа е към 150лв.

18. Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Абе те Мидеите, че са боклуци, боклуци са, ама ако беше така както казваш цяла България щеше да пищи... То няма стена без Мидея вече...
    Аз имам друг проблем. Преди седмица ми монтираха от Джапан клима Национал втора ръка CS-X226A. На външен вид много хубава направо супер с всички екстри. Когато замерих разхода обаче се оказа че харчи толкова колкото и акумулиращата печка преди нея. Има COP над 6 по табелата, но на практика не е повече от 1,5 и то при температура в стаята с един два градуса по-ниски. От фирмата не искат и да чуят, че нещо и има на машината и да дойдат да я видят. От какво може да е ? Дали не са я обезвъздушили правилно или просто е издухана и са ми я пробутали. Преди две години си взех от тях две митсубишита и много съм доволен от тях, но с този национал направо ме заклаха. По добре да си бях купил мидеа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 79 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе