"-А не може ли столовете сега, а парите - утре?Първоначално публикувано от antovasilev
-Разбира се, всякак може. Само парите - предварително."
"-А не може ли столовете сега, а парите - утре?Първоначално публикувано от antovasilev
-Разбира се, всякак може. Само парите - предварително."
"Купуваш днес ,монтираме днес или утре"....... това е рекламното мото на една фирма което съм сигурен че не спазват.
Не, аз разбирам, че има моменти в които дадена фирма или фирми са по-натоварени. Но е коректно клиента да бъде предупреден за забавянето преди да плати а след като е информиран и плати да му се даде точен ден и час за монтаж.
В момента всички сме натоварени но като знам няколко "фирми" с ръководен персонал и служители от баща и син или съпруг и съпруга ми е много ясно че ще мотаят клиентите но в крайна сметка клиента си избира с кого ще работи.
Разбира се Мега трябва да си коректен с клиента,трябва си изпълняваш обещанието към него или ако неможеш да го изпълниш поне да го предупредиш че може да се забавиш и вече на него ако му е удобно да чака ,тъи като фирми много , поне така мисля аз като търговец вече близо 10 год.Клиента е на първо място и като му казваш истината и му обясниш всичко ще имаш неговото уважение и доверие за напред като клиент.
Хайде да не политизираме раздела!Първоначално публикувано от aruba_man
Кой, колко "бой" ще отнесе е тема за Дъра-бъра.
Бих се притеснявал повече ако попадна на фирма, която може да монтира на момента, отколкото ако се наложи да изчакам 15 дни.
Първоначално публикувано от aruba_manПървоначално публикувано от aruba_man
Той й Ванко68 навремето така казваше...
От едни вземе, на други да даде...
П.П. Много къса памет...
Брейй, много работа в туй Софе. Във Вн климаджиите си бъркат в носа, в момента. Няма бааач. Хората цепят и подреждат дървата....
това е добре щото цените на климите паднаха до някакви по реални .. то какво беше преди .. 12ка китаец с коп 3 - 1500 лв .. и то парите тогава имаха стойност .. сега 1500 лв са 1 минимална заплата горе долу ( ако искаш да живееш нормално) .. нормално е да отделиш 1 заплата за климатик
Ти каде живееш Алекси , защото в моя регион (Плевен) хората работят за тези 1500лв близо 3-5 месеца и ще и трудно да отделят такава сума все пак годината е 12 мес. а да работиш 3-4 за климатик не мисля...Първоначално публикувано от Alexi
Ами тогава просто не си купувате. То и аз искам Ламборгини - ново, ама гроздето е кисело и карам по-скромна кола. В конкретния случай - ползвате духалка или някакво друго отопление - сигурно звучи гадно, но това е тъпата истина. Климатизаторът е скъпа инвестиция, която се "избива" във времето. И затова не трябва да се сърдите, че климатикът струвал 1500лв, защото това са някакви "Промо" цени, а на системата в БГ и на тези, които решват, че заплата от 300-500лв е достатъчна. За мен тя е обидна.
Дойде време да се усети ефекта на хипермаркетите и безкрайното изпростяване свързано с тях. Влиза една жена в офиса и казва: климатик, инвертор, за отопление на 35 м2, с висок КОП и 800 лева с ДДС и мантаж? Ние казваме:няма такова животно, а тя става и излиза със самочувствието, че е сбъркала офиса...
Безкрайните промоции, метропощи и тоновете хартия, които се похабиха да се обеснява на хората, че могат да си купят ъглошлайф за 12 лева с ДДС и безкрайна гаранция доведоха до масово оглупяване...В добавък и някои български чисто манталитетни особености превърнаха това в почти масово заболяване, при което да купиш нещо "на далавера" се превърна в невероятен героизъм, в начин на живот за някои хора.
Според мен като нямаш възможност не си купувай на всяка цена, защото ще получиш гарантиран боклук. И това не е проблем на тези, които умело използват ниската потребителска култура, а на тези, които я нямат...
Един приятел навремето казваше. Запомни от мен "Не всичко и не на всяка цена".
Точно тази като иде в някои от тези магазини, ще и кажат, че имат точната машина за нея и, че е върха на сладоледа.
Е, като ви слуша човек ще си рече, че климатик под 1500 лв не трябва да си купува за отопление. Ай де бе. Кой колкото пари има, толкова дава. На времето си купих климатиците по 840 лв (2 бр. 9-ки) и 950 лв (12-а). Това беше пролетна на 2005г. Китайски панасоци инвертори. И до сега продължават да ме топлят всяка зима, без да се налага да пускам допълнително отопление. То е ясно, че скъпите климатици са по-хубави, ама не всеки може да си позволи Ферари. Но не казвайте, че по-евтините са боклуци и не вършат работа. Може да се спори и с примера за ъглошлайфа от 12 лв с гаранция от 2 години. Кое е по-хубаво, когато го вземаш за непрофесионална работа? Ъглошлайф за 500 лв или такъв от 12 лв. Аз бих предпочел по-ефтиния. Дори и да се счупи, ще си купя нов, ама това ще е след като му изтече гаранцията.