Страница 42 от 79 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сега имам гости и не мога да си правя експерименти. Дъщеря ми не иска да има климатик и намали акумулиращата на единица. След като си заминат другата седмица ще продължа с експериментите. Но забелязах, че след като температурата в стаята е по висока от зададената работи само вентилатора и консумира 72 Вт, а след повишаване само с 1 градус почва да черпи 480 Вт.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Здравейте! Искам да ви попитам дали е възможно след вкопаване на тръбите на вътрешното тяло, да се измаже и боядиса частично.
    За справка жилището е боядисвано това лято и не се живее в него.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Може.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Прилагам снимки на които може да се види определеното място за монтаж на климатиците.
    https://docs.google.com/file/d/0B64U...p=docslist_api
    Ще има ли нужда от много къртене? Външното тяло ще се постави на тересата която също се вижда от снимката. И по какъв начим ще преминават тръбите - по дължината на вътрешното тяло или ще се кърти само от страната на контакта. Стените са боядисани, обаче на следващия линк вече съм с пясъчна мазилка и не знам дали вкопаването няма да е проблем.
    https://docs.google.com/file/d/0B64U...p=docslist_api
    Нямам точна снимка на другата спалня, но на тази снимка която виждате си представете един контакт горе в дясно. И въпроса ми е дали тръбите ще минават отново по цялото протежение на вътрешното тяло? Естетически ще се отрази ли на цялостната картинка?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

слагай един подов до бюрото всичко друго ще е осиране на пейзажа .. първо си ремонтирал после се сещаш за климатици

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

... И аз съм си утрепване... Повечето неща се правеха от разстояние, имаше си бригада която в крайна сметка не оправда с нищо професионализма за който гарантираха. Е сега примерно на стената с мазилката ще се слага тв, обаче кабелите ще висят като прани дрехи. " Ще ти пусна тука една етажерка" - направо от тавана я пусна... Там като се сложи едим климатик и ако настроя струята надолу, ще духа в етажерката.

пп Подов викаш, но къде? На 30 см в ляво от бюрото е вратата на терасата.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда,кофти .. тя не се вижда на снимката

10. Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Ама. защо да я държи вкл. 24ч., като тя го топли 19ч, след като е работила 5ч.и то само на степен 2.
    Стана ми интересно: Значи, ако климатика работи 24ч. и харчи 6500Втч. ел. мощност, излиза че моментната му консумация е 270Вт. ако приеме, че при 4С КОП е 3, то тогава той отдава 810Вт топлинна мощност. Излиза, че загубите на това помещение, при поддържани 21С, са 47.64Вт. за всеки 1С разлика във температурите вън и вътре.
    Сега, акумулиращата печка не работи 19ч., като температурата спада от 27С до 22С, т,е започва от дТ=23С и приключва при дТ=18С. Загубите на топлинна мощност при дТ=23С ще са 1096Вт, а при дТ=18С ще са 857Вт. Средните загуби са 977Вт. За 19ч. това прави 18554Втч. Ако приемем, че печката е работила 5ч и е отддала общо 9000вТч, от които 5х1096=5048вТч са загубите на помещението, то остават 4000Вт, които са акумулурани.
    Как с тези 4000Вт, акумулирани, се покриват 18554вт необходими за покриване на загубите за поддържане на споменатата по горе температура.
    Иначе, ако си бачка печката на 4кВт, то 5ч.х4кВт =20кВт - горе долу ще излезе сметката, ама тогава 20кВт/ч, срещу 6.5кВтч.
    Дали греша някъде - сигурно греша много яко, а?
    Температурата не спада линейно а експоненциално. При температури по-високи от 22 -23 градуса започваш да топлиш и съседите в блока три което топлоотдаването от стаята се увеличава рязко. Причината е че площта нараства повече от 5 пъти.

Между другото се съгласиха да подменят климатика, но ми поставиха такива условия че се чудя какво да правя. Нямали 10-ки Митсубиши и Дайкин и ми предлагат 12-тица. Тя обаче е 200 лв по-скъпа. Като добавим и 350 лв за нова 10-ка и 170 лв за монтаж и 100 лв че съм използвал стария и трябвало наново да го почистват стават общо за доплащане над 800 лв. . Дадоха ми и да избера някой от другите климатици втора употреба които имат ама нямам време да отида да ги разгледам

11. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

само неразбрах какво точно ти продават за тези пари

12. Тук е от
    Dec 2014

National CS-X226A за 1050+170 и +820 за да го сменят с митсубиши 12 MSZ-GV252

13. Тук е от
    Jul 2009

Това Митсубиши ново ли е? Защото ако се разровиш, ново е продавано за 1500-1600 лева. (Софияклима ООД - продажба, монтаж, ремонт, сервиз на климатици)

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от lio58 Виж публикацията
    ...и 100 лв че съм използвал стария...
    Ама и ти си за бой, как може да ползваш климатика?! Не можа ли само до го гледаш, като шедьовър на Леонардо???
    Сега, мааааалко по-сериозно. Може би е трябвало да не ти дават ДУ-то му и да не го подвързват към ел. мрежата. Така, поне нямаше да те дразни и сега нямаше да имаш премеждия с климатик в навечерието на Коледа.

16. Тук е от
    Dec 2014

Никой не каза може ли повишения разход да идва от неправилен монтаж. Нещо да са сбъркали при обезвъздушаването?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Ама и ти си за бой, как може да ползваш климатика?! Не можа ли само до го гледаш, като шедьовър на Леонардо???
    Да за украшение става Национала е много хубав. Чак не ми се сменя. Мисля си дали да не потърся друга фирма да го ремонтират. Но като зная какви са ни фирмите не ми се започва.

А сетих се още нещо. Като гледах клипчето за монтаж на климатик видях че свързват тръбите с вътрешното тяло с винтова сглобка, а при мен ги звариха, Това ли налага наново да се плаща цялата сума на монтажа? Не може ли същите тръби да се ползват за новия климатик?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя национал е топ модел от 2006 .. би трябвало да е икономичен и да топли яко .. явно нещо му има

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от lio58 Виж публикацията
    .... изключих печката включих климатика на 21 градуса. Ха другия ден пак след 24 часа температурата в стаята 21 градуса, a климатика изразходвал 6,5 kWh.

.
    Alexi,
    Този климатик е изгорил за 24ч, 6.5кВт ток. за да поддържа темп от 21С в помещение от 13м2., при външни темп от 4С до не е ясно колко. Средният разход за 24ч. е 271Вт. Тая машина си работи ок, просто на човека му се иска да не харчи ток.
    Този пост е редактиран от tony34al; 16-12-14 в 09:38.
    badr, bobovo, Aleksandars и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 79 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе