Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 49 от общо 49

Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #46

    Re:Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?






    Така изглеждат съвременните климатици. Производителя си е направил труда да направи маслени трапове P и U образни във външното и вътрешното тяло на климатика. Ако се спазват изискванията на производителя няма нужда от допълнителни маслени трапове. Друг фактор за връщането на маслото е скоростта на флуида. За хоризонтални участъци трябва да е не по малка от 4м/с , а за вертикални 8м/с за да няма разделяне на маслото от фреона. Това е определящото и за намаляване на диаметъра на тръбите при по нисък минимум на климатика, а не че производителя щал да спечели от това намаляване на диаметъра и влагането на по малко материал. По принцип маслен трап се прави само там където има движение на газообразен фреон - от компресора до кондензатора при положение, че компресора е по ниско разположен от кондензатора и от изпарителя до компресора при положение, че компресора е по нависоко от изпарителя. Определянето на точните диаметри, респективно скорости е много важно иначе при по ниски скорости започва чуването на "поточето от течащ фреон" или свистене/свирене/ при по големи скорости. При работа на компресор без масло той "блокира механично", в маслото има метални струшки, има характерна миризма на прегрявалото масло. Елекртониката няма да позволи "електрическо изгаряне" на компресора. Не че има значение, ако стане - собственика е "ИЗГОРЯЛ".

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #47

    Re:Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?

    Както е било обсъждано във форума от гледна точка на комфорта при някой марки и модели при всяко едно включване на компресора независимо например, че климатика е настроен и работи в режим супер тих програма форсира компресора на максимум за определено кратко време вероятно с цел връщане на маслото в компресора, а след това работата си продължава в режим супер тих.

    Да, малкият диаметър на тръбите ще способства за повишаване скоростта на потока в системата, но не само диаметърът на тръбите е важен, за да се прецени ефективността на топлинната помпа климатик, важни са килограмите на всяко едно от двете тела даващи информация за големината на топлообменниците.

    По-малко килограми = по-малко материал = по-ниска цена.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #48

    Re:Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?

    Форсирането за кратко време го има само в някой по нови модели в които има филтри и заглушители т.е в системата има по големи загуби на налягане. В по старите модели го нама, особено при 100V. Това е по принцип, в някой модел може да е различно / света е многоцветен не е черно бял /. Диаметъра на тръбата и скоростта на флуида в нея, са важни за връщането на маслото. Другите фактори са типа на маслото и фреона. Затова не трябва да се смесват стари масла с нови фреони и обратно. Има и други причини които не са обект на обсъждане в момента.
    Килограмите нямат нищо общо с ефективността. Значение има топлообменната повърхност. По голяма топлообменна повърхност може да се постигне и с по малко килограми, но по тънкостенна тръба, нарез на вътрешната повърхност на тръбата, определен профил на тънките ламели, променлив дебит на вентилатора и т.н. Ако килограмите имаха значение толообменниците щяха да ги правят от дебелостенна тръба която да заливаха с чугун , хем по евтино хем по тежко. Една стоманена тръбна батерия не е по ефективна от един оребрен медно алуминиев въздухоохладител, въпреки че батерията е в пъти по тежка.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора
    Мнения
    69
    #49

    Re:Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?

    Може да ви се стори глупав въпроса ми,но като чета темата,почвам и аз да се плаша...ако външното тяло е 30 см по-ниско от вътрешното,обсъжданото по-горе в темата в сила ли е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Външно тяло 9-ка, вътрешно - 12-ка
    От mitakata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 06-01-14, 13:42
  2. Как се управлява външно тяло без да има вътрешно?
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 26
    Последно: 22-03-10, 09:28
  3. Разстояние между вътрешно и външно тяло
    От hristo_123 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 14-01-10, 21:10
  4. Вътрешно тяло 9-ка, външно тяло 12-ка - проблеми с климатик KOBE
    От koranto във форум Други марки климатици
    Отговори: 27
    Последно: 14-12-09, 16:30
  5. Съвет за място за монтаж на външно и вътрешно тяло
    От Relute във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 24
    Последно: 23-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе