http://www.heatme.info/klimatik-pana...s-te12hke.html ето малко информация но не виждам никаде да има нагревател,някой от панасониците имаха за защита от студа протичане на слаб ток през намотките на компресора,рекламираха го като топъл старт
http://www.heatme.info/klimatik-pana...s-te12hke.html ето малко информация но не виждам никаде да има нагревател,някой от панасониците имаха за защита от студа протичане на слаб ток през намотките на компресора,рекламираха го като топъл старт
Няма нагревател и на дренажа.3-йките от по-новите серии имат.
Има ли смисъл да слагам такива нагреватели в дренажа и под компресора. Климата ще работи в Плевен последен етаж панелен блок изложение юг.
Ще работи, но не трябва да слагаш щуцер за отводняване на водата.Първоначално публикувано от ivondera
Аааа да това за щуцера ми го обясниха вече ако някой от долу мрънка ще мисля друго приспособление. Тръбите ще трябва да се огъват на 3 до 4 места под 90 градуса това проблем ли е? С колена ли става това огъване?
Не, без колена, внимателно, все пак това са 6 и 10 мм. Може и с тръбогиб, тогава става перфектно. Ако водата пречи на някокого, сложи си отводнителна тава.Първоначално публикувано от ivondera
В квартирата разполагам с климатици panasonic cs-a90ke и panasonic cu-e90ke. На какво разстояние трябва да са от тавана, защото са монтирани на максимум 5 см.,което ми се вижда съвсем малко и какви могат да бъдат последиците от това? И нещо съвсем елементарно...на втория изброен от мен климатик не мога да му сменя батериите на дистанционното...Как се отваря?
В понеделник ще ми монтират Грии 18ка.та въпроса ми е разст.ми е 36см защото ми е над вратата на терасата,но тялото е 31см и отгоре до тавана остават 5-6см.фатално ли е....
Нещо не можах да схвана много идеята или според мен нещо си в грешка.
Няма как тънката на външното да е 4 мм по никакъв начин.И няма как дебелия накрайник на вътрешното да е 13 ( всъщност 12,7) ,а на външното да е 10 мм !
Стойките за външното тяло на 12LEC, върху топлоизолацията ли да ги слагам или да изрежа 2 ивици от нея, за да легнат в/у стената ? Топлоизолацията е 5см стиропор /не знам марка и плътност/, стената е стоманобетон.
Не режи нищо. При пробиването на отворите за дюбелите или анкерите измери дебелината на изолацията при всеки отвор и постави втулки в дюбела,изрязани примерно от ПВЦ тръба 20 или 25 мм. Тоест втулката да пренесе товара от стойката до стената,през изолацията. Така няма да нарушиш изолацията ,а стойката ще е стабилно легнала,а не върху меката изолация,където след време ще увисне от смачкването.
Климатикът е CS-G32V2 (национал-16 ка,инверторен, втора употреба) и ще се използва за отоплиние на 25 кв.м..Отворите на външното тяло ,където се свързват тръбите са -Ф4 за тясната и Ф10 за широката тръба.На вътрешното тяло едната тръба е 8 мм, а другата 10мм. измерени по външен диаметър.Тръбният път ще е 3 м.Какви размери тръби да използвам за свързване на телата и необходим ли е маслен трап при положение ,че вътрешното тяло ще е по-високо от външното?
-Ф4-няма да е.
Обикновено са цолови р-ри.Вероятно 1/4 и 3/8.Мери добре.Възможно е дебелата да е 1/2.Нямаш нужда от трап.