Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45
Like Tree2Одобрявам

Предстои ми монтаж. Въпроси - отговори?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2012

Re:Предстои ми монтаж. Въпроси - отговори?

Точните размери наистина са 3/8 широкия и 11/64 цола тесния отвор на външното тяло. Въпросът е какви размери да са тръбите,понеже четох в друг раздел на форума ,че от тях зависи нормалната работа на климатика.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Виж,никой техник не мери тръбите ПО ВЪТРЕШНИЯ РАЗМЕР ! Затова и тези обърквания с твоите въпроси- веднъж мериш отвътре,после отвън. На външното тяло има два крана,голям и малък. На тях се навиват едни жълти месингови гайки,в които влизат медните тръби. Вземи и си премери отворите в гайките и ще знаеш какво са ВЪНШНИТЕ размери на тръбите. Тънката с гаранция е 1/4" или 6,35 мм,а дебелата или е 3/8 " ,тоест 9,5мм,или 1/2" или 12,7 мм

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Този модел е с 6,35mm и 12,7mm.

5. Тук е от
    Jul 2012

Благодаря на всички отговорили на въпроса ми.Знаех предварително ,че не меря както трябва, но трябваше да режа тръбите за да дам точни размери.Вече се ориентирах- 6,35mm и 12,7 mm.Още един път БЛАГОДАРЯ!

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Здравейте, предстои ми монтаж на климатик HITACHI RAS/RAC-25JX5. Въпросният климатик ще се монтира на мястото на конвенционален Nippon ASW H 12 CH. Понеже тръбите на Nippon-а са вкопани в стената, въпросът ми е, дали ще бъде възможно при монтажа на новия (въпреки, че е с аспирация, съм съгласен да му отпадне тази функция) да бъдат използвани тръбите и стойката от стария климатик. Що се отнася до кабелното трасе, разбрах, че климатиците Хитачи са със захранване през външното тяло, а в съседство на същата стена ще ми бъде монтирано външно тяло на втори климатик, само че за съседна стая, т.е. евентуално може кабелът на двата климатика да бъде вкаран през стената от едно и също място, само че в съседната стая. Малко сложно стана като обяснение, но се надявам да получа отговор. Ако трябва ще дам допълнителни разяснения. Благодаря предварително!

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Nippon-a с кой фреон е бил?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

сигурно тръбите са различни новия ще е с 10ка сменяй ги няма да спестиш нищо

10. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ти не четеш ли ??? Тръбите са ВКОПАНИ ! Как няма да спести ? А къртенето и ремонта след това?

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Фреонът е R-407, тръбите са вкопани и наистина бих искал да си спестя къртенето, ако е възможно

12. Тук е от
    Mar 2012

Отговор: Предстои ми монтаж. Въпроси - отговори?

Най-после си намерих клима (японска втора употреба) и за спалнята: NATIONAL CS-405TB2. В събота ще я монтират. Въпроса ми е следния (свързан е с мястото което съм избрал за монтаж на външното тяло) : удачен ли е такъв вид монтаж като на прикачената снимка? Имам в предвид на балкон и колко е препоръчителното отстояние на външното тяло от стените ( отстрани и отзад)?
    57692.jpg

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

CS-405TB2 за спалня?! Тази спалня колко квадрата е?! Нали се сещаш, че това TB ще ви вдига чаршафите като почне да духа...

14.  

15. Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    CS-405TB2 за спалня?! Тази спалня колко квадрата е?! Нали се сещаш, че това TB ще ви вдига чаршафите като почне да духа...
    Спалнята е около 16 квадрата + антре 7 квадрата. Заради антрето реших да взема по-силен климатик а и освен това го взех доста евтино. Монтажа ми е безплатен само трябва да си купя материалите. Мислиш ли че като си направи температурата ще духа много силно? Наблюденията ми от Тошибата RAS-406LDR са че като си направи веднъж зададената температура се укротява и едвам я чувам.
    smqnab одобрява това.

16. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Сашо с това нещо няма да имат нужда от тях
    bobovo одобрява това.

17. Тук е от
    Mar 2012

Климатика работи много добре за сега! (NATIONAL CS-405TB2) Нито има хвърчащи чаршафи нито липса на такива. Доволен съм от направения избор!

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ти си приел думите ми буквално...Просто, базовите национали и не само те, си имат по силно духане, това си е факт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 26-09-11, 21:14
  2. Предстои ми рекламация. Как да стане ?
    От bengan62 във форум Черен списък
    Отговори: 2
    Последно: 13-08-08, 14:55
  3. АНГЛИЙСКИ ЕЗИК - ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
    От Tony_Jordanov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 01-02-05, 02:30
  4. EPOX в България - въпроси и отговори.
    От kod във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 11-03-03, 02:37
  5. предстои ми Upgrade-дайте съвет
    От old firehand във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 09-03-03, 00:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе