Страница 102 от 350 ПърваПърва ... 5292100101102103104112152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Само като видях термините "фондация" и "неправителствена отганизация" и "мъглата" се вдигна

Ако искаш да "удариш" отрасъл от икономиката на дадена територия пускаш подобни проекти загрижени за народа ... да има "паша".

Пълен таш@к , всички чужди фондации защитават частни интереси.
    В Германия по същото време всичко едно такова чисто и зеленко , а тея милиони тероряги дето им натресе мама шмергел с какво се топлят ? Сигурно лично тя ходи да им духа по пазвите за да е еко
    В Германия има закон за чистота на въздуха и водата. И на бирата. И се спазват. Само да звънне съседа ти, че от комина ти пуши и идва пожарната. Глобата е 599 евро. Повторна 1500, трета 5000. Ако искаш гори дръвца...

- - - - - - - - - -

Веднъж палихме барбекю така на една поляна. Български гений-колега реши да пренесем подвижното барбекю от закрития навес на хотела на 100м до красива полянка. И прекрасен немски жител на съседната къща викна 112. После 10тина души събирахме по 60 евро да помогнем на човека дал идеята.
    corsairman01, Vizi, Genadi80 и 2 други харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Сигурно глобата е била, че палите на неразрешено място. Иначе пушека от барбекюто е един и същ дали е под навеса или на полянката на 100м от навеса.

4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    В Германия има закон за чистота на въздуха и водата. И на бирата. И се спазват. Само да звънне съседа ти, че от комина ти пуши и идва пожарната. Глобата е 599 евро. Повторна 1500, трета 5000. Ако искаш гори дръвца..
    Е, па то и в България има закони, но се прилагат срещу българите. За онези мургавите не важат. Мисля, че това визираше Миг. В Германия всичкото мангал дето се изсипа за последните няколко години, като запали огън, да не мислиш, че си плаща по 600 евро.
    Mega, rosswen и Genadi80 харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Мръсната паплач отиде там да граби не да плаща Закона на ножовете е в сила при тях.

6. Member
    Тук е от
    May 2017

Даже и тази паплач ще и се наложи да спазва законите в Германия. Един от нашите диваци нали беше бутнал жена в метростанция и после го направиха див и щастлив. Тук нищо подобно няма да се случи.В Сф не ни е проблемът от ТЕЦ-овете (те са на Газ), а от отоплението на всевъзможни боклуци и в по-малка степен на въглища и дърва. Колите също имат своето участие - все пак дъртото 1,9 tdi върви много добре без катализатор нищо, че зад него е хирошима.
    SPSt, tony34al, rosswen и 2 други харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

И да не забравяме, че всяко второ 20 годишно 1,9Tdi, е с "чипче", правено от бай Кольо и на багажника е със стикер "No smoke, no fun". Просто столицата е пренаселена. Но повечето хора, бягат натам, от безизходица.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 23-12-18 в 12:33.
    bobivg, SPSt, Vizi и 2 други харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2017

Нямам нищо против хората, които идват да си изкарват прехраната в София. Реално 99% сме максимум 3-о поколение Софиянци. Обаче против тези с "No smoke, no fun!"- имам много против.
    bobivg, rosswen и Rado Smilkov харесват това.

10. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Плащат и работят. Като волове ...
    rosswen и Vizi харесват това.

11. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    Даже и тази паплач ще и се наложи да спазва законите в Германия. Един от нашите диваци нали беше бутнал жена в метростанция и после го направиха див и щастлив.
    Сравнението ти е доста неуместно. Първо, мангото ритнал жената е българин. Смятам знаеш, как третират българите, западноевропейците. Също така това е опит за убийство и се третира по съвсем различен начин спрямо паленето на огън. Интересно ми е как ще глобят няколко хиляди манговци, които са запалили огън в някой от бежанските лагери?

12. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

На колега жена му работи в бежански център в Бад Вестернкотен. Бил съм там (в селото) и лагерът изглежда по-добре от комплекса на Владислав Горанов в Манастирски Ливади.
    stainway одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Вижте тази карта е само за фини прахови частици ! Разбира се навсякъде има някакво замърсяване -въздуха не се измерва само с PM10 и PM2.5 ,но те могат най-лесно да се намалят с филтри .
    Дори и от горенето на природен газ и карането на бензинови автомобили се отделят разни диоксиди (NO2,SO2,CO, Бензин, Озон. и т.н.).За комплексното качество на въздуха се взимат предвид всички компоненти. Предполагам, че и в БГ има онлайн информация от правителствени агенции, щом подозирате неправителствените такива...

П.П. Не знам за Германия, но сега погледнах на официалната правителствена агенция (RIVM) в кралството и данните за PM10 са същите. Всичко в моята провинция е в норма-може да са се наговорили и да ме лъжат заедно

https://www.luchtmeetnet.nl/kaart/al...s/alle-stoffen
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 23-12-18 в 14:48.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Сравнението ти е доста неуместно. Първо, мангото ритнал жената е българин. Смятам знаеш, как третират българите, западноевропейците. Също така това е опит за убийство и се третира по съвсем различен начин спрямо паленето на огън. Интересно ми е как ще глобят няколко хиляди манговци, които са запалили огън в някой от бежанските лагери?
    По принцип или се спазват законите, или не. В БГ за всичко цари беззаконие (за някои повече). От филтрите на колите и дрехите в печката до ритници в метрото - за всичко цари беззаконие.
    В Сф се обиждаме на селяни и граждани, но истината е, че всичко е едно голямо село и всички сме диви селяндури. За това и държавата ни си е е**** м******.
    Този пост е редактиран от Vizi; 23-12-18 в 15:46.
    bobovo, tony34al, djenev и 3 други харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    На колега жена му работи в бежански център в Бад Вестернкотен. Бил съм там (в селото) и лагерът изглежда по-добре от комплекса на Владислав Горанов в Манастирски Ливади.
    Да ви кажа много румънски цигани и Сръбски се представят за Българи.
    Направо ме е срам на някой места да кажа ,че съм Българин.
    Когато кажа обикновенно ме питат дали е така ,че съм бил много бял
    Българите били мургави ( италианците им викат марокини ) .
    Само да кажа ,че не съм толкова бял ,а си имам някоя и друга слънчева баня по рождение .
    Даже сега се сетих за един румънски мангал на една бензиностанция как на “ английски “ обесняваше ,че е Българин и картата не вървяла за това.
    Като му проговорих на БГ не ме разбираше и проговори на румънски .
    Този пост е редактиран от Rafailiev; 24-12-18 в 11:02.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Весели празници на всички участници и не ги пипайте много цепениците ,колкото могат-толкова
    Нова Година-нов късмет, а защо не и нов климатизатор..
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    dodo_pv, bobovo, necata2 и 8 други харесват това.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Весели празници!

Ама да знаете, че Бг градовете се виждат и помирисват отдалеч!

Освен високопланинските над 900 метра надморска височина.

Онзи ден(събота) минах през Пазарджик-абсолютна м'гла, дим и всякакви миризи и въздух все едно дишаш боза.

Стигнах до Пещера -мъглата се вдигна, слънце пекна, дима се помирисва все пак.

По нагоре- Батак, преди да го достигна, няколко километра преди това в планинските гънки виждам синкава м'гъла -казвам на жената "Ей т'ва, а ако не е дим от Батак утрепи ме.
    Влязохме в "синкавината", дори вътре замириса леко на дим от дърва(филтър купето ми е за смяна(на 3500км е от април 2018) и воала след 2-3 км се появи Батак...

По-нагоре нямаше мъгли, димилки и т.н.Минах през Цигов Чарк, Беглика, Широка поляна, Доспат и нямаше никакви мъгли, дори димилки нямаше.

Е, спрях за една чорба точно най-отгоре на Широка поляна.

Преди това на Беглика една камара народ ловеше риба върху леда на язовира ...

Горе е красиво и с чист въздух.Долу дишаме бозата ...

=====================================================================

Точно този ден се изтрепаха 5 човека, да почиват в мир.

Добре че минах по този път, а напук на всичко мои познати(обявиха ме залуд, щото "Пътя не се почиствал") минах през Широка поляна.Нямаше кой да ме напсува по пътя- на 3-4 или повече километра срещах или задминавах по 1 кола по пътя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе