... За моя не пиши, аз нямам подобни проблеми. Изключително съм доволен от машината, не я ровя, модифицирам, не спя и с нея.
... За моя не пиши, аз нямам подобни проблеми. Изключително съм доволен от машината, не я ровя, модифицирам, не спя и с нея.
За твоя дето ми го продаде имам в предвид. Дето беше при biro и т.н.
Престани с това подвеждане. Нямам нищо общо с Biro, нито машината ти с неговата.
Мега, не ти ли форсира турбината за кратко при излизане от офф?
Слушах по радиото днес тази новина. Какъв зор трябва да е видял този климатик, че да се възпламени в учителската стая? От късо ли? Утре на всеки може да се случи това.
Зор са видели кабелите в контакта под климатика.
Това не е първия цитиран случай на гръмнал или подпалил се климатик в този форум. Имаше поне 3-4 показани със снимки из темите. Последно за Грее имаше дадени снимки за 2 или 3 гръмнали. Коментираше се за дефект по компресора. Мисля, че Велев беше качил снимки, взети от друг форум само за хора от бранша им.
Гърмят си, особено тези на R22, заредени с пропан бутан...
Окей, но в новината ставаше въпрос, че вътрешното се е "подпалило", така го представят по медиите. Повечето други снимки и материали по спомен бяха с обезобразени външни тела. А и това е в училителската стая на училището, едва ли ще ползват опасни агенти. По-скоро и аз си мисля, че не климатикът точно е виновен. Всичко е възможно по принцип на този свят, но да се подпали вътрешното само? Това питах дали въобще е възможно при изправна ел.инсталация и изряден хладилен агент по спецификацията.
Този пост е редактиран от VanDan; 24-04-19 в 16:05.
Този пост е редактиран от necata2; 24-04-19 в 20:54.
Мисля, че е хубаво да четете по-внимателно, преди да давате "съвети". Аз никъде не съм писал, че съм какъвто и да е член, на каквато и да е "затворена група". Видно е, че съм цитирал само постове на потребители (VeleV.Klima, stainway) в теми в Сетком форума. Те от къде и как придобиват информация не е моя работа. Просто и ясно.