А аз оня ден прекарах десетина подобни...
Визирам от тази серия, но с други означения, с аналогични параметри...Като не си ги видял, що се изказваш?
@mimojev, тази таблица е тип "синджира си иде, козъта ги нема". [emoji23] На -15гр., 20,25 и 35-ца вадят еднакви мощности? После, на бивалентна (-7гр.) вади по-малко, отколкото на -15?! Миш-маш тотален. [emoji481]
Jack не си прав има ги и тук тези Японски машини .
Аз когато търсих заместник на тошибата бях загледал Японско уруру ,но проверявах дали може да се направи да работи с европейско ДУ ....
Тогава разглеждах доста Японски клими .
Да имат добри параметри НО !!!!!!
Само за малките модели 7-9 или както ги водят.
В този случай Европейските модели са същите.
За справка макс на нокрия и уруру 9 са около 7.5 киловата
Японската 28 ( много показвани машини 28 ци ) се развърта до 7.7 киловата.
Екстрите са общо взето същите .
Това е като при нас. Другите им по- големи машини са си същите като номинала започва стремглаво да се доближава до максимала
Бях гледал някаква 80 ка
С 8 киловата на охлаждане номинал и 8.2-8.3 максимал
на отопление беше нещо от рода 9.5 ном и около 10.5 максимал и пак същите тела вътрешно и външно.
Същата работа като уруру 9-12-18 все една машина .
Същото е и с Панасоник топ модела.
Това са Мойте скромни наблюдения.
В крайна сметка както знаете си взех евро модели и изобщо не съжалявам.
Що се отнася до К2У .
Преди време бях казал ,че съм съгласен да си купя нови Япончета от фирма и след 5-6 години да ги продам за 1600 лв .
Говоря за висок клас !!,!
Ако има навити в къщата ще ми трябват 4 климатика .Но с договор ,че след 6 години ми ги изкупуват на 1600 лв.
Пък те да си ги продават яките Японски клими втора употреба
Аз пък моя го ползвам за влагоабсорбатор, че нещо много влажно се получи в стаята
Това дори и АЗ не мога да го схвана.Външните тела са практически еднакви. Може и да има нещо объркано. Така са го написали.
Само при TOL-a мощностите са на МАХ. От там на долу всичко е номинал. Забележи по горе в таблицата, на охлаждане при 20 вънна и 27 вътрешна, с каква консумация може да работи. 70w !!! Мамка му! Това си е чиста Японка.
Майтапа на страна, но машинката си е доста сериозна. Тиха, нисък минимум, стриймър, 800w компресор, Двуредов топлообменник. Какво да търсиш повече за тези мангизи?
Май следващото дръвце за което ще пиша ще е това.
Като хардуер е добре, но не обича влага+студ, заради красивия си дефрост алгоритъм. Не зная къде живееш, но ако си покрай Пловдив или някъде на по-сухо/топло, може да нямаш проблеми. За при нас, определено не са ок.
Този пост е редактиран от the inquirer; 31-07-19 в 22:55.
Ето може да си порьчате.https://www.alibaba.com/product-deta...042389817.html
Тук сте в моята сфера.
Поръчвате до порт Зебрюж или Роттердам с доставка в антверпен до хавените и може и по- малко бройки.От там в зависимост от количеството бус , камион и са в БГ
Най- вероятно цената ще е малко по- висока , но става .
Само незнам дали ще искат изхвърлени продукти ! Може да ги таксуват като АДР .
За новите няма АДР и по този начин идват на 80% в Европа.
Аз на този продавач му имам детайлите,дори ми беше пращал цените преди време....
Ами да направим едно сдружение за скрап и да си поръчаме един контейнер