Всички се преместиха в темите за Митсубиши.
Всички се преместиха в темите за Митсубиши.
А честит първи сняг.
Като на филмите - сто снегорини.
Screenshot_20211130-075013_Gallery.jpg
Късметлии.
П.п. Гледам и тук започна да прехвърча, ама е далеч от побеляване.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-11-21 в 09:38.
Кой е последния дайсекай който гаси единия цилиндър?
Daisekai 5 и е единствен за европейския пазар
Гаси гаси, ама до +2°.
И там е дъвкано с минимума преди десетина години.
Миланов, пак нищо не си разбрал, някой друг ти го е дъвкал вероятно, вместо теб. Проблемът на дайсейкай 5 е прекалено ниския му минимум, излишен за европейските жилища. И такъв имам над главата, само светодиодите му ми пречат на съня!
Dodo защо точно това е проблем?
- - - - - - - - - -
milanov, расъждавам си на глас. Първите три ги имам. Според теб предобрили ли са компресора в DC-то и ако бяха сложили нещо около 9-10 кубика, но да развърта малко повече дали щеше да е по-добре? Вътрешната температура е по неговия датчик заданието е било 21 градуса.
Този пост е редактиран от bobivg; 04-12-21 в 22:59.
Точно за европейските жилища си требе нисък минимум.
На онези Японци в палатките от рогозки и климатик с покачващ се минимум ще им свърши работа.
Прегледах набързо темата за дайсейкай5, еми....
Screenshot_20211204-214530_Samsung Internet.jpg
Защото не спира компресора, когато темперира през зимата югозападно помещение, огряно от слънце. Продължава да работи с мощност от около 50W, въртейки 2 мотора и половин компресор, което е изключително неефективно и скъпо. За мен, безсмислено. Механично износване, съчетано с преразход на еленергия (нисък COP). Злите езици твърдят, че уж било по-комфортно. Веднъж се опитах да обясня подобен проблем на дилър на VW. Човекът започна патосно да ми обяснява за някаква нова иновация на фолксваген, изключваща цилиндри на двигателя по време на работа, уж, за икономии (?!). Нежно го прекъснах, поправяйки го, че това е много стара руска разработка на Москвич и не икономисва нищо, което е свързано с джоба на собственика. Само допълнителни разходи!
bobivg
Видях го, но според мене софтуера прави нещата.
Тези минимални/максимални обороти какви са, като технически данни на самия компресор или като данни на компресора сложен в конкретния модел климатик.
Гледам да не задълбавам много по климатичните дебри (компресор, мотори, фреони и прочие)
На графиката тези пикове на Hz- те (обороти) какви са.
Този пост е редактиран от milanov; 04-12-21 в 23:27.
Минималните и максималните обороти са данните за софтуерните ограничения на компресорите взети от сервизните, затова AP-то развърта 100Hz a DC-то до 80Hz при 9-ките. Иначе самия компресор по каталожни данни е от 10-130Hz
Тези периодични пикове до 30Hz са за връщане на маслото. Развърта и се връща на предходните обороти в рамките на половин минута.