Ами претоплената манджа на жената ще я охлаждаш с по-тънки комбинизони.
Мисля, че вървят комплект с жичното дистанционно.
Ами претоплената манджа на жената ще я охлаждаш с по-тънки комбинизони.
Мисля, че вървят комплект с жичното дистанционно.
От задание 22 на втора вдигам на 24 на втора.Външна 1° : https://m.youtube.com/watch?v=UdY58k...ature=youtu.be
Mig, благодаря.
Сериозно обмислям да го изместя в хола на мястото на китаеца.
На неговото място да сложа една 9-ка Мидеа Мишън 2 например
Или една Звездна 9-ка за под 500кинта [emoji846],че да имаме и такава във форума.
Обаче вдигането на минимума май не е толкова лошо.В 13 кв спалня,с една външна стена към неостъклена тераса с обикновен стъклопакет на стаята,имам климатик който като насоча жалузите надолу и го сложа на тих режим и задание 24 гр,при плюс 7 и при минус 7 ,все пада на минимум от 230 в.Съответно при минус 7 с Тея 230 вата,струята му ми е хладна.Освен да го пробвам на 25-26 дали няма да поддържа по висока консумация.
Ех този минимум, ако загубите са повече от минимума, ми просто няма да работи на минимум, а ще е малко или повече отгоре.
При едно и също задание когато работи on/off стайната температура е по висока от ако работи без да изключва. За това го чакате това покачване.
Много е различно регулирането на стайната температура когато работи on/off и когато не изключва. Съвсем различни алгоритми са.
Значи при мене е бъг в софтуера.Няма логика когато навън е 7 гр,копа му е 5 и загубите са малки,да работи на минимум от 230в и вътре да е 25 гр,и при минус 7 гр,когато коп му е 3 и загубите са големи,пак да е на 230 в ,но в стаята вече да е 23 гр.
А, дойдохме си на думата.
На всеки модел алгоритмите са различни. ( предполагам, може да си приличат, може не чак толкова)
Примерно разсъждение, може да е вярно, може да не е.
Работи on/off , мери си при неговият сензор, горе. Зададена 24°. При сензора гони 26°. При 25,5° включва, при 26,5° изключва. Колко ще е стайната, божа работа 23°...25°.
Падат външните температури и се увеличават загубите, т.е. не се достига 26,5° горе и компресора не изключва. Допускаме, че минимума не се покачва и за примера работи на 200W. Стайната пак за примера е 24°. Горе при неговия сензор е 26°.
Навън падат още температурите и загубите се увеличават. За да се размърда компресора и да увеличи оборотите трябва неговия сензор да отчете по ниска от 25,5°. При неговият сензор става 25,0 °. Стайната 25-2=23°. С колко трябва да се вдигне консумацията, с 5%, или с 20%. Колко трябва да отчете неговият сензор горе за да отиде на номинал. А колко за да отиде на макс.
Според мене тук е заровено кучето, в алгоритъма на регулиране / поддържане на стайната когато работи без да изключва. И понеже в реалният свят има много допълнителни фактори от идеалният пример, в някои случаи се получават нещата в други не. Като се покачи минимума ще заработи on/ off и стайната ще се контролира по по лесен начин.
Не знам дали се разбира, все едно да държиш примерно 50км/ч без да гледаш километража, само по това колко е натиснат педала на газта.
- - - - - - - - - -
Само 5г.
Миланов ти си за Широкума ,ма от старите ( новата не знам дали ще го може ). .. мога да ти снимам 120 вата при -5 ,като при това не духа хладно щото има много нисък дебит на 1 степен .. за "съжаление" при мен е в голямо помещение и тия минимуми ги виждам към +10 +15
И аз минимума на 60-ката взех да го виждам чак на +11 +12, откакто не се отоплява отгоре.... Преди си работеше около него до +6 понякога. Ама както се очертава да не се прибират зимата, ще слагам картон и вата на тавана. На Миланов не му е нужен толкова нисък минимум, освен на положителни температури. Едни стабилни 160-180W ще му дойдат екстра, не е като да няма никакви загуби.
На RPE серията какви са минимумите? Като цяло и за RPD няма информация до колко падат и работят стабилно.
Аз бях писал за странните действия на Дайкина (така ми се струваше в началото)
При рязко спадане на външните температури се наблюдава един режим на работа при -10 външна плавно смъкване на консумацията до 70-80 вата с много ниско въртене на турбината докато не се изравни изходящата с входящата струя. След тази гимнастика поддържа птиблизителдо точно зададената температура независимо от степента на вентилатора. При +1 разликата между зададената температура и тази при неговият датчик е 2 градуса (примерно) а при -10 може да достигне и 4-5.
Не знам дали е някакъв написан алгоритъм или си го пише по време на това "безмислено" понижеение на разхода от време на врене, но му се получава.
Този пост е редактиран от mimojef; 14-02-21 в 13:59.