Страница 326 от 350 ПърваПърва ... 276316324325326327328336 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,876 до 4,890 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Ами претоплената манджа на жената ще я охлаждаш с по-тънки комбинизони.
    Мисля, че вървят комплект с жичното дистанционно.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Миг82. При теб има условия за тестване.
    Можеш ли да накараш твоя ЗС да работи с консумация в диапазона между минимум и номинал? Примерно 280, 350 вата.
    Както работи един час с консумация 170W при 0 градуса, да му вдигнеш заданието с 1 или 2 градуса и в следващият един час да работи с 270 да речем. Защото очевидно е, че ще му трябват повече от 170, но не чак 500.
    Ще съм ти благодарен ако споделиш какво се случва при един такъв експеримент.
    От задание 22 на втора вдигам на 24 на втора.Външна 1° : https://m.youtube.com/watch?v=UdY58k...ature=youtu.be
    mimojef и rosswen харесват това.

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Единствено не мога да го накарам да работи като конвенционалка.
    Имам един Хаиер, работи точно както теб ще те накефи...
    mimojef одобрява това.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Mig, благодаря.
    Сериозно обмислям да го изместя в хола на мястото на китаеца.
    На неговото място да сложа една 9-ка Мидеа Мишън 2 например
    rosswen и Mig82 харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Или една Звездна 9-ка за под 500кинта [emoji846],че да имаме и такава във форума.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Mig, благодаря.
    Сериозно обмислям да го изместя в хола на мястото на китаеца.
    На неговото място да сложа една 9-ка Мидеа Мишън 2 например
    Няма кво да го мислиш толкова , место го. В 13кв.м. ще ти свърши работа всяка мършотийка.Гледай дебитите.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Обаче вдигането на минимума май не е толкова лошо.В 13 кв спалня,с една външна стена към неостъклена тераса с обикновен стъклопакет на стаята,имам климатик който като насоча жалузите надолу и го сложа на тих режим и задание 24 гр,при плюс 7 и при минус 7 ,все пада на минимум от 230 в.Съответно при минус 7 с Тея 230 вата,струята му ми е хладна.Освен да го пробвам на 25-26 дали няма да поддържа по висока консумация.
    Jack Krauser одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Обаче вдигането на минимума май не е толкова лошо.В 13 кв спалня,с една външна стена към неостъклена тераса с обикновен стъклопакет на стаята,имам климатик който като насоча жалузите надолу и го сложа на тих режим и задание 24 гр,при плюс 7 и при минус 7 ,все пада на минимум от 230 в.Съответно при минус 7 с Тея 230 вата,струята му ми е хладна.Освен да го пробвам на 25-26 дали няма да поддържа по висока консумация.
    Според мен, точно това е идеята на покачването на минимума-избягване на евентуално по-хладна струя. На мен лично ми допада, стига да не е прекалено високо и да бичи само като конвенционалка.
    Jack Krauser одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ех този минимум, ако загубите са повече от минимума, ми просто няма да работи на минимум, а ще е малко или повече отгоре.
    При едно и също задание когато работи on/off стайната температура е по висока от ако работи без да изключва. За това го чакате това покачване.
    Много е различно регулирането на стайната температура когато работи on/off и когато не изключва. Съвсем различни алгоритми са.
    mimojef одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Значи при мене е бъг в софтуера.Няма логика когато навън е 7 гр,копа му е 5 и загубите са малки,да работи на минимум от 230в и вътре да е 25 гр,и при минус 7 гр,когато коп му е 3 и загубите са големи,пак да е на 230 в ,но в стаята вече да е 23 гр.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ех този минимум,
    Ех де! Цял живот те мъчи!

Sent from my iPhone using Tapatalk

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

А, дойдохме си на думата.
    На всеки модел алгоритмите са различни. ( предполагам, може да си приличат, може не чак толкова)
    Примерно разсъждение, може да е вярно, може да не е.
    Работи on/off , мери си при неговият сензор, горе. Зададена 24°. При сензора гони 26°. При 25,5° включва, при 26,5° изключва. Колко ще е стайната, божа работа 23°...25°.
    Падат външните температури и се увеличават загубите, т.е. не се достига 26,5° горе и компресора не изключва. Допускаме, че минимума не се покачва и за примера работи на 200W. Стайната пак за примера е 24°. Горе при неговия сензор е 26°.
    Навън падат още температурите и загубите се увеличават. За да се размърда компресора и да увеличи оборотите трябва неговия сензор да отчете по ниска от 25,5°. При неговият сензор става 25,0 °. Стайната 25-2=23°. С колко трябва да се вдигне консумацията, с 5%, или с 20%. Колко трябва да отчете неговият сензор горе за да отиде на номинал. А колко за да отиде на макс.
    Според мене тук е заровено кучето, в алгоритъма на регулиране / поддържане на стайната когато работи без да изключва. И понеже в реалният свят има много допълнителни фактори от идеалният пример, в някои случаи се получават нещата в други не. Като се покачи минимума ще заработи on/ off и стайната ще се контролира по по лесен начин.
    Не знам дали се разбира, все едно да държиш примерно 50км/ч без да гледаш километража, само по това колко е натиснат педала на газта.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ех де! Цял живот те мъчи!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Само 5г.
    mimojef одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Миланов ти си за Широкума ,ма от старите ( новата не знам дали ще го може ). .. мога да ти снимам 120 вата при -5 ,като при това не духа хладно щото има много нисък дебит на 1 степен .. за "съжаление" при мен е в голямо помещение и тия минимуми ги виждам към +10 +15
    mimojef и Jack Krauser харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Миланов ти си за Широкума ,ма от старите ( новата не знам дали ще го може ). .. мога да ти снимам 120 вата при -5 ,като при това не духа хладно щото има много нисък дебит на 1 степен .. за "съжаление" при мен е в голямо помещение и тия минимуми ги виждам към +10 +15
    И аз минимума на 60-ката взех да го виждам чак на +11 +12, откакто не се отоплява отгоре.... Преди си работеше около него до +6 понякога. Ама както се очертава да не се прибират зимата, ще слагам картон и вата на тавана. На Миланов не му е нужен толкова нисък минимум, освен на положителни температури. Едни стабилни 160-180W ще му дойдат екстра, не е като да няма никакви загуби.
    На RPE серията какви са минимумите? Като цяло и за RPD няма информация до колко падат и работят стабилно.

18. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    А, дойдохме си на думата.
    На всеки модел алгоритмите са различни. ...................
    Аз бях писал за странните действия на Дайкина (така ми се струваше в началото)
    При рязко спадане на външните температури се наблюдава един режим на работа при -10 външна плавно смъкване на консумацията до 70-80 вата с много ниско въртене на турбината докато не се изравни изходящата с входящата струя. След тази гимнастика поддържа птиблизителдо точно зададената температура независимо от степента на вентилатора. При +1 разликата между зададената температура и тази при неговият датчик е 2 градуса (примерно) а при -10 може да достигне и 4-5.
    Не знам дали е някакъв написан алгоритъм или си го пише по време на това "безмислено" понижеение на разхода от време на врене, но му се получава.
    Този пост е редактиран от mimojef; 14-02-21 в 13:59.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе