Крайно време е да се направи някой фърмуер подобно на OpenWRT за климатици. Така ентусиастите ще могат да си променят интервала на дефрост цикъла, скоростта на вентилатора и т.н.
Крайно време е да се направи някой фърмуер подобно на OpenWRT за климатици. Така ентусиастите ще могат да си променят интервала на дефрост цикъла, скоростта на вентилатора и т.н.
Проблема на климатиците с дефроста е елементарен просто те нямат интелект като хората било то и изкуствен за да разберат аджеба топлообменика заледен ли е ламелите запълнени ли са колко е натрупания лед по топлообменика и т.н. Затова те си дефростват спрямо температурата и затова има дефрости без лед по топлообменика а също има и случаи в които си работят замръзнали ама те не подозират за това и си чакат часа за дефрост. Тоя проблем може да се реши елементарно с промяна на геометрията на външното тяло и монтиране на дебитомер демек като намалее дебита на въздуха който обдухва топлообменика да е става ясно на климатика че топлообменика е блокиран по някакъв начин т.е. има натрупан лед който възпрепятства обтичането му.
А като замръзне дебитомера.
Тръгнем ли по този път, совалка ще се получи в крайна сметка и цената ще е космическа.
Има различни по тип дебитомери които нямат механични части затова казах по горе че е необходима и промяна в геометрията на външното тяло
Да бе, не стига, че сменям през 4г. дебитомер на единия си 19годишен курник, за по 300лв., ми и климатикът ми да е с такъв. Не, мерси! [emoji16] В момента ми е голям кеф, че навън е -9 с гъста мъгла, а със сина си сновем боси, по бельо. В стаите 24-25 и тишина. Като си спомня в такива условия, по-миналата зима, с 18-ката, която смених, какво преживяване беше. Турболенции, торнада, шум като в машинна зала и дефрости на 30мин. Тъкмо стопли до 22гр. и хоп, дефрост! Хайде наново пада за 15мин. размразяване до 19-20гр. Така че, господа, моето лично мнение е, че по-скъпи климатици се взимат основно, заради комфорта и екстрите, които предлагат. Мислите ли, че ми дреме, че в момента лапа по 1kW? Разбира се, става въпрос за голямата машина, малките си папкат по 320-350W. Като знам колко машини са се предали вече и им помагат с духалки... а тези бълват огън!
В това спор няма искаш ли висока температура плащаш независимо колко е скъпа машината.Миналата вечер за проба нагласих лт-то на 27 градуса и отворих всички врати веднага вдигна 2000 вата но щото го може и избълва топла струя не се стои пред него. Жената излезна от банята и го ползва за сешоар. Засичах го след половин час падна на 1500 вата а след още час на започна да харчи ежду 700 и 900 вата никакъв дефрост външна температура -3.
Понеже постоянно спорим с жената топло ли е, студено ли е, и въртим постоянно вентилите. Реших да събера термометрите от стаите на едно място (цял ден) и объркване стана още по-голямо. Оказва се, че разлика има не само в климатиците на различните фирми.
Аз затова си ползвам спиртно термометърче. Ей така за референтен уред иначе като настина и ми е студено давам газ в останалите дни температурата по дистанционно е между 22 и 24 което пък зависи от жената.
Ако меря температура, первам живачния лабораторен DDR и нещата заспиват.На тези въшине вярвам изобщо.За нас също ползваме живачни, ако има болен.
С тошибата е най-топло.
Хи хи.
Както и предполагах няма такъв продукт на тази марка.
Но ето колко струва в Китай с друга лепенка
https://www.google.bg/amp/s/m.alibab...263442378.html