Здравейте, мам питане за йонизатора? Кога го ползвате (при какви условия) и за по-колко време го пускате.
Здравейте, мам питане за йонизатора? Кога го ползвате (при какви условия) и за по-колко време го пускате.
Моите са си включени нон-стоп.
На панасоника nano g-то го държах пуснато постоянно през зимата, но вече не, защото цялата стена около климатика почернява от сажди.
Сега го пускам само за час-два ако има нужда да освежи въздуха. И без това въздухът отвън се изчисти от смог.
LG-то има ли опция да работи само йонизатора, т.е. да е на вентилатор ( съвсем лекичко да върти) с йонизатор.
Абе как може да се "хване" този прахоляк?
Представям си какво щеше да е положението ако беше вътре в климатика .... моя не го изключвам , сложил съм го под Zs-s на 30см. , с два бели листа зад него и положението за 10на дни е такова (на живо е доооста по-зле). Можех да го сложа някъде вътре в климатика но като видях какво мазало прави се отказах. Така само сменям листовете на 20на дена и готово :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 10-03-19 в 14:50.
Не разбирам какво се опитвате да “хванете” с този йонизатор.
Доколкото аз знам целта му е да “освежи” въздуха,
насищайки го с отрицателни йони.
Ето какво става с филтрите за една зима при въздухоочистител :
п.с. и въздухоочистителя си има йонизатор, но на изхода на въздуха.
Ами точно това което са "хванали" твоите филтри ... Йонизатора освен че "освежава" също и наелектризира прашинките преминаващи покрай него и ги кара да полепват по повърхности.
В случая ставаше въпрос за климатик не за пречиствател ... ясно , че при пречиствателя е направено както трябва(инак нямаше да стува толкова) ...но при климатика няма какво да улови прашинките преди йонизатора освен двата "комарника" и става мазало.
Японците затова слагат финни филтри и "прахосмукачки".
MiG това с финните филтри и самопочистването не минава!
Пак си става черно.
Пак е по - добре йонизатор или плазма вместо някакво филтърче 10Х2 см дето правело чудеса.
От моя скромен опит климатик с плазма касета е най- доброто.
На всеки 2-3 седмици миеш касетата и готово.
При пречиствателя става голямо мазало.
Всичко това при мен е пролетно- есения период .
Пречиствателя лятото незнайно защо не почернява по 1-2 месеца .
Аз не спирам пречиствателите и плазмите на климите .
Незнам,но аз имам едно китайско йонизаторче което съм го включил в кухнята и за кратко време плочките около него стават кафяви.
При мен нано джи-то образува буквално някакви черни мазни сажди и се натрупва черна ивица около целият климатик, все едно си го очертал на стената с въглен . А прахът, който е наелектризиран се лепи по клапите, предния капак и по решетката от горната страна на тялото, но той е светъл и не цапа.
Вътрешното тяло днес го отворих, и от дясната страна, където е йонизатора, отвътре всичко пак е покрито с фин слой черни сажди - кабели, моторчета, малката платка за дистанционното.... миналата зима пак беше същата чернилка, ПИСНА МИ... оставям го така, няма да му ставам слуга на тоя тъп климатик...
Май по удачната комбинация е климатик без плазма и йонизация + отделен въздухопречиствател.
Генерализираш, а не е нито вярно, нито правилно. Сигурен съм, че плазмата на моята Тошиба върши доста добра работа, а няма каквито и да било отлагания, сажди др. гадости, освен по ламелите на топлообменника, където се отлагат под формата на люспи като нагар и трябва да се чистят на няколко месеца. Никъде в страни, а камо ли отвън няма следа от работата на плазмата и дори не знам защо и как при вас се получават тези аномалии.