Няма лошо да се помага на по-бедните, но да се следи какъв е резултатът и да има наказания при неизпълнение на условията. Разбира се, подпомагането не трябва да е на етническа принцип - пълно е с възрастни хора (а и не само), които не могат да си позволят климатици или някакъв друг по-екологичен метод на отопление.
Проблемът като цяло е, че всичко е на парче. Никой не е казал - "стратегията на държавата е да се топлим на климатици и термопомпи" или "стратегията е да се преминава на газ". Към момента изглежда, че цената на тока се задържа, но дали ще е така за в бъдеще - никой не знае.
За кон на тераса само съм чувал, но с очите си съм виждал 4 овце на терасата и крава в мазето. Също така апартамент без врати прозорци и паркет, които са изгорени в огнището в средата на хола.
- - - - - - - - - -
Напротив знае се, но наближават избори. Чакай да минат догодина и да видиш как във фактурата ти срещу "акциз" вместо нули ще се появят цифрички /токът е луксозна стока/. Ще се "освободи" пазарът и за битовите абонати /няма вече да е регулиран/ и ще стане като при промишлените. Сигурно сте гледали наскоро телевизия.
А колко от цепениците ще оживеят при конярите след първата година е отделен въпрос
Дано умните глави се сетят да сложат условия като нотариален акт, платени данъци и утежнят леко бюрокрацията за да филтрират мангалята.
Започнаха да прииждат от скоро и по нашия край.Най-новата мода е привечер в трафика между 5 и 6 рязко да излизат и да се мятат под коли, търкалят някоя дебела циганка обикновено и като спреш да видиш какво става скачат останалите от групата, които са се покрили наблизо.После започват да изнудват за пари.Мой приятел са го търсили и на работното място, но ги е застъпил с бухалката и сега пък са пуснали жалба срещу него за побой.Пазете се.
Сори за офтопика.
Тая мода е от преди 20 и повече години и се пресича много лесно, дано който знае, как се прави да ги озапти и при вас.
Имам питане. Туй нещо "Vapor Injection" прилага ли се при някои компресори за сплитове? Аз поне не намерих такъв, а може и да не става за малки машини.
Eдин приятел се е мераклосал да си купи японски климатик,но иска чисто нов а не втора ръка,днеска ръчкахме в нета с него и попаднахме на тая оферта https://www.termo-klima.com/bg/klima...ic-msz-ge2817/ чудим се дали е наистина произведен в Япония тоя хиперинвертор,днес звъннахме и някаква госпожа ни съобщи че машината е "за Японския пазар" каквото и да означава това.За Японския пазар и Произведено в Япония според мен са леко различни неща,но някой има ли впечатления от машината ? Като гледам за тия пари нищо по добро не се намира,и в края на крайщата май ще я купи нея.
Пони, как ще да е "хипер инвертор" тая цепеница? Най-обикновен среден клас климатизатор, не блестящ с нещо особено. Дори и да е японски, в което много се съмнявам.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
К`во разбираш ти? Хиперът е директен внос от Япония.