В крайна сметка излиза, че от всички цепеници си заслужава само ACT-12TSWF. Или не съвсем?!
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
В крайна сметка излиза, че от всички цепеници си заслужава само ACT-12TSWF. Или не съвсем?!
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Зависи какво ще отопляваш. Аз засега съм много доволен от EAWF цепеняка. Закупен за колосалната сума от 470лв с 5 години гаранция отоплява кухня и коридор без да се чуди.
За Пловдив най-ниските температури ги дават -9, та ще видим как ще е. При -5 нямаше никакви проблеми.
Искам да бодна една такава цепеница в 10 квадрата стайче на на кирпичена къща, в полите на Средна гора. Вероятно ще се получи някакво фиаско, но е за вилата на тъста и тъщата. Мисля да го слагам сам и се чудя, след като нямам вакуумпомпа, дали не може да се продуха с флакон бутан за газови запалки? Един флакон би трябвало да стигне, нали?
Абсолютно нищо нямам, мисля да се позабавлявам. Защото вече не ги пълнят с фреон, така че не би трябвало да нарушавам нещоТрябва да намеря и по-дебели тръби, за да не почне да издиша отнякъде. Дано да ги продават още?
Закачай тръбите и пускай за тези пари не три трябва вакумиране ако си сигурен в конусите.
Нали затова търся дебели тръби, никога не съм правил ръчно конуси. Ползвал съм единствено готови стандартни хидравлични и пневматични конусни връзки, с различни размери. Много бих се радвал, ако не тръгне да съска отнякъде.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
R32 е фламабле, да не посипеш селото с кирпичен прах.
Купи си готов кит за монтаж.Защо да се мъчиш да правиш конуси Центро-Клима ООД, Изолирани медни тръби - 3 м комплект (кит), с диаметър 1/4 и 1/2, с конуси и гайки за монтаж на климатици, Медни тръби и тръбна изолация
додо усещам как се вдига разхода на ракия в реално време![]()
Той се вдигна още вчера! Цепеницата ще висне в стайчето най-рано на пролет, ако си нямам друга работа. Със сигурност ще запали на охлаждане от втория път, след като я напълнят пак с газ, ако изсъска.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Още малко ако се постопли и го въртя на охлаждане [emoji39]
П.п. най тъпата стъпка в покачване на минимума май ще е под 10гр,защото от 170-200 вата качва на 350. И при температури 7-10гр е яко он-оф. От там надолу стъпките са през 50 вата.
От 240вата по табелка,има малко разлика. Най вероятно това ще е най ниската на отопление. 23.5 задание,втора степен на турбината . Външна темп 14гр.![]()
Този пост е редактиран от HiDefinition; 08-02-21 в 16:25.
Е какво? Слиза ли под 240W ?
Тези статистики показват среден разход за всеки час а не моментен. Мисля.