Тези модели нямат нищо общо със TSWF не се заблуждавайте нито външните нито вътрешните тела!!!!
Тези модели нямат нищо общо със TSWF не се заблуждавайте нито външните нито вътрешните тела!!!!
Как се проверява разхода на електроенергия през приложение? Става въпрос за ACT-12WIFI.
Имам ядове със Star-Light ACT-12WIFI по отношение на WIFI контрола (изобщо не мога да го сдвоя/аддна): в режим CF трябва да влезе с 6-кратно натискане на бутона Display или Eco в рамките на 8 секунди (бутон Gen - нямам); не се получи; след като се нервирах и започнах произволно да натискам тези 2 бутона все пак мина през AP и отиде на CF, но само за около 3 секунди, след това отново се появяват градусите; въпреки всичко няколко пъти го наврях в CF (за по няколко секунди) и се опитах да го добавя, но не ми се получи нито в Intelligent AC нито SmartLife-SmartHome.
Някакви идеи за положителна развръзка?
Изключи го от контакта за 5 минути и пробвай отново - като си приготви приложението. В момента който включиш климатика към контакта, приложението да търси климатика. При мен така се получи, че въобще не искаше това с 6 пъти натискане и разни.
Благодаря checkpoint2! Ще пробвам.
при мен, след като рутъра се спомина, успях да го вкарам в режим CF с бутона ЕСО, но го е го изписваше и след малко изчезваше. оказа се, че това, че изписва градуси и символа wifi не е проблем и успях да въведа новата мрежа и парола.
TSWF 12 се появи наличен при румънците.Според описанието си е с 10.5 кг вътрешно и 28 кг външно тяло.
Те описанието не го променят. На act 12 wifi още седи, че е 23.5 кила външното, ама вече не е.
Доста неща има изписани и понеже трябва да си избера климатик до 1000 лв от това което прочетох разбирам че TSWF е по-добрият модел защото има повече фреон, и повече топлообменник и тежи 28 кг вместо 22 външното му тяло. Обаче ми е интересно следното нещо, Ако това е определящото за качеството на един климатик да разбирам ли че този Вътре Вънка климатик с "етикетната марка" Bard направо отвява всичко днешно до не знам 3000 лв примерно просто защото има корполентно външно тяло тежащо 35 кг и почти литър фреон ? Ако човек трябва да си избере дали да е с TSWF или с BARD, или ако трябва да реши дали да смени стария климатик с TSWF, кой е правилния избор тук? Също освен TSWF разглеждам една марка TREO "Професионални климатици" със SCOP 5.1, обаче гледам и картата с шарените зони на която ние попадаме в зоната на неизследваните територии и питането ми е TSWF по-добър ли е от професионалния CS-I12MF3 с големия SCOP и SEER? Последен въпрос имам 2 стаи едната е хол южен 20 м2 другата е северна спалня 15 м2. Да си взема ли за двете 12ки или 12 и 9тка? Въобще как става така че един климатик е 9тка и теглата и фреона му са същите като на 12ка кое е различното между 12ка и 9тка в 1 и същи модел кое прави разликата?
Този пост е редактиран от DESAN; 13-07-24 в 12:16.
Много пъти абсолютно една и съща ХАРДУЕРНО машина, се предлага във варианти 7,9 и 12 - като разликите са само софтуерни. Има много такива примери при различните производители.
Айде така да го кажем струва ли си тая машина да я заменя с новата и защо?
Да така е BARD-а от снимката е стар модел, но за мен не е важно да е лек и да е нов. Важните фактори са "Икономичност, Безотказност, Шум, Ефективност".
Например през зимата повече ли ще топли или не, по-малко ток ли ще гори, по ли няма да замръзва външното тяло по ефикасен ли е новия ултра лек мега тънък уифи модел? Да имам ли очаквания че слагам нещо по-добро или просто слагам нещо по-лъскаво просто? Айде да си поясня още въпроса представи си че стане -10 градуса и пусна двата климатика едновременно в еднакви стаи, кой има шанс да работи по-добре?
Този пост е редактиран от DESAN; 14-07-24 в 00:37.
Имам един ACT-18WIFI, при който "закачването" към приложението (Smart Life ползвам аз - гледам вече се води Smart Life - Smart Living) се получи почти безпроблемно (не, не от първия път, но сравнително лесно и това с автоматично търсене на устройството след натискането шест пъти на не-помня-кое копче от дистанционното).
Добре, ама купих и ми монтираха няколко ACT-12TSWF. Не мога да си обясня защо, но тук едва успях с един от тях, ама след дузина опити. Затова реших, че това с автоматичното търсене ще го забравя. Направих доста експерименти и ето това по-долу би трябвало да работи беотказно:
0. За да избегнете някои проблеми, спрете предварително захранването на други климатици с Wi-Fi модули, за да не се месят и да ви объркват при свързване на този, който сте тръгнали да свързвате с приложението. Освен това, ако имате разни други "умни" играчки, които чакат да ги закачите към приложението, закачете ги предварително, за да не ви се пречкат и те, докато работите (на мен ми се "наложи" да си добавя две батерии Parkside, които досега упорито избягвах да сложа в приложението).
1. Закачвате се временно с телефона/таблета си към конкретната 2.4 GHz мрежа, към която ще оставите свързан климатика (с 5 GHz не става ра'отата).
2. Пускате Smart Life и (ако имате няколко такива) горе вляво си избирате "дома" (home), в който ще добавите климатика. Помещението (room) не е от значение, може да се променя впоследствие (няма да се изненадам, ако може да се прехвърли и в друг home, но аз не знам как).
3. Натискате + (иконка с плюсче) горе вдясно и избирате Add Device (програмката сама влиза в режим да търси разни устройства "в ефира", които да добавите. Не е нужно да изчаквате тази процедура с автоматичното добавяне - то ако ставаше с нея, нямаше да го пиша всичкото това...
4. Плъзгате малко надолу и избирате вляво Large Home Appliances (при мен е четвъртата възможност) и избирате вдясно Air Conditioner (Wi-Fi), което е втората възможност при мен.
5. Ще излезе подкана да се свържете към конкретната 2.4 GHz мрежа - изберете я, след това напишете паролата ѝ в полето под нея. Натиснете бутона Next.
6. Ако не е включен климатика, включете го (не вярвам да има значение на какъв режим, аз бях на охлаждане, че сега му е времето).
7. Насочвайки дистанционното към вътрешното тяло, натиснете бутона DISPLAY от дистанционното шест пъти през около половин до една секунда - ако не са спрени звуците на климатика, след всяко натискане ще чуете избипкване, а след шестото, ще чуете още едно двойно бипкане. Гледайте междувременно дисплея на вътрешното тяло - след двойното избипкване, трябва да видите за секунди или надпис CF, или надпис AP. Ако си дадете труда да проверите, при CF, вътре Wi-Fi модулчето мига бързо, докато при AP мига бавно - това е и целта (да мига бавно). Ако ви е излезнал надпис CF, повторете това с шестте натискания на DISPLAY бутона и надписът ще стане AP. Така при всяко следващо ползване на тези шест натискания, надписите се сменят - ту CF, ту AP... Пак да кажа, трябва ви AP.
8. Връщайки се отново към телефона и приложението, натиснете бутона "Confirm the indicator is blinking", а на следващия екран изберете "Blink Slowly" (което би трябвало да значи, че и Wi-Fi модулчето под предния капак действително мига бавно).
9. Ще видите нещо като временна виртуална Wi-Fi мрежа, носеща име от вида SmartLifeXXXX (тези XXXX са различни при различните ви киматици, аз имам няколко и бяха различни при всеки от тях) - изберете я като я натиснете. Ако виждате повече от една такава мрежа, значи имате още някой климатик, който е в такъв режим, изчакващ да се свържете с него - затова и в началото препоръчвам да си изключите останалите и да е включен амо този, с който се занимавата в момента.
10. Ще изскочи ново прозорче, в което ви информират, че ще се закачите временно към мрежа, наречена SmartLifeXXXX - скланяте се, натискайки Connect
11. Ше видите прозорец, показващ прогреса на свързване на климатика ви, като отдолу ще се отметнат последователно трите етапа "Scan devices", "Register on Cloud" и "Initialize the device". Просто наблюдавате, не се налага ваша намеса тук, отнема секунди.
12. След това ще видите добавения климатик (ако е първия, най-вероятно с името Air Conditioner), a ако е поредният - с по една цифра накрая - 2, 3, 4... Ако пък вече сте добавяли този климатик към SmartLife, ще видите предишното име, което сте му дали. След което...
13. Натискате бутона Done и ще бъдете прехвърлени в настройката на уреда.
Ето малко нагледно със screenshot-и.
Ако забележите някаква неточност, напишете каква е - ще го коригирам. Май на лично е по-добре, че не мога да се ангажирам да чета всички мнения в темата.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Вероятно някъде е казано в темата, но не се справям добре с търсенето, явно, та бих искал и аз от своя страна да задам някой и друг въпрос (конкретно във връзка с ACT-12TSWF питам). Простете тъпите въпроси, но искам да си изясня какво още правят тези машинки, освен топлене и охлаждане. Книжки имам един кашон (че доста бройки са), но видно не ми достига интелект, защото не мога да разбера нищо от тях - нито от българския, нито от английския вариант.
1. Как, под ягодите, работи тази функция "ANTI-MILDEW"? Разбирам, че щяла да изсуши вътрешния топлообменник, след като климатикът е ползван в режим на охлаждане, нали така? Добре, натискам копчето, на дисплея на дистанционното "светва" съответният символ (задраскана капчица) и после какво? Защото аз реших, че ще изключа климатика и той (вместо да се изключи) ще започне да духа силно, докато "питата" изсъхне. Опитах на три от машините - изключиха се и за никакво сушене не може да става дума. Отдавам го на това, че бяха работили твърде кратко време (колкото да ги "прихвана" с приложението по гореописания начин). Един друг, обаче, беше работил доста време и го изключих, след като натиснах бутона "Anti-Mildew". Той пък остана с отворена клапа, но аз оаквах някаква виелица да започне да суши, пък то едва духа. Колко време трае тази процедура? Остава включена и за бъдеще ли, или след като приключи процеса, символът на дистанционното ще изгасне и за следващия път ще трябва да я включа сам отново?
2. Какво прави HEALTH бутона на ACT-12TSWF ? "Светва" едно борче (респективно в приложението пък се включва едно сърчице) и става какво? Аз, че здрав нЕма да стана, това е ясно, но искам да знам какво се случва (или поне какво китаецът иска да ме убеди, че прави творението му).
3. Какво е ECO и какво му е eco-то? На вътрешното тяло не забелязвам разлика в поведението катого включа - нито по-ниски/високи обороти, нито каквото и да било друго. Външното не съм го гледал, но аз не бих и могъл да схвана разликата - перка има, върти сеПестело енергия, пише - как така я пести, за сметка на какво?
4. Как почиства CLEAN бутона. Трябвало да изключа климатика и след това да натисна Clean. Щяло да работи 30-на минути, евентуално да издава звуци (което било нормално), трябвало външно и вътрешно тяло да са под 30 градуса, а външното да е над 5 градуса... И това било добре да го правя веднъж на 3 месеца. Да приемем, че лесно ще се вкарам в лимитите за температурата, ама какво прави тази самопочистваща процедура? Може ли по-често да я правя, след като "чисти"?
5. Някой ползвал ли е това, че при задържане на Eco бутона се включва режим 8H срещу замръзване (аз разбирам, че ако е изключен, при температура под 8 градуса, климатикът ще се включи на отопление и ще се изключи, когато стигне 9 градуса). На мен ми се струва, че ще ми е много полезна функция, предвид, че единият климатик ще грее... едно стълбище, където в студените зими има вариант за температури под 8 градуса. Добре, а какво се случва, ако този режим е задействан при работещ климатик (защото е възможно)?
Този пост е редактиран от Karata; 14-07-24 в 19:38.
Clean може да го ползвате всеки път когато климатика е работил на охлаждане и го спрете!!!!
1. Анти ..... Тази функция предотвратява появата на плесен във вътрешното тяло. Работи след като спрете климатика, клапата остава отворена и работи вентилатора с цел подсушаване на питата.
2. Хелт функцията не работи при този модел. Това е ако има йонизатор да се включи от бутона. От емага нямат йонизатор.
3. Еко общо взето е безмислена функция. При мен ако е настроен на 24 градуса, то при включване на функцията увеличава градусите на 26. От там се очаква да дойде икономията.
4. Clean е само почиства на питата на вътрешното тяло. Не се пуска при всяко спиране! При стартиране първо работи на много студено с ниска скорост на вентилатора, започва да трупа скреж по самата пита, след това обръща на режим отопление и размразява заскрежената пита. По този начин се отмива финният прах по ламелите.