И аз към него съм се насочил.Мисля че нямам нужда от tswf ,а може би eawf си струва някой лев отгоре спрямо 09 wifi.Харесва ми и един с черен панел,но той като че ли е като wifi със по леки тела.
И аз към него съм се насочил.Мисля че нямам нужда от tswf ,а може би eawf си струва някой лев отгоре спрямо 09 wifi.Харесва ми и един с черен панел,но той като че ли е като wifi със по леки тела.
Черния, според каквото съм чел в темата си е чисто WIFI, но черно и така си му е и името: BLackWiFi = BLWF
Здравейте, имам възможност да си поиграя с един Eawf,аз ли не мога да намеря или няма тих режим на вентилатора.Само автоматичен,и три скорости намирам.
- - - - - - - - - -
Свързах го със смарт лайф,там има mute ,пак ми е шумничък като че ли.Стария на тих режим му даваха 21дб,и субективно ми се струва по тих.Другото е,че на eawf клапата,не може да стои хоризонтално да духа директно надолу.Няма как да му сложа ватметър,но като гледам колко топло духа преди да изключи,височък му е минимума.Знам,че много кусури му търся като за 470 лв,но просто споделям какво не ми допадна .Чудя се дали да не заложа на Tswf за 700 лв,но като гледам новото леко външно ,на хартия минимума е 290в,тоест едва ли ще пада под eawf.Ако и шума му е същия,излиза че повечето пари са ,за евентуално по голяма мощност, която не ми трябва.
TSWF не забравяй, че има и дупчени клапи, макар и само за охлаждане. Според мен ще е по-тих като цяло.
Тихите климатици са с по голяма турбина, която се върти на по ниски обороти.Така че по размерите на вътрешното тяло горе долу може да се прецени, но не е гаранция.Отдавна писах тука, че лично за мен wi fi и производните му лично за мен биха ми били шумни в спалня.В кухнята не му обръщам внимание чак толкиова.
Имам два броя ACT-09WIFI, но при единия като се изключи се чува едно жужене, слабо бучене. Някакви идеи за лечение?
Обърни щепсела да видиш дали ще спре
Здравейте. Мен ме интересува, някой пробвал ли е от моделите на марката да направи термопомпа. На път сме да заменим котела на пелети и сме планирали да го направим с перничанка, но не зная кой модел е подходящ за модификацията . Трябват ми около 10 кВ при -5 градуса и при -12 около 12 кВ.
Търсиш климатик, който да отдава 12kW на -12С ли?
Темата за вицовете е друга![]()
Star light нямат по голяма машина от 24 000 BTU или 6кW номинал. Даже последната ревизия на 24-външното тяло са го намалили с 11 кг. и вече е по скоро 18 000, а на отрицателни температури не ми се мисли
Всъщност, това, което исках да напиша е, че на къщата и трябват грубо 10 кВ на -5 С. Със сегашните радиатори, които са налични към котела при температура от 35-40 градуса общата им отдавана мощност е около 9 кВ. Т.е. Имам малък недостиг и ще трябва да се увеличат малко. Това да речем ще го направя. Въпроса ми беше дали климатик от марката преправена на термопомпа би свършила добра работа или е по добре да се заложи на някоя по скъпа машина. Вмъквам тук, че също четеики тази тема си взех преди повече от година Star light 12 TSWF И смея да кажа, че съм доволен, въпреки че го ползвам в преходни сезони само и през лятото. Тежка зима не е работил дори и за пробата.
Щом си доволен взимаш 18TSWF за основен и добави към системата 12-та която имаш за помощ в студените дни. TSWF серията за мен е най подходяща за термопомпа,тъй като дефростите са само при нужда.
Днес, за първи път хванах дефрост на 18-ката и мога да кажа, че съм мноого доволен. Климатика беше настроен на температура 21гр преди да си легнем с жената снощи и след ставането днес сутринта го вдигнах на 24 градуса. Външната температура беше около -1 градус и над 80% влажност. След 2 часа гонене на тези 3 градуса разлика и цялостно побеляла външна пита си пусна дефрост. Дефроста го усетих по изшуртяване на фреона и спиране на турбината на вътрешното тяло. Дефроста продължи 7 мин от спиране на турбината до нейното тръгване и почване да духа топъл въздух. След това повече дефрости не е правил. Климатика го държа в режим GEN2, което според упътването е работа на 50% на компресора.