За 397 евро е повече от добре.
За 397 евро е повече от добре.
Сега забелязах, че като размери и дебит на въздух вътрешното тяло на 18 TSWF е почти идентично със старото ми Хитачи.
Което не означава ли, че този Старй Лайт 18-ка се доближава повече до старото ми Хитачти?
Приятел в София има TSWF не знам от кой модел преди 2-3г е монтиран от Пан Сервиз в спалня. При зададени 28 държи 21, какъв може да е проблемът? Прави ли се сопол-мод на тоя климатик?
Ами 490 евро е 18tswf към този момент, кой друг климатик ще може да извади поне едни 6.5 киловата на отопление предполагам, а може и повече /при 7 градуса външна/ на подобна цена, че и вътрешно тяло си има
Не че зарибявам да се вземе в конкретния случай, а говоря по принцип.
- - - - - - - - - -
Това 6,6 не съм го и видял в характеристиките но предположих, покрай консумацията.
Имам друга марка от старите 12ки, която развърта до 6.5.
А все пак това са киловати на +7 градуса.
Абе и аз бях в един хптел с японска Тошиба 10-ка,пише че развърта до 6 киловата. Филтрите и вътрешното бяха чисти,а духаше колкото 12 wifi,не знам как си ги пишат тия киловати.
Е мойта наистина развърта. Те тошибите не са от най-духащите.
Ето едно сравнение в кг V1 12TSWF vs 12WIFi.EAWF работи при същите минимуми като 12wifi и има два реда повече на външното тяло. Новия 12 TSWF има същото външно като на EAWF, но ако работи със същите минимуми като стария ще се обледенява по бързо.
12 wifi е на 320 вата ,TSWF е на 450 в момента и отопляват 70кв по ролетка ������
![]()
Този пост е редактиран от HiDefinition; 16-01-26 в 14:12.
подкрепям мнението че 18ката ще стопля малкото помещение за 5мин и ще спира и останалите 2 помещения няма въобще да бъдат добре отоплени и лятото няма да е по различно
също бих казал, че старите не са като новите климатици и специално на тези ребрандирани климатици характеристиките в емаг примерно са много подвеждащи понякога и не бих разчитал на тях
за сравнение имам 18TSWF в 35-40 квадрата партерна кухня с много голяма всекидневна, като се има предвид че е дозастроен 1ви етаж и няма нищо отгоре и топлозагубите са големи помещението е без изолация и се стопля лесно... както казват някои хора духа като змей и като се намръзна навън стоя пред него да се стопля, но и харчи към 24-27 киловата на ден в студените дни (-4С -12С) и около 10-14киловата на ден в по топлите (+2 +10 със слънце), в реално време съм поглеждал като е топло около 600-700W, като е студено около 1200-1400W, дефроства само когато има нужда около 8минути и не бих казал че е шумен предвид размерите си, но като цяло въобще не си го представям да вирее в помещения като вашите, много по подходящо би било да си вземете две 9ки или една 12ка
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
допълнително инфо за вас а и за останалите да споделя още впечатления освен горните от 18ката
освен 18TSWF имам 12ки също - две 12WIFI и един 12EAWF в други помещения беше ми любопитно да ги пробвам всичките, като 12EAWF струваше 500лв, а 12WIFI 480лв по времето, когато ги купувах (ноември) и съм на мнение, че 12EAWF е доста по добър модел и си заслужава дори около 100тина лева отгоре, но както и да е, на 12WIFI ми харесва, че лесно се настройва(ръчно) духането наляво/надясно, като за някои хора е минус, че не става през дистанционното и според мен 12WIFI е малко по слаб и малко по тих от 12ЕАWF и може би по подходящ за спалня
като е топло харчат по 12-14 киловата на ден в студените дни (-5С -10С) и около 6-7киловата на ден в по топлите (+2 +7 със слънце), когато е около 0 или под 0 и/или мъгливо дефростват на час по около 6минути, като трудно бих сравнил с точност 12WIFI И 12EAWF, тъй като 12EAWF е монтиран в по голямо помещение и външното е на запад/север, докато всички останали външни тела са монтирани на много по благоприятни места, но както казах 12EAWF ми се струва малко по мощен и харчи малко повече
като цяло засега съм доволен, остава само да имам късмета да успея да си реша проблема с напрежението че пада под 200волта на моменти и климатиците свистят почти нон стоп, но това няма общо със самите климатици
с 2310лв (без монтажите) отопляваме двуетажна къща като етажите са един до друг не един над друг, консумацията я намирам за нормална предвид условията в които са климатиците, не знам какво повече може да се желае за толкова бюджетно решение мисля че са доста прилични и работещи адекватно
П.П. държа всички дистанционни на auto и на горния етаж, където сме постоянно поддържаме 21-22С, като 2та климатика (12EAWF+12Wifi) са настроени на 21С,
a на долния етаж, където слизаме по няколко пъти на ден за готвене, баня и тоалет, закуска, вечеря, обяд и т.н държим 19-20С като климатиците са настроени на 19С.
като идват по зиморничеви гости вдигаме на по 21-22С и долу става по топло от колкото на нас ни е приятно, но никой не се е оплакал да му е студено.
Знам, доста хора предпочитат да стоят на над 25С, други държат доста врати или прозорци отворени и т.н, стават течения и им е трудно да достигнат желаната топлина с климатици,
особено, когато имат големи топлозагуби и това е напълно нормално тъй като след едномесечен дълбок рисърч на тема климатици ще си позволя да споделя малко лично мнение,
че климатиците не са направени да правим жега и да стоим по тениски и къси гащи зимата, като не казвам че е невъзможно, но топлината от климатиците не е като от печка/камина/термо помпи и т.н
и всеки, който иска да се отоплява на климатици и да стои на много топло трябва да си направи сметката за района в който живее, разходи и възможности на машините, които ще се използват, изолации, етаж, топлозагуби и т.н.
На 1вия етаж сме с 18TSWF+12Wifi, но ако бяхме оставили само една 18ка на всички помещения(общо към 50-60квадрата директно преходни по дължината) най-вероятно щеше да работи на 2000-2500W и като дефроства щеше да е неприятно.
На горния етаж в началото(ноември и декември) беше монтиран само един 12EAWF на около 50-60квадрата и като беше студено не слизаше под 1100W, особено ако цял ден не пече като главно стоеше на 1200-1300W, защото не можеше да смогне.
Сега като са два общата им консумация е по ниска и желаната температура се достига лесно.
Та накратко да обобщя един и същ климатик(примерно 12ка) може да харчи и 300W и 1300W според зависи къде и как се използва. И същия този климатик за едни може да е страхотен за друг да е пълен боклук.
Този пост е редактиран от awesomeLife; 18-01-26 в 13:05. Причина: допълнителна информация
Да ме прощавате...имам питане... Star-Light ACT-09BLWF дали е същия като Star-Light ACT-09TSWF или като Star-Light ACT-12EAWF ???? Или разликата не е само в цвета на вътрешното тяло?
09BLWF е като 09wifi. Външните тела са еднакви,вътрешните на 9-та са по малки. 9ти са мега орязани,няма смисъл от тях.
Най нисък клас BLWF и WIFI
Среден EAWF
Висок TSWF
Черния си е WIFI модела - то и името му означава "черен WIFI": BL ack Wi Fi