Страница 6 от 21 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 312
Like Tree37Одобрявам

Термопомпа вода-вода и вода-въздух

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Термопомпа вода-вода и вода-въздух

http://energy-saving.hit.bg/articles...le_market.html - Дт тук може да научите малко повече за използването на слънчева енергия за отопление през зимата.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Здравейте,
    под пода в една от стаите в къщата има кладенец с дълбочина около 10-15 м. и водният му стълб не пада под 2 м., може ли да се направи инсталация с термопомпа за отопление и евентуално охлаждане?
    препоръчайте ми марка и фирма която се занимава с такава дейност.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Може...

5. Тук е от
    Jan 2009

И при мене кладенеца е под къщата.Уплашиха ме като ми казаха че ТП може да подкопае къщата понеже и трабва доста голям дебит и увлича песачинки,не знам колко е вярно но за сега съм се отказал от ТО вода-вода.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Колко ще е голям тоя дебит, повече от помпата с която поливам ли?

7. Тук е от
    Jun 2007

В момента довършвам една система в която сондата е в мазето-30м.
    Принципно се иска отстояние на сондата от сгради.
    Човека поема на своя глава всички последствия за къщата, основите...
    След няколко зими ще имам данни.

Зависи, но усреднено на 6-7кв отопление си иска 1м3 вода на час. За къща 200-300м2 си иска 2-4м3 на час. Това ти прави около 30-40кубика на денонощие!!!
    Не знам каква градина поливаш, но количеството вода си е сериозно и си е цяла зима,не веднъж в седмицата.

8.  

9. Тук е от
    May 2009

30-40 кубика на денонощие си е доста сериозно, ако имаш 1 декар двор идва по 30-40литра на квадратен метър което е проливен дъжд. Ако я караш така дълго време спокоино ще можеш да си развъдиш шарани в двора. Да мръднат основите не ми се вярва, на 20-30 метра дълбочина ако мръдне то ще стане леко земетресение, тогава и на метри от къщата да е пак ще е проблем.

Помпата която да вади по 3-4 куба на час ще е поне 1кв което ще овеличи консумацията на машината с +1кв. Ако машината е въздух вода с коп 3 и харчи 4кв и отдава 12кв на час вода-вода да харчи Х+1кв при същата топлинна мошност 12кв за да е доста по ефективна трябва да харчи 2кв+1за помпата и ще рече копа и да е поне 6 (12/2) като което пък е почти невъзможно от теоретична гледна точка. При това положение икономията ще е 1кв на час.
    При условие, че има термопомпи като за -15 остава въпроса колко е по-икономична за нашите геогравски ширини тази машина.

10. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian_g

При условие, че има термопомпи като за -15 остава въпроса колко е по-икономична за нашите геогравски ширини тази машина.
    Глей са:
    Колко е КОП на въздушната машина при -15 ? Сметни при отоплителна мощност 30кв каква консумация идва. Все пак говорим за отопление на къща, не на стая в апартамент.
    При вода-вода си имаш КОП 4, че и повече според много неща. Копа съвсем реално минава и 5. Помпата горе-долу е 1000 вата според дълбочината и дебита. На 30кв имаш около 7кв компресор+ 1кв помпа. При въздух със 7кв компресор и 200-400в вентилатор при -5 с дефроста трудно ще извадиш 22кв. Демек спираш почти един етаж(къща 3 етажа с10квч загуби на етаж да речем). При -15 със 7кв компресор ще топлиш около 1/2 от това което ще топли вода-вода без значение от външната температура.
    Та така...

11. Тук е от
    May 2009

Това е вярно и логично разсъждение. Въпроса е, че когато копа минава 4 според много неща тои го минава и при водната и при въздушната помпа.
    Въпроса остава и с изработката и поддръжката на читав сондаж с такъв голям и хубав дебит. Предвид на опита ми със сондажите това на много места си е много скъпа задача. Които има такъв сондаж е касметлия. Аз например имам на вилата с практически неизчерпаем дебит но там ходя рядко и имам една каминка. Кадето ми е къщата проучванията показват отрицателен резултат. Тогава?

12. Тук е от
    Mar 2010

Закупих термо помпа вода -вода от фирма Геоток или Микс те са все едно през зимните месеци разхода на ток ми беше 160 л но термо помпите на тази фирма не са качествени и не издьржат на по дьлготраини натоварвания Хората които ги произвеждат са некомпетентни и алчни неви ги препорьчвам Иначе термо помпата като средство за отопление е наи доброто от гледна точа за икономичност и ако се комбинира с подово е вьрхьт

13. Тук е от
    May 2009

Много си плащал бе човек. Хората плащат по 30-40 лева. Да беше казал поне какво отопляваш с тез пари.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

"Хората плащат 30-40лв."-Да,ако отопляват 30-40кв.м.
    150лв. е сметка за около 150кв.къща с добра толоизолация и дограма и прилична отоплителна инсталация.
    Разбира се от голямо значение е и външната температура и индивидуалните изисквания за уют на потрбителя.

16. Тук е от
    Mar 2010

не се льжете да копувате термо помпа от geotok пьлни боклуци

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Нещо по-конкретно?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ето два линка в РЕАЛНО ВРЕМЕ

http://harizanov.com/tp.php?hours=4
    http://harizanov.com/graph.php

за консумацията на къщата,описана в този линк
    http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=28205
    Искам да подчертая,че средната консумация от 700-800 Вт/ч е заедно с разхода за подгряване на бойлера.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 21 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Термопомпа Въздух-Вода
    От Electric във форум Други начини за отопление
    Отговори: 608
    Последно: 21-10-24, 18:53
  2. Продавам една нова термопомпа въздух вода
    От Tony06 във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-12, 23:26
  3. Преработка на климатик в ТП вода-вода. Въпроси.
    От ivan_v във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 06-07-11, 17:42
  4. Термопомпа " въздух - вода"
    От Смехурко във форум Други начини за отопление
    Отговори: 5
    Последно: 29-12-09, 15:26
  5. Преработка на Daikin FTYN60 в термопомпа въздух/вода
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-09, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе