Първоначално публикувано от
AC_From_Hell Здравейте уважаеми г-н Колев,
След 15-тина минутно проучване в
Google намерих малко, но достатъчно красноречиво частично потвърждение на думите ми. Ето и някакъв сертификатът за термопомпите, от който става видно, че някаква част от тях се произвежда в Китай.
http://www.certita.org/sites/default...f_414_752e.pdf
От адресът на завода става ясно, че той е Airwell в Китай. Признавам своята грешка, че си мислех, че са произведени в GREE, която беше породена основно от дизайна на машините и допълнително от мнението на управителя на шоурума в Германия. Както и да е, Airwell или GREE все е Китай.
Другото, което ме накара на първо четене да предположа GREE (не намирам съвсем еднакви тенекии в момента, но на всички им е ясно) беше:
Прикачен файл 16761 Прикачен файл 16762
Относно моторът, моля, тъй като Вие вероятно имате по-добър достъп до въпросните машини, отворете едно външно тяло от този модел:
Прикачен файл 16760
И най-учтиво Ви моля да пуснете във форума една снимка на лепенката на двигателя на вентилатора.
С оглед на гореизложеното, смятам, че изказванията ми относно Висман, в частност Vitocal 200-S са напълно доказани, с изключение на фабриката производител, която не е GREE, а друга китайска такава.
Ще Ви помоля като представител на марката и на фирма "Висман" ЕООД на местния пазар да се въздържате от отправяне на заплахи към мен, тъй като това е крайно непрофесионално от Ваша страна, да не говорим колко смешно пък е в очите на потребителите, особено след последните данни, които публикувах. В този форум всички сме хора и смятам, че се изложихте значително повече със заплага за съд, отколкото аз Ви изложих с приказки за фабрики. Вие осъзнавате ли колко смешно би било всички фирми по света да съдят разни хора по форумите, защото били казали нещо...
Пожелавам на фирма
Viessmann Werke GmbH & Co. KG успех на пазара и се надявам, че от сега нататък ще бъдат малко по-разкрепостени откъм предоставяне на информация за държава на производство и други интересни факти относно техните продукти. Тъй като все пак фирмата е регистрирана като KG (от немски Kommanditgesellschaft), което означава, че собствениците носят правна отговорност с цялото имущество, активи и пасиви, както собствени, така и на компанията, Ви припомням Вашият коментар:
С уважение,
AC_From_Hell