Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 147
Like Tree40Одобрявам

Отопление на еднофамилна къща - въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #61

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Когато има мъгла в комбинация с ниски температури, се отлага скреж по стъклата, което намалява ефективността,
    в този случай минусът от загубите на плоският, се явява плюс, тъй като чрез загубите се топи заскрежаването, което няма как да стане при вакуумният.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #62

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Те загубите, за да стопят скрежа, първо енергията трябва да стигне до колектора?! Така, че не виждам разлика в двата случая...

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #63

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    А фактът, че плоските не стават за нищо през зимата, защото губят повече топлина, отколкото събират?
    Това са търговски лакърдии, които се харесват много на вносителите на китайски вакуумни колектори - вакуумните хем се купуват евтино и се продават скъпо, хем са много по-лесни за презокеански транспорт, хем после лесно се качват и монтират на покрива и затова се ползват какви не лъжи, за да се хвалят. Плоските си работят много добре и през зимата, и през лятото и са дуракооустойчиви и не изискват никакво обслужване. Как точно " губят повече топлина, отколкото събират", че ми стана интересно?

  5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #64

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Лобито на плоските колектори, както се вижда и от твоя пост е много голямо, а работата им е същата като колекторите - плоска. Относно цените, не бих казал, че са по-добри от тези на плоските.

    Относно обслужването да не би вакуумните да изискват обслужване, че изтъкваш, че плоските нямали нужда?! И кое им е недуракоустойчивото?

    Ще ти обясня - плоските колектори в 90% от случаите се продават с плоски управления, нататък можеш и сам да се досетиш.

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #65

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Ами не, не съм лобист, понеже не съм нито вносител, нито производител. Свободен съм да избирам и предлагам на клиентите си най-доброто и най-изгодното на пазара в дадения момент, в склада си нямам залежала стока за да я пробутвам. Като казах, че са дуракоустойчиви имах предвид точно това - че не трябва да ги галиш с перушина докато ги пренасяш и монтираш, не трябва да ги завиваш при градушка. Мога да издиря снимки, където колега 120кг скача върху стъклото на плосък панел. Ти не ми отговори на въпроса "Как точно губят повече топлина, отколкото събират?", а вместо това хвърли в пространството други 2 заучени фрази - "плоска работа" и "плоски управления". Да се надявам ли за повече яснота по тези 3 бисера? А между другото не ми стана ясно кой точно тип вакуумни колектори имаш предвид, защото всеки си има своите недостатъци - да знам за кой тип точно говорим
    Mega одобрява това.

  7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #66

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Нито аз съм вносител или производител. Аз просто защитавам технология, която според мен е значително по-добра и напредничава от заложената в плоските колектори. Аз също нямам колектори на склад, ако мислиш, че заради това плюя плоските панели. Аз имам 2 счупени тръби на сигурно над 60-70 колектора, средно по 20-30 тръби, които са попадали в зоната на яки градушки, което смятам, че е смешно малко на фона на здравите тръби. Относно управленията, да, колекторите не са виновни, че губят повече, отколкото произвеждат в определени случаи. Виновни са в по-голяма степен управленията, които позволяват това да се случи. Няма какво повече да се обяснявам, освен да кажа, че имам десетина клиенти, които замениха супер дуракоустойчивите си плоски колектори с два пъти по-малка площ вакуумни колектори и вече се радват на топли басейни, макар и това лято да не е от най-слънчевите. Относно конкретния модел вакуумно-тръбни колектори, говоря за тези с Heat Pipe, а не за U-Pipe, за които съм напълно съгласен, че са по-зле от плоските по производителност.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #67

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Относно конкретния модел вакуумно-тръбни колектори, говоря за тези с Heat Pipe, а не за U-Pipe, за които съм напълно съгласен, че са по-зле от плоските по производителност.
    Уаха-ха-ха-ха! Така си и мислех! Това, което писах по-горе за вакуумните се отнася точно за Heat Pipe - евтина изработка, лесен транспорт, лесен монтаж (минават през тесни капандури в разглобено състояние) и накрая се продават скъпо като U-Pipe, но изобщо не могат да се сравняват с тях по производителност, нито пък с плоските. Най-добрите вакумни колектори - това са U-Pipe. При тях са избегнати всички недостатъци на другите 2 типа, имат всички предимства с изключения на 2 - компактността и цената. Компактността вече я няма, подобно на плоските не могат да се пренасят разглобени, но са на двойно и тройно по-висока цена за същата производителност. Колкото до управленията - няма специални управления за вакуумни и отделни за плоски колектори, това е смешно. Някой да е виждал Heat Pipe тръби на известна марка - примерно немски - Vaillant, Viessmann, Bosch? Не, те имат качествени вакуумни, но са само U-Pipe! Heat Pipe са китайски, които се продават на базата на качествата на U-Pipe. За третия тип - "мокра тръба" изобщо няма смисъл да споменаваме, те са още по-голяма порнография.

  10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #68

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Уаха-ха-ха-ха само дето на Oventrop колекторите са Heat Pipe... Защо останалите не ги предлагат - предполагам въпрос на избор. Бу-ха-ха, пък на великата марка висман, термопомпите са китайски Airwell. Айде моля ти се стига глупости...

    И, за разлика от мен, ако си беше правил труда да монтираш топломери на идентични Heat Pipe (макар и китайски) и U-pipe (супер маркови немски на близо 4 пъти по-висока цена) колектори щеше да знаеш какви са разликите между тях.

    Управления бол - имах в предвид, че с плоските колектори обикновено се гони цени и затова инсталаторите предлагат отвратителни управления, например Intiel. Други инсталатори например, използват немски - Steca, ако изобщо си виждал такива...

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #69

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Не знам в каква връзка намесваш термопомпите на Висман, но те са немски. Не, не съм ползвал Steca, сигурно са добри, но и Интиел не ползвам, защото не са конкурентни - в този ценови клас има много други с по-добри характеристики и възможности. В крайна сметка всеки човек е индивидуален и не всеки иска управление от 300лв или 600лв. Иначе съм монтирал доста по 600лв, доста по 60лв, доста по 100лв и май най-много по 300лв. Преполагам за тебе стандартът за система с плоски колектори са панели на известна в Бг шуменска марка и управление на известна в Бг поморийска марка. Аз не говоря нито за едното, нито за другото, предполагам затова се разминавамеTEST. Просто не си виждал как работят качествени плоски колектори и затова не си им монтирал топломери. Иначе досега да си им станал фенTEST

  12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #70

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Не знам в каква връзка намесваш термопомпите на Висман, но те са немски.
    Намесих ги, защото ти намеси Висман като реномиран немски производител с довода, че като такъв не предлагат Heat Pipe, а аз реших да отговоря, че макар и реномиран термопомпите им са китайски. Разбира се назовах и водещ немски производител с Heat Pipe колектори.

    По термопомпите на Висман цитирам съседната тема:

    Цитат Първоначално публикувано от Viessmann Varna Виж публикацията
    Здравейте уважаеми г-н AC_From_Hell,
    като всяка едно нещо и нашата дискусия си има своите граници, които не трябва да бъдат преминати, за да остане тя в рамките на добрия и интелигентен тон. Мисля че, в предходния си пост аз Ви предупредих, че една дискусия е само тогава дискусия, когато тя е базирана на факти, а не на твърдения от 3-5 ръка с неясен произход. И така връщайки се на Вашият пост искам да подчертая, че с него Вие преминахте всички граници!
    В този ред на мисли искам да Ви уведомя, че ако Вие не докажете направените по-горе твърдения в най-кратък срок от време, ф-ми "Висман" ЕООД и Viessmann Werke GmbH & Co. KG ще бъдат принудени да потърсят правна отговорност за увреждане на търговската репутация на Viessmann ( марка с над 100 годишна история), маркентинговия имидж, срив на доверието на нашите клиенти към марката и не на последно място пропуснати ползи и да потърси неустойка за нанесени имуществени вреди с цялата сила на законодателството на РБългария и ЕС.

    С Уважение ,
    Galin Kolev
    Sales Representative East Bulgaria
    Viessmann EOOD
    Bulevard Bulgaria 90;BG-1680 Sofia
    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Здравейте уважаеми г-н Колев,

    След 15-тина минутно проучване в Google намерих малко, но достатъчно красноречиво частично потвърждение на думите ми. Ето и някакъв сертификатът за термопомпите, от който става видно, че някаква част от тях се произвежда в Китай.

    http://www.certita.org/sites/default...f_414_752e.pdf

    От адресът на завода става ясно, че той е Airwell в Китай. Признавам своята грешка, че си мислех, че са произведени в GREE, която беше породена основно от дизайна на машините и допълнително от мнението на управителя на шоурума в Германия. Както и да е, Airwell или GREE все е Китай.

    Другото, което ме накара на първо четене да предположа GREE (не намирам съвсем еднакви тенекии в момента, но на всички им е ясно) беше:

    Прикачен файл 16761 Прикачен файл 16762

    Относно моторът, моля, тъй като Вие вероятно имате по-добър достъп до въпросните машини, отворете едно външно тяло от този модел:

    Прикачен файл 16760

    И най-учтиво Ви моля да пуснете във форума една снимка на лепенката на двигателя на вентилатора.

    С оглед на гореизложеното, смятам, че изказванията ми относно Висман, в частност Vitocal 200-S са напълно доказани, с изключение на фабриката производител, която не е GREE, а друга китайска такава.

    Ще Ви помоля като представител на марката и на фирма "Висман" ЕООД на местния пазар да се въздържате от отправяне на заплахи към мен, тъй като това е крайно непрофесионално от Ваша страна, да не говорим колко смешно пък е в очите на потребителите, особено след последните данни, които публикувах. В този форум всички сме хора и смятам, че се изложихте значително повече със заплага за съд, отколкото аз Ви изложих с приказки за фабрики. Вие осъзнавате ли колко смешно би било всички фирми по света да съдят разни хора по форумите, защото били казали нещо...

    Пожелавам на фирма Viessmann Werke GmbH & Co. KG успех на пазара и се надявам, че от сега нататък ще бъдат малко по-разкрепостени откъм предоставяне на информация за държава на производство и други интересни факти относно техните продукти. Тъй като все пак фирмата е регистрирана като KG (от немски Kommanditgesellschaft), което означава, че собствениците носят правна отговорност с цялото имущество, активи и пасиви, както собствени, така и на компанията, Ви припомням Вашият коментар:



    С уважение,
    AC_From_Hell
    Та, все още чакам призовка или поне отговор от г-н Колев.

    Ето и още един цитат от същата тема, пак относно немските термопомпи висман:

    Цитат Първоначално публикувано от MrPilly Виж публикацията
    https://www.youtube.com/watch?v=SR-rm5UjKtw
    На 2:05 се вижда каквото има да се вижда. Стига сте чесали езици, почти всичко вече е CE сертифицирано (China Export )
    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Не, не съм ползвал Steca, сигурно са добри, но и Интиел не ползвам, защото не са конкурентни - в този ценови клас има много други с по-добри характеристики и възможности. В крайна сметка всеки човек е индивидуален и не всеки иска управление от 300лв или 600лв. Иначе съм монтирал доста по 600лв, доста по 60лв, доста по 100лв и май най-много по 300лв. Преполагам за тебе стандартът за система с плоски колектори са панели на известна в Бг шуменска марка и управление на известна в Бг поморийска марка. Аз не говоря нито за едното, нито за другото, предполагам затова се разминавамеTEST. Просто не си виждал как работят качествени плоски колектори и затова не си им монтирал топломери. Иначе досега да си им станал фенTEST
    За разминаването частично си прав, защото действително (за съжаление) стандартът в България е шуменска фирма с поморийско упрвление. Относно качествени плоски колектори - виждал съм и не отричам, че имат по-висока пикова мощност от вакуумните, както и в предни мои постове. Моето твърдение е, че плоските колектори на годишна база произвеждат по-малко от вакуумно-тръбен Heat Pipe колектор.

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #71

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Ами не, не съм съгласен, че стандартът в Бг е шуменски панели с поморийско управление, поне отдавна не е. За миналото съм съгласен. И за годишната база не съм съгласен, защото имам наблюдения. Все пак аз не разбрах какви са според теб недостатъците на U-Pipe колекторите, защото на Heat Pipe всеки ги знае и аз не виждам причина резултатите от твоите експерименти да са по-лоши за U-Pipe? Или просто ще отговориш "Ми така показват уредите"?
    Я кажи тая термопомпа дали ти прилича на някоя позната марка:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Lazar; 14-07-15 в 07:20.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #72

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Ами не, не съм съгласен, че стандартът в Бг е шуменски панели с поморийско управление, поне отдавна не е. За миналото съм съгласен. И за годишната база не съм съгласен, защото имам наблюдения. Все пак аз не разбрах какви са според теб недостатъците на U-Pipe колекторите, защото на Heat Pipe всеки ги знае и аз не виждам причина резултатите от твоите експерименти да са по-лоши за U-Pipe? Или просто ще отговориш "Ми така показват уредите"?
    Я кажи тая термопомпа дали ти прилича на някоя позната марка:
    Аз колектори не работя така усилено вече, може да се е променил стандарта значително. За годишна база, моите наблюдения показват, това което твърдя.

    За мен Heat Pipe е по-добър, точно, защото разчита на изпарение и кондензация, за да работи. И когато това се комбинира с подналягане в топлинната тръба - воала - имаме кипене при много ниски температури, което е един от най-големите плюсове за мен. U-pipe, да знаеш, също се предлагат от братята китайци с възможност за транспорт по същия начин като heat pipe колектор. Недостатъкът на U-pipe за мен е точно липсата на процес на изпарение и кондензация, което не позволява такава "еластичност" на системата от гледна точка на работни температури. Следващият недостатък е по-неприятната ситуация при загуба на вакуум - започват да губят топлина, докато при Heat Pipe няма такова нещо, тъй като след загубата на вакуум, работния флуид ще кондензира трайно и няма да може да охлажда колектора.

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #73

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    За мен Heat Pipe е по-добър, точно, защото разчита на изпарение и кондензация, за да работи. И когато това се комбинира с подналягане в топлинната тръба - воала - имаме кипене при много ниски температури, което е един от най-големите плюсове за мен.
    Чакай сега - каква връзка има фазовият преход в медната ампула с вакуума в стъклените тръби? Това са съвсем различни неща! Това първо. И второ - самият фазов преход не носи никакви дивиденти - колкото топлина се усвоява при единия фазов преход, точно толкова се озвобождава при обратния - няма откъде да дойде повече. ВАкууумът в стъклените тръби служи единствено за изолация, подобно на ватата в кутията на плоските панели. Този вакуум няма нищо общо с усвояването и пренасянето на топлината

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #74

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Те загубите, за да стопят скрежа, първо енергията трябва да стигне до колектора?! Така, че не виждам разлика в двата случая...
    Адски, сега мисля че не е нужно да ти обяснявам за дифузна светлина и как тя преминава през снежна покривка (за справка питай някой скиор ), та като премине тая дифузна светлина, се усвоява от високо селективното покритие и загрява абсорбера, който поради липсата на вакуум между него и стъколото, затопля последното и се получава топене.
    Да не се приема като реклама, продаваме и двата вида колектори (вакуума е Heat Pipe), личните ми симпатии са за плоските високо-селективни.

  18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #75

    Отговор: Отопление на еднофамилна къща - въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Чакай сега - каква връзка има фазовият преход в медната ампула с вакуума в стъклените тръби? Това са съвсем различни неща! Това първо. И второ - самият фазов преход не носи никакви дивиденти - колкото топлина се усвоява при единия фазов преход, точно толкова се озвобождава при обратния - няма откъде да дойде повече. ВАкууумът в стъклените тръби служи единствено за изолация, подобно на ватата в кутията на плоските панели. Този вакуум няма нищо общо с усвояването и пренасянето на топлината
    Не говорех за вакуумът в стъклото, а за подналягането в самия хийт пайпа, който позволява кипене при 30 градуса. Носи дивиденти, дадох пример в предния пост.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията
    Адски, сега мисля че не е нужно да ти обяснявам за дифузна светлина и как тя преминава през снежна покривка (за справка питай някой скиор ), та като премине тая дифузна светлина, се усвоява от високо селективното покритие и загрява абсорбера, който поради липсата на вакуум между него и стъколото, затопля последното и се получава топене.
    Да не се приема като реклама, продаваме и двата вида колектори (вакуума е Heat Pipe), личните ми симпатии са за плоските високо-селективни.
    Добре, така вече съм съгласен.
    P.Hristov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отопление на къща с Дайкин
    От Foregner във форум Климатици Daikin
    Отговори: 44
    Последно: 13-02-14, 11:46
  2. Отопление на етаж от къща
    От rony67 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-12, 20:38
  3. Газово отопление за малка къща ...
    От ocean133 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 31-01-11, 10:30
  4. Препоръка за отопление за 2-ри етаж къща
    От div0t0 във форум Отопление
    Отговори: 12
    Последно: 23-04-10, 11:25
  5. Моля дайте съвет за отопление на къща
    От vladko33 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 05-11-09, 08:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе