Не знам какво е меандър. Аз съм инвеститора ,а не изпълнителя, въпреки че поправях доста грешки на оторизираната от Рехау фирма. Разстоянието между тръбите е 15-20см ако това питаш.
Не знам какво е меандър. Аз съм инвеститора ,а не изпълнителя, въпреки че поправях доста грешки на оторизираната от Рехау фирма. Разстоянието между тръбите е 15-20см ако това питаш.
Здравейте и от мен,
Гледам, че cooler се е позагубил, но аз да попитам пак за масивен паркет върху подово. Има ли някой който е изпълнил подобно нещо?
Колко са загубите в процентно отношение спрямо плочки/гранитогрес и как се компенсират - с по-висока температура на водата или по ситна стъпка?
Евентуално варианти за някакви радиатори т.е. безвентилаторни конвектори - интересувам се за спалня т.е. шумът от системата да клони към нула
Тази зима в студовете ми се наложи да вдигам до 40-42гр. подаващата в кръговете. Това при класическа замазка и гранитогрес. Ако под паркет се налага да е повече... не вярвам да му се отрази добре. Струва ли си рискът?
Напоседък по рядко остава време за форума че вдигнах популацията българска с 2 персона наведнъж .... аз в края на краищата минах на ламинат и зимата ми се наложи максимално да подавам 36 градуса при което в къщата потдържах около 24-25 когато навън стана около -15 иначе в момента съм на 29 и пак са същите температури... Колкото до настилката въобще не и пука когато го тествах в началото стигнах до 45 градуса без последствие за ламината ... предполагам че и паркета ще се държи по подобен начин ... Извинявай чак сега видях първия ти пост... че си наливал бетона през лятото...
Аз дори незнаех че тази система си има име, но и аз надух тръбите самоче с вода на 4 бара и ги оставих така докато се втвърди бетона като на изхода на колектора бях навил предпазен клапън да отпуска ако се вдигне много налягането от екзотермията на бетона
- - - - - - - - - -
АКо мога да посъветвам нещо ... помисли точно къде ще са ти тоалетните ако няма да са окачени си бележи местата кадето ще можеш да дюбелираш... освен това ако не е късно си вгради и хубави сифони в баните....
Този пост е редактиран от cooler; 05-03-15 в 12:55.
Cooler, ламинатът ти модел за подово ли е или от обикновения?
Понеже на края на строителните дейности бях обявил фалит и по кредитната и по текущата сметки ламината ми е от промоция и идея си нямам дали е модел за подово... ... най обикновен е ... и с най тънката подложка...
Аз имам гранитогрес в кухня, коридори, перално и ламинат в спалните. Зимата карах на 40*С, сега съм на 38, но не работи постоянно, затова. Ако работи постоянно подовото трябва да е по-ниска температурата на водата, ама аз нощно време изключвам за да се спи по-добре и денем също му давам малко почивка, затова карам на по-високи температури
Cooler , сифоните ще са HL с механичен затвор , а тоалетните окачени. Радвам се ,че тази система работи при теб , защото се хвърлих с главата надолу ,без да съм я виждал.
просто весел линк може пък да е и полезен :
John Cantor Heat Pumps: Getting the best from underfloor heating
Някой може ли да ме насочи към фирми в град Пловдив, които се занимават с продажба и инсталация на Термопомпи за подово (става въпрос за апартамент), ще ми се да взема 2,3 оферти от различни фирми, а и ако може да препоръчате такива които знаят какво вършат ще съм много благодарен
За Пловдив препоръчвам Аргеида, доста термопомпомпи монтират и знаят за какво става въпрос.
Благодаря, ще взема оферта и от тях да видим какво ще ми предложат