Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли законопроект предвиждащ премахване на задължителната военна служба?

Гласували
92. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА

67 72.83%
  • НЕ

25 27.17%
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 89

За или Против премахването на задължителната военна служба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: За или Против премахването на задължителната военна служба

Цитат Първоначално публикувано от GENERALAT
    Аз лично съм против наборната служба. За тези 6 или 9 месеца на какво ще се научат момчетата. През ден са наряд, събота и неделя отпуск,(имах познат който и през седмицата го пускаха да си ходи за да...... се изкъпе)* като сложим и полагаемия и то кво остава?
    Аз съм за професионални войници.
    а ТИ ходил ли си в казармата?

2.  

3. zorro75
    Guest

Ей * *Pat *кат си кибичил 5 години в казармата да не би да си се научил да оцеляваш а ? *

Ако ме питаш най-вероятно си нямаш и представа нито от модерно оръжие нито от ракопашен бой ти просто си един от всичките дет са спали 5 години и са се напивали всяка вечер и накрая са излезли "мъже".

Не ни трябват олигофрени за армия, трябват ни добре обучени специалисти с много добро оборудване
    и офицери с модерно мислене не тъпанари дето слава богу ги уволниха ( ма има и още от тях).

За партизанска война може да не се притесняваш народа сам се бори и в повечето случаи доста по ефективно от редовата армия.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

zorro75 като след първи пост, ГОРЕЩО ти препоръчвам да посмекчиш малко тона.
    Иди да ставаш скаут, вместо да пишеш трактати по оцеляване тук.
    Или ... може би ти наистина трябва да отидеш в казармата.

Като цяло и двете мнения имат своите "за" и "против".
    Ще обоснова мнението си в края така:
    Ако през целия си останал живот срещаш само умни хора, перспективни, без недостатъци бих бил твърдо против казармата.
    Но ...
    За съжаление толкова години вече след казармата ежедневно ми се налага да ме ръководят малоумници или пък хора без морални ценности или достойнство. В казармата се научих да понасям точно това и ако това не беше станало сега щях да съм в невероятна депресия.
    Имам колеги, които по една или друга причина са се отървали от службата и повярвайте ми, наистина им личи.
    Не искам да обяснявам по-какво, тези които са ходили знаят, а тези които не са, няма да ме разберат, затова не ме питайте, няма да обяснявам.

По тази причина съм ЗА задължителната военна служба, твърдо.
    Също съм ЗА за униформите в училище.
    Слушал съм "Тухла в стената", клипа също ми е познат. Казвам го преди някой да ме опонира.
    В определени случаи "еднаквостта" е предимство.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Zorro - аз за 18м се научих да оцелявам , мога да стрелям с много различни оръжия ,как мислиш - Митака за 60 м определено знае как да оцелее !

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не, не. Стрелба се чуил с много стреляне със съответния треньор. В казармата никой не се научава да стреля както трябва защото това струва пари. А освен това трябва да се научат много неща. Това е една от причините да има професионална армия. Теси които са завършили военно училище са научили много неща, но те стават офицери. Редови войници с добра потдготовак с казарма не се получава. А ако добавим лошото вличнето върху икономиката(доказано) на една държва няма какво да приказваме повече за наборна армия. Освен това не мисля, че един недисциплиниран човек се научава на дисциплина в казармата. Както знаем българина по принцип не обича да спазва правилата. Това не се и променя след като е изкарал казарма.

7. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

На мен ми предстои влизане в казарма, ако не я премахнат и то в най-скоро време. Като се замисля какви може да са плюсовете за мен и какви може да са минусите е резултата е 10:2 в този порядък, но това не е важно като цяло. Въпроса е какво може да спечели държавата? Да имаме многобройна армия като такива като мен ще се учат 2 месеца да работят с оръжие и след още два месеца няма да ги вълнува изобщо това т.е. малко излищна работа. Ако казармата стане 2 години тогава ще бъде доста по-квалифицирана армията ни и ще е способна да отоговори на евентуални атаки като гледам единствено от изтока? Там не знам кой каква далавера има да ни удря .. може би че сме в нато? По договор на алианса трябва да получим защитата от тях най-близката и силана армия до нас е Турция и някоя база на САЩ. Които са много по - подготвени от армията тука и пак не виждам смисъл от това.
    По-добре да се помисли как в началото на 21 век да вдигнем качеството на образованието и квалифицирането на кадрите тука, а не на войската.

Имам и питане към всички които мислят, че в казармата се става мъж. Кой мъж е по-голям мъж: този който може да качи пералня сам до 8ми етаж по стълбите или този който може да плати на някой друг да го направи?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от glarus
    Имам и питане към всички които мислят, че в казармата се става мъж. Кой мъж е по-голям мъж: този който може да качи пералня сам до 8ми етаж по стълбите или този който може да плати на някой друг да го направи?
    glarus, хората, които си плащат на някой друг да им решава проблемите така или иначе не ходят в казарма. Половината ми приятели си платиха, за да не ходят в казарма и не съжаляват. Аз лично предпочетох да не го правя и също не съжалявам.

Понеже забелязах, че хората, които се изказаха досега, са били сравнитлно отдавна в казарма, ето малко по-пресни впечатления (от преди 2 години).

В момента, единственото полезно нещо, на което се учиш за 6 или 9 месеца е да не ти пука от мизерията. Ако си достатъчно умен, можеш и да се научиш да "работиш" с хора, които се различават доста от теб - това е нещо, което остава за цял живот. Истинският мъж не е този, който може да носи пералня на гърба си, а този който има желязна психика. Армията определено помага най-вече за каляването на психиката ти.

Макар че гласувах в анкетата със "ЗА", по-скоро съм привърженик на това армията да се направи около 2 месеца, но при доста по-строг режим, отколкото е в момента.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от glarus

Ами този който е ходил в казарма определено няма да тръгне да качва пералнята.... ....това се учи още в "новобранския център"

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

@peshos,за два месеца мисля,че не можеш да си калиш психиката. За да има този ефект наборната служба трябва да е поне година,защото не си ли карал зима в казармата - нищо не си разбрал.Може би при днешното състояние на нещата наистина няма смисъл от наборна войска,като не можем да и осигурим условия за обучение. За останалото съм съгласен с теб и с мнението на @Malone,че лесно се познава човек,който не е бил в казарма.Въпреки всичко,бъдещето е на професионалата армия.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    ...не си ли карал зима в казармата - нищо не си разбрал.
    Съгласен!
    Компромисно решение - задължителна казарма за 3 месеца през зимата.
    И без това зимно време живота навън не е толкова интересен, поне човек да вземе да стане един истински мъж!
    А когато се уволниш, пролетта тъкмо е дошла, а с нея и размножителния период! Така се оправя и демографския проблем на държавата!

А иначе сериозно - армията в момента е пародия. Крайният продукт, който излиза, е далеч от понятието "войник", да не кажа че е направо безполезен за държавата. А се харчат ужасно много пари - ако не ме лъже паметта, бюджета за отбрана е колкото бюджета за образование, здравеопазване и култура, взети заедно. Като данъкоплатец, аз бих искал или тези пари да се харчат много по-ефективно, или да не се харчат изобщо.

За жалост нямам добро впечатление и от кадровите войници - доста слаба мотивация, липса на качества, лош подбор... но това е друга тема.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@julian
    моята работа бе да се науча да боравя с всички оръжия
    специалноста ми е такава
    Имам защитен клас + 2 бойни стрелби с ПЗРК стрела 2м ( поради тази моя надъханост- не ме оставят на мира от запаси )
    за Калашника - незнам колко пълнителя или патрона се изстреляли , но моите са над 10 пълнителя.
    Отделно от това имам разрешително за оръжие и за използването му с цел самоотбрана и дейности по охрана .

Как мислиш -от къде ли см се аучил да боравя и да оцелявам - от квартала може би ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @julian
    моята работа бе да се науча да боравя с всички оръжия
    специалноста ми е такава
    Имам защитен клас + 2 бойни стрелби с ПЗРК стрела 2м ( поради тази моя надъханост- не ме оставят на мира от запаси )
    за Калашника - незнам колко пълнителя или патрона се изстреляли , но моите са над 10 пълнителя.
    Отделно от това имам разрешително за оръжие и за използването му с цел самоотбрана и дейности по охрана .

Как мислиш -от къде ли см се аучил да боравя и да оцелявам - от квартала може би ?
    бе ти хубаво можеш да стреляш с калашника, ама безпилотния предатор ще ти метне лазергайдед бомба точно върху каската*

и кво правим ?

един добре подготвен войник отива във вечните полета...

отново казвам, че съм ПРОТИВ наборната армия - нека да бъде професионална(да е въпрос на личен избор искаш ли да стреляш по хора и да те стрелят с 20 мм снаряди(баси, направо не мога да повярвам,* че с калибър 20 мм се стреля по хора... ), а не някой дето свири на пиано от 5 годишна възраст и на 18 е виртуоз и трябва да ходи при не знам си кой маестро та да стане най-добрия в света.., и изведнъж в кеча например или шофьор за 6-12-24 или повече месеци..)

а пък като ни нападнат талибаните - има си народно опълчение(първата работа след като ми дадат калашника ще е да дезертирам и да отида да пострелям политици - бивши и действащи ... - хахаха*

добавено

за мен задължителна военна служба е нещо като "задължителен седмичен квартален бокс турнир с пряко елиминиране" - просто си има хора, дето не са за това и не са биткаджии.

израел не може да бъде критерий(видите ли щото там и жените ходят в армията), защото скоро може и да няма такава държава... 2-3 мръсни бомби може би ще са достатъчни да светне по-добре от 30 километровата зона около чернобил(не подстрекавам - само прогнозирам).

16. Тук е от
    Feb 2001

На този етап най добре би било ако армията стане 100% професионална
    Разбира се,реакциите на един 18 годишен примерно са доста по добри от тези на 30,да не говорим за 40 годишен войник,затова може би трябва да се следи и за възръстта
    Четейки мненията на някой от вас,и гледайки поведението на днешната младеж обаче виждам какъв егоизъм го е обзел българина:не искам да ходя в казармата,не ща да плащам данъци,не искам да раждам деца....и ако може държавата да ми дава всичко
    отчайващо
    Дори на моменти си мисля че този народ трябва да го сполети сериозно я бездствие я война та да се осъзнае

То това поведение е навсякъде де:идват да кандидатсват за работа примерно,вчерашни пикльовси без грам стаж,без способности за работа в екип,без ценз,с една диплома в ръка и 14 обеци на ушите:ИСКАМ 1000ЛВ МИМИМУМ!

не става така деца,за да получиш трябва да дадеш...и да се научиш на екипна дисциплина
    точно това дава армията,разбира се че има и отрицателни неща,но нали само Господ е безгрешен?

в тази връзка ще кажа,че ние навремето се гордеехме че сме в БГ армията,въпреки че годините бяха доста лоши тогава:въпреки това размазахме разни там тюлени и други карикатури и то на 2 поредни учения,ъв всички дисциплини

Сега разбира се нещата стоят другояче,затова:профеционална армия

Дано не се наложи някой ден обаче мъжете на България да се защитават от нападател.....Боже опази!
    С обеци,дрога и средношно напикаване няма да ги уплашим

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

ZaphodB - за 1 човек не се хабят силни и прецизни амуниции!

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Само да отбележа, че задължителната военна служба няма за цел да те направи професионален войник или машина за убиване/оцеляване, а е просто начин да добиеш умения, най-малко да можеш да си зарезиш оръжието и/или да не се застреляш.
    Това е важно да се отбележи, тъй като някои от противниците на военната служба залитат точно в тази посока.
    Естествено е, че в казармата няма да получиш умения на професионален войник, но поне ще те научи [поне преди години беше така] да си понацепиш дърва, да си запалиш огън или печка, да поизметеш и поизмиеш пода, да не спиш въпреки, че много ти се спи, да постудуваш малко и т. н.
    Пак казвам, в някои случаи никога няма да ти се наложи да ползваш тези умения, но знае ли човек?
    В един конфликт, военен имам предвид, тези умения ще са нужни, както и свикването на някаква дисциплина, въпреки интелектуалното ниво на ръководителя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 17-03-14, 21:45
  2. За любителите на Съветската военна техника
    От kris11 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 20-07-10, 11:35
  3. За или против .... рейтинга
    От Io във форум Анкети
    Отговори: 35
    Последно: 02-10-06, 18:00
  4. Barebone pc - за и против?
    От bucho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 10:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе