Страница 10 от 29 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

За проекта грешиш, skynet. Проблемът не е в изчезналато желание (поне за себе си гарантирам), а в липсата на организация. Тази тема стана с няколко офтопик под-теми (което не е проблем, щом е интересно и не пречи на автора на оригиналната тема). Една от тези под-теми е идеята за проект. Нека го изнесем в отделна тема, нека начертаем точно целите и условията на задачата и тогава да действаме. Имам предвид, че задачата като такава има определени задължителни атрибути: Дадености, цел, условия, евентуално ограничения. Нека формулираме точно задачата и съм сигурен, че ще се представят различни решения. Прегледах http://www.biotronica.net/biona.html още при първото публикуване от твоя страна. Интересен проект, въпреки, че не мога да кажа дали е полезен, използваем и т.н. Няма как да оценя дали е подходящ за виртуалния проект, докато не бъдат поставени изискванията към този вид програмно осигуряване.

Също така смятам, че ще е много по-интересно да има 2 проекта - една и съща задача да се реши с Linux базирани системи и с Windows базирани системи, за да може на края да се изберат най-добрите решения и да се сравнят плюсовете и минусите. Искам да отбележа, че намерението ми не е да доказвам, че Линукс решението превъзхожда Windows решението. Напротив ще да помагам и за Windows проекта, доколкото мога. Просто ми е интересно да сравним двата варианта.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

..... разликата от двата варианта????
    просто ще е едно и също - процесора е един и същ, сорсовете са с малки разлики - само файловите системи са различни, къде според тебе ще има разлика?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Най-малкото в себестойността на реализациите.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Истинската себестойност не е само в първоначалните разходи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Няма спор.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Skynet, завод като правят хората, предоставят възможност на поне няколко изпълнители да предоставят своите технологични решения.
    И ако теоретично на конкурса се явят Лукойл и Газпром, то проектът на Газпром не е с цел "само да се противопостави" на Лукойл.
    И всъщност двете решения най - вероятно доста ще си приличат, но всяка оганизация ще изходи от капацитета и ресурсите си.
    Така че не мисля, че представянето на сходни решения на един и същи проблем е в минус на Линукс.
    И всъщност връзката е точно обратната. Прочети тази тема по - подробно. Няма написано от Линукс потребител "а искате ли сега да ви покажа, че номера с едикое си на Windows и Linux го може".
    Напротив: пише се от потребители на Windows:
    1. Тоз принтер тръгва под Уиндоус, под линукс обаче що не мога да го подкарам.
    2. Фотошоп върви под Уиндоус, ама под Линукс може ли?
    3. Уиндоус има едикакви си възможности за работа с изображения и видео, ама на - линукс ги няма!
    Естествено, за да реабилитират създаващото се лошо впечатление, потребителите на Линукс се втурват да търсят, показват и доказват решение. Т.е. този проблем не е от съзнанието на Линукс потребителите - поне според мен...

10. Тук е от
    Mar 2006

според мен (от гледна точка на програмист)
    времето за създаването на проекта за WIN ще бъде по кратко от LIN - a от това следва, че стойноста на продукта за WIN ще бъде по-ефтин от този за LIN... поне на този етап в развитието на Линукс - в частност девелопмент среди за реализация...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

skynet,

1) Аз лично се стремя да се информирам поне малко преди да започна да изказвам общожитейските си виждания като Истината с голямо главно "И". Мисля, че тази практика е добра...поне за мен. Ако искаш я пробвай, може и за теб да даде добри резултати. За твоя информация "обществото на отворения код" е създанено именно поради необходимост, която ти явно не разбираш и не изпитваш. Създадено е доста преди да има Windows. Пак за твоя информация: GNU е рекурсивен акроним от "GNU is NOT UNIX", а не от "is NOT Microsoft" или "is Not Windows". Никога не е ставало дума за съревнование кой ще напише по-добрата програма, а за отстояване на идеи.

2) За поддръжката и постоянното подобряване на даден проект съм съгласен с теб

3) Не мога да коментирам Биона - както вече казах, за този проект научих от теб в тази тема. Видях скрйншотовете и прочетох по диагоналната система сайта на проекта. Това не ми е достатъчно, за да давам мнения, не и преди да съм го тествал лично.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от The_Wizard
    времето за създаването на проекта за WIN ще бъде по кратко от LIN - a от това следва, че стойноста на продукта за WIN ще бъде по-ефтин от този за LIN... поне на този етап в развитието на Линукс - в частност девелопмент среди за реализация...
    Нормално е така да виждаш нещата, след като си писал цял живот за Windows. Mисля си, че един *NIX програмист ще твърди абсолютно същото нещо за Windows.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от skynet
    ...в сайта на Майкрософт няма да прочетеш никъде че ХП например е достоен десктоп заместител на Линукс...
    Май не си прочел предният ми пост, или не си приел съвета ми да проверяваш поне малко как реално стоят нещата, преди да пишеш това, което ти си мислиш, че е самата истина.

1) Отиваш на www.microsoft.com

2) Натискаш "Products & Related Technologies" -> Появява се аплет над основния прозорец

3) В аплета избираш:
    "Servers
    Product information, downloads, and more for Windows servers and Microsoft server applications."

4) Аплетът се затваря и в основния прозорец се отваря страница със секции:
    - News
    - Featured Downloads
    - Related Sites

5) В секция "Related Sites" избираш втората препратка: "Get the Facts on Windows & Linux"

6) Попадаш на страница с пропаганда "Колко е по-добър Windows от Linux"

...докато във представянето на всяка линукс дистрибуция се нанъртва именно на това и то си е повече от ясно защо имайки се предвид кой кого трябва да догонва...
    [color=red]

Сега очаквам от теб да ми посочиш къде в някой от сайтовете на Red Hat, Debian, SuSE, Slackware или Gentoo се споменава, камо ли да се "натъртва", че Linux е по-добър от Windows или изобщо да се прави сравнение м/у двете ОС.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Скъпи Skynet,
    Благодаря за признанието! Все пак и от зло има необходимост на този свят, за да могат да изпъкнат добрините!
    И все пак струва ми се, че не си ме разбрал добре, или че тонът ми ти се е сторил менторски или нещо такова. Което в никой случай не съм целял.
    Коментарът ми е за тези ти думи:
    същината на проблема на обществото на отворения код, които не правят нещата просто защото трябва и има необходимост от решения, а само и единствено за да се съпоставят и противопоставят на Майкрософт. Погрешно е да се тръгва с идеята "да покажем на Уин потребителите че може".
    Мисля, че отговорите ми са на място. Позицията е, че 1. Алтернативи се търсят навсякъде и създаването на алтернатива не е копиране, а право на конкуренция и право на избор и 2. Съпоставянето и противопоставянето на определени проблеми произхожда всъщност от изискванията на Windows потребителите, а не от възприятията на Линукс маниаците.
    Прочети го пак...
    Биона не съм коментирал, с него и сходни проекти и идеи ви пожелавам успех, не знам за какво става въпрос.
    Поздрави!!!!

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

@Дзверо - Ти наистина си "постоянно зло" Какви заводи, какви конкурси бре...гледай в краката си...горе има само облаци...Биона може да се вземе за основа и да се подобри и коригира...да се направи използваем и с това да се даде безплатно решение за офис нуждите на фирми от малкия бизнес, с 1-2-3-5 компютъра . Никой не говори за конкуриране на големите лъвове...а за другото дето го казваш...в сайта на Майкрософт няма да прочетеш никъде че ХП например е достоен десктоп заместител на Линукс, докато във представянето на всяка линукс дистрибуция се натъртва именно на това и то си е повече от ясно защо имайки се предвид кой кого трябва да догонва...хайде да не захващаме тази тема отново, че Malone и Ghost казаха и без това повече от необходимото

@Ghost - остави гръмките фрази и вярата в чекмеджето до себе си...повечето хора се интересуват от Линукс от чист и реален прагматизъм, моя милост включително....дай им решения които да задоволят потребностите им и те ще се те последват...и комунизма беше страхотна идея и винаги ще си остане такава, но не беше реализируема...

добавено :// @Ghost - как го изрови това бе майка постнати са мнения там, а не официална Майкрософтска пропаганда...аааах, как бързо се коригира в онова с червеното секунда и аз да изровя нещо:
    http://www.novell.com/collateral/4821023/4821023.pdf

май и ти не четеш добре...ето горе го надебелих, знам че правиш разлика между десктоп и сървър
    За малко да не видя, че си отговорил.

Редакцията на поста ми беше, колкото да сложа линкове под имената на изброените Линукс дистрибуции. Нищо друго не съм променял.

Изборът ми е базиран на топ 10 от distrowatch.com - избрах дистрибуции, които са в топ 10 и аз харесвам. Линкът, който даваш, не е за openSuSE, както съм посочил, а за платената retail версия. Надявам се да си съгласен, че няма шанс да съм имал предвид платената retail версия на SuSE. Въпреки това признавам, че бях неприятно изненадан. Да приемем, че си намерил 1 пример, остават още 4 от 5-те сайта, които съм посочил. Ако успееш, ще взема думите си обратно и ще призная, че всяка дистрибуция "натъртва", че е достоен заместител.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от The_Wizard
    Имам известни съмнения, особенно относно MPI базираните решения

А дали в цената ще бъдат включени всички библиотеки и допълнителен софтуер ? Мисля че именно nocToRHHo 3JIo в една тема посветена на CRM установи, че понякога софтуера за WIN изисква ADS, MS SQL и ред други за жалост не ефтини продукти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 29 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе