За проекта грешиш, skynet. Проблемът не е в изчезналато желание (поне за себе си гарантирам), а в липсата на организация. Тази тема стана с няколко офтопик под-теми (което не е проблем, щом е интересно и не пречи на автора на оригиналната тема). Една от тези под-теми е идеята за проект. Нека го изнесем в отделна тема, нека начертаем точно целите и условията на задачата и тогава да действаме. Имам предвид, че задачата като такава има определени задължителни атрибути: Дадености, цел, условия, евентуално ограничения. Нека формулираме точно задачата и съм сигурен, че ще се представят различни решения. Прегледах http://www.biotronica.net/biona.html още при първото публикуване от твоя страна. Интересен проект, въпреки, че не мога да кажа дали е полезен, използваем и т.н. Няма как да оценя дали е подходящ за виртуалния проект, докато не бъдат поставени изискванията към този вид програмно осигуряване.
Също така смятам, че ще е много по-интересно да има 2 проекта - една и съща задача да се реши с Linux базирани системи и с Windows базирани системи, за да може на края да се изберат най-добрите решения и да се сравнят плюсовете и минусите. Искам да отбележа, че намерението ми не е да доказвам, че Линукс решението превъзхожда Windows решението. Напротив ще да помагам и за Windows проекта, доколкото мога. Просто ми е интересно да сравним двата варианта.