Страница 20 от 29 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Значи ако схващам правилно новината, Джими Уейлс е разочарован, че някой от екипа му е взел пари за корекция на определена техническа информация. Не коментира дали корекцията е основателна, вярна или невярна.
    Твърденията на Microsoft са, че във Wiki има информация, която не е вярна или най-малкото не е обективна.
    Ако това е така, компрометира се Wiki, а не Microsoft.
    Ще видим каква ще е реакцията от IBM, които са обвинени в публикуването на неточността.

А това, че за корекцията е платено, а не е трябвало, си е проблем на Wiki, а не на Microsoft. Предполагам, че плащането не е тайно, а съвсем официално.

.:: EDIT ::.
    Дори няма плащане, а само предложение за такова.
    "after it offered to pay a blogger to change technical articles"

Това също е интересно, а и странно:
    "IBM did not immediately respond to a request for comment."

В случая Microsoft не крие нищо. IBM обаче се въздържат от коментар.

Цялата новина, поднесена от CNN

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Не мога да коментирам новината без да знам за какво става дума. Смешното е, че точно IBM станаха поборници за правда и свобода!

Аз поне си спомням времената към края на 80-те - PS/2, OS/2 и MCA (Micro Channel Architecture). И опита им да си "затворят" патентно изненадващо успелия PC пазар. Тогава Compaq и още няколко им се опънаха. Microsoft бяха от добрите, а ракенрола* не беше вече толкова млад.
    После се разбра, че MS са изпързаляли IBM за OS/2, но днес това никого не учудва. А IBM вече ги няма на PC пазара (каква ирония!). Защо пък да не станат защитници на отворения код?! Интересно защо тогава те продължават да си продават собствените продукти?

*Грешката е умишлена

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Всеки може да види как е променяна която и да било статия в Wikipedia като цъкне на бутона "History" в горната част на екрана. Има и сравнение на версии.
    Ето историята на статията за Микрософт -> http://en.wikipedia.org/w/index.php?...action=history

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Доколкото успях да разшифровам информацията на AP не става дума за статията за самите Microsoft, а за отоврените формати за офис документи - OpenDocument Format (ODF) и Open XML (на новия MS офис). Но какво точно не им харесва на микромеките не става ясно. Поне за мен. Затова не мога да коментирам. Да не говорим, че на wikipedia никога не съм имал 100% вяра. Че и грешки да им търся чак.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Твърденията на Microsoft са, че във Wiki има информация, която не е вярна или най-малкото не е обективна.
    Ако това е така, компрометира се Wiki, а не Microsoft.
    .:: EDIT ::.
    Дори няма плащане, а само предложение за такова.
    "after it offered to pay a blogger to change technical articles"
    Ако сбарат двама души с нетрадиционна сексуална ориентацията да си разменят ласки в парка, кой е компрометирания, пасивния или активния ?!?, пък дори и активния да не е платил

А иначе си признавам, прави сте вие, аз съм в грешка, за което моля да бъда извинен. Microsoft и Бил Гейтс са света вода ненапита, те на мравката път сторват, на болни и сакати помагат и никога, ама никога не биха излъгали, камо ли да направят такава злодейщина, в каквато ги обвиняват омразните им врагове.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Разбра ме погрешно Black Adder и не мога да схвана примера ти.
    Ако в един вестник прочета, че Ghost е написал, че си хомосексуалист и ти докажеш, че не си първото ми впечатление е че вестника не става, не следва да му се вярва. Той ще е компрометирания, а не ти. Това имах предвид, че wiki се компрометира. Въобще не коментирам кой е прав и кой е крив, IBM или Microsoft. Не и преди отговора на IBM.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Между другото, ако някой реши да си монтира РС в автомобила, тук има интересни решения.

10. Тук е от
    Jan 2007

Изчетох само първата страница - темата много ми хареса! - та

Дай боже това да стане скоро, но честно казано малко се съмнявам, досега не съм видял нищо безплатно да е бързо развиващо се.
    Еми какво да ти кажа - ако за всякко нещо, което не е платено, се вложат1/10 от парите, които печели (примерно Windows), тогава какво ще бъде развитието??? - Ще ги надминат стократно, защото Microsoft имат пазара и не си мърдат пръстчето да направят нещо хубаво! Ей, затва...

)

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е те Microsoft да не са намерили пазара на улицата Георгиев?
    По някъкъв начин са го спечелили. Тук твърдението ти че "Microsoft не си мърдат пръстчето да направят нещо хубаво" нещо издъхва. Няма как да спечелят, ако "нещото", което правят не е хубаво, не се харесва на хората. Че и продължават да печелят, извода за "хубавото" и "нехубавото" е близък до ума.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Прав си Malone, затова както се вижда от тук news.bg - всички ги мразят, както отличниците в училище, просто им завиждат:
    Топкомпании с подписка срещу Windows Vista

Членовете на Европейския комитет за съвместими системи (ECIS) обвиниха Microsoft, че новият му операционна система Windows Vista нарушава закона за конкуренцията на на Евросъюза.

Това обвинение идва дни преди на 30 януари Windows Vista да бъде пусната в продажба.

Под изявлението на ECIS са се подписали компании от ранга на IBM, Nokia, Sun Microsystems, Adobe, Corel, RealNetworks, Oracle, Red Hat, Linspire и Opera.

Съдейки по всичко, явно Microsoft имат намерение да игнорират решението на Европейската комисия от 2004 година, заявява Саймън Од, председател на ECIS, цитиран в официалното изявление на организацията.

По думите на прессекретаря й, Томас Уин, Microsoft се готвят да заменят настоящия стандарт HTML със свой собствен език - XAML, който ще бъде неотделима част от Windows.

Друг проблем е и така нареченият „отворен XAML", или - OOXML, който работи безпроблемно само с платформата Microsoft Office.
    В резултат на това само след няколко години потребителите няма да имат никакъв друг избор, освен Windows и Office, подчертава Уин.

От ECIS искат Европейската комисия да разгледа бързо и вземе отношение по въпроса.
    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Ако в един вестник прочета, че Ghost е написал, че си хомосексуалист и ти докажеш, че не си
    Ама аз съм хомосексуалист бре Malone, мислех че знаеш, ама не знаех че Ghost е журналист

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ти не си виновен, но струва ми се, че пак имаме прекрасен превод и интерпретация от българските журналисти.

Дори и в сайта на ECIS никъде не е написано кой точно се е подписал конкретно под това изявление. Не знам news.bg откъде имат такава информация. Нещо повече, според Wall Street Journal официалните лица от Red Had и Nokia са се въздържали от коментар по същото.

Adobe, Corel, IBM, Linspire, Nokia, Opera, Oracle, RealNetworks, Red Hat и Sun Microsystems са дадени, като пример за компании, които са включени в ECIS, но в самото изявление участието им се свежда само до това, кои са ECIS, нищо повече.

А и не виждам нищо казано за операционната система, лоша или добра. Просто нарушава комфорта на останалите производители, превръщайки се в монополист на този пазар или по точно оставайки монополист. Изявлението е анти тръстово, а не анти ОС. Има нововъведения очевидно, които плашат до смърт конкурентите на Microsoft.

"We are at a crossroads," ECIS said in a statement. "Will one dominant player be permitted to control those conditions, or will the rules that guarantee competition on the merits prevail, to the benefit of all?"

Аз мисля, че по почтено е конкурентите на Microsoft е да поработят малко повече по open cross-platform стандартите, отколкото да прибягват до помощта на подобни организации. Желанието ми е аз сам да избирам, както съм направил в момента, а не някой друг да ми посочва правилния избор.

Вие си продължете спора. Явно е, че тук ще си пускаме цитати от тук и там без да се налага да мислим дали зад определени изявления не стоят нечии интереси.
    Приемаме, че всички мислят за негово величество потребителя, в това ни уверяват.

.::EDIT::.
    а се оказва, че

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    OOXML е отворен формат за документи. И е стандартизиран от ECMA. Просто не е ODF и това е проблемът на IBM и SUN основно - в ODF се ползват java аплети за пълна функционалност, т.е. трябва да имаш java виртуална машина. Само дето с него не може да се направи всичко, което може с MS Office 2007. И какво следва да направи MS? Да ограничи функционалността му, та да може OpenOffice.org да стане по-популярен?
    В интерес на истината, за да направя Ореn Office чувствително по бърз и ангажиращ значително по-малко ресурс при мен съм изключил JRE. Ефекта е осезаем.
    Това по съвет на Linux фенове и ползващи.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Бил Гейтс: След пет години ще се смеем на днешната телевизия!

Очаква се интернет да доведе до революционни промени в телевизията през следващите пет години заради бума на онлайн видеосъдържанието и интеграцията на компютърните и телевизионните технологии. Това каза президентът на Майкрософт Бил Гейтс, цитиран от Ройтерс, по време на Световния икономически форум, който приключи вчера в швейцарския ски курорт Давос.

„Изумително е, че хората не проумяват, че след пет години всички ще се смеят на днешните телевизионни технологии“, каза той пред световния бизнес и политически елит на форума. Все по-голямата популярност на високоскоростния интернет и на сайтове за видеосъдържание като YouTube вече доведоха до спад в броя часове, които младите потребители във всички точки на света прекарват пред телевизора.
    През следващите години все повече зрители ще избират гъвкавостта, която предлага онлайн видеото, а популярността на традиционната телевизия с фиксираните програми и прекъсване за реклама ще намалява, смята Гейтс.

„Има някои неща, като предизборните кампании и олимпиадите, които говорят достатъчно, че телевизията е ужасно нещо“, каза той. Гейтс посочи неудобства като това, че потребителят трябва да изчака точно момента на излъчване на предаването, от което се интересува, или пък, че то може да не се излъчва в удобно за него време.

„В това отношение интернет има голямо превъзходство“, допълва Бил Гейтс. В момента да се гледат видеоклипове на компютър е съвсем различно преживяване от това да се гледат сериали или документални филми по телевизията. Но идва период на интеграция между двете, което поставя нови предизвикателства пред телевизионните компании и рекламодателите.

Тъй като тенденцията е видеото все повече да бъде предлагано по интернет, а някои телекомуникационни компании изграждат инфраструктурата за това, потребителите ще имат възможност да се възползват от тези две преживявания наведнъж“, прогнозира Гейтс.

Основателят на YouTube Чад Хърли предвижда, че въздействието върху рекламата ще бъде огромно, като занапред рекламите ще бъдат много по-таргетирани и съобразени с профила на зрителя.

„През следващите месеци ще експериментираме с различни подходи, за да установим взаимовръзката между зрителите и рекламите, което ще ни позволи да изградим ефективен модел, работещ както за рекламодателите, така и за потребителите“, каза той.

Рекламодателите вече с готовност адаптират стратегиите си към растящата сила на интернет и все повече рекламни бюджети ще се пренасочват от телевизията към глобалната мрежа.

На форума Хърли обяви, че YouTube разработва модел за поделяне на приходите от реклама с потребителите на сайта, който се очаква да бъде въведен в близките месеци. Информацията е на Investor.bg.

Още далновидни прогнози на чичо Били. Много се е активизирал напоследък той и компанията му в прогнози...

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Цитат Първоначално публикувано от DoRa
    Бил Гейтс: След пет години ще се смеем на днешната телевизия!
    Аз още сега и се смея

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Microsoft притискала ЕК да спре неудобен доклад

Хората на Гейтс ангажирали учени и бизнеса за каузата
    Доклад на Европейската комисия, разкриващ предимствата на софтуера с отворен код за организациите, сериозно е раздразнил Microsoft. Гигантът от Редмънд притиснал здраво ЕК да спре публикуването на документа, който явно е в ущърб на Microsoft, разкриха британски медии.
    Европейската комисия обаче е устояла на натиска, твърди ZDNet UK. Но все пак е приела 10-дневен период за обратна връзка, преди да изготви окончателния вид на доклада, след гореща дискусия по време на публичния му анонс през септември, в която са участвали и представители на Microsoft.
    Хващайки се за тази възможност, Microsoft е генерирала 25 страници с аргументи защо докладът, подкрепящ софтуера с отворен код, трябва да бъде спрян. В подкрепа на своята кауза софтуерният гигант е ангажирал уважавани фигури от академичните среди и търговската асоциация CompTIA.
    Учените са представили 45 страници от факти в подкрепа на позицията на Microsoft, докато CompTIA е генерирала 40 страници в услуга на най-голямата софтуерна компания в света.
    Тези усилия са дали частичен резултат за Microsoft, тъй като авторите на доклада от Университета на обединените нации в Маастрихт все пак са направили някои корекции. ЕК обаче твърдо е отстояла решението си да публикува документа, който сочи явни предимства на софтуера с отворен код, и не е уважила искането на Microsoft и нейното лоби за спиране на доклада.
    Въпреки натиска и последвалите корекции, докладът ни най-малко е отслабен по отношение на основния извод в него, че софтуерът с отворен код дава предимства за европейските организации, твърдят авторите му.

Източник: TechNews.bg

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Е ся Malone ша та насмете, че не си дал точна и подробна информация + преведените 45 страници, от което следва че новината не е новина

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 29 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе