Страница 8 от 29 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

1) - Да, но е и безплатна - това е най-важното за незапознатия потребител. Когато я пробва, ако му хареса и започне да я използва, чак тогава открива, че зад всичко това стои една много красива идея.

2) Ясно, и аз не споря. Предполагам. че много зависи от самата програма.

3) Сега ще погледна

Добавено: Ми, к'во, все "хубави" работи пише. Да си я ползват със здраве хората новата ОС ;-)

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ясене харесва ми отговора ти, съгласен съм, поне с нещата, които разбирам.
    Да, трябва да им се показва.
    Аз за себе си правя каквото мога за популяризирането на Linux. Раздал съм всичките си дискове, които са ми изпратени от Canonical, сметнато съм отделил поне 100 часа да инсталирам всичко необходимо освен самата операционна система и да дам първоначални, ако мога да ги нарека Windows консултации на новите потребители на Linux.
    До момента гарантирам, че навсякъде, където съм преценил и препоръчал, хората си работят с Ubuntu и са щастливи.
    С едно изключение.
    То е по причини, които посочих в началото на темата, но след купуването на допълнителен HDD, Linux отново ще си намери място на него компютър.
    Щастлив съм, че съм убедителен в рекламата, която правя. Но то това ми е качество [убедителен, дори и да не съм прав], както каза евроДЗВЕР-а.
    Искам да подчертая, че съм далече от IT професиите, за мен компютъра и ОС са ми хоби, почивам си с тях.

Та мисълта ми е, на никого не съм спестил трудностите, които неизбежно ще има при миграцията, както и надеждата, че нещата вървят и ще вървят напред по отношение на поддръжка на хардуер и добавяне на функционалност към софтуера за Linux.

Ghost, криво ми е, че не ме разбра правилно и ще си кажа.
    Не можеш да искаш да ожениш двама непознати и разчиташ, че ще стане щастлив брак, ако повтаряш непрекъснато на младежа, че гаджето прави великолепни свирки, но му спестиш да кажем факта, че циците и са като пържени яйца на очи или има къси крачета [като пръдне, вдига пепел от асфалта].
    Брака няма да е траен.

Как да кажа, че всичко ще тръгне, като съм сигурен, че все ще има нещо, което ще се опъне. Я драйвер, я функционалност.
    Като цяло Ясен е прав. За 90% от Windows потребителите usual инсталацията на Linux е абсолютно достатъчна и напълно функционална алтернатива. Но не може да не им се каже, че може би, някога, при определени ситуации биха могли да срещнат трудности. Както и да се убедят, че трудностите ще бъдат преодоляни, ако не веднага, то след определено време.

Непочтено е да го привличаш със скриване на истините.
    Също толкова непочтено, но много по-приемливо е да му сложиш ореол ...:
    "Минеш ли на Linux братле ... работата става друга ... хората гледат малко по-така на тебе ... За девойките да не говорим"
    "Минеш ли на Linux скъпа, никой няма да забелязва дори, че си блондинка"

Това горе в кръга на шегата, въпреки, че съм, и го прилагам често. Има огромен ефект.
    Един вид, желанието да е малко "по-така" е като сиренцето ...
    Мъка му е в началото, но упорито продължава, нали е "по-така".
    А след известно време, докато се осъзнае и вече е свикнал. От него момент нататък едва ли ще се върне на Windows.

Психология братлета, психология ...
    Microsoft не са прости хора. Правилно отбеляза Ясен.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Абе, ти да не си пил до сега бира с IvO™

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

--- offtopic ---
    Тц, не съм.
    Той не иска да ходим никъде заедно, защото до него ли съм, него няма да го "върже" посмъртно.

--- offtopic ---
    Не разбрах, съгласен ли си мене или не, продължаваш да твърдиш, че трудностите на която и да е ОС трябва да се премълчават. В името на разпространението и.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не, не трябва да се прамълчават, но от друга страна трябва да се стремиш да си обективен. Ясно е, че всяка ОС има и плюсове и минуси, но в случая ти се хващаш за няколко КОНКРЕТНИ трудности, които си срещнал и ги афишираш като проблем с Линукс.

Всъщност проблемът с принтера е на Canon, а не на Линукс.
    Всъщност проблемът с Photoshop не съществува.
    Всъщност проблеми със skype има и под Windows.

Да погледнем нещата от другата страна - проблеми с нов хардуер има и с Windows (ако знаеш преди 3 години колко зор видях докато намеря драйвер за китайския фотоапарат, който ми подариха, ако знаеш колко съм псувал web камерата на един приятел, защото беше куча марка, ако знаеш колко сини екрани съм имал при смяна хардуер, ако знаеш...) Аз споменавам ли ги тези неща като трудности с Windows? Не, не ги споменавам, защото е ясно, че те не са всеобщи и не характеризират по никакъв начин операционната система. Като проблем обаче споменавам вирусите, ниската производителност, неспазването на стандартите, затворения код, абсолютно неприемливите лицензни споразумения (които почти никой не си прави труда да чете) и т.н. Това са неща, които определят операционната система и касаят всички, а не само определен брой потребители, изпаднали в конкретна ситуация.

Сега разбираш ли защо не ми харесват "проблемите" с линукс, които споменаваш?

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Добре, смятам, че ако не си ме разбрал изцяло, поне си се замислил над мотивите ми, което е и целта, а не директно да смяташ, че клеветя Linux.

Никъде не твърдя, че Windows е перфектната операционна система, разбира се, че има недостатъци и то немалко.
    Аз се хващам за трудностите, които аз съм срещнал, затова съм конкретен. А и ги използвах просто за да илюстрирам твърденията си без да твърдя, че съм напълно всеобхватен с примерите си.

Да не дъвчем едно и също, но имаме един компютър, един принтер, един потребител и две операционни системи. С едната пали незабавно, а под другата не е сигурно кога ще тръгне. Не знам на кого е проблема. Canon предлагат CD с 480MB софтуер на него в кутията.
    Photoshop го забравяме. Не съм твърдял, че Photoshop не може да работи на Linux машина, а че няма софтуер за Linux, който да е толкова функционален, колкото Photoshop, виж първата страница. Ставаше дума за възможности на Linux софтуера, за функционалност.

Това, което споменаваш като недостатъци на Windows, респективно като преимущества на Linux едва ли касае голяма част от потребителите. Също едва ли определя качествата на операционната система от гледна точка на обикновения потребител.
    Може би единствено защитеността от вируси и наличие по принцип на лицензионно $поразумение. По хубаво беше да няма такова.
    Останалите няма да ги коментирам защото не съм съвсем съгласен с определящата роля, който им даваш.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Лично аз си мисля, че всеки би предпочел системата която създава по-малко грижи и кара потребителя/програмиста/администратора да се чувства по-комфортно.

Ползвам 98 на работа и в къщи(и в двата случая напълно законен) само ако играя(guild wars) или работя с power point(също законен) защото и в двата случая win ми създава по-малко проблеми от linux, във почти всички останали случаи на мен win ми се струва по-сложен за инсталиране, настройване и поддръжка и затова през последните 7-8 години си ползвам предимно slackware.

Това обаче не означва че win suxx или нещо подoбно, просто на този етап според мен slackware е доста по-добре укомплектован, документиран и поддържан от която и да е версия на win и освен това е много по-евтин, но ако MS направят стабилна система със добър комплект софтуер на прилична цена и с достатъчно удобна поддръжка и лесно и бързо настройване не е изключено да мина на win отново.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Malone,
    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Аз се хващам за трудностите, които аз съм срещнал, затова съм конкретен. А и ги използвах просто за да илюстрирам твърденията си без да твърдя, че съм напълно всеобхватен с примерите си.
    Да, точно там е и проблемът - не си напълно всеобхватен с примерите си, напротив - изобщо не си всеобхватен, а си конкретен, докато твърдението ти е всеобхватно! Ако твърдението ти беше "Да знаете, че има някои модели принтери, които не работят под Линукс и не всички програми имат аналози със 100% еднаква функционалност", щях да съм съгласен с теб. Твърдението ти, обаче е, че при Линукс има трудности с хардуера (общо поняните - всичкия хардуер) и няма достатъчно софтуер (общо понятие - едва ли не не можем един документ да напишем или една електронна таблица да създадем). Не става така. Ако, да речем имаше САМО 10 модела принтери, които работят с Линукс, щеше да имаш право, но при огромния избор напазара да даваш пример за някакъв модел, който не работи, не съм съгласен. Истината е, че няма никакъв проблем човек да си купи принтер, сканер или каквото се сетиш, за работа с Линукс. Достатъчно е да попиташ в магазина дали принтера работи под Линукс и те ще ти кажат.

Да не дъвчем едно и също, но имаме един компютър, един принтер, един потребител и две операционни системи. С едната пали незабавно, а под другата не е сигурно кога ще тръгне. Не знам на кого е проблема. Canon предлагат CD с 480MB софтуер на него в кутията.
    Да, нека имаме два еднакви компютъра, но аз да съм избрал компонентите. На първия стартираме инсталация на Windows, а на втория - инсталация на Linux. Как мислиш, кой първи ще има 100% функционалност на системата? Кой е виновен, че Canon не предлагат 480МБ програми за Линукс - Линукс или на Canon? Алогично разсъждение.

Photoshop го забравяме. Не съм твърдял, че Photoshop не може да работи на Linux машина, а че няма софтуер за Linux, който да е толкова функционален, колкото Photoshop, виж първата страница. Ставаше дума за възможности на Linux софтуера, за функционалност.
    Това ти го признавам като рекорд! В едно изречение - 3 противоречия!!!

1) Не твърдиш, че Photoshop не може да работи под Линукс, т.е. съгласен си, че може да работи.
    2) Твърдиш, че няма софтуер за Линукс (противоречие с точка 1) - нали Photoshop работи!?
    3) Има явно и друг софтуер (протворечие с точка (2), но не е толко функционален като Photoshop (тук вече става съвсем объркано) - какво е значението дали е функционален, колкото Photoshop или не, след като и двата работят под Линукс (отново противоречие с точка 2)

Това, което споменаваш като недостатъци на Windows, респективно като преимущества на Linux едва ли касае голяма част от потребителите. Също едва ли определя качествата на операционната система от гледна точка на обикновения потребител.
    Може би единствено защитеността от вируси и наличие по принцип на лицензионно $поразумение. По хубаво беше да няма такова.
    Останалите няма да ги коментирам защото не съм съвсем съгласен с определящата роля, който им даваш.
    Ха сега да видим...

"Като проблем обаче споменавам вирусите, ниската производителност, неспазването на стандартите, затворения код, абсолютно неприемливите лицензни споразумения (които почти никой не си прави труда да чете) и т.н." - това съм казал.

1) вирусите - сам казваш, че са проблем
    2) ниската производителност - касае всеки! еднакво скъпи ли са два компютъра с разлика в производителността 300% примерно? Първия с процесор работещ с честота 500MHz, а втория - с 1500Mhz?
    3) неспазването на стандартите - според теб не е ли проблем, че всеки път, когато излезе нова версия на МС Офис, трябва да си го купиш, защото със старата версия няма да се отварят документи написани с новата? И това е само 1 пример, който засяга "всички"
    4) затворения код - мда..затънали сме до гушата в бъгове, вируси и дупки в сигурността, но няма кой да ни помогне, защото М$ не издават тайната на творението си...за разширения и подобреия от страна на доброволци и дума не може да става. Как смяташ дали този аспект не касае всеки потребител? Понятието "feаture request" в света на MS е непознато - каквото ти дадат и когато излезе новата версия, това е положението, оправяй се.
    5) абсолютно неприемливите лицензни споразумения - сам казваш, че е важно

Повтарям, не мога да разбера какво точно искаш да кажеш и защо спориш. Не казвам, че съм безгрешен, но за момента ми се струва, че аз представям логични аргументи, а ти само повтаряш няколко "теореми", които доказваш с примери от частни случаи и нелогични твърдения.

Или подкрепи тезата си с реални аргументи или се откажи от спора с достойнство. Просто така може да я караме безкрайно - ти да повтаряш едно и също, аз да ти показвам защо не съм съгласен, ти да прилагаш "доказателства", аз да ти посочвам защо не са валидни, ти да размиваш спора с обяснявайки, че не съм разбрал какво искаш да кажеш и на края пак да кажеш това, с което си започнал.

Остави всичко за момент и ми кажи - съгласен ли си, че примерите, които даваш са частен случай и с тях подкрепяш твърдение от общ характер. Да или не?

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ще се постарая да бъда максимално кратък, защото очевидно злоупотребяваш с риториката и съзнателно неправилния прочит на това, което съм написал. И това въпреки, че великолепно ме разбираш какво искам да кажа.

1) Не твърдиш, че Photoshop не може да работи под Линукс, т.е. съгласен си, че може да работи.
    Разбира се, но това не е софтуер за Linux, а Windows софтуер ползващ имплементация на Windows API за *nix.

2) Твърдиш, че няма софтуер за Линукс (противоречие с точка 1) - нали Photoshop работи!?
    Не твърдя, че няма софтуер за Linux, а че няма софтуер за Linux с функционалността на Photoshop. Съвсем целенасочено пропускаш половината от твърдението ми. Това, че работи с помоща на трети софтуер [WINE], не го прави софтуер за Linux.
    По твоята логика Windows също е софтуер за Linux след като благодарение на Win4Lin може да се инсталира върху Linux.

3) Има явно и друг софтуер, но не е толкова функционален като Photoshop (тук вече става съвсем объркано) - какво е значението дали е функционален, колкото Photoshop или не, след като и двата работят под Линукс

Ами значението е, че говорим още от първата страница за софуер за Linux, какъвто Photoshop не е, а и ползването на Photoshop под каквато и да е форма ще е незаконно, нали това е основния лозунг, да ползваме свободен софтуер.

1) вирусите - сам казваш, че са проблем
    Тук е ясно.

2) ниската производителност - касае всеки! еднакво скъпи ли са два компютъра с разлика в производителността 300% примерно? Първия с процесор работещ с честота 500MHz, а втория - с 1500Mhz?
    Ако правилно съм те разбрал искаш да изтъкнеш факта, че определени и оптимизирани Linux дистрибуции могат да работят надеждно на машини, на които Windows дори не може да се инсталира. Ако е така, да, прав си, но точно тази функционалност не интересува масовия потребител. Повтарям МАСОВИЯ.
    Много уважавам и високо ценя усилията на овърклокърите, както и на ентусиастите, които се опитват така да оптимизират една ОС, версия от 2007 година, че да работи на машина от миналия век, но това не е моя мач. Не е и на повечето домашни потребители.
    Отдавам огромно значение на графичния интерфейс, доставя ми истинско удоволствие да използвам OpenGL възможностите, които Linux ми предлага в GUI и това може би е разликата ни с тебе. Не мисля, че openSUSE 10.2 [KDE] или Ubuntu 6.10 заедно с Window Manager като Beryl или Compiz може да тръгне на всяка машина.
    Както и да си разцъкваш любимите "пуцалки". Ще е трудно на всяка машина.
    А масовия потребител иска точно това, шарения и пуцалки. Звучи като "хляб и зрелища" нали?
    Така че предимството че имаш някаква ОС на някоя барака от преди десет години отпада.

Ако имаш предвид сравнението на различен софтуер, работещ под Linux и под Windows, Ясен писа нещо малко по нагоре. Аз не мога да дам конкретни примери, компютъра ми е достатъчно добър и никога не съм се интересувал от производителността, не разполагам със сравнителни данни.

3) неспазването на стандартите - според теб не е ли проблем, че всеки път, когато излезе нова версия на МС Офис, трябва да си го купиш, защото със старата версия няма да се отварят документи написани с новата? И това е само 1 пример, който засяга "всички"

Ежедневно в работата си ползвам продукти на MS Office. Знаеш предполагам къде работя, в нашата система има компютри от преди девет години, дошли са заедно със софтуера, така са ни подарени. Колкото версии има на MS Office ние ги имаме и никой не знае къде коя е версията.
    Никога не съм срещал проблем с документите досега, въпреки, че са писани на всевъзможни версии на Word и Excel. Може би единствено с документи, където някога е имало инсталиран и после "деинсталиран" някъкъв FlexType.
    Но това, благодарение на съветите на Генади [injinera] винаги е било лесно преодолима пречка.

4) затворения код - мда..затънали сме до гушата в бъгове, вируси и дупки в сигурността, но няма кой да ни помогне, защото М$ не издават тайната на творението си...за разширения и подобреия от страна на доброволци и дума не може да става. Как смяташ дали този аспект не касае всеки потребител? Понятието "feаture request" в света на MS е непознато - каквото ти дадат и когато излезе новата версия, това е положението, оправяй се.

Говорим за масовия потребител, нали? Разработчиците за мен не са "масовия потребител". Аз също не съм от тях и колкото и да ми е "отворен кода", като не разбирам нищо от програмиране каква ми е ползата след като нямам умения да го променям? А доброволци много не съм видял, в България трудно някой ще е толкова ентусиазиран, че да работи само за слава.

5) абсолютно неприемливите лицензни споразумения - сам казваш, че е важно
    Важно е, пари не ми се дават.

И ... последно.
    Достатъчно е да попиташ в магазина дали принтера работи под Линукс и те ще ти кажат.
    Това е много комично. В национален мащаб, единици са магазините, където случайно ще се намери поне един продавач, който да ти отговори на този въпрос.

Да, сигурно има достатъчно принтери, скенери и други периферни устройства, които ще работят под Windows.
    Идеята ми е, че ползването на Linux би могло да наложи някакви ограничения при избора на съвременна периферия и потребителите трябва да са подготвени за това, точно за да не останат разочаровани после.
    Горчивата истина е, че за марковия и съвременен хардуер и периферия Windows не налага подобни ограничения. Подчертавам, ЗА МАРКОВИЯ и СЪВРЕМЕНЕН хардуер.
    По марков принтер от Canon здраве му кажи.
    Потребителят няма да разсъждава кой му е виновен. Идва първия цървул от долния етаж, инсталира Windows, пъха CD-то и принтера работи. Е, кой ще псува потребителя, Canon или Linux?
    Ако обаче потребителя е подготвен за подобни изненади няма да се метне на първия принтер, а ще търси такъв, който да не му нарушава комфорта, който има под Linux. Това е ползата от обсъждането на [нека бъде по твоята] ЧАСТНИТЕ проблеми на Linux.

Това искам да кажа, нищо друго.

Остави всичко за момент и ми кажи - съгласен ли си, че примерите, които даваш са частен случай и с тях подкрепяш твърдение от общ характер. Да или не?
    Оставям всичко за момент и казвам, да, така е, подкрепям твърдение от общ характер с частни случаи. Нима очакваш отнякъде да ти изровя база данни с това кои точно продукти на кои точно производители нямат драйвери за конкретни дистрибуции?
    Казвам какво ми се е случило на мен.

Не искам да се цупиш, ако ти достави удоволствие да се откажа от спора ще го направя, дори и без достойнство. Но няма да съм откровен.

Вярвам че съм прав в мнението си и поддържам тезата, че работата на знаещите е да разяснявате проблемите и тяхното решаване, дори и те да са частни, а не да ги премълчавате по същата причина. Проблемите от общ характер са сбор от много частни, поне аз мисля така.

12. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Много от програмите, предназначени за предпечат, по принцип са създадени за МАК.
    След това са направени да работят (някак) и на Windows.
    Но не успявам да намеря във форума емоционална тема "Мак vs. Уин". Що?

А колкото до това кои приложения ползват изцяло възможностите на операционната система - предполагам, че не са много. Обектите и методите на Windows са достъпни за ползване, но документацията им се купува отделно. При това се предлага такава само за част от модулите. Реално всеки от нас би могъл да се възползва от тях, стига да се докопа до някаква информация, а това е много трудно. И важи с пълна сила и за хората, пишещи приложения.
    Красотата на идеята за отворения код трябва да се подкрепя безрезервно, независимо от факта, че точно това е причина някои от производителите на устройства да не искат да правят пълноценни драйвери за Linux.
    И за да пропагандира човек понятието OpenSource, не е необходимо непременно да си инсталира Linux

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Malone, нямам намерение повече да ти отговарям по тази дискусия, явно е безсмислено. Само ще напиша отговор на нещо, което спомена, защото ми стана интересно и проверих за информация:

http://www.beryl-project.org/faq.php#gq5

What are the system requirements for Beryl?
    Beryl runs acceptably well on a GeForce 3/i855/Radeon 7500, 256MB of RAM, and a 1.2GHz processor.
    След 5мин търсене с google не открих нещо конкретно за изискванията на compiz и се отказах. Аз лично за първи път го пуснах на AthlonXP 1700+, 512МБ РАМ (според мен ще работи и на 256) и забележи, GeForce2 MX 440

Като се има предвид, че compiz и beryl предлагат ефекти, за които Vista може да си мечтае, смятам, че може да се направи сравнение на производителността на едната и другата ОС.

П.П.
    Bibi +1

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Ако правилно съм те разбрал искаш да изтъкнеш факта, че определени и оптимизирани Linux дистрибуции могат да работят надеждно на машини, на които Windows дори не може да се инсталира. Ако е така, да, прав си, но точно тази функционалност не интересува масовия потребител. Повтарям МАСОВИЯ.
    Много уважавам и високо ценя усилията на овърклокърите, както и на ентусиастите, които се опитват така да оптимизират една ОС, версия от 2007 година, че да работи на машина от миналия век, но това не е моя мач. Не е и на повечето домашни потребители.
    Отдавам огромно значение на графичния интерфейс, доставя ми истинско удоволствие да използвам OpenGL възможностите, които Linux ми предлага в GUI и това може би е разликата ни с тебе. Не мисля, че openSUSE 10.2 [KDE] или Ubuntu 6.10 заедно с Window Manager като Beryl или Compiz може да тръгне на всяка машина.
    Не си прав. От собствен опит мога да ти кажа че вдин Р2@333/64МБ с Джамдолс МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ се влачи непоносимо. А на него има пусната една антивирусна (NOD32) и резидентната част на SpuBot S&D и се ползваше като Интернет терминал за литературна справка. Сега е с втора мрежова карта, служи за рутер/Firewall, има заредено XFCE и пак се ползва за литературна справка. Е положението не е корено различно като скорост, но пък е по-добре. А същевремено върши допълнително работа, и ми дава възможност да експериментирам с някои неща и да се уча.

А по въпроса за вирусите мога да ти кажа какво беше положението в ХФ на СУ. Преди не много о време имаше един червей който вадеше съобщение че след 1мин. ще се рестартира компа. Трябва да ти кажа че около седмица ми се налагаше да си рестартирам компа по 3-4 пъти наден. А съобщението ми излизаще поне 2-3 пъти по-често. И не бях само аз. При нас има около 300 компютъра. Не смятам че това е проблем касаещ само масовия потребител.

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    Много от програмите, предназначени за предпечат, по принцип са създадени за МАК.
    След това са направени да работят (някак) и на Windows.
    Но не успявам да намеря във форума емоционална тема "Мак vs. Уин". Що?

А колкото до това кои приложения ползват изцяло възможностите на операционната система - предполагам, че не са много. Обектите и методите на Windows са достъпни за ползване, но документацията им се купува отделно. При това се предлага такава само за част от модулите. Реално всеки от нас би могъл да се възползва от тях, стига да се докопа до някаква информация, а това е много трудно. И важи с пълна сила и за хората, пишещи приложения.
    Красотата на идеята за отворения код трябва да се подкрепя безрезервно, независимо от факта, че точно това е причина някои от производителите на устройства да не искат да правят пълноценни драйвери за Linux.
    И за да пропагандира човек понятието OpenSource, не е необходимо непременно да си инсталира Linux
    Защото МАК не е ОС, концепция включваща в себеси софтуер и хардуер. И поради тази причина е ... слабо разпространен. Въпреки напредничавоста на концепциите си.

Каката видяли сравнението мевжду Мак ОС Х и Вистата?

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

@Bibi, @Ghost, @Malone...
    ..... но проблемът с потребителите остава....
    Което не се прави с пари, се прави с много пари.
    Когато влезе Глобул, М-тел веднага заложиха на кодирани телефони.
    На практика телефони с даже изкуствено ограничена функционалност. Но им донесоха успех както в продажбите, така и в задържането на клиенти. Бих казал, че ако не бяха тези телефони(и рекламните и промоционални мероприятия) рационалният клиент щеше да ги изсели, защото Глобул дадоха добри цени и бързо направиха покритие, че на места и по - добро!
    Защо ги избраха потребителите? Аз винаги съм се мръщил да чуя "кодиран телефон"....
    Колкото и дълги и умни постове да изпишем, действията на хората и на потребителите като цяло не винаги са до там рационални. Често даже са твърде емоционални.
    И всъщност повечето потребители, даже и на линукс, рядко стигат до толкова дълбоки разсъждения при избора си, колкото го правите вие. Т.е. даже и да победите опонента с доводите си, това не винаги е победа в съзнанието на потребителя.
    Докато Линукс прави 10% от потребителите, няма да има обучение в училищата. Нито в университетите(освен съответните инженерни специалности). Нито във фирмите.
    Докато не го познават, много хора ще го избягват.
    Докато го избягват, няма да има масово внедряване във фирмите, а след това да се търсят стандартизации за комуникация с партньорите.
    И Линукс няма лавинообразно да расте, а винаги при това положение ще си остава за тази елитарна групичка, за която говори Ghost. Компилаторите на отворен код, познавачите на проблема с хардуера, тези, които не искат да мислят за натрапвани им вируси и функционалността на устройствата им да не е изкуствено ограничена.
    Т.е. има го емоционалният момент и той е важен за увеличаването на потребителите! Разбирам и Ghost и Bibi защо толкова ревностно защитават отворения код, разбирам и Malone защо толкова силно го бие по слабите места
    Моля ви се само да не прехвърляте емоциите в комуникацията, защото темата е интересна - поне за мен - и научавам доста неща!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    ...
    Именно!
    Има незнайно количество ОС, различни и от Windowd и от Linux. Който се интересува може да погледне на страницата
    http://www.microsuck.com/
    Ха сетете се от какво са формирали името . Разбира се там са основно Линукс дистрибуции, но има и независими. Но не това е важното, а това че хората търсят различни възможности да се отърват от монопола.
    За мен лично няма никакво значение на каква ОС ще работя/забавлявам се. Предполагам така е и с повечето хора. Свиква се и с неудобството и с различната финкционалност (както посочих преди самите персонални компютри имат безброй недостатъци).
    Според мен бъдещето въобще е на вградените системи. Ще работите и няма да подозирате на какво (ОС и софтуер). Затова твърдо вярвам и се надявам, че ще дойде време, когато понятието -РС- ще изчезне и ще стане така че, когато докато тъщата "браузва" в И-нет на хладилника в кухнята или "скайпи" с комшииката пак там, мама и татко "гушкайки се" в спалнята ще се разнообразяват със поръчково "избрано" видео на стената в спалнята, дъщерята в нейната спалня ще прави онлайн-стриптийз на гаджето през огледалото, а сина ще "лъска" някой атрибут в банята на "специалните онлайн новини от кварталния пийп шоу клуб" пред бойлера да кажем. (Пу, пу, пу - да не са моите деца)
    Всичко е въпрос на време...

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    Според мен бъдещето въобще е на вградените системи. Ще работите и няма да подозирате на какво (ОС и софтуер). Затова твърдо вярвам и се надявам, че ще дойде време, когато понятието -РС- ще изчезне и ще стане така че, когато докато тъщата "браузва" в И-нет на хладилника в кухнята или "скайпи" с комшииката пак там, мама и татко "гушкайки се" в спалнята ще се разнообразяват със поръчково "избрано" видео на стената в спалнята, дъщерята в нейната спалня ще прави онлайн-стриптийз на гаджето през огледалото, а сина ще "лъска" някой атрибут в банята на "специалните онлайн новини от кварталния пийп шоу клуб" пред бойлера да кажем.
    Всичко е въпрос на време...
    И зад всичко това ще стои Майкрософт, който ще е патентовал, лицензирал и продал Уиндоус СмартХаус 2012 на производителите на телевизори, хладилници, кухни, лампи за осветление, огледала и бойлери

Справка - виж първата страница на темата... откъде тръгнахме и къде стигнахме

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 29 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе