Страница 9 от 29 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    Много от програмите, предназначени за предпечат, по принцип са създадени за МАК.
    След това са направени да работят (някак) и на Windows.
    Но не успявам да намеря във форума емоционална тема "Мак vs. Уин". Що?

....
    Защото "желязото" на Макинтоша е друго и освен това MacOС въобще не е "безплатна" и с "отворен код". Ако на някой му е интересно да види какви приложения има за Мак ОС може да види тук: http://pure-mac.com/ като това едва ли е пълния списък...
    Забелязвам че така наречения "Хакинтош" (MacOS "хакната" така че да се инсталира на ПиСи-та) предизвиква все по-голям интерес, доколкото знам вече се инсталира и на PC със процесори AMD. От това, което чета тук-там постига 99% от функционалността на истинския мак. Ако домашния ми компютър позволяваше и аз отдавна да бях си инсталирал MacOS x86, Windows ми е необходим само за игри (за децата и мене). Но ми се струва че Apple няма да пуснат официална версия - защо им е да си ритат капите с Microsoft, а и самата система няма никакви серийни номера, активации и т.н., така че какво пречи като си я купя за $100 (в USA) да я дам на половината град например...

А е факт че MacOS X (която всъщност си е BSD) работи прекрасно на старичкия ни G4 с 400 Mhz процесор, със всичките красоти, прозрачности и прочее, за които Vista иска майка си и баща си.

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@sclera_bg,
    да, то беше реторичен въпрос
    Идеята ми беше, ако ще сравняваме как върви баш Photoshop на разни ОС, да не забравяме да поглеждаме във всички възможни посоки.

Иначе аз нищо не подкрепям и нищо не нападам. Освен относителността на всяко "добро" и "зло".
    Няма "съвършено решение" - има "Най-подходящото за даден потребител и в сегашната ситуация."
    И за ОС, и за лека кола и за политическа партия... за всеки избор.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Никога не съм спорил по този въпрос, въпреки, че е нужно внимателно да се прочете цялата тема, за да се види за какво точно спорим с Ghost.
    Спора ни тръгна от това, че той не смята, че трябва да споделям недостатъците, които съм установил или най-малкото, това да не става публично, защато по този начин видиш ли, саботирам идеята Linux.
    Очевидно е, че Ghost не цени конкретното ми мнение, въпреки, че точно аз съм представител на мигриращите към Linux и мнението ми, относно миграцията към Linux би трябвало да тежи доста повече от мненията на свикналите с Linux. Аз изпитвам трудностите и на гърба си и не мисля, че е грешно да ги споделя.
    Във всеки Linux форум хората споделят проблемите си и търсят решения. Значи ли това, че за желаещите да опитат там няма място за да не се отдръпнат? Не съм видял някой да бъде укорен, че споделя трудностите си.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Казах ти, че повече няма да споря с теб по тази тема. Който е достатъчно интелигентен, си е направил извода кой е защитава тезата си коректно и кой изклинчва.

Вместо да се откажеш с достойнство, ти продължаваш и в последния си пост да повтаряш отново съшото неверно твърдение като развален грамофон. Става досадно вече, но твоя си работа...Мен лично ме е срам да обясня още веднъж защо твърдението ти е некоректно. Явно или не си прочел какво ти пиша, или не ти изнася да го приемеш.

Само ще те помоля да не тълкуваш това, което съм казал, както дявол чете Евангелието.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Не разваляйте хубавата тема!
    За мен Malone в съжденията може и да си прав.
    В заключенията не си.
    1. Нестандартизацията на офиса е налице.
    За специфичните формати на всеки офис. В които той без настройка сейва по подразбиране.
    Считам се за почти бивш професионалист в тази насока. Набирал съм съчинявал съм, принтирал съм и съм форматирал цифра документи на студенти на хонорар.
    Проблемът е че това много ползватели не го знаят. И дойдат с файл на дискета от някой клуб, сейвнат за офис ХР, а ти стоиш на компютър с 98.
    Те не са виновни, само че този с 98 става изкуствено задължен да купи ХР ако иска да продължи да работи.
    Даже мисля, че и хитростите, като въвеждане на формат 97-2003 всъщност не решиха проблема. Но от 2003 насам не съм задълбавал в тая насока. Пък и нямам стар уиндоус под ръка. Ако искаш, пробвай ти.
    Проблемът не важи за унифицираните формати на WORD, да кажем rtf. Но лично за мен кофти форматите, повече от неизползваеми, се поддържат именно с такава цел.
    Проблемът няма нищо общо с флекс тайп. Друг е въпросът, че се решава с копирането на верните файлчета от по - високата версия.
    Което, вероятно също е кражба?

2. Позицията на опонентите ти не е, че линукс има всички драйвъри, а че той действително няма драйвъри, като една от основните причини за това е, че хардуерните инженери не пишат такива драйвъри именно поради това, че Уиндоус си плащат и че Линукс не е така добре усвоен от потребителите. И че пътят за преодоляване на този проблем е именно популяризацията. Ти си упорстваш. Драйвери, та драйвери.

3. Говори се според мен не за това, че линукс може да се качи на елка или някакво ДЗУ което само по себе си е чудно предимство, а по - скоро, че функционалнустта и на по - слабите устройства е достатъчна за Линукс, а резултатът е подобен на уин с много по - високи системни изисквания.

И т.н. и т.н.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    И зад всичко това ще стои Майкрософт, който ще е патентовал, лицензирал и продал Уиндоус СмартХаус 2012 на производителите на телевизори, хладилници, кухни, лампи за осветление, огледала и бойлери

Справка - виж първата страница на темата... откъде тръгнахме и къде стигнахме
    Вече и на бензиноколонки ...http://news.ibox.bg/news/id_1235276808
    Показаха бензиноколонка с Интернет

Microsoft съвместно с производителите на автосправочни устройства Dresser Wayne разработиха прототип на новата технологична бензинколонка Ovation iX2, съобщават от IDG.BG.

Устройството, чието официално представяне беше на CES 2007, е оборудвано с 15-инчов сензорен дисплей и достъп до Интернет.

С негова помощ потребителите ще могат да използват времето, когато се зарежда автомобилът им с бензин, за да си купят музикални композиции или картинки и да ги прехвърлят по безжичен път на своя телефон, MP3 плеър или вградена в колата система за развлечения.

Освен да работи с файлове системата Ovation iX2 може също да показва на екрана си информация за времето, състоянието на пътищата, местните новини или просто реклами.
    Аз пък си искам Microsoft и Internet на тоалетната чиния, и без това всеки ден клеча там

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Благодаря з разясненията ти ДЗВЕР.
    Чудесно се справяш, но за отношенията ми с Ghost нямам нужда от медиатор. Това не е първата, няма и да е последната тема, където ще сме на различни мнения. Това [надявам се, Ghost] не разваля отношенията ни.

На който му е интересно, ще провери кое как чета и тълкувам, то си е написано, няма нужда от цитати.

И двете страни тук излагаме позициите си, надявам се всеки читател да намери отговора на въпросите си, това е най-важното. Кой е крив и кой е прав времето ще покаже.

Лично аз от тук нататък няма да използвам раздела за Linux за да искам помощ за проблеми, защото такива явно не съществуват. Ще използвам linux-bg и чуждите форуми за Linux въпросите си, там за радост никой не се чувства притеснен.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно там е работата - не си задал въпросите си, когато е трябвало в раздел "Линукс" и сега тръбиш, че Линукс има проблеми.

П.П.

Продължаваш да изопачаваш нещата, които съм казал, което вече съвсем не е учтиво, особено след като те помолих да не правиш така. В крайна сметка прави каквото искаш и питай където искаш - това си е твое право, твой си е и изборът.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Аз пък си искам Microsoft и Internet на тоалетната чиния, и без това всеки ден клеча там
    И като се сбъгася всичко, изразът "Уинбозата пак се разсмърдя" придобива бувален характер

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Oftopic...
    Аз не ти разяснявам отношенията ти с Ghost, Malone.
    Разяснявам ти изкривяванията, кото забелязвам в твоята гледна точка. Що се отнася до тълкуване на изнесените доводи. Като наблюдател. Все едно съм един от тея, за които се борите.
    Разясненията на отношенията разчитам да си ги направите сами.
    Липсата на коментар по изказването ми как следва да го разбирам: че ти не си ме разбрал или че аз не съм достоен?

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Достоен си ДЗВЕР. Но всяко обяснение от тук нататък ще се приеме като анонс към Ghost, не искам да е така, а и едва ли има повече какво да кажа за да съм по-ясен.
    Ако държиш на някъкъв диалог, ще продължим на лични.

Ghost, целта ми въобще не е била да те обидя. Не мисля и че съм го направил. Ако смяташ обаче, че "пръкналия се отнякъде пич" с нещо те e засегнал, извинения.

Ще кажа на девойката следващия път да направи проучване на хардуера, който ще си купува. И ще и обясня, че проблема и е "частен", каквото и да значи това. Добър съвет.

.:: EDIT ::.
    Ей ... това наистина е много смешно по-горе. И остроумно.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

ами представи си Malone, че следващият път девойката си купи некоя мазна мишка дето работи само на MAC OS X
    (това в кръга на шегата де, те МАК мишки те от 10 г. са на USB )

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ами представи си Malone, че следващият път девойката си купи некоя мазна мишка дето работи само на MAC OS X
    (това в кръга на шегата де, те МАК мишки те от 10 г. са на USB )
    Тя девойката може да си купи и тaзи работна станция: http://www.sun.com/desktop/workstation/ultra25/ (заради жестокия дизайн), на която Linux работи перфектно, пък после да го питам Malone как ще сложи Windows и какво мисли за хардуерната поддръжка...

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 29 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе