Защото "желязото" на Макинтоша е друго и освен това MacOС въобще не е "безплатна" и с "отворен код". Ако на някой му е интересно да види какви приложения има за Мак ОС може да види тук: http://pure-mac.com/ като това едва ли е пълния списък...Първоначално публикувано от Bibi
Забелязвам че така наречения "Хакинтош" (MacOS "хакната" така че да се инсталира на ПиСи-та) предизвиква все по-голям интерес, доколкото знам вече се инсталира и на PC със процесори AMD. От това, което чета тук-там постига 99% от функционалността на истинския мак. Ако домашния ми компютър позволяваше и аз отдавна да бях си инсталирал MacOS x86, Windows ми е необходим само за игри (за децата и мене). Но ми се струва че Apple няма да пуснат официална версия - защо им е да си ритат капите с Microsoft, а и самата система няма никакви серийни номера, активации и т.н., така че какво пречи като си я купя за $100 (в USA) да я дам на половината град например...
А е факт че MacOS X (която всъщност си е BSD) работи прекрасно на старичкия ни G4 с 400 Mhz процесор, със всичките красоти, прозрачности и прочее, за които Vista иска майка си и баща си.