Страница 22 от 29 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Всъщност има ли нещо, което Microsoft са правили, правят или ще направят и то да е положително според теб? Звучиш като сугестиран краен черногледец. И твърденията ти са в сферата на предположенията, един вид пророчества. Хайде кажи къде MS "декларират, че могат да съдят всеки, който ползва GNU/Linux"? Но не фантазииите на някой ентусиаст, а цитат на официално позиция на MS.

Конкретно за MS/Novell партнюрството аз мисля, че е много положителен момент. Аз го приемам като de facto признание от страна на MS, че GNU/Linux е сериозна алтернатива и опит да излязат от ситуация. Пазарът го налага и MS накрая клекнаха! По техния си начин - "Когато не можеш да унищожиш конкурента го приобщи" - но все пак.
    Нормално от тяхна гледна точка е да търсят партньорство с фирма, а не с аморфна и трудно предвидима общност. Имало е преговори с RedHat, но не се е получило. RH все пак са водещ доставчик на платени GNU/Linux решения. /Нямам идея анонса на Oracle за поддръжка на RH Linux дали има нещо общо, но е възможно./ IBM имат съдебни проблеми с SCO по темата и очевидно не им вършат работа.

Но MS ще участват в разработката и поддръжката кросплатформени решения Windows-Linux и MS Office - OpenOffice.org, респ. OOXML - ODF! Ако това е лошо, какво би било хубавото?

Естествено хардлайнерите са крайно недоволни. Те живеят единствено когато се борят против нещо. Но не мисля, че подобна позиция е в моя полза в случая.

GNU/Linux доказа и се наложи над фирмените UNIX OS. Доказа и се наложи в някои, основно Интернет ориентирани сървърни решения. Дойде времето наистина да разкрие потенциала си и до стане реален конкурент нe само на Windows базираните решения, но и на Mac OS. Да престане да е решение само за академични или държавни организации, а и за обикновени крайни, и за бизнес потребителите.

И за мен пътя е вече интеграция, а не конфронтация. Лично мнение!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    RH все пак са водещ доставчик на платени GNU/Linux решения.
    Така ли? Аз пък си мислех че GNU са безплатни неща

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Предполагам, че под GNU "неща" разбираш софтуер, който се разпространява под GPL или LGPL лицензи. Те (лицензите) от своя страна разрешават да се продават копия на този софтуер.
    Това и правят RedHat, но малко по-завоалирано - не ти вземат пари за софтуера, но за да го получиш трябва да се абонираш за поддръжка - https://www.redhat.com/apps/commerce/. За да спазят GPL имаш пълен достъп до сорс кода - http://www.redhat.com/rhel/details/faq/#4. Или ползвай Fedora...

5. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Айде пак ... събрахте се.
    Е не е ли ясно, че в случая се използват политически инструменти за борба СРЕЩУ Microsoft, а не в тяхна полза.
    ЕК е политически орган и е нормално методите които използва да са политически.

Относно нещата, които ме притесняват в MS - един пример : когато започва кампанията "Get the facts" по-голямата част от публичните сървъри на MS са на BSD, а не на NT/2000. Става въпрос за MSN и HOTMAIL а не за microsoft.com.
    http://www.csse.monash.edu.au/~lloyd...01-MS-BSD.html
    http://www.theregister.co.uk/2001/12...il_still_runs/
    а ето какво описват от MS,
    http://www.microsoft.com/technet/int...l/default.mspxкато забравят да кажат за "малкото" забавяне на процеса на миграцията, понеже аз лично съм сканирал мрежата на hotmail и съм засичал BSD машини в началото на 2002 година.

Не казвам, че Win2000/2003 е лоша или несигурна система(за разлика от NT) или пък че MS са некомпетентни или некъдърни, но факта, че по две дела MS е осъдена за "монополни практики" означава, че компанията използва ситуацията за да влияе на пазара с непазарни средства т.е. умишлено се опитва да ограничи конкуренцията не като предлага добри, ефтини и технологични решения, а като подкупва(DELL,HP) или заплашва(сканадала със "фалшивия" софтуер във Великобритания или пак там подвеждане на комисията по отбрана с твърдения че 2000 е операционна система работеща в реално време) контрагентите/опонентите си.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Така де, ЕК е политически субект и в момента правят изявления СРЕЩУ платения софтуер, разбирай главно продуктите на Microsoft. Не отричам, че Microsoft използват такива средства, но ето че го правят и конкурентите им.
    За сървърите на Microsoft, какво, нещо не разбрах. Това, че ползват BSD само трябва да радва, очевидно имат признание от Редмънд. Поне аз не съм чел [фирмени, официални] мнения от Microsoft, с които да отричат съществуването и многобройните положителни качества на Unix like операционните системи.
    Хм ... "подкупва" е доста силна дума. Можеш ли да го докажеш? Че Microsoft е подкупил Dell и/или HP за нещо. Какво значи подкупва? Ако са им отправили бизнес предложение, което да увеличи печалбите им, това не е лошо, не съм чул майка Тереза да е собственичка на Dell или HP. Печалбата е жизнено важна за тях.
    Нека линукс дистрибуторите предложат нещо и тогава ще видим кое предложение ще тежи повече. Всяка фирма, продаваща компютри си преценява с коя ОС да си продава машините. Съвсем естествено е да е с тази, която ще им гарантира повече купувачи.
    Един вид равносметката е следната: По добре да дадем 100 лева, който разход ще ни донесе 1000 лева печалба, отколкото да дадем 5 лева и да спечелим 15.
    За скандала за "фалшивия софтуер" не знам нищо, не мога да коментирам.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    ... Поне аз не съм чел [фирмени, официални] мнения от Microsoft, с които да отричат съществуването и многобройните положителни качества на Unix like операционните системи.
    ...
    Нещо повече - навремето имаха собствена такава - Xenix. Тя е всъщност основата на SCO UNIX. Беше ми попаднала много отдавна и тогава ми се стори голяма дивотия.

Питай google ако ти е интересно.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Интересно ...
    Очевидно Linus Torvalds e бил на близо годинка, когато е лицензирана Xenix.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Нека не забравяме, че рекламата и маркетинга са част от бизнеса. А с политически и интригантски методи си служат конкурентите им.
    Реклама или маркетинг ли са патентоването на двойното кликане?
    Или пък патентоването на пейджъра в Х средата?
    Ако не си ползвал *ix ще обясня. Пейджър се нарича една функция на графичната среда която ти позволява да имаш от 2 до 8 виртуални десктопа и да се местиш между тях.
    Докато двойното кликане може и да измислено от майкрососфт, не знам в маковете дали се стартира с едно или две кликвания, то пейджъра нямам нищо, ама абсолютно нищо общо, с Windows.

Тогава би ли ми обяснил с какво право подават заявка за такъв патент?

Всъщност има ли нещо, което Microsoft са правили, правят или ще направят и то да е положително според теб? Звучиш като сугестиран краен черногледец. И твърденията ти са в сферата на предположенията, един вид пророчества. Хайде кажи къде MS "декларират, че могат да съдят всеки, който ползва GNU/Linux"? Но не фантазииите на някой ентусиаст, а цитат на официално позиция на MS.
    За бъдещето не знам, но до момента не са създали нищо ново и оригинално. А и продължават да плагиатстват. Преписването на една функционалност с малко по-различен външен вид и малко по различен код за мен по никакъв начин не е нещо добро.
    Не знам каква друга може да е целта на искането за патент освен да събираш пари. И ако не искат да ти плащат да съдиш.
    Но MS ще участват в разработката и поддръжката кросплатформени решения Windows-Linux и MS Office - OpenOffice.org, респ. OOXML - ODF! Ако това е лошо, какво би било хубавото?
    А с какъв лиценз ще са тези решения, и кой и при какви условия ще може да ги ползва?
    И от къде на къде една компания ще ми казва документите, създадени от мен, ще могат да се отварят само на нейната платформа.

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . .

Цитат Първоначално публикувано от Yasen6275
    Реклама или маркетинг ли са патентоването на двойното кликане?
    Не, това е бизнес. Доколкото знам, не е мръсна дума, нито е престъпление.

Или пък патентоването на пейджъра в Х средата?
    Интересно защо автора на т. нар. пейджър не съди Microsoft, ако има шансове да спечели.
    След малко търсене стигнах до FvwmPager, чийто автор е Robert Nation. Нещо повече, същия, според него, притежава патент от 1994 година. Не виждам нито една причина, която да го спре да обжалва решението на патентното ведомство при условие, че работата му е чиста и става дума за същия софтуер.

За бъдещето не знам, но до момента не са създали нищо ново и оригинално. А и продължават да плагиатстват. Преписването на една функционалност с малко по-различен външен вид и малко по различен код за мен по никакъв начин не е нещо добро.
    Интересно. Нима искаш да ме убедиш, че досега всяко нещо от Microsoft е съществувало преди те да го интегрират в тяхната ОС? Ако тяхното не е, посочи кое точно е оригиналното.
    Тук идва въпроса: Колко "малко по-различен вид" и колко "малко по-различен код". Някой прави елипсовидно колело и никой не иска да го ползва, не е удобно, респективно автора не иска да го патентова, защото няма да спечели при ползване само от ентусиасти.
    Друг оформяйки го кръгло, прави пробив на пазара, кой е виновния и кой трябва да печели? Хубавите момичета са за отличниците, това е стар шаблон.

И от къде на къде една компания ще ми казва документите, създадени от мен, ще могат да се отварят само на нейната платформа.
    Еми ... ако си ги писал на нейната платформа ти сам си направил избора. Пиши ги на друга, никой не те ограничава [освен чиновниците в България, но това е друга бира].

BTW Virtual Desktop Manager е Freeware.
    Явно този софтуер не е този пейджър за X, който ти имаш предвид или е нещо достатъчно различно, защото от 05.02.2002 досега Microsoft щяха да съдят половината свят за използването му. Така че ... спора ни май е безсмислен.

12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Като стана въпрос за измисляне (и плагиатстване) на нови неща, ето нещо ново във Vista - sidebar-а и gadget-ите.
    Аз определено считам, че тези нови неща внасят функционалност в графичната ОС.

Има ли ги в някоя друга ОС ? Или поне нещо подобно. Питам, щото не знам, а не щото нещо се заяждам.

// По-същия начин, може да се пита и за taskbar и systemtray, които МС "измислиха" в Win95

13. Member
    Тук е от
    Jul 2004

@ Malone

Ето че MitkoS ме изпревари... Специално за тебе:
    https://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM

Дискусията ми е доста интересна, не искам да влизам в спорове с никой, ама е добре и ти да последваш собсвените си съвети...

Peace

Edit: Имам някакви бегли спомени за това, че Recycle Bin беше патентован от Apple, ама нямам си и на идея дали да се съдили д Microsoft по тоя въпрос...

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@MitkoS
    Има ги разбира се [ако не се шегуваш естествено].
    И то не от вчера.

@Little_Alien
    Момент, явно не се разбираме.
    Твърдението е, че: Microsoft "до момента не са създали нищо ново и оригинално".
    Не знам докъде ще стигнем спирайки се на всяка функционалност и на всеки графичен елемент или решение.
    И ... в посочения клип, какво означава Microsoft краде идеи?
    Дайте да обвиним Linux разработчиците, Gnome, КDE и останалите, че крадат идеи от Microsoft, създавайки и вграждайки графичен интерфейс в техните дистрибуции, имайки предвид, че такова понятие в Linux не е съществувало или най-малкото е било на фаза идея, когато GUI на Windows вече е предлагал повече от достатъчно възможности.
    Забележка: Не че идеята не е открадната от Microsoft в "детските" и години. И като че ли не само идеята, поне според филмите, които съм гледал.
    Ако същата тази функционалност, която се коментира в клипа е точно същата [не само графично] и е законна собственост на който и да е, защо няма юридически действия срещу Microsoft?
    Хората малко или много си приличаме, всички производители се стремят към едно и също нещо, а са малко талантите да измислят нещо ултра революционно. Така че за в бъдеще ще срещаме все повече еднаквости в различните ОС. И ако някой има правно основание да протестира, да го направи. Ако не, печели този с по добрия маркетинг, реклама, връзки с производителите на хардуер, по-добра комплексна цена [хардуер, софтуер].
    Няма кой да бие Apple по шарении, но рязко губи позиции, като сравним цените на железата.
    И в случая сме свидетели на почти една и съща функционалност или графично решение, като клиента решава какво да си купи. Vista с огромно разнообразие хардуер на прилични цени или MacOS с брутално скъпа машина.

Не ми се ще да спорим за всяко нещо конкретно и да навлизаме във все по-големи подробности. Няколко пъти го писах тук, ще го потретя може би. Ползвам Linux и ще продължавам да го правя. Лозунгите обаче от рода "Be Free or Die Hard" считам за крайни и не почиващи на никаква основа. Всички производители на софтуер използват шпионажа в тяхната сфера и с удоволствие използват чужди идеи за тяхното си произведение. Microsoft със сигурност, kernel.org, Gnome, KDE и компания също, това е част от играта. Факт е, че Microsoft се справят по добре и това е обяснимо. Плащат повече за труда и на практика са произвели повече милионери, отколкото версии операционни системи.
    Въпроса е кой ще е накрая на финала. На междинните контроли Microsoft водят, това е очевидно. Тази сутрин пуснах новина в Linux раздела. Положението ще стане още по напечено за Microsoft, да видим как ще се справи с подобни алианси на Linux дистрибутори.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

...Ако не си ползвал *ix ще обясня. Пейджър се нарича една функция на графичната среда която ти позволява да имаш от 2 до 8 виртуални десктопа и да се местиш между тях.
    Докато двойното кликане може и да измислено от майкрососфт, не знам в маковете дали се стартира с едно или две кликвания, то пейджъра нямам нищо, ама абсолютно нищо общо, с Windows.

Тогава би ли ми обяснил с какво право подават заявка за такъв патент?
    Ползвал съм доста неща, вкл. виртуални десктоп мениджъри какъвто се явява споменатият от теб pager. Не знам на какво основание MS са подали заявка за патентоване VDM освен с правото дадено им от правителството на САЩ. Ако имаш повече информация може да споделиш.
    Иначе темата за софтуерните патенти е съвсем друга и аз съм твърд противник. Не само заради Microsoft.

...За бъдещето не знам, но до момента не са създали нищо ново и оригинално. А и продължават да плагиатстват...
    Освен, че твърдението ти е неверно и несериозно, но и ти сам си противоречиш, допускайки, че MS са измислили двойния клик. Не мисля да коментирам.

...И от къде на къде една компания ще ми казва документите, създадени от мен, ще могат да се отварят само на нейната платформа.
    Това вече го дъвкахме - OOXML, с който си създаваш документите в новият офис е с отворен формат. Стандартизиран от ECMA. Case closed.

@MitkoS, хайде да видим защо в Mac OS има widgets още от първата версия, а в Windows до сега нямаше?
    Първите Mac OS бяха еднозадачни и widgets, тогава Accessories, даваха възможност да се работи с няколко програми наведъж, по подобие на резидентните програми. Тогава бяха програма за смятане, за писане, календар, часовник и т.н. Windows никога не е имал нужда от такъв вид джаджи, защото по начало си е многозадачна OS. При него тези нещица са си нормални приложения, неразличаващи се по нещо с останалите.
    Очевидно на потребителите обаче им харесват - щом се пръкнаха Konfabulator и подобни програми. И ето, че те се появиха във Vista. Не виждам нищо лошо в това, че MS си ги рекламират.
    За другите "откраднати" идеи важи същото.

@Little_Alien, ако за теб една OS е просто купчинка от визулни ефекти значи просто говорим различни езици. BTW, Apple най-после "изобретиха" двубутонната мишка!

17. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Първо нямам за цел да се конфронтирам с никого във форума.Самият аз от дълги години ползвам MS-DOS , по-късно и всички разновидности на Windows . Вероятно ще го ползвам и в бъдеще.
    Вервайте ми когато дойдат извънземните ще цъкаме с език на техните операционни системи .
    Позволих си да преведа една статийка от мрежата за любителите на историята.

'...На 10 ноември 1983 г. , в Хотел 'Плаза' - Ню Йорк - Майкрософт официално обявяват Microsoft Windows' като графична операционна система от ново поколение с поддръжка на 'многозадачна' среда за компютри на IBM. Майкрософт обявяват , че през 1984 новия продукт ще бъде по-рафтовете в магазините.'Windows' e щял да излезе със своето оригинално име 'Interface menager' ако маркетинговия магьосник Роуланд Хансън не е бил убедил Бил Гейтс , че 'Шишеджам' или Windows (Уиндоувс) е къде къде по-добро търговско име.
    Същия този ноември 1983 г. Бил Гейтс показва на ръководството на IBM бета-версията на Уинодовс. Ръководството не е гледало с одобрение на този проект ,защото в IBM са работели над своя собствена операционна система наречена 'Top View'. Пък и съвсем доскоро са подкрепяли друг продукт на Майкрософт - MS-DOS , който Били толкова добре е презентирал , че тя едва ли не се отъждествява с компютрите на IBM .
    'Top View' излиза на пазара през февруари 1985г. като ДОС базирана многозадачна среда без Графичен интерфейс.От ръководството на IBM убеждават клиентите , че следващите версии на 'Top View' ще е с GUI (графичен потребителски интерфейс).Това обещание никога не е изпълнено и проекта е изоставен две години по-късно.
    Без съмнение Бил Гейтс е усетил колко печеливша би била идеята за развитие на GUI за IBM компютри.Той вече е виждал 'Lisa' на Apple Corp. по-късно и Маcintosh или Мас компютрите.И двете са се продавали със зашеметяваща графична среда. Тук искам да вметна една бележка , старите MS-Dos фенове са наричали MacOS (oперационната система на Macintosh) - "WIMP" Windows, Icons, Mice and Pointers interface. Като нов продукт на пазара Microsoft Windows е щял да се сблъска с конкуренцията на IBM-'TopView' МасОS и др. 'VisiOn' e пусната в продажба през октомври 1983г. от фирмата VisiCorp и се явява реално първата графична операционна система. Втората е "GEM" (Graphics Environment Manager) разработена от Digital Research в началото на 1985 г. И двете (GEM,VisiOn) са страдали от липсата на подръжка от големите разработчици на софтуер. Оставени без качествен софтуер и двете са обречени на търговски неуспех.
    Майкрософт най-накрая пускат 'Windows 1.0' на 20 ноември 1985 г. почти две години след обявения първоначален срок. 'Windows 1.0' е смятан за бъгав,груб,недодялан и бавен (божее , божеееее Бел.Пр.). Лошия старт на графичната потребителска среда е още по-засенчен от делото заведено от страна на Apple Computers през септември 1985 г. Адвокатите на Apple пледират за посегателство над техни запазени марки и патенти както и на кражба на търговски тайни.Просто Уиндовс имал 'подобни' и 'силно приличащи' падащи менюта и подръжка на подобни операции с мишката.
    Бил Гейтс и неговия главен съветник Бил Нюкъм решават да направят предложение на Apple за закупуване на лиценз за някои от особеностите на Aplle OS. От Ейпъл изненадващо се съгласяват и подписват договор. Но ключа от палатката е скрит в Бил Гейтс и неговите адвокати брилиянтно и блестящо включват в договора клауза гласяща че лиценза е валиден и за бъдещите версии на Уиндовс , както и за всички бъдещи софтуерни продукти на Майкрософт. Този ход почти засенчва по хитроумност предишна сделка на Бил Гейтс при закупуването и лицензирането на QDOS на Seattle Computer Products и последващото споразумение с IBM за следваща подръжка и лиценз на МS-DOS.
    Windows 1.0 крета едвам-едвам на пазара до януари 1987 г. , когато се появява програмата Aldus PageMaker 1.0 това е първата графична текстообработваща WYSIWYG десктоп програма за PC .По късно същата година се появява Еxel , Word и Corel Draw , които помагат неимоверно за продажбите на Уиндоусите.Но от Майкрософт разбират , че са нужни доста подобрения.
    На 9 декември 1987 г. от Майкрософт пускат многократно подобрения Windows 2.0, което кара много хора да се запитат колко много тя заприличва на MacOS . Win 2.0 има икони които изобразяват файлове и програми , подобрена подръжка на новия хардуер с разширени памет и възможности . От фирмата Apple отварят ново дело за нарушени лицензни споразумения сключени през 1985 г. В своя защита от Майкрософт пледират , че всъщност въпросното споразумение им дава правото да копират характерни особености на Apple OS . След продължилите 4 години съдебни дела , Майкрософт печели всички дела. От Ейпъл обявават , че Майкрософт са откраднали 170 техни запазени патента. Съдът се произнася , че Майкрософт може да използува всички освен 9 патента, от Майкрософт по-късно заявяват ,че въпросните 9 запазени патента не са покрити от закона за защита на авторското право.Бил Гейтс обявява , че Apple са откраднали въпросните идеи от GUI (графичния интерфейс) на Xerox на Xerox Alto и Star Computers.
    На първи юни 1993 г. Съдия Воуг Р.Уолкър от Щатския съд към Северна Калифорния отсъжда в полза на Майкрософт и Hewlett-Packard. Съдът отменя всички останали дела срещу Microsoft Windows версии 2.03 до 3.0.
    Какво щеше да се промени ако Майкрософт беше загубило съдебния процес ? Може би MS Windows никога нямаше да бъде доминираща операционна система.

На 22 май 1990 г. излиза Windows 3.0 , който е жестоко критикуван ,но внесените в него подобрения от страна на производителност, стабилност (въъъъъъъъъъй въй бел.пр.) , подобрени програм мениджър и система от иконки, подръжка на 16 битов цвят . Големите софтуерни компании започват да пишат Уиндовс базиран и подържан софтуер , което дава причина
    на клиентите да купуват GUI на Майкрософт. Три милиона копия са продадени през първата година.
    На 6 април 1992 г. излиза Windows 3.1. Три милиона копия са продадени през първите два месеца. Добавена е подръжка на Трue Type скалируеми шрифтове , възможности за мултиемедиа , ОLE обекти (олеле бел.пр.) , възможност за рестартиране на приложенията и много други.

На 24 август 1995 г. излиза Windows 95 . Maнията за купуване е толкова голяма , че я купуват дори хора които не притежават персонални компютри ..... останалото го знаете ... '

Чести твърдения в мрежата :
    MS SQL е взаимстван от Sybase
    PowerPoint е взимстван от Forethought
    IE е взаимстван от Spyglass
    Frontpage е взаимстван от Vermeer
    MS-DOS е взaимстван от Seattle Computer Systems - QDOS (Quick and Dirty Operating System)
    Word е взаимстван от WordStar
    Access,не е нищо повече от dBase за Windows
    Excel,е взаимстван от 1-2-3 and VisiCalc clone

Позволих си само редакция на подредбата не текста, тъй като от copy-paste се бяха получили известни недорузамения с разположението му. Malone

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

@ pimpirlit

Не обичам да се заяждам, ама тоя път не издържах... Ако ми докажеш, че притежаваш сорсовете на Mac OS и Windows и си ги сравнил; добрал си се по някакъв начин до базата от данни на американското патентно бюро и си направил справка кой какъв патент притежава и кой какво нарушава и т. н... имаш от мене всичката бира която можеш да изпиеш, отнесеш или каквото искаш там да си я правиш!

Поне докато от двете операционни системи виждаш само това, което компаниите производители искат да ти покажат (а то повярвай ми, изобщо не е много) - не ти остава много база за сравнение. Колкото до дадения от мен пример за Recycle Bin, Apple са патентовали идеята за него, а не външния му вид, както може би се заблуждаваш.

Че всички копират е ясно, нито Microsoft, нито Apple, нито Linux общността в това отношение са вода ненапита.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 29 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе