Страница 21 от 29 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Резюме на доклада.
    Интересно четиво. Не виждам какво толкова може да раздразни Microsoft.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Мисля че от резюмето се вижда: ,,Доклад препоръчва да не се фаворизира частния софтуер'', което си е дразнещо за бате Били! и се представят преимущества на софтуера с отворен код. Каква реклама му правят тези от ЕС на тоази софтуер с отворен код, а за софтуера на Били само санкции и ограничения!!!

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е то това голяма препоръка.
    Пазара фаворизира софтуера, потребителите, тежестта на доклада на ЕК не ми се струва много голяма.

А и мисля, че пак имаме усвояване на малко пари от фондове.
    Цял доклад, за да стигнат до "сериозни изводи", като следните:

[#]Софтуерът с отворен код (OSS) е по-икономична алтернатива на частния софтуер
    изследването твърди, че OSS е по-евтина алтернатива на частния, затворен софтуер
    [#]Че макар и цената на прехода към OSS да е била висока, то първоначалните покупки за частен софтуер са още по-високи
    [#]Цената на поддръжката е сравнима за двата типа решения, като в някои случаи OSS излиза по-скъпо, но като цяло годишната цена за притежание на софтуера с отворен код е по-ниска в пет от шестте изследвани организации.

Не ми е известно някой да спори по този въпрос. Продуктите на Microsoft ще бъдат в повечето случаи по-скъпо решение от OSS софтуера.
    Откриваме колелото май. За втори път.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Много хора спорят точно по този въпрос като основните 2 довода са че:
    1) Windows администратор е по-ниско платен
    2) Windows се администрира по-лесно

По точка #1 съм съгласен, по-точка #2 - не. Дали е по-лесно администрирането е спорен въпрос, но се пропуска момента, че самото администриране на Windows се налага много пъти по-често.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не е по лесно Ghost, ами има повече хора, които да попита.
    А и информацията, ако не е повече, то поне е по-лесно откриваема, знам ли?

А и да му отговорят на Linux администратора, какъв ще бъде отговора. Преди време уточнихме, ти не си от тях, но често при Linux потребителите, отговора не е отговор на въпроса, а е някъкъв презрителен съвет.

Въпроса колко често се администрира един Windows сървър е спорен, зависи от администратора.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не, аз не съм нито по-специален, нито по-търпелив. Никъде не съм виждал презрителни отговори и подигравки, освен ако въпросът е откровено дебилен. Същото важи впълна сила и за Windows дискусиите (за справка разгледай тукашните "Windows" | "Общ Software" | "Hack & Crack") - на тъпи или лошо зададени вупроси се отговаря с подигравки или досада, на смислени въпроси - по няколко качествени отговора...

Ето го и примера:

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=30797 - читаво зададен въпрос, два отговора и дискусията, най-вероятно е към своя край

обратно:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,30758 - лошо зададен въпрос = досада и подигравки (на някои, от които съм се смял сам самичък с глас ;-)) )

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Много хора спорят точно по този въпрос като основните 2 довода са че:
    1) Windows администратор е по-ниско платен
    2) Windows се администрира по-лесно

По точка #1 съм съгласен, по-точка #2 - не. Дали е по-лесно администрирането е спорен въпрос, но се пропуска момента, че самото администриране на Windows се налага много пъти по-често.
    Аз и със двете не съм много съгласен - по точка 1), защото често зпалащането зависи от отговорността, а не от ОС, а по т. 2) защото някои неща да се направят на windows (или на linux) е много сложно, да не казвам невъзможно ...

А честотата на намесите на администратора зависи на първо място от подготовката на администраторите, операторите и потребителите и донякъде от качеството на хардуера и най-накрая от това с кава ОС се работи.

Всъщност администратор е много разтегливо понятие: болшинството "администратори" (според мен трябва да се казва по-скоро техници или оператори ама нейсе ) просто инсталират ОС и няколко приложни пакета при това на не повече от 5 - 10 PC-та. И съвсем нормално е в този случай да се взимат на работа по-ниско платени служители. Ако се отнася до голям брой работни места, разположени и в различни градове тогава пак независимо от ОС се изисква доста по-висока квалификация.

Или иначе казано ако администратора не си разбира от windows-а и linux няма да му помогне.

//off-topic
    И аз лично си мсиля, че споровете "забиха" някак си встрани от темата - проблема не е в това дали wodnows е по-добър или не, а в това че компанията Microsoft се опитва с маркетингови, рекламни и дори политически методи и средства да се бори със конкуренцията.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2001

//off-topic
    И аз лично си мсиля, че споровете "забиха" някак си встрани от темата - проблема не е в това дали wodnows е по-добър или не, а в това че компанията Microsoft се опитва с маркетингови, рекламни и дори политически методи и средства да се бори със конкуренцията.
    Много точно казано, klamer

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Изразявам пълното си съгласие с последните два поста.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Айде пак ... събрахте се.
    Е не е ли ясно, че в случая се използват политически инструменти за борба СРЕЩУ Microsoft, а не в тяхна полза.

А за рекламните и маркетингови методи ... какво лошо има в прилагането на такива. С автоматично оръжие ли искате да се бори с конкуренцията.
    Накрая излиза, че Microsoft са виновни за това, че правят това, което конкурентите им не успяват да направят.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно така. При това го правят съвсем умишлено и целенасочено, с внимателно разработвани планове.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Забрави да добавиш "и бюджети". Това го прави всяка уважаваща себе си фирма, която иска да остане на изключително конкурентен пазар. Имаше едно филмче за войната направо между Coca-Cola и Pepsi. А колата не е с "отворен код" ама никой не я оплюва. Или вземи рекламите на прах за пране или дамски превръзки. P&G имат близо 2 милиарда бюджет за реклама на подобни неща...

Позицията на ЕК също е ясна - тя защитава европейските потребители и фирми. От американски, японски, китайски и т.н. конкуренти.

Проблемът всъщност е в монополното положение на Microsoft. Това ги боли всички - кой диктува условията и кой прибира парите. Микромеките може и да правят възможното да усложнят краденето на продуктите им, но въобще не ги касаят домашните ни PC-та. Нямат сметка да гонят дребните потребители. За тях е важен бизнесът. А за производителите на хардуер - колкото повече, толкова повече! (Copyright Мечо Пух)

А идеята за отворен код е много добра, но част от поддръжниците са доста лицемерни в поведението си. Имам предвид не потребители, ентусиасти или разработчици, а фирми-спонсори. Визирам конкретно IBM, Oracle, Sun и някои други. За мен именно техният анти-маркетинг и анти-реклама спрямо Microsoft са дразнещи. Но очевидно не могат да се справят в директен пазарен сблъсък. И се използват какви ли не обходни маневри - петиции от сдружения, политика и какво дойде.
    Хубавото е, че по този повод ние си имаме Firefox, OpenOffice.org и някои други глезотийки. Но не и продукти, с които "поборниците" правят истинските си пари, ама нейсе.

А иначе никой не се заяжда с Apple за Mac OS X. Макар че там нещата са съвсем изчанчени - взет е за основа софтуер с отворен код, затворен е и накрая ти го продават. За капак на всичко хардуера струва на майка си баща й и може да си го купиш само от един производител.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Само не разбрах защо пак отклоняваш темата - нали тук става дума за M$ !? Ако имаш да кажеш нещо конкретно, което в последно време те е издразнило в поведението на Sun, Apple, Novel или за който да се сетиш, отвори една тема и сподели. Ще го дискутираме (аз лично на драго сърце). Защо за пореден път отклоняваш въпроса, че МС смучат (suxxx) яко.

Виц: (...и единственото нещо, което те могат да направят и то да не смуче (sux) е, ако почнат да произвеждат прахосмукачки)

17. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Къде съм казал, че Microsoft не "смучат"? Ако правилно съм те разбрал, де. Ще се самоцитирам:

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    ...Проблемът всъщност е в монополното положение на Microsoft. Това ги боли всички - кой диктува условията и кой прибира парите....
    Но не съм съгласен с голото лаене по "кервана". И биенето на глава в пода 'щото гурутата така опяват.

Пак ще кажа - единственият проблем е кой прибира парите. Или кой "смуче" (пак с уговорката, че може и да не съм те разбрал правилно). В този смисъл Microsoft поне са откровени. Нека не забравяме, че рекламата и маркетинга са част от бизнеса. А с политически и интригантски методи си служат конкурентите им.

Всичко останало е пушилка и отвличане на вниманието. klamer е казал доста добре част от нещата. Особено болднатия текст.

/Off
    Тия дни имаше "новина", че шведската армия щяла да мине от Win NT на Red Hat за основните си сървъри. Мислех да я пусна тук, но нямаше да се сдържа да не я коментирам и се отказах

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Виж сега, може и всички да искат да правят като M$, но важното е, че не правят като тях...или поне не се оставят да бъдат хванати. Да, ако някой друг беше на тяхно място, аз щях да ругая този някой друг. Не виждам само кое им е откровеното - договори с Новел, уж в подкрепа на Сусе, а ме оказва, че всъщност се отказват да съдят потребителите на Сусе за ползване на патентовани от МС технологии. С други думи декларират, че могат да съдят всеки, който ползва GNU/Linux. Когато ги питат кои са тези технологии, дето твърдят, че са техни и се ползват в Линукс, за да могат да бъдат премахнати, не дават отговор. Това, ако не е разпространение на FUD, просто не знам какво е...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 29 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе