Страница 23 от 29 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Всъщност има ли нещо, което Microsoft са правили, правят или ще направят и то да е положително според теб? Звучиш като сугестиран краен черногледец. И твърденията ти са в сферата на предположенията, един вид пророчества.
    Мдаам...то според теб сигурно и хелоуинските документи са в сферата на пророчествата и предположенията, но истината е, че автентичността им е потвърдена от МС...

Хайде кажи къде MS "декларират, че могат да съдят всеки, който ползва GNU/Linux"? Но не фантазииите на някой ентусиаст, а цитат на официално позиция на MS.
    Доколкото знам, никъде не са написали буквално "Ще съдим всеки, който ползва Линукс", но как тълкуваш договор, в който Новелл плаща $40 млн, с/у което МС се задължава да не преследва потребителите на Сузе за неправомерно използване на патентовани от МС технологии?

Конкретно за MS/Novell партнюрството аз мисля, че е много положителен момент. Аз го приемам като de facto признание от страна на MS, че GNU/Linux е сериозна алтернатива и опит да излязат от ситуация.
    Твоя си работа - приемай го, както ти изнася...

Но MS ще участват в разработката и поддръжката кросплатформени решения Windows-Linux и MS Office - OpenOffice.org, респ. OOXML - ODF! Ако това е лошо, какво би било хубавото?
    А, уж моите твърдения бяха в сферата на пророчествата и предположернията...

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@Little_Alien
    Лиценза на Microsoft е ясен, той не е тайна. За пейджъра става дума.
    Заявката за патент е подадена до Американското бюро за търговски марки и патенти на 05.02.2002 г. и е с номер 20030189597. Патентът е получен на 09.10.2003 г.
    Предполагам, че щом бюрото е патентовало въпросния пейджър или функционалност, значи Microsoft нищо не нарушава.

Последното ти изречение е и мое мнение. Най-искрено се надявам, когато се ритат конкурентите да спечелим ние.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

@Little_Alien, нямам, но и не е необходимо да имам сорсовете на двете OS за да видя, че на линка, който си дал има едно забавно (но нищо повече от това) сравнение на две "шаренийки". Не ми е необходимо и за да видя, че в Mac OS единственото Apple-ско е именно това. Всичко останало е FreeBSD и NetBSD, и SAMBA и т.н. В крайна сметка няма лошо - Mac OS си една твърдо end-user-ска платформа, съсредоточена единствено и само в това да омае средния американец, който като всички луди на шарено се радва.

Ти не си виновен, но много се ядосвам когато ми пробутват подобни популистки фенски глупости. Извинявам се ако съм те засегнал лично! Peace! (за сега само виртулна и дано не е патентована)

И както вече казах - твърдо против съм да се патентоват софтуерни решения, вкл. Recicle Bin. Това последното е абсурдно! Що пък някой да не вземе да патентова синия цвят?! След Harley-Davidson са си патентовали рева на мотора, та... Американски дивотии!

Колкото до патентите - те не са тайна. Това би било в пълно противоречие с идеята за патентите. Тя е (най-общо казано), че всеки може да получи защита на изобретението си за някакъв период от време ако докаже, че той пръв го е измислил. Но е и длъжен да опише детайлно изобретението и да направи това описание публично достояние. Ако не иска - няма патентна защита. Такъв е случая с рецептата на Coca-Cola.

Иначе ето ТУК например има, малко старичка верно, но все пак информация за това какво е регистрирано и в Европейския патентен офис. Там, в табчетата има и патенти на IBM, SAP, Siemens и Nokia. Предполагам не е проблем да се намери пълна и актуална информация, но не ми се търси. Ако все пак държиш, ще потроша малко време за целта.

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Доколкото знам, никъде не са написали буквално "Ще съдим всеки, който ползва Линукс", но как тълкуваш договор, в който Новелл плаща $40 млн, с/у което МС се задължава да не преследва потребителите на Сузе за неправомерно използване на патентовани от МС технологии?
    Аз не тълкувам договора. Чакам факти. Когато ги има ще ги коментирам.

А, уж моите твърдения бяха в сферата на пророчествата и предположернията...
    И продължават да бъдат. Това, което си цитирал от моите думи е част от предмета на договора м/у Microsoft и Novell, а не някакво предположение, пророчество или мое лично мнение.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

pimpirlit,

1) Много е удобно, когато не ти изнася, да изръсиш нещо безсмислено от сорта "Аз не тълкувам договора. Чакам факти. Когато ги има ще ги коментирам."
    Ами договорът е факт - коментирай го!

2) Би ли посочил къде пророкувам, каквото и да било, както аз посочих твоите пророчества. Интересно е, че когато ти изнася, не се стесняваш да тълкуваш разни неща...

3) Искам да ми посочиш къде точно в договора м/у МС и Новелл ги има твоите думи. Ако не успееш, излиза, че твърдението ти е невярно. Нали?

4) След като ме обвини, че звуча "като сугестиран краен черногледец" и ти отговорих нещо май не ти изнасе да коментираш хелоуинските документи и за пореден път смени темата. Що така?

Не знам докога ще продължаваш да обвиняваш околните в това, което ти самия правиш...Не ти ли омръзна да празнословстваш?

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Грешка
    Извинявайте

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Грешка
    Извинявайте
    И ти не си прав!

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

pimpirlit,
    3) Искам да ми посочиш къде точно в договора м/у МС и Новелл ги има твоите думи. Ако не успееш, излиза, че твърдението ти е невярно. Нали?
    Не знам дали pimpirlit празнословства, но тук имаме нещо, което може да се третира като факт.

ODF Add-in for Microsoft Word

Contributors
    ...
    Microsoft (Funding, Architectural & Technical Guidance and Project co-coordination)
    Novell (Linux porting & OpenOffice.org integration)
    ...

Все си мисля, че ако няма нещо черно на бяло няма точно така да облекат заедно работните дрехи.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ghost,
    1. Моят коментар за договора го направих вчера и в отговор #311 на предната страница. Най-общо казах, че го смятам за крачка в положителна посока. Твоята конструктивна реакция на моя коментар беше "Твоя си работа - приемай го, както ти изнася..."

А всъщност не искам да коментирам твоите изводи, че от договора следва, че MS ще съдят всички Linux потребители. Съжалявам, че не си ме разбрал правилно.

2. Нека поразведрим малко обстановката

Седейки си с Бай Милан на по бира решаваме да сключим договор. Той ще сервира на гостите си от моята шльокавица, а аз на моите от неговото вино. Да им е по-гот на хората. Заради акцизи и т.н. и да сме на чисто аз му плащам 348 лв., а той на мен 40 лв. Договаряме се и да предлагаме подходящи и за двете питиета мезета, та да им се допие на хората и от двете. В добавка аз се задължавам да не заглеждам жената на Бай Милан (както разправят клюкарките).
    В този момент от гардероба изскача един Призрак и ехидно заключава:
    - Аха!!! Знаех си аз, че pimpirlit чука жената на Каразмийски! Гад мръсна!

Всякакви аналогии с действителни членове на форума са единствено с цел да се посмеем!

3. Понеже нямаш вяра на Microsoft - ето от сайта на Novell какво казват, че предвижда. Чети и кажи какво не ти е ясно. Ако се заядеш за буквичката и поискаш самия договор - нямам го. Предполагам, че е конфиденциален.

4. По отношение на т.нар. "хелоуински документи" - хайде да не се занимаваме с неща от преди повече от 9 години, а? От тогава до сега много вода изтече и много неща се промениха. Еле пък в IT областта.
    Има и куп други анти-MS мантри по темата, които се вкарват в спора, когато няма какво да се каже. Досадно е вече.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Microsoft, вече не са толкова монополисти колкото ги изкарахте . Ако човек си ползва компютъра за офис приложения, съвсем спокойно може да ползва Linux.

Само ме дразни новия windows - Vista. Пълен е с разни глупави шаренийки, отделно постояно "контактува" с останалия свят, което ме дразни най-много. Казват че е много защитен, но реално постоянно се вързва към разни сървъри, проверява за лицензи и глупости. Бати скапаната история.
    аз ще си стоя с XP-то още дълго .

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

pimpirlit,

1) Да, приемай, както искаш договора. Щом ти харесва да мислиш, че е за доброто на всички, тъй да бъде. Не мога (нито искам) да определям какво да мислиш. Казвам само, че има и съвсем различни от твоята гледни точки. Примерно: http://www.gatchev.info/blog/?p=352

2)

3) не ми се занимава

4) "Вълк козината си мени, но нрава - не"

Това, че не са изтичали в скоро време подобни секретни документи от МС, не значи, че не се разработват, нито че МС са заровили томахавката и чудодейно са превърнали омразата си към свободния софтуер в благочестива обич. ;-)

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Интересно пише другаря Гачев. Занимателно.
    Сина ми ще се вдъхнови.
    На два пъти ми се искаше да скоча от 18-тия етаж, сякаш крила ми поникнаха, толкова смел и уверен се чувствах, направо непобедим. Като косатка.
    И един път накрая, чак се просълзих.

Защото скъса ли се веднъж мрежата, свободният софтуер няма да има как повече да бъде удържан. Битката ще бъде загубена.
    Напълно разбирам нежеланието на колоса от Редмънд да стегне мрежата прибързано. Противникът му е много, много по-силен, отколкото дори сам предполага. Може би е непобедим.
    Но знам, че от свободата на софтуера зависи утрешната ми свобода - личната ми. И тази на децата ми. Не съм възрожденец или въстаник като Бенковски, няма ме в списъка на светлите фигури - в списъка на егоистите съм. Еня ме е как ще я карам утре аз лично, и моичкото си семейство. Затова смятам да взема страна в тази схватка.
    И общо взето, от цялото съчинение един разумен абзац, само един. Подходящ за умен човек.

Какви колела ще се завъртят зад кулисите? Не знам. Кой ще натежи, кой ще надлъже, кой ще надплаши, кой с кого и срещу кого (или и двете едновременно) ще играе. Ще има ли световна съдебна война, или всичко ще отшуми тихо и кротко като поредният FUD. Много неща в тази сфера стават далеч от очите и ушите на хората - може и да не го узная. Никаква конспирация, просто бизнес. Бизнесът обича тъмното и закътаното …
    Та Ghost, понеже темата отива към затихване ... към последния ти абзац:
    Microsoft не видях някъде да материализира омразата си към Linux ползващите. Обратното обаче е в невероятни размери. Та дори и да има някаква омраза от страна на Microsoft, ами каквото почукало, това се и обадило.

Айде пак ще разчепкаме нещата след една седмица, все ще има за какво.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Стив Болмър, главен изпълнителен директор на МС:

"We've had an issue, a problem that we've had to confront, which is because of the way the GPL (General Public License) works, and because open-source Linux does not come from a company -- Linux comes from the community -- the fact that that product uses our patented intellectual property is a problem for our shareholders."

Без коментар...

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Без коментар разбира се.
    Цитата, така изваден от контекста, не може да се коментира. Кой точно обект на интелектуална собственост на Microsoft се използва от "the community" не става ясно.
    А най общия коментар е, че не виждам нищо обидно в думите му. Освен може би community, ако внася някъкъв хипарски смисъл в понятието. Нещо безлично, развиващо се без ясно видими правила. Доколкото съм виждал и слушал въпросния милионер и възпитаник на Harvard и Stanford, нищо чудно да е имал предвид точно това.
    А и ако наистина Microsoft са ощетени, в правото си е да прави подобни изявления.

17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Предполагаме имаш впредвид
    А и ако наистина Microsoft се чувстват ощетени
    За да са ощетени, би трябвало да се е произнесъл някой съдия
    // И за обратното разбира се - ако те са ощетили някой друг

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Без коментар разбира се.
    Цитата, така изваден от контекста, не може да се коментира.
    Много хитро. Ако искаше, щеше да си намерил целия текст на един куп места с помощта на google.
    Все пак, ето ти и целия текст: http://blog.seattlepi.nwsource.com/m...asp?source=rss

Кой точно обект на интелектуална собственост на Microsoft се използва от "the community" не става ясно.
    Всички задават този въпрос и отговор няма. Което означава, че това е поредния FUD от страна на МС.

А най общия коментар е, че не виждам нищо обидно в думите му. Освен може би community, ако внася някъкъв хипарски смисъл в понятието. Нещо безлично, развиващо се без ясно видими правила.
    Обида няма. Има заплаха.

Доколкото съм виждал и слушал въпросния милионер и възпитаник на Harvard и Stanford, нищо чудно да е имал предвид точно това.
    Да, нека видим как изглежда въпросният милионер и възпитаник на Harvard и Stanford:

http://video.google.com/videoplay?do...83760049380308

http://video.google.com/videoplay?do...84255008000794

http://video.google.com/videoplay?do...49199009972460

А и ако наистина Microsoft са ощетени, в правото си е да прави подобни изявления.
    В правото си е да прави всякакви изявления. Въпросът е, че щом твърди, че нещо му е открадното, е редно да каже и какво точно му е открадното, не мислиш ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 29 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе