Страница 25 от 29 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Не ползвам Windows, знаеш го много добре.

Кое наричаш "оригиналното advisory"? Това на Secunia ли?
    Защото в оригиналното за мен, това на Microsoft си пише:

Impact of vulnerability:
    Two vulnerabilities: information disclosure, denial of service.
    Относно останалите въпроси, макар и риторични.
    Вероятно се надяваш да блеснеш с остроумието си пред блондинки, които ще четат тази тема.

The Remote Desktop Web Connection ActiveX control allows you to access your computer, via the Internet, from another computer using Internet Explorer. You must be running Windows XP Professional and using its Internet Information Services (IIS) to host a Web site on the Internet to use this feature.

Remote Desktop Web Connection provides most of the same functionality as the Remote Desktop Connection software; but it does not require a private network, or virtual private network connection.

You can download the software on this page and run setup to install the ActiveX control and sample Web page on your Windows XP Professional computer running IIS.
    Няма да обяснявам връзката между RDP и IIS, тъй като тя ти е напълно ясна [предполагам]. Ако не ти е ясна, затова е цитата.

Дано вече няма нищо чудно в кръпката. Надявам се.
    Сега очаквам да влезеш в някакви твои си сорсо-бинарни разсъждения, относно RDP и IIS, имат ли те почва у нас, както и изнасяйки лекция по мрежови приложения и протоколи, обилно гарнирани с риторични въпроси [и вероятно леко изместване в друг нюанс на спора].

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Като ти чета постовете в тази тема, явно е по-добре да ползваш Windows...

РЕДКАЦИЯ:

да се разбира:

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Не ползвам Windows, знаеш го много добре.
    --клъц--
    [b]Като ти чета постовете в тази тема, явно според теб е по-добре да се ползва Windows...

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да, възможно е и да не ми стига ума за нещо друго. Според теб.
    Аз обаче не спирам да опитвам, сигурно освен тъп съм и упорит. Пък и мисля, че ми стига това, което имам в главата.

Редактирал съм горе, докато ти Недостижими ме окачествяваше.
    Когато спора стигне на такава плоскост, предпочитам да оставя мъдреците сами.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Да, възможно е и да не ми стига ума за нещо друго. Според теб.
    Аз обаче не спирам да опитвам, сигурно освен тъп съм и упорит. Пък и мисля, че ми стига това, което имам в главата.

Редактирал съм горе, докато ти Недостижими ме окачествяваше.
    Когато спора стигне на такава плоскост, предпочитам да оставя мъдреците сами.

Сега и аз си редактирах поста. Беше го разбрал по неправилен начин, поради което, предполагам е и бурната реакция...

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ghost,
    Всичките тия последните неща, Malone ги написа заради твоя Отговор #359 в тая тема.
    Защо не си доредактираш поста и да добавиш нещо такова
    "Мдам, неправилно съм тълкувал туй-унуй, защото съм чел по диагонал и съм си направил прибързани изводи/предположения"

// редактирано за правописни грешки

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Считай го за добавено...Считай и че казвам "Браво, убедихте ме! Secunia са аматьори. Windows e най-защитената ОС в света. MS се грижат най-добре от всички за своите потребители"

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Приемам уточнението, дано си искрен с него и дано аз да съм те разбал погрешно.

Пак казвам, защо винаги демонстрираш крайности? Света не е само в черно и в бяло, а най-вече в степени на сивото. Всичко друго е детинска наивност.

Някъде видя ли нещо написано, което да те убеждава в примерите, които даваш?
    И все пак отговарям, за да няма неясноти, относно мнението ми.[*]Secunia не са аматьори, а просто не са си свършили работата докрай, не са обективни. Причините надявам се не са субективни, а немърливост, лоша организация на публикуване и обновяване на информацията. Говоря за конкретния advisory. Затова казах, че не приемам мнението им за последно по който и да е въпрос.[*]Windows е точно толкова защитена, колкото и останалите ОС. Всичко зависи от атакуващия. Това, че няма достатъчен брой добри атакуващи в Linux среда, не прави Linux по защитен. Въпрос на разпространение на ОС.[*]По последното твърдение нямам коментар. Всички дистрибутори се грижат за клиентите си, в техен интерес е. Най-общо казано двата вида се борят за различни неща. Едните за слава и някаква значимост в IT обществото, а другите освен това и за пари. Ясно е кой е по заинтересован от мнението на потребителите. Всичко е много хубаво, но ентусиазма някой път не е достатъчен.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Уточнението е искрено.
    За останалото ми писна...Аз постигнах своето - вдигна се шум, няколко души пробваха GNU/Linux. Дали ще им хареса или - не, не зная. Дали ще го предпочетат пред Windows - това си е техен избор. За мен програма минимум е изпълнена. От там на сетне и аз си се чудя от какъв зор се занимавам още с тая тема...

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Благодаря!
    Темата не е лоша, има какво да се научи от нея, най-малкото, че Linux не е това, което е бил преди 10 години, както и че Windows e лидер на пазара, но малко по малко отстъпва позиции.
    И това, което което представям, като мое убеждение е, че той не отстъпва позициите си защото е генерално по-лоша ОС от която и да е друга, а защото конкурентите му малко по малко започват да се обръщат към по широк сегмент потребители, започват да търсят не само чиста функционалност, а и удоволствие от работата с конкретната ОС.

Не че аз ползвам Ubuntu, но тях наистина ги смятам за пионерите движещи се с най големи крачки към огромната маса десктоп потребители.
    Днес четох нещо, което ми е интересно.

Какво значи Ubuntu?
    Убунту е дума от зулуския речник и от речника на племената говорещи "коса". По същност представлява южноафриканска идеология, която синтезирано и в приблизителен превод означава "Човечност към хората".

Англиканския архиепископ Дезмънд Туту, първия чернокож епископ в ЮАР, нобелов лауреат за мир, казва следното:

"Човек с Убунту e открит и достъпен за другите, приема другите хора по следния начин: Когато другите са открити и добри, той не чувства страх че ще изчезне, тъй като е уверен в себе си, разбирайки че всички принадлежим на едно цяло. И обратното, чувства опасност от изчезване когато другите са оскърбени или унижени, чувстват мъка или са угнетени."

Та идеята на Mark Shuttleworth, кръщавайки своята дистрибуция така, вероятно е била точно такава, да не създава хейтъри, а хора обърнати към новото и склонни да приемат позитивно всичко около тях.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Това е пропаганда от сайта на Ubuntu. Истина е, че думата е африканска, но означава "I can't figure out how to configure Slackware."

(не съм го измислил аз - това един от най-старите вицове за Убунту)

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Весел анекдот, не го знаех.
    Типично в стил "конзола рулз, графичен интерфейс съкс".

Чувал съм за Slack, че е уникално стабилна дистрибуция, но и с уникално трудна настройка за новобранци в Linux. И направи ли се, не се бута. Няма и нужда.
    Но аз лично предпочитам нещо по човешко, макар и по нестабилно. Да е доставящо ми удоволствие, когато експериментирам.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

"нещо по човешко, макар и по нестабилно" си е Windows all versions.

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Така да бъде, OK.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Lukan, с това:
    "нещо по човешко, макар и по нестабилно" си е Windows all versions.
    улучи направо в десятката!!!
    Имаш едно боц +1 от мен.

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

[*]Windows е точно толкова защитена, колкото и останалите ОС. Всичко зависи от атакуващия. Това, че няма достатъчен брой добри атакуващи в Linux среда, не прави Linux по защитен. Въпрос на разпространение на ОС.
    Тук не съм съгласен. Всяка система с отворен код е по-защитена от Windows. Причината е че всеки поне малко разбиращ може да погледне кода и намери решение. Поради тази причина реакциите на бъгове в линукс са за часове, а при Windows когато на някой му остане време за да го погледне и ако успее да го отстрани. Криенето бъгове по никъкъв начин не прави една система сигурна.
    А по повод въпроса ти от къде знам кога излизат поправките на бозата. Ми направило ми е впечатление. На работа съм принуден да работя с нея. Всеки втори вторник на месеца към 3-4 следобят ми цъфа иконката за ъпдейт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 29 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе