И аз така си мислех, но не става. И никой не можа да ми обясни защо?Първоначално публикувано от Ghost
И аз така си мислех, но не става. И никой не можа да ми обясни защо?Първоначално публикувано от Ghost
Какво точно не става? Жената от леглото и няма кой да измие чиниите ли?
Отвори нова тема в раздел "Линукс" със заглавие "Как да компилирам еди-коя си програма под еди-коя-си дистрибуция"
Вече не ми трябва, аз го дадох на хора дето с това се занимават, пишат софт за Linux. Тръснах им сорса и им казах искам да ми го компилирате за Debian. (не мислиш сериозно, че ще седна аз да се занимавам с това нали).
Беше някакво специфично мрежово приложение. (сещаш се, не е нещо което да пусна по форума).
Ами, освен да те попитам, защо не го направихте по Windows? ;-)
Аха, ясно..."Специфично мрежово приложение" писано за GNU/Linux не успяхте да пуснете под Debian, но го пуснахте под Windows.
...Повярвах ти!
Абсолютно вярно казано. Според Ghost ние не полагаме усилия да търсим алтернативи.. това не е вярно. Тествам опитвам, експериментирам в момента в който нещо работи минавам на него. Така стана със Firefox... лека полека се мъча с Thunderbird (според мен все още не става за нищо.. в сравнение с Outlook, но го държа заради перфектния му спам филтър). Но за технологични решения - категорично не, не си струва усилията.Първоначално публикувано от skynet
skynet, ставаш досаден с подвеждащата невярна информация, която предлагаш.
"Технологичен се води всеки сектор на производството в който участват специализирани мащини,без значение какви"
- Така ли било? Ами, ако не участват специализирани машини, какво става? Ами ако не става дума за производството? Къде ги четеш тези определения?..Или за пореден път сам си ги измисли и ги изтресе тук, защото си мислиш, че са верни?
"Не познавам човек и фирма, който да не се е замислял и екпериментирал в тази посока...и нито един от тях понастоящем 23.01.2007 не е мигрирал...и понеже си виждам много отворен, почти толкова отворен колкото отворения ви код, отговори ми защо?"
- Не мога да ти отговоря защо не познаваш такива фирми и хора..откъде бих могъл да знам...Само ще те замоля да не ми слагаш обидни определения като "отворен" и други подобни.
"Ами нямам проблеми и наистина всичко си ми работи, да си крива душата ли какво?"
-Браво, похвали се още няколко пъти, не мен лично не ми пречи. Само не видях да отговаряш на въпроса ми защо след като всичко ти работи (очевидно доста разбираш, за да си го настроиш) не мога да открия 1 твой пост във форума, където помагаш на някой питащ как да си реши проблема.
"Или онова по-горе за броя на постовете и че нямало значение за теб е само за пред хората?"
- Първо забележи кой отваря темата за престижа на участниците - ти. Явно нещо те гризе, не си доволен...
Аз един път си нулирах брояча на рейтинга, втората ми молба не беше уважена. Какво по-голямо доказателство искаш за отношението ми към тези атрибути? Ето, сега ще помоля пак: Мили модератори, бихте ли нулирали брояча на рейтинга и постовете ми, защото смятам, че те са ненужни. Нямам спомен ти да си правил подобно нещо...Всъщност май излиза, че завиждаш, задето почнах от нулата преди няколко месеца и пак са ме нацвъкали по рейтинга повече от теб? Ако е така, мога само да те съжалявам.
"Променял съм темата? Глупости на търкалета...я пак я прочети..."Монополистът Майкрософт - Технологически шантаж" и въобще не е в секцията Линукс на форума..."
Да, променяш я - когато ти се зададе конкретен въпрос, ти не отговаряш, а извърташ. Настоящата дискусия се намира в "Дъра-Бъра, място за офтопик дискусии". Май ти трябва да прочетеш пак...
"А примерите със себе си и това което правя ги давам само и единствено..."
- В предния си отговор към теб ти обясних колко са представителни примерите с тебе си
"Да ти кажа ли отговора който са си дали? Или смяташ че правото, тоест привилегията да говориш от общо име е само твоя?"
Не, недей да ми даваш никакъв отговор, особено от името на другите,защото не те питам нищо. Не смятам, че имам, каквито и да е привилегии и никога не съм говорил от името на трети лица.
Стига де ...
Ще си позволя да синтезирам по някъкъв начин доводите на Skynet. Ако греша, извинения и нека ме поправи.
Според мен идеята на Skynet e, че няма нищо против Linux, *NIX или каквото и да е друго, както и няма нищо против да избегне разходите за закупуването на програмно осигуряване на работата си.
Не твърди също, че софтуера, който използва е абсолютно невъзможно да се "подкара" под Linux или да се използва подобен по функционалност.
Но ...
Разходите и загубата на време и евентуално на пари по "подкарването",
както и
разходите и загубата на време и евентуално на пари при обучението в подобен софтуер
ще са в пъти повече в стойност и нерви от използването на платения НЕоупън сорс продукт, в случая Windows.
При такъв казус Ghost ти какво би избрал?
Става дума за пари, за оцеляване на бизнеса.
Според мен пък грешиш. Радвам се, че за пореден път се опитваш да изгладиш нещата, но вече взе да ми писва от "разбирачи", които "компетентно" се изказват по теми, от които и понятие си нямат.
skynet, разбираш ли, имал някакво си производство с някакви машини за рязане и решил, че вече разбира от всичко и е експерт по информационни технологии и по пазарни дялове и по статистика. Чудно ми е, ако аз започна да му говоря компетентно глупости за стругове и други триони и резачки колко ли време ще ме трае преди да почне да псува.
Според мен идеята му е да се прави на интересен. За целта пуска едни патетични изказвания, колкото да има спор, за да бъде забелязан.
Бате ти Гошо пък цял живот писал на делфи, реши тука да пуска код за Линукс, убеден че знае какво прави. Смях в залата...
И аз какво...да споря с тях...за какво ли са хабя нервите...Смятам да се откажа от тази дискусия, макар че обсъждането в дадени моменти (примерно с теб) ми беше приятно - когато човекът отсреща е способен да чуе/прочете какво му се казва, разговорът доставя удоволствие.
Ghost - почваш да се излагаш вече, точно ти си "разваления грамофон" - нито аз нито скайнет сме против линукса... просто ни е писнало от хвалбите ти за линукс, които напрактика не е това с което го хвалиш...особено десктоп...
И наистина все още статистиката е такава и ще продължава да е такава още доста дълго време...
напиши някоя друга програма(ако можеш независимо на какъв език и не шел скрипт за конфигурация на никс) за КДЕ, Гноме итн или вгради линукс в ембедед устройство(например по темата в автомобил)
после говори колко благ бил никса...
а не само с инстал и прекомпиле кернел да оценяваш никса и плюеш по вина...
Malone,Първоначално публикувано от Malone
Това точно обобщение с други думи съм го направил лично аз, още тук:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,30260.60.html
Седнали сме на една грамофонна плоча, всеки се върти около другите и влиза в техните позиции веднага, щом те са си ги сменили
Мисля обаче да пробвам да олекотя темата тук(вече почна да боксува) и да я поразпаля малко на друго място.
Заповядайте!
ОК, възможно е. Не съм забелязал обобщението, вероятно се е загубило между многото ти думи.Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
Може, но за спорта, ако искаш, преброй мойте и твоите думи.
И после сметни колко са "загубите".
Доста ви мъчех да говорим за фирми и Линукс