Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2006

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

@Ghost - това - скриншота - не е "програма" ,
    бяха експерименти как би се държала(недостатъци, проблеми, решения...) програма писана/компилирана за Вин на Борланд(Делфи/С) с мрежова база данни в условията на Линукс GUI... просто търсих безплатно GUI/графичен интерфейс... има почва, но иска доста експерименти и най-вече работа с периферията(мрежа,ком и принтер порт)...

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Riki888 и аз бих искал по-конкретни параметри на задачата защото от написоното да сега става ясно , че говорим за КОМПЛЕКСНА информационна система и свързаната с нея апаратура. Затова да задам и малко въпроси.
    Складовата система:
    1. За какви бройки приходни/разходни операции говорим(купуване + продаване) на ден за обект и каква е очакваната промяна в този параметър за следващите 3 години?
    2. За какъв брой стоки става въпрос и как ще се променя той с времето?
    3. Има ли делене и операции по - подскладове за обект?
    4. От значение ли е последователността на влизане / излизане на стоките?
    5. От значение ли е физическата структура на складовете (стелажи и тн)
    6. През какъв период данните ще преминават от ОПЕРАТИВНИ в АРХИВНИ?
    7. Счетоводството как ще се води централно или локално?
    8. Ще се записва ли кой извършва операциите или ще е анонимна система?
    Управление на персонал
    1 За колко човека иде реч и пак промяна на параметъра с времето
    2. Централно ли ще е управлението на хората или локализирано ?
    3. Някаква примерна схема на йерархията на длъжностите
    4. Формиране на заплатите - как (според длъжността,според продажбите, смесено,друго)
    5 Наказания,премии,бонуси - как?
    6 Ще се пази ли информация за кандидатите за работа?
    7 Ще може ли да се кандидатства online дирекно в системата?
    Контрола
    1. Ще се пази ли история?
    2. Ще се прехвърлят ли констатирани нарушения към системата за управление на персонал?
    3. Нужно ли е контрола на достъп (физически) да се интегрира със системата?
    Отговорите на тези въпроси ще оформят БАЗОВА оценка на обема от данни, нарастването му и работната схема, откъдето трябва да се тръгне при избора на програмни и апаратни средства.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo

Не е равно времето за откриването, компилирането, инсталирането и настройването на софтуера и драйвърите под Уиндоус и под Линукс, Уиндоусът тук има съществено преимущество.
    Драги nocToRHHo 3JIo, моят опит сочи точно обратното

Все пак държа да отбележа, че има голямо значение за какво се използва машината.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Malone,
    Да, никога не трябва да се изрвъща поглед от недостатъците на който и да е продукт, но тук ли е мястото да ги посочваш? Ефектът, който постигаш е да откажеш някой и друг човек да пробва какво е това Линукс. Ако наистина го правиш с добри намерения и в името на развитието, нека те попитам колко бъг рипорта си пратил в любимата си дистрибуция? Защото това е начина - да информираш разработчиците за наличието на проблем (и по възможност да предложиш решение), а не да тръбиш по форумите колко трудно се пуска принтер и да разправяш, че Фотошоп не работи. Защо не разкажеш какво може да се направи с Линукс, а с Видонвс - не? Аз не бих се наел - листът е прекалено дълъг.
    ОК, вече ще мълча [Linux rulzzzz].

В случая говорех не за бъгове, а за липса на софтуер и функционалност.
    Сигурен съм че си чел "Новите дрехи на царя" на Андерсен. Ако не си, прочети я.

Както и да е, не искам да споря повече, Linux rulzzzz!

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от klamer
    Драги nocToRHHo 3JIo, моят опит сочи точно обратното

Все пак държа да отбележа, че има голямо значение за какво се използва машината.
    А ти за какво я ползваш?

Ghost, не си прав за твърдението си. Все едно да кажем, че многобройните теми "Уиндоус е боза" "Проблем с уиндоуса" са отказали милиони потребители. Да не кажа милиарди.
    Мисля, че от доста години насам този форум има един проблем: взема се твърде насериозно това, което се пише вътре. Бил съм сред специалисти по софтуер и хардуер, може и някой да пише, но никой не си създава мнение за продукт по това, което пише във форумите.
    Линукс е специфичен продукт, ориентиран към определени нужди и искащ дадено равнище на познания. Решението "да си го кача или да не го качвам" в повечето случаи е абсолютно съзнателно и състоятелно мотивирано и пропаганда от типа "Линуксът е супер, пробвайте" на човек, който не изпитва потребност да се ръга в тази насока, е все едно да отидеш в една кравеферма и да се развикаш на обслужващият персонал: "Совалката Дискавъри е много готина, купете си я".
    Пробвай. Ако искаш проведи кампания, пусни информационни теми във форума. Сложи на теб и ентусиастите подходящи аватари и сигнатури, пуснете даже банери за линукс на сайта ако искате.
    Готов съм отсега да се разпиша за нулев ефект на кампанията. Най - много някой, който и без това да е искал да го качва, да ви се обади с въпроси.
    От тая гледна точка не мисля, че е правилно да се твърди "твоите постове отказват". От години имам особено мнение за изказа на Malone, но мисля, че гледната точка никому не вреди. И Никого не отказва или пречи.
    Вярно, форумът е добър и за пропаганда. Но точно с това просто с пропаганда не става.
    Даже напротив, дискусията у тези, които имат мотивирано съзнание и потребности, поставя въпроси и предизвиква интерес. Много повече от една проста и еднозначна конзолна тема за линукса, попълвана от 1-2 експерти.

ПП. Момчета, ако наистина имате желание за линукс решение, най - добре да си отворите отделна тема. Където да участват ентусиастите, да няма спам и да се пише по същество. Желая успех!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

За нулевия ефект на подобна кампания съм абсолютно съгласен. В днешно време всички биваме нон-стоп заривани с всевъзможни реклами, кампании, акции и други подобни гадости. Мисълта ми е, че такава кампания с банерчета и лозунги би имала, не нулев, а по-скоро обратен ефект.

Не съм съгласен, че хората, които се колебаят дали да не опитат нещо различно, ще зададат каквито и да е въпроси след прочитането на няколко теми, в които има един куп постове от типа "това не работи, онова не се поддържа, няма програми и т.н." - хората просто ще се откажат с размисли от типа: "това е за фанатици и елитни хакери. Не е за мен - аз искам да ми работи всичко".

Поне аз така си мисля...

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Е, че под Windows да не би да работи всичко Ако работеше без проблем, за какво е тоя форум?
    Сигурно всяка софтуерна тема тук е за въпроси, проблеми и затруднения.... С Windows и програмите за него.
    Едва ли някой си прави илюзия, че всичко в някоя операционна система е ок и е безпроблемно.
    Точно диксусията обаче, коя в кое е по - добра и в кое е по - лоша, може да създаде потребители.
    В някои отношения линукс е дърво. В други е супер. На почти всички фирми и организации, до чиято система съм се допирал, сървъри, рутери, гейтове и т.н. са им под линукс, под Win са им потребителските компютри.
    Това е дискусия, братле... Колкото си по - убедителен, толкова си по - прав, това е вярно, а Malonе е убедителен даже и когато не е прав.
    Но без такив атеми ничии интерес не можеш да запалиш.
    Аз ползвам Уиндоус. Ако ме накараш да си взема линукс, първият ми въпрос ще бъде: "С какво е по - добър".
    Именно в такава тема бих очаквал да намеря отговор или поне насока за размисъл.
    Поздрави!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    Ако само 2% от хората карат хубави коли, това доказва ли, че трошките очевидно са по-добри?
    Ако хубавите коли са на цената на трошките, дали хората биха карали трошките?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Скъпи съотечественици, ..... а това май не беше за този случай
    Пичове и ..... колежки, (няма да кажа пи~ки, я)
    Чета отначало спора който водите тука, макар и малко встрани от темата.
    Моето мнение, по това върху което спорите е, че и двете ОС не струват. (Ей,вие с бързите ръце, по-полека с пистолетите, да не стане някоя беля Проблемът и на Windows и на Linux , впрочем и на повечето компютърно базирани системи е, че са за замислени като СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТРУМЕНТИ за СПЕЦИАЛИСТИ. Тоест удобството е жертвано в полза на функционалността. Един пример: магазинера/счетоводителя/проектанта/фрезиста би предпочел да използва молив за да изчисли/нарисува/начертае това което му е нужно вместо, едно от най измислените съоръжения, каквото се явява клавиатурата. Има много такива примери.
    И тука изпъква вината на тъпите програмисти (визирам M$, и другите, които им пригласят). Отделяйки безумно много време и средства, пишейки милиони редове код, разкрасяват интерфейса наречен "desktop", вместо да се обединят с разработчиците да направят удобен и човешки входен и изходен интерфийс. Разработчиците правят все по-бързи и по-бързи процесори за да може Word 2077 да има същата функционалност като Word 97. Тъжно. И това ако не е технологичен шантаж, аз не знам кое е.
    И само един последен пример, които е известен, но според мен се тълкува превратно. Спомняте ли си момента в който излезе на пазара "най-съвършената и защитена ОС" Windows XP. Много от големите корпорации използваха до тогава Windows 2000 и бидейки доволни от това което имат, не пожелаха да закупят навия продукт. "Внезапно" част от сорс кода на Уин2000, касаещ сигурността, "беше откраднат" и пуснат в Интернет. Хакерите, а може би "хакерите" веднага запачнаха да откриват пробив след пробив в Уин2000 и малко след това поддръжката и бе спряна. Ето на това му викам аз технологичен шантаж, а пък вие му викайте каквото си щете.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Доста сериозно обвинение, но няма представени доказателства. Иначе мотивът си го посочил много добре. На последната среща на Сетком, на която присъствах (леле колко отдавна беше!) някой (може би Ka°I°e†o) разсъждаваше точно над този въпрос - преди 10 години MS Word се зареждаше за толкова време, за колкото се зарежда и сегашната версия с новите компютри. За какво се използват тези ресурси - за да е шаренко. ;-)))))

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Обвинение няма Съвременната "технологична и икономическа революция" малко или много се опира на такива малки шмекерлъци.
    Продават ви телевизор 16:9 - каквито програми няма в бг, ама никой не го е указал - после ви продават и сателит да си ги гледкате.
    Сервизът на Пежо поддържа на склад части, ама за модели 5-6 години назад. За по - стари можете да почакате още 5-6 години, докато дойдат. Или да идете в сервиза на Бай Манчо, перфектни турски части, с които колата ви няма да живее много и пак ще си купите нова.
    Разпродават се телефоните с хубави камери. На пурмоция.
    Малко след това операторът хитричко обявява услугата 3G и пуска поддържащи я телефони. Не, че не е можело технологично да се осъществи и по - рано. Старите вече няма кой да ги купи.
    И т.н. и т.н.

Но дайте решението на проблема.
    Проблемът е в самите нас и ненаситните ни потребности.
    Как да се реши проблемът ли, Ghost?
    Хакаш на двупроцесорната система един бързозареждащ Office 95. Има го.
    Хакаш му там и разните плугини за да може да отваря файлове на по - високи версии.
    Колко хора обаче биха прибягнали до това решение?

16. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Малко със закъснение, но бих искал да кажа някои неща.

1. Абсолютно грешно е да се мисли за GNU/Linux като БЕЗПЛАТНА ос. Както се спомена от Малон Джамдолса е практически безплатен за повечето домашни потребители. GNU/Linux е СВОБОДНА ос. Дава ви се свободата да ползвате каквото искате, както искате, ад разучавате как работи, да го променяте, НО без да отнемате това право на другите. При Джамдолса имате свободата да ползвате само това което вие продадено, като ви се казва какво прави, БЕЗ да имате възможност да проверите дали това което прави е наистина това което е казано. И въпреки че сте изръсили една "камара" пари никой не ви дава гаранция, че ще можете да си вършите работата.

Тъкмо поради тази грешка беше предложено термина Free Software да се замени с Libre Software.

2. Не е правилно да се обвиняват разработчиците на свободен софтуер да се обвиняват за не добрата подръжка на една или друга периферия. Няма устройство с достатъчно добра документация за което да няма драйвери. Друг е въпроса защо не се прави такава документация.

3.Да може да се подкара PS i AutoCAD под GNU/Linux, но каква ще е производителността на едно такова решение? Дали ще е еквивалентна на тази под Windows? И дори да е малка и аз и ти и някой друг домашен потребител да може да си я позволи дали един изкарващ пари може да си го позволи. Предполагам, че и при skynet може да се намери решение базирано на емулатори но какъв е смисъла от него е малко спорен.

Някой говореше, че Джамдолса бил велик въпреки че идеите не били негови. Тотално не съм съгласен. Маркетинга му е велик. Заробването с навици, често вредни, но удобни, е велико. Начина по който промива мозъците е велик. Но в самия Джамдолс няма нищо велико.
    http://www.bloodys.com/blog/comments...y061216-040638
    Има няколко показателни примера за това.

Някой друг каза *ix системите бели за ентусиасти, научни работници и прочие. Да това е почти така защото той им дава възможността да изстискат максимума от системата си. А не е така защото практически целия Интернет се крепи на сървъри базирани *ix. Няма сериозен сайт или доставчик на интернет който да ползва Джамдолс.

И както се спомена на няколко пъти да се спори коя ос е по-добра няма особен смисъл. Това е като аз да почна да споря, с който и да е от тук четящите, че моя компютър е по-добър. ВИняги трябва да се отчита за какво се позва един софтуер/компютър. Факт че има огромна инерция която е адски трудно да се преодолее. Едно 50-60% от домашните потребители ползват компютара си за нет, музика и филми. Рядко им се иска някоя игричка и за тях тези от TuxGames са им достатъчни. Само че трябва да се заинтересуват и някой да има покаже как могат да направят всичко това и с GNU/Linux.

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Доста сериозно обвинение, но няма представени доказателства. Иначе мотивът си го посочил много добре. На последната среща на Сетком, на която присъствах (леле колко отдавна беше!) някой (може би Ka°I°e†o) разсъждаваше точно над този въпрос - преди 10 години MS Word се зареждаше за толкова време, за колкото се зарежда и сегашната версия с новите компютри. За какво се използват тези ресурси - за да е шаренко. ;-)))))
    [paramoid mod on]Наистина за какво ли. И за какво ли е сложена възможност да се избира процесора на който се инсталира ХР-то.[paranoid mod off]

Защо никой не коментира факта че група фирмички (М$, МГМ и др) СИ позволяват да решават как и дали да си ползваме хардуера. Или не сте прочели статията?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

nocToRHHo 3JIo, аз бих нахакал Open Office - отваря всички документи, иска по-малко ресурси и е безплатен. ;-)

Добавено:

Yasen6275,имам няколко въпроса към теб:

1) Защо да е абсолютно грешно да се смята, че GNU/Linux е безплатна OS?

2) Защо обяви, че PS и AutoCAD работят "по-бавно" под GNU/Linux?

3) Казваш: "Защо никой не коментира факта че група фирмички (М$, МГМ и др) СИ позволяват да решават как и дали да си ползваме хардуера. Или не сте прочели статията?"
    Питам: Коя статия?

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

1. Защото се пренебрегват 3/4 от идеята на ос-а. Свободата да избираш, да я променяш и да споделяш промените.
    2. Не съм го обявил. Просто го подозирам. Опитах се да подкарам програма свързана с изчисления през виното и беше между 20 и 45% по-бавна отколкото под Джамдолс. Е вярно че беше гол Джама и зад рутерче/firewall за да няма мизерии. Така че да кажем 10-15% в реална ситуация. Да оставим на страна проблема че изходните данни не ми ги даваше изцяло.
    3. Статията дала повод за темата. Не четох превода на руски. Руския ми е доста ръждясал и си потърсих оригинала. Сега като гледам май превода не е пълен.

П.П.
    http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut00...vista_cost.txt
    За това говоря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе