Страница 6 от 25 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Нова акция с/у торент тракерите?

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Не, само двамата не можем да се определим, като "организирана престъпна група".
    И Black Adder трябва да е с нас.

Дефиниция за Организирана престъпна група:
    "Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага. Сдружението е структурирано и без наличие на формално разпределение на функциите между участниците, продължителност на участието или развита структура.

Ако сийдваме, значи сме доставчици на компютърно информационни услуги.
    Ааа Мalone, мен не ме замесвай във вашите гнусни пиратски тайни сдружения с Ghost-a. Първо по мъже си не падам и Второ - ако ще се сдружавам ми се ще да е с някоя руса кака, само тя да се не окаже Лийчър на $$$ щото тогава ще загазя.
    Че то както е тръгнало да забраняват, ще забранят и сбирките за пиене, щото там се обменят и бири и мезета и нелегални ПИРАТСКИ дискове и информация и става страшно.
    Току-виж станало като в Опасен чар - Роднина - милиционер-Роднина-Милиционер

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Не съм много сигурен, но различните "месинджъри" като ICQ, Skype и др. подобни не са ли и те на peer-to-peer принцип? И те ли са незаконни?

Освен това ще ми е интересно има ли някой хванат и осъден за подобно деяние? Въобще как се контролира спазването на тоя закон? Следи се целия трафик на всички потребители?

Ако има някой който живее във Франция нека ни "светне" .

И да се върнем в нашата страна, ако допуснем , че тук има подобен закон, как властите ще разберат че ползвам примерно торент? Повече от ясно е , че в подобна ситуация български тракери няма да има. Следователно всички ще се тегли отвън.

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Хм, дали след година френските доставчици на интернет ще ревнат защо потребителите вече не желаят broadband-а? Беше писано и преди, че доставчиците просперират предимно заради обмена на филми и музика. В случая се защитават правата на една индустрия, но ще се отреже друга...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от hihimor
    накратко преведено: депутатите (френските) гласуваха...забрана на използването и разпространението на софтуер тип Р2Р

защо Франция ли? някъде бях чел, че французите сваляли 1 000 000 филма месечно (лесно обяснимо предвид на истинския високоскоростен интернет, който имат)
    Квак, квак... Фантата пак изгоря.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Ааа Мalone, мен не ме замесвай във вашите гнусни пиратски тайни сдружения с Ghost-a. Първо по мъже си не падам и Второ - ако ще се сдружавам ми се ще да е с някоя руса кака, само тя да се не окаже Лийчър на $$$ щото тогава ще загазя.
    ...
    Пак не четеш, еййй! Писна ми!

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    ..."Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина ...
    Цитат Първоначално публикувано от МОЙ! (Copyleft 2007)
    ... ******, ъ-ъ-ъ таковане!
    Тоест, за "група" трябва да сте поне тройка! И трайно да се ... ъ-ъ-ъ таковате! И става дума за лицата - за ци****, ду**** и др. под. не се споменава, че е престъпно.

И каква е поуката?! Само с мас(ц)ки и по много!!!

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

е добре де, ти го каза, тройка - тройка, нема са дърпаме ся, кат новобранец в интернет от сийдване ))

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Малко по-встрани от "тройките"

Попаднах на интересна книга на СофтПрес от миналата година (извинявам се, ако е коментирана, но не съм видял коментар досега за нея)

http://www.soft-press.com/goto.htm?h...l&viewbook=366

Заглавие: Безплатно сваляне и споделяне на файлове в интернет
    Автор: колектив на СофтПрес
    Тема: За начинаещи, Интернет и мрежи
    Ниво: начинаещи, средно напреднали, напреднали
    Поредица: Други
    Страници: 304
    Български издател: СофтПрес

Хем се борим с пиратството, хем издаваме ръководство за това как да го правим...

Ето част от анонса на издателя:

Интернет е източник на необятно количество информация. Но освен уеб пространството и електронната поща, в Мрежата се крие още един цял свят, пълен с огромно количество полезни ресурси – музика, филми, игри, програми, картинки и въобще всякакви файлове.
    Научете какво означава всичкият този странен жаргон, който другите около вас използват: торент, p2p, сийд, лийч. Изберете с помощта на книгата най-удобната за вас програма. Споделете файловете си с приятели и познати навсякъде по света, при това напълно безплатно.
    ...................
    Без суха компютърна теория, а с лек и забавен език ще ви научи на практически умения

Интерсно ми е да чуя и вашите мнения за това....

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Нормално, P2P все още не е незаконна в България. Но ако "вдигнем крак" и ние по примера на французите ...
    А и ако погледнем издателство O'Reilly ще видим интересни заглавия.
    Stealing the Network: How to Own a Shadow, Network Security Hacks, Steal This Computer Book 4.0 ...

11. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

# Поради преместването на сайта извън България, са възможни временни прекъсвания.
    Моля, проявете търпение.
    https://forum.setcombg.com/********************/
    Моля, проявете търпение.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Все още са в България:
    Код:
    host zamunda.net
    zamunda.net has address 84.238.159.165

traceroute 84.238.159.165

traceroute to 84.238.159.165 (84.238.159.165), 30 hops max, 46 byte packets
     1 Gi0-0-gamma.Sofia.netissat.net (212.72.192.221) 1.125 ms 1.315 ms 1.247 ms
     2 linkos.netissat.net (213.130.72.66) 1.343 ms 0.843 ms 0.836 ms
     3 84.238.159.165 (84.238.159.165) 1.877 ms 1.255 ms 0.850 ms

13. Member
    Тук е от
    Dec 2004

"Достъпът до този раздел е спрян, поради преместването на сайта."

И линкоса нещо ги мъти.... уж беше преместил хостинга на торентите, а сега пак нещо променя...

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ето едим материал каксаещ косвено темата.

http://www.camcorderinfo.com/content...onths-Late.htm

От къде духа вятъра на промяната и какво правят хората докато "ние тука още..... влакове взривяваме"

П.С.
    Как ли ще се почувстват французите с техния закон? Не че ще повярвам, че и в момента само си проверяват пощата и си "цъкат" по страничките.

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мда, то това отдавна се коментира. Мисля, че и сега срещу долар или малко повече можеш съвсем официално да си изтеглиш филм от каталог. Някъде четох статия, озаглавена ... нещо в смисъл "Холивуд след като не могат са преборят с пиратите, стават съдружници с тях". Ставаше дума точно за BitTorrent екипа.

17. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Malone, как ти звучи следния (напълно измислен от мен) диалог:

Зрррррррр - звъни телефон
    - Фирма МалонеСуперЛан, добър ден
    - добър ден, обаждаме се от Националната служба ...., гледаме имате там разни пиратски работи дето да свалят хората, бихте ли били така добри да ги махнете, щото скоро има пак една конференция
    - ааа, ние нищо лошо не правим, какво да махаме?
    - Абе знаем че не правите нищо лошо, но хайде да не се разкарваме до офиса ви, щото и по къщите може да минем, да посъберем малко техника, е, ако се окаже че сте чисти, след 2-3 години ще ви я върнат. Та си помислете

-------------
    И ти какво ще направиш? Ще отърчиш да се оплачеш в полицията ли?
    Или ще подвиеш опашка и ще сложиш табелка на сайта ?

Ха-ха! Не ти липсва въображение.
    К'ъф телефонен натиск, к'ви 5 ле'а!?
    Всичко е измислено, за да изглеждат онеправдани "борците за свободното слово".

Ако ГДБОП има информация за нелегално съдържание, минават едни културни момчета (ник'ви качулки и др. глупости!) и съставят протоколи, като дават СРОК на собствениците да отстранят нередностите.

18. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Някъде може и да е така, не знам. За други места обаче е друго, макар и подобно, но е по-скоро като в изказването на Black Adder - викат те в РПУ-то, там се подписваш, че си предупреден да махнеш нелегалното съдържание от сървърите си, обещават ти, че втори път няма а те викат, а те ще дойдат. Оттук нататък ти си решаваш какво да правиш. Мен ме викаха още 2004-та година, един приятел - преди няколко дена. На друг приятел му прибраха сървъра преди около 2 години, нищо не му направиха, но му върнаха сървъра след около година. А абсолютно изрядна фирма в тази област едва ли има, винаги има за какво да се заядат. Дори и нищо нередно да не се намери нарочат ли те веднъж - после става сложно, дори само проверки да ти правят от време на време ще ти е достатъчно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 25 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 04:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 19:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе