Ако обичаш, не говори наизуст а провери. Това какво ТИ мислиш и каква е РЕАЛНОСТТА - са две съвсем различни неща.Първоначално публикувано от tonich
Това че съм привнесъл художествен елемент не прави казаното от мен неистина.
Ако обичаш, не говори наизуст а провери. Това какво ТИ мислиш и каква е РЕАЛНОСТТА - са две съвсем различни неща.Първоначално публикувано от tonich
Това че съм привнесъл художествен елемент не прави казаното от мен неистина.
Време беше,добре че поне са на бърз хост защото тия от Бол.бг ми ги отваря за две минути.
"Всяко чудо за 3 дни" ,май така излезе.Първоначално публикувано от bucho
Цитат от Zamunda.NET
Във връзка с проведената акция на Столична Следствена Служба и ГДБОП, достъпът до този раздел е преустановен.
Следете началната страница и форумите, за да сте наясно с мерките, които ще се предприемат.
Ми като не се преместихаи предпочетоха да се крият зад проксита така ще е.Жалко за тракера.
Жалко за тракера, ако е за постоянно. Иначе бих искал да чуя коментарите на всички, дето тук изписаха 100 кила разсъждения, че нямало заплахи от страна на МВР, не било възможно, тракерите си правили реклама и т.н.
Всъщност не бих искал...просто не ми се четат още 100 постинга с глупости....
Къде пише, че няма заплахи от МВР? И кой е написал, че си правят реклама?
Предупреждения е имало и сигурно е имало причина за това, спора беше в начина по който го правят МВР. И че, ако някой нещо не е доволен, не да ми пълни пощата със простотии, а да си наеме адвокати.
А реклама не си правят, просто "тракерите" се мъчат да ни убедят че не са п..ки заспали, въпреки че действията им показват точно това. И единственото, което аз исках да представя като лично мое мнение е, че ако някой е п..ка заспала и не си търси сам правата, аз ще съм последния, който ще скача в негова защита докато той бездейства.
Ако ще и 1532 мейла и сълзливи оплаквания да ми изпрати.
За други мнения не знам, не ми се чете отново всичко.
Новини от сайта на ArenaBG.com, днес:
Това писмо получихме на електрония ни адрес с молба да бъде публикувано. Считаме, че няма нищо нередно в него и го публикуваме така както сме го получили, и ще престои на това място 24 часа:
"На вниманието на Главния Прокурор на Република България, г-н Велчев
Господин Главен Прокурор,
моля за спешната Ви намеса за прекратяване на извършването на престъпление по служба от служители на ГДБОП и Столична Следствена Служба. Става въпрос за следното;
На 13.03.07 в късния следобед служители на Столична Следствена Служба и ГДБОП под предлог, че провеждат акция срещу интернет сайта zamunda.net нахлуват в офиса на интернет доставчика Линкос ООД. Тук е добре да се уточни, че сайтът zamunda.net бе продаден седмица преди въпросната проверка на сирийския гражданин Muhamed Ali Hassan с постоянно местожителство в гр. Lattarya, Сирия, а самият сайт бе преместен в Холандия. Този факт може да бъде проверен и потвърден от whois базата за домейните в интернет, която всъщност е единствения достоверен източник за установяване на собствеността върху интернет имената. Служителите на споменатите служби заявяват на собствениците на Линкос ООД, бивш собственик на въпросния сайт, че ако сайтът не спре веднага ще изземат за проверка цялото комуникационно оборудване на фирмата. Всъщност това би означавало спиране на целия бизнес на Линкос ООД и светкавичният му фалит, защото спирането дори за един ден би донесло огромни и непоносими загуби на фирмата. Какво остава ако както си му е реда това оборудване би било държано за провеждане на експертиза една година. След проведеният с новия собственик телефонен разговор и благодарение на проявеното от него разбиране сайтът е бил спрян и служителите на СССл и ГДБОП се съгласяват да не изземват комункационното оборудване за "проверка". Господин Главен Прокурор, новият собственик на сайтът zamunda.net се е съгласил да спре сайтът за срок от 7 дни и той неминуемо ще възобнови работата му. Въпросните служители са дали ясно да се разбере, че ако това се случи ще се върнат и ще изземат комункационното оборудване на фирмата, която вече не е собственик и не хоства въпросния сайт. В същото време е повече от ясно, че оборудването на фирмата не е от тип който може да бъде проверяван за съдържание, защото става въпрос за шлюзове, маршрутизатори, медиа конвертори и други ориентирани към пренос на данни тип устройства и конструктивно непригодни за обслужване какъвто и да е интернет сайт, както и да съхраняват каквато и да е информация. Сегашното положение на законите ни касаещи отговорността на държавата дават право на служители на следствието и ГДБОП нагло да заявят: "Аз да ти прибера всичко за година-две, пък ти после си съди държавата, спечели делото и си вземи парите. Мен не можеш да осъдиш и не ми пука, че държавата ще плаща". Тези думи могат да бъдат потвърдени от не един доставчик на Интернет стига да прецените и да образувате съответната проверка. Защо е така Господин Главен Прокурор? Вярно ли е това, че всеки държавен служител може да прави каквото пожелае и да използва дадената му власт в ущърб както на свободните граждани, така и на държавния бюджет. Дали някога чиновника в България ще започне да си плаща доживотно за причинените щети на обществото, отделните граждани или държавната хазна. Господин Гл. Прокурор, какво мисли по този въпрос Вашата партия ? Ако мисли като обикновените си избиратели сме сигурни, че ще ни помогнете и ще съдействате час по скоро да бъдат наказани хората, които считат държавата ни за бащиния, а децата ни за престъпници.
Предварително ви благодарим за съдействието.
Група български граждани
/списъка се допълва и ще бъде представен при поискване/"
Освен публикуването на това писмо бяхме помолени да обявим подписка в подкрепата му, от което за сега ще се въздържим.
Сайтът ArenaBG.com не носи отговорност за изнесените факти във връзка със споменатите ведомства. Ние не можем нито да ги потвърдимим, нито да ги отречем. Надяваме се, че с публикуването му постъпваме правилно и ще помогнем за установяване на истината и за прекратяването на евентуалното престъпление визирано в текста.
Но все пак:
Акция срещу холандски сайт, собственост на сирийски гражданин с постоянно местожителство и сегашно местопребиваване в Сирия звучи абсурдно. Е да, ама не ! Абсурдите са нашето ежедневие и ще продължат да са такива докато "могат". Защо е в кавички думата "могат", ли? Тя вече е нарицателна от година насам заради следния диалог:
- Защо влизате в дома ми с оръжие и с такава показност ?
- Защото можем !
- А защо ми взимате компютъра след като в него няма хард диск и видео карта?
- Защото можем !
- А защо и кабелният тунер?
- Защото можем !
- А душата ми можете ли?
- Можем !
Ех, да му се не види, защо няма избори всеки месец !!!
Алоу ! Има ли меркалии за нашите 500 000 гласа, пък и за тези на нашите родители ?
Сладко!!!
Подобна тактика се използваше до скоро в бизнеса.
Фирма натрупва задължения към държавата в рамер да кажем на 1,000,000лв.
( ДДС, такси, осигуровки ) в последствие фирмата бива продадена на, да кажем,
руския гражданин Ирина Натопорченко, временно пребиваваща в страната, с постоянно местожителство Чукотка.
Тя получава 10,000 евро "ин дъ покет" срещу това никога повече да не се появява в р.България.
С продажбата се осъществяваше юридическо и фактическо прехвърляне на всички активи и пасиви ( задължения) на фирмата.
Държавата започва да "гони Михаля", а стария и собственик и се смее подигравателно от чисто новатата си ЕС класа
пиещ скъпо уиски в токущо закупения си мезонет. Тази система действаше до момента в който се постанови, че и стария собственик
носи солидарна отговорност с новия собственик 5 години назад....и ако е налице невъзможност да се намери новия, стария поема всички шутове и шамари.
Така че, на Линкос БГ ще им е много трудно с тази игра на котка и мишка още повече че към момента, за:
Domain Name: zamunda.net
независимо че:
IP Address: 85.17.148.29
то....
Name Servers:
server1.linkos.bg
server2.linkos.bg
Апропо.който подпомага незаконна дейност в каквато и да е форма се води съучастник и подлежи на шутове и шамари солидарно.
въпрос към Линкос: преди да започнат да се жалват що не се консултират с юрист и да си изпипат нещата както трябва? Щото с това показват само аматьорщина...
@Tommorow,
+1 за този пост!
И едно лично мнение - тия дни във форума ми омръзна да чета теми от сорта на "Да защитим това!" или "Да заклеймим онова".
Нещата си имат правна и морална страна и е добре преди да се пускат постове от сорта "ура тута" всеки добре да премисли нещата.
Съгласен с Lupus. Един дори неопитен юрист би подготвил писмо до Прокуратура по съвсем друг начин, и никак няма да е скъпо.
Не съм юрист, но просто ми е интересна логиката...Първоначално публикувано от Tommorow
Аз работя в оръжеен магазин, продавам оръжие на 2-а граждани, те с него отиват и застрелват Репата, Тиквата и Динята.
Следователно мен ме обвиняват в помагачество в убийство.
Вариант втори - Осама Бин Ладен и дружинка предварително координират атака посредством някой месинджър - теоретично да приемем Скайп. Следователно Скайп подпомагат тероризма и следва да бъдат обвинени за участие в терористичен заговор.
Мога да измъдря още един милион примери...
Кое точно е незаконно на един тракер?
А) технологията - Бит Торент ли? Не, не е незаконна. Има редица приложения, включително от големите компании за намаляване натоварването на централизираните сървъри - Близард примерно я ползват при ъпдейтите на World of Warcraft, примери мога да дам един милион още.
B) сървъра ли? На него се намира PHP (безплатен и легален софтуер), MySQL (безплатен и легален софтуер), Apache (безплатен и легален софтуер) - нито един от тези продукти не нарушава Закона за авторските и сродните му права, както който и да е друг закон.
Г) обмяната на т.нар. "пиратско" съдържание - добре, но то се извършва благодарение и на всички ISP-та "по трасето", доставчици на комуникационно оборудване и т.н.т., т.е. БТК, Cisco и всички останали трябва да носят същата отговорност в такъв случай...
Д) има ли смисъл да продължавам?
Поредната PR акция на една служба, която вместо да гони истинските престъпници - тия болничките, дето идват на носилки и индвалидни колички в съдебната зала, трупа "дивиденти" с гръмки акции, които в последствие завършват безславно - пример от близкото минало, "великата" акция срещу АренаБГ...
Ако са толкова удачни като тези, по-добре не го прави!Първоначално публикувано от Eddie
В първия пример, ако ти си продал оръжието законно, спазвайки изискванията, то вече не е твое и не носиш никаква отговорност.
Във втория пример Скайпа е само комуникационна среда, както телефонните линии или мобилните телефони. По закон те не се подслушват, освен с разрешение на съда или прокуратурата. Така че какво минава по техните канали оператора не знае и не бива да знае. По друг начин стои въпроса с торент тракерите - там стои цялата информация кое парче от кой файл в чий компютър може да бъде намерено. В случая тракера е диспечер и ти като негов собсвеник не можеш да кажеш, че не знаеш какво управляваш, още повече, че има съответните лог файлове.
Да ти дам и аз един пример - крадат на баба Гицка диамантената брошка и на буля Пена златната гривна. Идва полицията и намира в чекмеджето ти списък, в който са адресите на баба Гицка и на буля Пена, както и коя от тях какво е притежавала, както и още данни в коя къща какво може да се открадне. Трудно ще докажеш после, че не си камила.
Това съобщение или подобно на него го пише на всеки един тракер:Първоначално публикувано от Lupus
Условия за ползване: Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.
Кой е този "друг начин"? А сега ми кажи по силата на кой нормативен акт информацията от тракерите трябва да се "подслушва"? Ами ако не пазят логове? Ами ако тракера е свободен - без регистрация, от типа на mininova.org? По силата на кой нормативен акт тракера се явявя незаконен, като на не го не се хостват произведения нарушаващи Закона за авторските и сродните му права? Защото благодарение на него се разменяли "пиратски произведения" ли? Ами те се разменят помоща и на интернет доставчиците... кой е по-виновния в случая според закона - тракера или ISP-то, осигуряващо нужното техническо обезпечение за тази обмяна?Във втория пример Скайпа е само комуникационна среда, както телефонните линии или мобилните телефони. По закон те не се подслушват, освен с разрешение на съда или прокуратурата. Така че какво минава по техните канали оператора не знае и не бива да знае. По друг начин стои въпроса с торент тракерите - там стои цялата информация кое парче от кой файл в чий компютър може да бъде намерено. В случая тракера е диспечер и ти като негов собсвеник не можеш да кажеш, че не знаеш какво управляваш, още повече, че има съответните лог файлове.
Това са недостатъчни данни за да бъде осъден който и да е крадец. Това че знам на комшията Мерцедеса какви екстри и какво има, не означава че при една кражба аз съм крадеца. Ами ако имам списъка, но по времето на кражбата съм бил на почивка в Тамбукистан какво правим?Да ти дам и аз един пример - крадат на баба Гицка диамантената брошка и на буля Пена златната гривна. Идва полицията и намира в чекмеджето ти списък, в който са адресите на баба Гицка и на буля Пена, както и коя от тях какво е притежавала, както и още данни в коя къща какво може да се открадне. Трудно ще докажеш после, че не си камила.