Страница 8 от 25 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Нова акция с/у торент тракерите?

Каже ли крадеца, че ти си му дал данните, а у теб намерят списъка си готов. Върви доказвай, че не си знаел, че той стои в чекмеджето ти. И в случая става дума не за крадеца, а за съучастника му.
    "Четете наказателния кодекс" - Остап Бендер

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    "Четете наказателния кодекс" - Остап Бендер
    Поясни ми къде точно в НК да чета всичко, отнасящо се до тракерите?

Казвам гo пак - "престъпната" схема е следната - тракера, в комбинация с Интернет провайдъра ми (БТК АДСЛ да кажем), ми осигуряват нужните средства, за да си набавя произведения в нарушения на ЗАСП. Двамата трябва да носят еднаква наказателна отговорност - нищо че на тракера НЕ СЕ съдържат произведения, нарушаващи ЗАСП, както и че ISP-то е просто доставчик на интернет, не на съдържание. Още повече че ISP-то има материална изгода от това - колкото по-висока скорост за сваляне полазвам, толкова по-голяма материална облага получава доставчикът ми, докато такава липсва за съответният тракер.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

айде пак се отплеснахте в дреболии

основно трябва да се коментира доколко разпространяването на информацията за мястото на даден продукт инкриминира разпространителя. това, че аз кажа на Манго, че съседа има нова кола и после манго я открадне, но НЕ ЗА МЕН, не ме прави съучастник/подбудител! ако я открадне за мен - ок, виновен съм.

ама тракерите не теглят за себе си! затова и не може те да бъдат обвинени в престъпление, защото "престъплението" се извършва от сийдъра и лийчъра. отделен въпрос е, че действията им не са престъпления. не защото не са, а защото няма начин да се контролира!

така че стига с истериите за защита на тракерите, защото нито един тракер няма да бъде осъден. а ако бъде - още по-зле за държавата, защото решението ще бъде обжалвано и спечелено от тракера.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

основно трябва да се коментира доколко разпространяването на информацията за мястото на даден продукт инкриминира разпространителя. това, че аз кажа на Манго, че съседа има нова кола и после манго я открадне, но НЕ ЗА МЕН, не ме прави съучастник/подбудител! ако я открадне за мен - ок, виновен съм.
    Инкриминира го - директно! След като съществува при теб такъв списък от неща за крадене, ти го предоставяш на крадците и по този списък се краде ти си съучастник, без даже ти да имаш пряка материална изгода от това.
    ..... отделен въпрос е, че действията им не са престъпления. не защото не са, а защото няма начин да се контролира!
    Това направо ме разби като логика!
    така че стига с истериите за защита на тракерите, защото нито един тракер няма да бъде осъден. а ако бъде - още по-зле за държавата, защото решението ще бъде обжалвано и спечелено от тракера.
    То е очевадно, че целта не е да бъдат осъдени. Самия начин на действие на службите го показва. Целта е да не бъдат на сървъри в България и тази цел се постига по последни сведения. А трафика към тракера е нищожен в сравнения с тегленото съдържание, така че е все тая къде ще е той. Важното е списъка да не ти е в чекмеджето.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ако тракерите не се съгласят безусловно да поддържат логове с достатъчна информация и да ги предоставят на оправомощените органи по всяко време, също безусловно, ще бъдат спрени или поне ще бъде спряна дейността им в страната.

Няма да бъдат осъдени за разпространение на незаконно съдържание и вероятно за [користно] помагачество. Второто не е невъзможно да се докаже, но ще отнеме доста време.

Държавата, ако иска да си свърши работата има достатъчно [законни] инструменти да ги принуди. Ако няма ще си "набави". Като във Франция да кажем.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ...
    ...
    Принципно си прав, но според Закона за електронната търговия:

"Чл. 14. (1) Доставчик, който предоставя услуги, осигуряващи автоматизирано търсене на информация, не отговаря за съдържанието на извлечената информация, ако:
    1. не инициира предаването на извлечената информация;
    2. не избира получателя на извлечената информация, и
    3. не избира или не променя извлечената информация.
    (2) Алинея 1 не се прилага, ако информационният ресурс, от който се извлича информацията, принадлежи на доставчика или на свързано с него лице."

Законите естествено не са нещо само за себе си и паднали от някъде (носи се слух, че 10-те Божи заповеди били такива ама аз на Мойсей не вярвам ). Те служат на държавата да наложи правила за нещо си и в резултат на това да ограничи някои права на собствените си граждани. За общото благо. И когато е необходимо си измисля нови закони и/или променя съществуващите. Та ако държавата е решила да направи нещо по въпроса, ще го направи. Но мисля, че Lupus е абсолютно прав за конкретната ситуация...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lupus, сега ще те помоля да ми отвориш НК и да ми покажеш къде и как точно се икриминира разпространяването на информация!

НЕ разпространяването на нещо, а на информацията за нещото!

подбудителство към престъплението ли е? съучастие ли е? какво!?

ако утре оберат златарски магазин, който са показали по телевизията, телевизията ли е виновна, че е предоставила информация за местоположението и стоките в магазина?

по твоята логика аз съм виновен за това, че имам СПИСЪКА на филми на съседа, но не и самите филми! и ако услужа на приятел с този списък пак аз съм виновен, че приятеля ми е взел филм от съседа?
    айде моля ти се....

--------------------

сега ще ти обясня за "логиката" в изречението за престъплението:

думичката "престъпление" няма смисъл сама по себе си. дадено деяние става "престъпление" след като законотворците я ОБЯВЯТ за престъпление! всеки знае, че да теглиш игри и музика ощетява творците. за това спор няма. но защо не го обявяват за престъпление? защото НЯМА КАК да бъде доказано, НЯМА КАК да бъде проследявано евентуалното му извършване и НЯМА КАК да бъде пресечено. затова далеч по-лесно е да не се обяви за "престъпление", а за "престъпление" да бъде обявено нещо друго, но което е ЛЕСНО за проследяване, контролиране и извличане на облаги.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@FearMe
    НЕ разпространяването на нещо, а на информацията за нещото!

подбудителство към престъплението ли е? съучастие ли е? какво!?
    В НК това се казва "предоставяне на сведения за..."

11. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

И каква е разликата с детската проституция?
    Сутеньорът/публичният дом (собственикът на тракера) организира нещата, детето (uploader-а) предоставя самата услуга, клиентите ползват услугата.
    При директното сравнение малко става все едно след консумирането на услугата настава и групов секс между клиентите, но това са подробности, а който иска може да си чака реда и да ползва услугата само от първоизточника
    Нарочно пиша детската, защото стандартната проституция би могла и да е законна, както би могло да се ползва и торент без да има елементи на закононарушение.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от etg
    И каква е разликата с детската проституция?
    Сутеньорът/публичният дом (собственикът на тракера) организира нещата, детето (uploader-а) предоставя самата услуга, клиентите ползват услугата.
    Разликата е, че за склоняването към проституция си има определени членове в НК, по които нарушителите носят отговорност, а за тракерите никъде няма такова нещо, освен ако изрично не се приеме съответен закон или не се промени някой от съществуващите.

13. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

И? Да се направи отделен закон за всеки протокол за обмен на информация, който съществува ли?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

15 март 2007 | 16:38 | Агенция "Фокус"
    София. Служители на Столична следствена служба и ГДБОП са влезли в офис на интернет доставчика “Линкос” ООД, сигнализира читател на Агенция “Фокус”. По негова информация акцията е била извършена в късния следобед на 13 март, като от офиса на фирмата е било иззето имущество. Сигнал за “нахлуването” е изпратен и до Главна прокуратура чрез писмо.
    От “Линкос” потвърдиха, че на 13 март в офиса им са идвали служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.
    От ГДБОП потвърдиха, че специализирани акции е имало през цялата седмица, но не уточниха къде са се провеждали те и дали фирма “Линкос” е била обект на някоя от тези акции.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от etg
    И? Да се направи отделен закон за всеки протокол за обмен на информация, който съществува ли?
    Тогава да се ЗАБРАНИ използването на торент технологията? Аз ще бъда първият в България, който ще осъди Blizzard за това че ползват торент-технологията във играта "World of Warcraft", после ще дойде реда и на Линукс дистрибуциите, разпространявани по този начин.

Гледах предаването по "Нова ТВ"... ужас - някаква екзалтирана госпожица, която пищи "сървъра е виновен - от там теглят", шеф на дирекция от МК, който явно въобще не е ясно с технологиите, но и двамата повтаряха в един глас - от СЪРВЪРА теглят, въпреки че шефовете на БОЛ и Линкос постоянно им повтаряха - на сървърите във офисите им НЯМА нелегално съдържание, и че хората използват Интернет и торент технологият БЕЗ значение тракера дали е на Линкос, Маргалинкос, във България или в Малайзия...

Цялото им обвинение се гради на принцип - ми те използват торент тракера, значи ТОЙ е виновен.

Тогава логично изниква въпроса - хипотетично днес минах през Метро, купих си ДВД записвачка LG и 50 празни DVD диска Вербатим, прибрах се и записах един ДВД филм 50 пъти. Защо никой не обвинява Метро, LG и Вербатим в помагачество? Кога ГДБОП ще нахлуят във фабриките за ДВД писачки, ДВД бланки и из компютърните магазини, и ще ги затворят за ПОМАГАЧЕСТВО? Защо никой не обвини Майкрософт за ПОМАГАЧЕСТВО, ако примерно използвам технологията им XP CD Burn (или както там се казваше) за да записвам Audio CD-та в нарушения на ЗАСП? Защо в тази технология на Майкрософт за запис на CD-та НЯМА логове - какво, кога и къде съм записал, която да бъде предоставена на полицията и по този начин да бъда обвинен? Това си е чисто възпрепятстване на разследването от страна на Майкрософт, направено с тяхно ясно съзнание и воля! Защо от Министерството на културата не поискат да бъде забранена продажбата на DVD/CD записващи устройства, както и да поиска да бъде забранено използването на Windows XP заради вградената в него технология за запис на CD-та?

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Тогава да се ЗАБРАНИ използването на торент технологията? Аз ще бъда първият в България, който ще осъди Blizzard за това че ползват торент-технологията във играта "World of Warcraft", после ще дойде реда и на Линукс дистрибуциите, разпространявани по този начин.
    ......
    Тогава логично изниква въпроса - хипотетично днес минах през Метро, купих си ДВД записвачка LG и 50 празни DVD диска Вербатим, прибрах се и записах един ДВД филм 50 пъти. Защо никой не обвинява Метро, LG и Вербатим в помагачество? Кога ГДБОП ще нахлуят във фабриките за ДВД писачки, ДВД бланки и из компютърните магазини, и ще ги затворят за ПОМАГАЧЕСТВО? Защо никой не обвини Майкрософт за ПОМАГАЧЕСТВО, ако примерно използвам технологията им XP CD Burn (или както там се казваше) за да записвам Audio CD-та в нарушения на ЗАСП? Защо в тази технология на Майкрософт за запис на CD-та НЯМА логове - какво, кога и къде съм записал, която да бъде предоставена на полицията и по този начин да бъда обвинен? Това си е чисто възпрепятстване на разследването от страна на Майкрософт, направено с тяхно ясно съзнание и воля! Защо от Министерството на културата не поискат да бъде забранена продажбата на DVD/CD записващи устройства, както и да поиска да бъде забранено използването на Windows XP заради вградената в него технология за запис на CD-та?
    Абе чудя ти се на екзалтирания тон и неудачните примери. До сега винаги си писал смислено и логично.
    Не разбираш ли, че всичко изброено от теб са инструменти и консумативи. Тук не сме толкова глупави да си помислим, че някой ще се засили да забранява ножовете и сатърите за месо, или половината от лекарствата по аптеките, защото може да се превърнат в инструмент на престъпление. Хайде стига сме си говорили глупости.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Абе чудя ти се на екзалтирания тон и неудачните примери. До сега винаги си писал смислено и логично.
    Не разбираш ли, че всичко изброено от теб са инструменти и консумативи. Тук не сме толкова глупави да си помислим, че някой ще се засили да забранява ножовете и сатърите за месо, или половината от лекарствата по аптеките, защото може да се превърнат в инструмент на престъпление. Хайде стига сме си говорили глупости.
    Глупостите явно ги говориш ти - ако ЦД-тата са инструменти и консумативи, тракера / торента какво е - единици и нули, т.е. разпространяване на информация в цифров вид. И кой пример по-точно ми е неудачен?

"Екзалтираният" ми тон си е съвем нормален - лично на мен ми е все едно дали маргалинкосите имат тракер или не, въпроса е съвсем друг - незаконният начин, по който една служба действа - затваряй тракера или ще ти изземем всичкото оборудване. Ако утре дойдат и ти кажат - затваряй си фирмата/бизнеса защото пречиш на едни хора или ще ти изземем всичко, предполагам че примерите ми вече няма да бъдат толкова неудачни? Или ти кажат: затваряме ти бизнеса и ти изземваме всичко, защото МАЙ си укрил доходи (нещо, което трябва да бъде доказано по съответния законов ред)?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 25 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 04:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 19:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе