Страница 14 от 100 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,629
    #196

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Погледни така на Библията, Курана...Своеобразни теории на относителноста, гениални за времето си..но не обхващащи всичко..дали са по-малко или повече погрешни няма значение, те са необходим етап от пътя на човечеството....на човека в ония времена са му били нужни такива разбираеми напътствия...надграждай!!!
    Надграждането на една погрешна теория води до поредица от нови лъжи и заблуди.
    Разумният човек, отхвърля една доказано грешна теория и на базата на новите факти започва отначало - начисто.
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    И защо безспорния факт за съществуването на динозаврите, доказан многократно с намиране на вкаменелости от техните кости да е несъвместим с библията?
    Хмм - написаното от теб доказва, че не си чел старият завет. Започни с началото на сътворението, когато първото създадено живо същество е човекът. После продължи с годините на продължителност на живота на патриарсите, докато стигнеш наши дни. Мнозина църковни дейци са правили тази сметка и в сравнение с фактите, сумата е смешна. Което показва измислицата в старият завет.
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    естествено, че динозаврите са съвместими с библията, но само ако приемем препоръката да не я четем и тълкуваме дословно
    от което веднага следва въпросът: а можем ли да не четем и тълкуваме дословно алгебрата, физиката, химията и т.н.
    Проблемът е, че вярващите приемат библията за единственият източник на истина и доказателство.... и така я четат и приемат дословно...

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Атеизмът също е идеологическа доктрина. Той е създаден от комунистите да контролират и манипулират хората.
    И да накарат населението да се кланя и да изпълнява безпрекословно заповедите на техните партийни величия.
    Маймуни съществуват от милиони години, но досега нито един атеист не е доказал нагледно, нито в лабораторни условия как от тъпа космата маймуна произлиза човек.
    Атеизмът съществува още от древността, но неграмотни като теб явно не го знаят. Има няколко исторически документа разказващи за такива сблъсъци.
    Същото важи и за религията. В един период група хора са поели контрола и управлението - да накарат населението да изпълнява.....
    Имаме общи предци...Може, но е много скъпо и ще отнеме много време. За образованият и разумен човек е достатъчен един анализ на генетичният код.
    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    След като твърдиш, че си атеист (поправи ме ако греша) то как ще обясниш феномени като Ванга и нейните предсказания и твърдения, че говори с мъртви хора (сиреч с душите им)?
    Има и други редица хора със сетива надвишаващи моите а повече от явно и твоите и могат да предскажат събития и т.н. Сега аз това го твърдя като човек бил твърдо песимистично настроен към такива хора в миналото си. Е доказаха ми, че има сили които не разбирам а от там и твърде вероятно и Творец...
    "феномените" съществуват само в главите на наивните вярващи....Има два анализа на Ванга , които показват, че думите и са плод на въображението и - лъжи. Поинтересувай се, какво е правила в Москва...

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Този общ предшественик на атеистите преди маймуните ли е живял? Значи по пътя на логиката следва, че е бил по-тъп, по-смотан и по-изостанал даже от съвременна маймуна.
    Да ,може да се каже, че е бил по "тъп". Всички тук се раждат като тъпи бебета, но с течение на времето, някои еволюират като поумняват, а други умствено остават на етап 15 годишни.

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Дядо (мир на праха му) ми разказваше една история за мой прадядо участвал в Балканската война споделил следното преживяване! В окопите в които лежали имало един войник и другар по оръжие и негов познат, който постоянно ругаел по адрес на Бог. Естествено останалите войници това ги плашело и все го предупреждавали да спре да ругае по този адрес. Не само не спирал ами и задавал следния въпрос: "Ако има Бог това ли ще е?", "Защо се случва това ако има Бог?" и т.н. (имайки в предвид касапницата около тях). Никой не можел да отговори защо е това. И така ден след ден в една от поредните битки този войник в момент на изричане на поредната ругатня обръщайки се към Бог го покосява куршум минавайки точно през отворената му оста и отнасяйки мозъка му...
    Само наивник може да даде такъв пример.... куршумите покосяват без да подбират. Мислиш ли , че ако те поставя на мушката и натисна спусъкът, куршумът ще се отклони само защото си вярващ?
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Е, на базата на цялото това многословие остава да добавиш и в кой източник е казано, че Бог е материален, за да може да бъде видян или пипнат. Обикновено се дават косвени доказателства за съществуването му. Според християнството имаме триединство - Отец, Син и Свети дух. Надявам се да не отречеш, че материята има две проявление - полета и вещества. Никой не е виждал електрическо, магнитно поле или гравитация, но на базата на техните проявления се приема, че съществуват Той dodo_pv на няколко пъти намекна за енергийните нива, ама темата беше срамежливо пропусната покрай ушите на грубия материализъм.
    В началото на християнството, второто и третото не са съществували. Нека да го наречем - оригинала.
    В началото на втори век, отделни скитащи проповедници(тогава е нямало църковна йерархия) с цел печелене на привърженици, придават на Йешуа божествен произход и го наричат - божи син. До тогава е бил просто извисен човек. Доктрината за Св.Троица е формулирана от християнската църква чак на първия вселенски събор в Никея през 325г.сл.Хр.

    То и няма как да ги видиш - те са материални на суб-атомно ниво. Всичко е материя....Ама на теб ли да го обяснявам...

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    значи чакам някой да приведе категорично, неоспоримо и неопровержимо проявление на явлението "господ"
    Те ако имаха..досега да са спечелили цялото човечество за вярата.
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    В квантовата физика има едни проведени и доказани експерименти, които показват, че една елементарна частица се държи ( като частица или вълна ) по различен начин в зависимост от това дали я наблюдават или не. Поразчети се за квантов унищожител, квантово заплитане, експеримента с двойния процеп.

    В квантовата всичко противоречи на здравия ( като твоя ) разум. Там една и съща частица е на две места едновременно и в поведението си получава информация надвишаваща скоростта на светлината. Тези теории и експерименти твърдят, че съзнанието ( информацията ) е първично и материята се определя от него.

    Изводите, които се правят от това, е че след като в представите ни съществува Бог, то той съществува и реално някъде там. Че Бог съществува защото съществуваме ние ( като негови наблюдатели ). Тесла добре си беше казал: „Денят, в който науката започне да изучава не-физични феномени, човечеството ще постигне по-голям прогрес в последващите десет години, отколкото през всичките векове на съществуването си.“
    Не разбирам защо намесваш принципа на Хайзенберг..и изобщо квантовата физика.
    Противоречи, само на пръв прочит....При някои хора, липсата на разбиране води до божествен промисъл....
    Желязна логика....
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-04-16 в 19:45.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #197

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Така е! Света трябва да се възприема само научно. И аз след обяд се възползвах от наученото. Правих си инвентаризация на складчето и констатирах, че на два трафа им липсва магнитната индукция и на три приемника - честотната лента. Ама съобразих, че щом не мога да ги видя и пипна, вероятно са ми ги продали без тях и се успокоих.

    - - - - - - - - - -

    Христославе,
    Xмм - нaпиcaнoтo oт тeб дoĸaзвa, чe нe cи чeл cтapият зaвeт. Зaпoчни c нaчaлoтo нa cътвopeниeтo, ĸoгaтo пъpвoтo cъздaдeнo живo cъщecтвo e чoвeĸът. Πocлe пpoдължи c гoдинитe нa пpoдължитeлнocт нa живoтa нa пaтpиapcитe, дoĸaтo cтигнeш нaши дни. Mнoзинa цъpĸoвни дeйци ca пpaвили тaзи cмeтĸa и в cpaвнeниe c фaĸтитe, cyмaтa e cмeшнa. Koeтo пoĸaзвa измиcлицaтa в cтapият зaвeт.
    Кога според теб е написана библията и от кого? Там има ли опис на всичко създадено от Бога в хронологичен ред? Да си чувал, че хората не са първата разумна раса на земята?
    B нaчaлoтo нa xpиcтиянcтвoтo, втopoтo и тpeтoтo нe ca cъщecтвyвaли. Heĸa дa гo нapeчeм - opигинaлa. B нaчaлoтo нa втopи вeĸ, oтдeлни cĸитaщи пpoпoвeдници(тoгaвa e нямaлo цъpĸoвнa йepapxия) c цeл пeчeлeнe нa пpивъpжeници, пpидaвaт нa Йeшya бoжecтвeн пpoизxoд и гo нapичaт - бoжи cин. Дo тoгaвa e бил пpocтo извиceн чoвeĸ. Дoĸтpинaтa зa Cв.Tpoицa e фopмyлиpaнa oт xpиcтиянcĸaтa цъpĸвa чaĸ нa пъpвия вceлeнcĸи cъбop в Hиĸeя пpeз 325г.cл.Xp.
    Надявам се, че не искаш да кажеш,че нещо се поражда в момента, в който бъде осмислено, формулирано в логичен порядък и описано в писаният?
    То и няма кака да ги видиш - те са материални на суб-атомно ниво. Всичко е материя....Ама на теб ли да го обяснявам..от време на време изфирясваш.
    Специално за теб пак ще повторя, че за сега са познати две форми на съществуване на материята - вещество и поле. (антиматерията е друга бира). Другото вече съм го писал по-горе.Предлагам ти да прочетеш пак постовете ми и да се опиташ да схванеш какво искам да кажа. Ако нещо не разбираш - питай и ще ти бъде казано. Поискай и ще ти бъде дадено.
    Знаеш ли, бих те взел в екипа си за нови разработки като търсач и събирач на информация. Тук си се ощракал до съвършенство. Но опре ли работата до анализ на събраното и синтез на нови идеи, веднага отиваш под нивото н някои от техниците ми.
    Този пост е редактиран от Lupus; 27-04-16 в 20:18.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #198

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    само моля да стоим настрани от солипсизма !!!

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #199

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    само моля да стоим настрани от солипсизма !!!
    Чак до там едва ли ще стигнем, но и максимата "Колкото повече знаем, толкова повече не знаем" не е за пренебрегване.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,629
    #200

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    1.Кога според теб е написана библията и от кого?
    2.Там има ли опис на всичко създадено от Бога в хронологичен ред?
    3.Да си чувал, че хората не са първата разумна раса на земята?

    4.Надявам се, че не искаш да кажеш,че нещо се поражда в момента, в който бъде осмислено, формулирано в логичен порядък и описано в писаният?

    5.Специално за теб пак ще повторя, че за сега са познати две форми на съществуване на материята - вещество и поле. (антиматерията е друга бира). Другото вече съм го писал по-горе.Предлагам ти да прочетеш пак постовете ми и да се опиташ да схванеш какво искам да кажа. Ако нещо не разбираш - питай и ще ти бъде казано. Поискай и ще ти бъде дадено.

    6.Знаеш ли, бих те взел в екипа си за нови разработки като търсач и събирач на информация. Тук си се ощракал до съвършенство. Но опре ли работата до анализ на събраното и синтез на нови идеи, веднага отиваш под нивото н някои от техниците ми.
    1. Коя част на библията те интересува, кога е написана? Питам, защото тя е сбор от разкази, разказвани и писани в различни периоди, с времева разлика от близо 3500 години.
    Като се започне със сътворението, потопа, патриарсите и царете в старият завет и стигнем до евангелията и писмата в новият завет.
    Първите части на старият завет са написани през 12 в.пр.хр...краят в началото на 5 в.пр.хр. Най-старите исторически факти за евреите в него стават през 16 век пр.н.е.(Египет).
    Претърпява няколко редакции - в една от тях премахват съпругата(Ашера) и сина (Ваал) на господ(Яхве)...съществуването им предизвиквало неудобни въпроси (вероятно по същата причина премахват и семейството на исус от новият завет).

    В краят на 3 в.след.хр. са съществували куп ръкописи и над 20 евангелия.
    - евангелие на Тома
    - евангелие на Вартоломей
    - евангелие на Филип
    - евангелие Пистис-софия
    - евангелие на истината
    - евангелие на египтяните
    - евангелие на Петър (открито през 1868г. в гроба на един монах)
    - евангелие на Мария Магдалена
    - евангелие на Йуда (открито в Наг Хамади - египет)
    .......
    Относно 4-те евангелия в библията,
    - на "Матей" е писано около 85г.
    - на "Марко" е писано след 74г.
    - на "Лука" е писано около 80г., според други в началото на 2-ри век
    - на "Йоан" е писано в краят на 1-ви век (според анализатори е писано от няколко автора и е най-близо до истината)

    Учениците на Йешуа, чиито имена носят тези евангелия, са починали много преди те да бъдат написани. В началото тези евангелия са били анонимни, после редакторите в опит да им придадат достоверност ги нарекли така.
    Става въпрос за многократно дописване и преработване от различни автори на основен ръкопис в периода 66-170 г. или 66-140 г.

    През 367 г. епископът на Александрия - Атанасии съставя списък от книги, които да бъдат включени в новият завет. този списък е съкратен на Хипоския църковен събор от 393г. и още веднъж на Картагенския събор през 397г. Изобщо библията каквато я познаваме днес е била подлагана на сериозна редакция и цензура от страна на църквата.

    Версията на евангелията, която четеш в съвременната библия са плод на труда и редакцията на епископа на Марсилия. Не му харесвало , че разказите в ръкописите не съвпадали...и той решил да ги "синхронизира". Така се спрял на 4 евангелия и ги редактирал и цензурирал, но въпреки това, ако ги четеш внимателно, ще откриеш някои негови пропуски. Мога да дам примери ако искаш.

    Установено е, че много малко от ранното християнските съчинения са написани от авторите, на които се приписват, че те вероятно са възникнали по-късно, отколкото ги датират теолозите и че първоначалният им текст е бил най-грубо изопачаван от по-късни преработки и допълнения.

    Например, Фьолтер в своят труд от 1893 година открива първичен Апокалипсис от 62г., който е бил четири пъти преработван, съответно при Тит, Домициан, Траян и Адриан.
    ---
    2. Не си чел старият завет - не на всичко, но в хронологичен ред.
    3. Разбирам че си падаш по езотериката...
    4 . Не твърдя подобно нещо.
    5. Знам! А ти знаеш ли, че полето има материален произход? Започвай да четеш квантова физика.
    6. Това предложение за работа ли беше Да има още какво да поработя по уменията си за анализ, но го правя по трудният начин, сам и без учители.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-04-16 в 22:51.

  7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #201

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Х2 получих комплекс.

    Само да питам всички тези имена и дати помниш ги или от някъде ги сглоби туй онуй?

    Какво искаш да докажеш всъщност? Ако е разни недостатъците в съдържанието на евангелиетата - сигурно има нали са писани от хора и то във времена с коренно различно от нашето битие!

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,629
    #202

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Някои дати ги помня, други само ориентировъчно - началото или края на съответният век. Не съм си поставя за цел да помня всички имена, документи и години - невъзможно е.
    Просто изброявам част от фактите(а те са толкова много, че може да се напишат няколко тома по въпроса), открити по време на моето търсене. Как ще ги тълкуваш - оставям на теб. Имай в предвид, че както са казали - знанието носи печал.

    Да писани са от хора - които обаче на са ОЧЕВИДЦИ на описаните в ръкописите събития. По-късно, други на които не им харесало написаното, решили да го цензурират, редактират - като унищожат част от написаното, а друга да поукрасят, като я допишат. В най-старите версии на някои ръкописи, липсват части, които се откриват в съвременната библия..

    В един от ръкописите се разказва, как Йешуа като малък, при една игра на дама убива с камък едно от другарчетата си....


    Първият, който изопачава истината е Павел(Савел), затова и влиза в конфликт със семейството на Йешуа...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-04-16 в 22:14.

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #203

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Аз по темата явно не мога да се включа, но пък странични наблюдения - бол.
    Събрали сте се куп възпитани и интелигентни хора и не си давате сметка в какъв културен оазис се намирате.
    Отправяте си взаимни обвинения в досада и тъпота.
    Хора, не знам къде живеете и как се оправяте.
    Ако и тази градена с грижливост наистина интелигентна среда не ви допада, ако не можете да възприемате позицията на висококачествените ви събеседници... не знам как се оправяте в ежедневието, където непрестанно контактувате с наистина тъпи хора.
    Kasap и dimkaraganchev харесват това.

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #204

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Точно това имах в предвид, като попитах кога е писана библията, което си описал ти - огромния период от време, през което е писана, преработвана дописвана, цензурирана и доразвивана. За това в нея не бива да се търси нито последователност, нито математическа логика. Тя не бива да се чете като исторически документ нито да се възприема дословно. Там всеки ред е едно послание и то е вкарано или доразвивано в зависимост от нуждите на конкретната историческа и политическа необходимост. Както няколко пъти вече писах, за мен религиите са идеологически доктрини и те не могат да се разглеждат извън времето. Там обаче през всичките хилядолетия са се запазили основните правила за съществуването на всяко едно общество. Мога само да предполагам, без да имам конкретни доказателства, че "Кивота на завета" и посланието, донесено от Мойсей е "завещанието" оставено ни от другите цивилизации, живели преди хората, а може би и те са ги получили от някоя още по-стара извънземна раса.
    tony34al одобрява това.

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,306
    #205

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    И аз като 80% от времето атеист и 20% от времето агностик теист да кажа:


    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ама Lupus, дай да уточним едно нещо - никой ТУК няма какво да обяснява какво е и как се чете библията!

    всички, ама всички разновидности на християнството са категорични, че библията е единственият източник на Истина, така че каквото в нея, такова и в теб

    нали знаеш какво се е случвало с онези, които тълкували библията едно време? еретици => отлъчване от лоното на църквата, понякога + бонус "клада"
    +1

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията

    вдигам си лицето към небето и казвам с пълната си липса на вяра в каквото и да било божествено: "господ не съществува, и ако иска да накаже неверник като мен, да ме тресне със светкавица"

    нищо не се случва

    вариант 1 - господ не съществува
    вариант 2 - господ го е страх от мен
    вариант 3 - на господ не му пука

    ерго:
    следствие 1 - прав съм, господ не съществува
    следствие 2 - бог не е бог съгласно дефиницията, защото не е всемогъщ
    следствие 3 - индиферентен бог не заслужава уважение
    Ти обръщаш ли "внимание" на мравката която ти се зъби, кланя, кълне или не вярва в теб?

    А може би просто не струва времето което ще отделиш да стъпкаш тази мравка?
    Те е безобидна за теб колкото и да ти се плези, заканва, не вярва че съществуваш.


    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    В квантовата физика има едни проведени и доказани експерименти, които показват, че една елементарна частица се държи ( като частица или вълна ) по различен начин в зависимост от това дали я наблюдават или не. Поразчети се за квантов унищожител, квантово заплитане, експеримента с двойния процеп. В квантовата всичко противоречи на здравия ( като твоя ) разум. Там една и съща частица е на две места едновременно и в поведението си получава информация надвишаваща скоростта на светлината. Тези теории и експерименти твърдят, че съзнанието ( информацията ) е първично и материята се определя от него. Изводите, които се правят от това, е че след като в представите ни съществува Бог, то той съществува и реално някъде там. Че Бог съществува защото съществуваме ние ( като негови наблюдатели ). Тесла добре си беше казал: „Денят, в който науката започне да изучава не-физични феномени, човечеството ще постигне по-голям прогрес в последващите десет години, отколкото през всичките векове на съществуването си.“

    +1


    -само където не става въпрос за противоречие на "здрав разум", а за противоречие на квантова физика и механика и конвенционална физика и механика.В тях има противоречие на "конвенционални" с "квантови" закони на физиката .Противоречието обаче е привидно такова и е само в нашите мозъци/мислене, защото нямаме знанията, за да разберем какви точно са тези взаимодействия между тези на пръв поглед "противоречия" на закони на квантовата физика със законите на конвенционалната такава и съответно да ги разберем.

    С други думи, от това че не разбираме някакви физични закони (и взаимодействия които според нивото на нашите знания и мислене би трябвало да си противоречат, и да не съществуват/са невъзможни) не следва, че съществува Бог.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Имах в предвид принципите на суперпозиция на две състояния, ма няма значение, дай да не зачекваме надълбоко в квантовата физика, че тук сме все от доцент нагоре...
    Макар гугъл да се провали преди 2 години, работа по квантовия компютър продължава, даже европейския съюз се включва с един милиард евра в новина от преди ден.
    Ако приемем установеното в квантовата механика за верно, то Бог е 1 и 0 едновременно, съществува или не се определя от наблюдаващия го, тоест вярваш в него - там е, не вярваш - няма го ( нещо което си го знам така и така и не ни трябва квантите да ми го кажат, ама нали по задание трябва да е научно
    При достигане на следващото си еволюционно ниво човек ще е Бог и човек.Едновременно.

    Но не и за себе си, а за други същества.

    П.П. Квантов компютър предвиждат да има до 18 месеца, но най -рано ще чуем за него след 2 години и половина.Освен това ще военните първи ще имат разработка и монопол върху него, което означава че ще е заскретен.
    Предвижданията са че той ще "разбива" за милиардни от секундата най-мощните съществуващи сега компютри в света.
    С оглед запазване на превъзходството си в икономическо, военно, политическо и всякакво естество и (предс)казаното/предвиденото от Алвин и Хайди Тофлър преди 35-40 години в "Третата вълна" и преди 21 години в "Новата цивилизация", познанието и владеенето на познанието и информацията ще е най-голямото военно, икономическо и всякакво "оръжие" което ще предопредели тази "хегемония" и ще я запази ...
    Този пост е редактиран от justify; 27-04-16 в 23:31.

  13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #206

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    При достигане на следващото си еволюционно ниво човек ще е Бог и човек.Едновременно.
    И защо ти е да чакаш следващото ниво, при положение че си създаден по "образ и подобие"?
    justify одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,629
    #207

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Точно това имах в предвид, като попитах кога е писана библията, което си описал ти - огромния период от време, през което е писана, преработвана дописвана, цензурирана и доразвивана. За това в нея не бива да се търси нито последователност, нито математическа логика. Тя не бива да се чете като исторически документ нито да се възприема дословно. Там всеки ред е едно послание и то е вкарано или доразвивано в зависимост от нуждите на конкретната историческа и политическа необходимост. Както няколко пъти вече писах, за мен религиите са идеологически доктрини и те не могат да се разглеждат извън времето. Там обаче през всичките хилядолетия са се запазили основните правила за съществуването на всяко едно общество.

    Мога само да предполагам, без да имам конкретни доказателства, че "Кивота на завета" и посланието, донесено от Мойсей е "завещанието" оставено ни от другите цивилизации, живели преди хората, а може би и те са ги получили от някоя още по-стара извънземна раса.
    С първата част съм съгласен, но не и с предположението ти. Личи си че си падаш по езотериката, но аз държа на фактите.
    Кивота на завета - в действителност е просто подвижен олтар, съдържащ двете каменни плочи с десетте "божи" заповеди...написани от Мойсей в подножието на вулканична планина, намираща се в района на днешна северозападна Саудитска Арабия..Целта му е била да наложи някакви норми на поведение, тоест ред. Понеже, често е имало спорове и сблъсъци, стигащи до убийства сред онази сбирщина от семитски племена, напуснали долен Египет.. Опитвал се е, да ги обедини, но резултатът е бил временен. По-късно други продължават делото му.

  16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,430
    #208

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    И тогава е било както сега, не усещаш ли приликата, която се е запазила след толкова много години?

    Спорове, сблъсъци стигащи до убийства, въпреки модерния отричащ вярата свят, в който живеем. Не ти ли звучи познато?

  17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #209

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията

    вдигам си лицето към небето и казвам с пълната си липса на вяра в каквото и да било божествено: "господ не съществува, и ако иска да накаже неверник като мен, да ме тресне със светкавица"
    ...
    всичките приказки и заплахи от рода на "неведоми са пътищата божии" и "той има други планове да те накаже" са измъкване от неудобна ситуация като газове от панталони
    Годината е намси и коя, във вселенското ОУ за няколко милиарда ученици е започнал час по всичкология. Някои слушат, други дори си записват, трети са обърнали гръб и не слушат лекцията на Учителя. По назад група лумпени хвърлят топчета хартийки по дъската, някои се кълчат, трети слушат траш метъл, чатят, дращят в разни форуми, други гледат нагло и в очите им се чете: Кво ма гледаш бе, ела и ме удари ако ти стиска".....
    "-Не, няма да приключа така лесно с вас - помисли си Учителя отваряйки дневника си на страница "прераждания"....

    Отдавна ми се върти мисълта, че ни пързалят, че квантовия компютър е вече готов и работи...някаква варненска фирма го е правила, наричат го Х2 Знае всичко,помни всичко, пише постове с нечувана скорост....
    blue1, svetlio1, ivodivo и 1 други харесват това.

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #210

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    С първата част съм съгласен, но не и с предположението ти. Личи си че си падаш по езотериката, но аз държа на фактите.
    Кивота на завета - в действителност е просто подвижен олтар, съдържащ двете каменни плочи с десетте "божи" заповеди...написани от Мойсей в подножието на вулканична планина, намираща се в района на днешна северозападна Саудитска Арабия..Целта му е била да наложи някакви норми на поведение, тоест ред. Понеже, често е имало спорове и сблъсъци, стигащи до убийства сред онази сбирщина от семитски племена, напуснали долен Египет.. Опитвал се е, да ги обедини, но резултатът е бил временен. По-късно други продължават делото му.
    След като държиш на фактите аз бих попитал следното:
    1. От къде черпиш фактите за твоята хипотеза? Какъв е техния източник? Надежден ли е той или и самите факти са нечия хипотеза?
    2. Има ли други източници, които пряко или косвено да потвърждават тези факти?
    tony34al одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 100 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 15:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 11:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 08:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе