Четейки постовете от последните страници, не забелязвам да се коментират църкви и религии. Забавлявате се с атеизъм и вяра?
Четейки постовете от последните страници, не забелязвам да се коментират църкви и религии. Забавлявате се с атеизъм и вяра?
науката не само може да му докаже, но и може да му помогне да види светлината. Явно не знаеш, че в света вече има 2 случая на имплантирани в мозъка електроди свързани към външна камера закрепена на рамката на очила и чиято помощ, човекът може да вижда света в черно-бяло с резолюция от няколко стотин пиксела.
---
А ти си виждащият ? Само си мислиш...така и ще си умреш с илюзията че "виждаш".
Ти да не си ги броил по-време на падането? Ако някой вземе да се моли в такъв момент - значи не е бил атеист..
Атеизмът за разлика от религиите не възпитава в сляпа вяра. Напротив, подлага всичко на проверка и анализ, преди да твърди каквото и да е.
Мнозина учени, писатели, художници, музиканти са атеисти, но не парадират с това. В противен случай, може да загубят част от феновете си....
Защото противниците на вярата, комфортно я приравняват с религията за да имат някаква опора за спор.
Поради вашето неверие; защото, истина ви казвам, ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: премести се от тука там, и тя ще се премести; и нищо няма да бъде за вас невъзможно. Следователно причина за безсилието е неверието. Колкото повече вяра, толкова повече сила; колкото по-малко вяра, толкова по-малко сила.
Този пост е редактиран от Momchil; 29-04-16 в 19:39.
Преди 2 дена се натъкнах на репортаж на действията на една найстина вярваща християнка, нямаща нищо общо със лицемерните ON/OFF вярващи, който словоблудстват наоколо.
Когато гледах видеото ми стана тъжно за невинната жертва, която лежеше там, убит от религията и вярата!
Науката учи че, Природата няма любимци, живей според законите й или предай атомите си за рецеклиране, може да се намери по-правилна употреба от сегашната.
Естественият отбор изключи тази жена от бъдещето и генетичното разнообразие на вида!
@Jack Krauser
Маша Шарапова какво е постигнала?
Прелюбодейка и лъжкиня- да се убие с камъни, казва светото писание !
П.С. От няколко дена изпитвам странен проблем със форума.
Браузърите отварят безпроблемно сеткомбг.цом , но не отварят форума? Божествена намеса ?
Добре че Науката ме е дарила със прокси сървър и втори интернет доставчик. Науката пак спечели, Ха ха !
Като праведен хрисим християнин и отгоре на това безгрешен не пропусна "първи да хвърлиш камък по човека" ...
Вярващи, и християни и друговерци са причинители на ПТП със смъртни случаи.Само ако не са водачи на МПС може да не причинят смърт при "катастрофи", макар и както пресичаш неправилно улицата и изскочиш внезапно и изневиделица на пътя на МПС-то можеш да причиниш смърт, при опит на водача да те заобиколи...
Примерът обаче е неудачен.99% от тези престъпления са по непредпазливост, тоест неумишлени.
Имам само един единствен спомен за използван автомобил с който водачът се е опитал умишлено да прегази човек- любовникът на съпругата си, но вместо това се беше ударил в стена и смачкал автомобила.
Любовчията му нямаше нищо- водачът не успял "да го уцели" ...
П.П.Някога и Хитлер + фашистите са използвали предсказанията на Нострадамус твърдейки, че той е предсказал тяхната победа.
Ванга не е казвала нищо такова.Скоро даваха филм за нея- имаше интервю с човекът бил до нея 40 години.Той каза, че не е казвала нищо за световната политика.Единствено за България е казала, че ще и трябват около 40 години са си стъпи на краката след комунизма.
Този пост е редактиран от justify; 29-04-16 в 20:21.
Само да попитам, в коя законова държава, съдът признава като смекчаваща вината обстоятелства свръхестествената намеса?
Например,
Господ ми нареди да убия неверника !
или
Сатаната ме изкуши и аз изнасилих жената!
Очаквам реални документирани съдебни решения.
Относно предсказанията на Ванга, онова октоподче в аквариума познаваше по-точно от Ванга. Те и затова го убиха букмейкърите, че им съсипваше печалбите
Ако нещо е възможно да се случи, то все някога ще се случи. Теория на вероятностите !
Този пост е редактиран от sad sack; 29-04-16 в 20:28.
АРХИПАСТИРСКО ПОСЛАНИЕ относно личностите на Петър Дънов и Ванга Петричка, 22 март 2011
АРХИПАСТИРСКО ПОСЛАНИЕ ДО ЧЕСТНИЯ КЛИР И ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ В ДИОЦЕЗА НА БОГОСПАСАЕМАТА ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ ПО ПОВОД НА НАСТЪПИЛИТЕ РАЗНОГЛАСИЯ ОТНОСНО ЛИЧНОСТИТЕ НА ПЕТЪР ДЪНОВ И ВАНГА ПЕТРИЧКА, ТЕХНИТЕ УЧЕНИЯ И ДЕЯТЕЛНОСТ
Честно си признавам, не знам какво е "Архипастирско", нито пък какво е "доциеза". А още по-честно си признавам, че изобщо не ме интересуват тази и всички останали специфични думички от която и да е религия.
Публикувам я тая статия, заради заблужденията относно отношението на местните бради към Ванга.
Цитат от статията:
С прискърбие трябва да кажа, че така нареченият "феномен Ванга" е по-опасен и обезпокоителен и от самия дъновизъм, защото Ванга и нейните адепти винаги са действали и продължават да действат под прикритието на Църквата. Докато Дънов и неговите поклонници винаги ясно и откровено са изказвали своето презрително отношение към Църквата, Ванга се представяше за благочестива православна християнка, а нейните привърженици още приживе побързаха да я обявят за Божия пророчица и светица. Но светците и пророците са уважавали Божия закон и са се отнасяли почтително към църковните канони като дело и на Светия Дух, а Ванга ги нарече в едно телевизионно предаване "канони - манони" и по този начин се подигра със Светия Дух, хулата против Когото няма да се прости ни на този, ни на онзи свят (Мат. 12:32). Освен това никой Божий пророк не е дръзвал да се опитва да вика духове на покойници, което е чиста проба магьосничество, а Ванга е вършела това стотици пъти през целия си живот. В Свещеното Писание четем: „А душите на праведните са в Божия ръка"(Прем. 3:1). „Човек не е властен над духа, за да удържи духа, и няма власт над смъртния ден" (Екл. 8:8). В книгата Второзаконие глава 18, стихове 10-12 четем: „Не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън (напр. при нестинарите), предсказвач, гадател, вражач, магесник; омайник (в смисъл хипнотизатор), ни който извиква духове... нито който пита мъртви; защото всеки, който върши това, е гнусен пред Господа".
Провери колко неща е познала баба Ванга и пак цитирай.
Провери и на колко хора е помогнала, прочети и книгите, свързани с нея.
"Познаването/непознаването" на който и да е за мен не е причина да "цитирам/нецитирам".
Говорим за отношението на православието към Ванга, а не "познаване/непознаване".
И отделно от това, чувал съм нейни предсказания от други хора и от ТВ, но нито едно не ми е звучало достоверно. Ако е имало такива които са верни, то те не са стигнали до мен.
Цитата е от онова архипастирското по-горе на пловдивския брада.Второ. Странете от еретици, след като ги посъветвате веднъж и дваж, знаейки, че такива човеци са се извратили и грешат, като сами осъждат себе си (срв. Тит 3:10-11). Не ги презирайте, нито мразете, а с търпение се молете за тяхното вразумяване.
Хе-хе, всички които са от Пловдив и пловдивско, почвайте да се молите за моето вразумление, аз съм еретика почнал тая сатанинска тема, ха-ха. ...Бая ще има да се молите, хо-хо, ... и за да ви е още по-гадно, да ви кажа, че в парка днес вашия господ не успя да ме уцели
Този пост е редактиран от MitkoS; 29-04-16 в 22:43.