Страница 26 от 100 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

и понеже не знаем "защо?" давай да си измислим отговор?

подобна позиция ми прилича на негативен образ на вица за шопа в зоопарка.

в оригинала той седи пред жирафа и вика "ей такова животно нема"
    а мен сега ме поставяте в положението да стоя пред празна клетка и да ме карате убедено да твърдя "има бе, има животно тук"

ама щото някъде в другия край на клетката, където не виждам, преди 20 години и 200 проливни дъжда, един човек чул как друг казва, че видял следи в праха, които внезапно свършвали, затова категоричният извод бил, че животното било отлетяло, пък преди нямало крила. пък архивите на администрацията били изгорели в пожар и дори не се знае дали някога в тази клетка е имало нещо...

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Fear, ще те цитирам шеговито.

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    отказът от смяна на позицията или дори поставянето й под съмнение, е феномен, много добре описан в психологията

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Явно не си чел Библията.
    Оо чел съм я старият и новият завет + 4 от гностичните евангелия + част от Тората + част от Дидахе....+ частично литература по религии на близкият изток от 3-то до 1-во хилядолетие пр..н.е.

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Бегъл поглед върху плагиатската сборка разкрива, че става въпрос за отношението към природата на някои от представителите на арийската цивилизация, характеризираща се с ограниченията, наложени и в сетивността / духовността. Това, което квалифицират като митове и глупост, не противоречи по никакъв начин на природата им.
    Нека не забравяме за по-предните две цивилизации, чиято материално-техническа база и духовно развитие са били на пъти по-високо ниво, отколкото нашето, към този момент.
    Има теория за тясната връзка между научното и духовното развитие и това, че развитието на едното, самостоятелно от другото, е невъзможно. Доказано е от група учени, работили няколко години по този въпрос, под егидата на Третия райх.

Качеството на човешкия материал обяснява религиозността, във всичките и форми. Насилственото убеждаване чрез индуцирането на страхове по различни методики, е прийом на всяка една религия. На психически засегнатите е програмирано да разпространяват и налагат /войнствено или не/ предварително определени догми. Спорът за първичността между атеисти и религиозни е древен. Характерно за представителите на двете крайни фракции е тясния мироглед и ограничените аналитични способности.
    Никой от тях не е в състояние да изкаже предположение /допусне/, че и яйцето, и кокошката са се появили едновременно.
    Богатото въображение, подхранвано от неразбирането на природата, създава изключително интересни видения за богове, пророци, ангели и т.н. чудесии
    Иии кои са тези две цивилизации? Щото бързо ще ти разбия илюзията...
    Да ми дадеш имената на тези учени и къде да мога да прочета техният труд - фототипни издания....
    Да уточним, че става въпрос за религиозната група! Които поради липса на знания и развити аналитични способности, тъй като наблягат на вярата... приказват глупости...
    Няма как да са се появили едновременно, тъй като едното произлиза от другото, а първото(кокошката) произлиза от дивата банкишка кокошка (Gallus gallus), която е род фазанови...които пък произлизат от род летящи динозаври...които произлизат от коелурозавърът....
    Явно си поредният падащ си по езотерична литература...Безсмислен разговор, защото няма диалог. Няма факти - само голи приказки...

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Тук е мястото да ти отбележа Momchil-е, че научно-популярните статии не са научни статии.
    ... И общо взето, това е последния път в който се опитвам да ти помогна. Наистина ми омръзна.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Е стига де, не се отказвай толкова лесно.

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Няма как да са се появили едновременно, тъй като едното произлиза от другото, а първото(кокошката) произлиза от дивата банкишка кокошка (Gallus gallus), която е род фазанови...които пък произлизат от род летящи динозаври...които произлизат от коелурозавърът....
    Явно си поредният падащ си по езотерична литература...Безсмислен разговор, защото няма диалог. Няма факти - само голи приказки...
    Ей ти да не си присъствал на това събитие? Откъде на къде и кой доказа тези твърдения или са хипотези основаващи се на Дарвиновата теория?
    Как аджеба летящ динозавър стана кокошка и за колко години - е то това чудо да му вярваш е по трудно от това в Божието...

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

и понеже не знаем "защо?" давай да си измислим отговор?

подобна позиция ми прилича на негативен образ на вица за шопа в зоопарка.

в оригинала той седи пред жирафа и вика "ей такова животно нема"
    а мен сега ме поставяте в положението да стоя пред празна клетка и да ме карате убедено да твърдя "има бе, има животно тук"
    И каква е разликата с "атеистичната" ви позиция, според която не съществува определено животно, след като не сте го виждали.
    dodo_pv, blue1 и tony34al харесват това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

X2, твърдиш, че си чел библията. И аз така. По този повод, тук мога да си позволя само да ти припомня за Содом и Гомор, "фантазиите", както ги наричаш, на Езекил и една глава от Махабхарата / Рамаяна, която не си спомням точно. За съвременните и малко по-старите изследователи на фините енергетични нива нищо не желая да коментирам, защото, първо, не го намирам за редно и второ, не му е тук мястото. Темата отдавна е изчерпана.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Някак перверзно е путинофил фанатик да укорява хората за вярата им!

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

касапски, чувал ли си за религията, почитаща невидимия розов еднорог?

(държа да подчертая - хем невидим, хем розов!)

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

сФирчо, не бих имал проблем с такава религия. Ако наистина съществува, то значи че някой има нужда от нея.

П.С. Чувал съм за един прокурор, който работи допълнително и към общината - казва, къде на острова да вали дъжд. И кво?

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

касапски, чувал ли си за религията, почитаща невидимия розов еднорог?

(държа да подчертая - хем невидим, хем розов!)
    И аз това се чудя де! Какви ли не небивалици се твърдят по света. Някакви физици например твърдят, че светлината се състояла от фотони. Всеки, който не е кьорав по рождение е виждал светлина, ама някой да се похвали, че е виждал фотон?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Ей ти да не си присъствал на това събитие? Откъде на къде и кой доказа тези твърдения или са хипотези основаващи се на Дарвиновата теория?
    Как аджеба летящ динозавър стана кокошка и за колко години - е то това чудо да му вярваш е по трудно от това в Божието...
    Сам знаеш че произходът на всички домашни животни е от техни диви предшественици. Кокошките са опитомени и селектирани от дивата банкишка кокошка.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_junglefowl
    https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken
    Кравите, биковете - от европейският Тур...
    Доказателствата - генетичните анализи, скелети и някои скални рисунки.
    Произходът на всички съвременни птици е в летящите динозаври. Доказателства може да откриеш, при проследяване на измененията и съвпаденията на структурата на скелетите от вкаменелостите.

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    X2, твърдиш, че си чел библията. И аз така. По този повод, тук мога да си позволя само да ти припомня за Содом и Гомор, "фантазиите", както ги наричаш, на Езекил и една глава от Махабхарата / Рамаяна, която не си спомням точно.

За съвременните и малко по-старите изследователи на фините енергетични нива нищо не желая да коментирам, защото, първо, не го намирам за редно и второ, не му е тук мястото. Темата отдавна е изчерпана.
    Знам за Содом и Гомор - намират се в източната част на равнината на делтата на река Йордан при вливането и в мъртво море. При 10 годишни разкопки Стив Колинс откри Содом в Тал ел-Хамам, Йордания.
    Archaeology - Archaeology Magazine
    World Archaeology
    Popular Archaeology - exploring the past

упс..забравих източникът трябва да е християнски...
    Archaeologists uncover ruins of Sodom, the lost ancient biblical city destroyed by God | Christian News on Christian Today
    Where Is Sodom? - Biblical Archaeology Society

Пак езотерика - нещо ми бягаш по тъча..Спомена за някакви германски "учени"....а сега не било редно. Що така бре пиле?

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Произходът на всички съвременни птици е в летящите динозаври. Доказателства може да откриеш, при проследяване на измененията и съвпаденията на структурата на скелетите от вкаменелостите.

Знам за Содом и Гомор - намират се в източната част на равнината на делтата на река Йордан при вливането и в мъртво море. При 10 годишни разкопки Стив Колинс откри Содом в Тал ел-Хамам, Йордания.
    Извинявам се, ама тези щуротии за превръщане на един вид в друг са само диви атеистични небивалици и глупости изсмукани от пръстите.
    До сега никой човек не е наблюдавал нито в природата, нито в лабораторни условия един животински вид да се превръща в друг.
    Тия комунисти напълно размътиха мозъците на хората с техния атеизъм.
    Гущери и змии съществуват сигурно от стотици хиляди години, но до сега нито един от тях не е тръгнал да се превръща в кокошка.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 10-05-16 в 00:18.
    blue1 и justify харесват това.

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Извинявам се, ама тези щуротии за превръщане на един вид в друг са само диви атеистични небивалици и глупости изсмукани от пръстите.
    До сега никой човек не е наблюдавал нито в природата, нито в лабораторни условия един животински вид да се превръща в друг.
    Тия комунисти напълно размътиха мозъците на хората с техния атеизъм.
    Гущери и змии съществуват сигурно от стотици хиляди години, но до сега нито един от тях не е тръгнал да се превръща в кокошка.
    @Jack Krauser ти вярваш ли в еднорози?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 100 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 15:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 11:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 08:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе